dromen over een krokodil

Posted on
dromen over een krokodil

Wat betekent het als je droomt over een krokodil? Wanneer je droomt over een krokodil of alligator kan dit zowel iets goeds als iets vervelends betekenen.

De positieve betekenis van dromen over een krokodil

De positieve betekenis van dromen over krokodillen is dat er een oerkracht in je schuilgaat die steeds meer omhoog aan het komen is.
Het is dan als het ware alsof je overlevingsmechanisme omgezet wordt in een rustig beschermingsmechanisme die veel gezonder is.
Hierdoor kun je meer aan en raak je minder snel uit balans door de dingen die je meemaakt of tegen je gezegd worden.

De minder leuke betekenis over een droom over krokodillen

Gedachten en gevoelens die je uit balans brengen

De minder leuke betekenis van dromen over een alligator of krokodil is dat er een verborgen gevaar onder ‘de oppervlakte’ schuilgaat.
In de meeste gevallen is dit gelinkt aan je eigen emoties en gedachten.

Als dit het geval is, zullen je dromen gaan over een krokodil in of bij het water.
Het water staat hierbij symbool voor je eigen emoties en de krokodil voor bepaalde emoties of patronen die je uit balans dreigen te brengen.

Leestip: dromen over water

Iemand die niet eerlijk is

Daarbij kan een krokodil ook staan voor iemand in je leven die niet eerlijk is.
Meestal droom je over een alligator of krokodil als deze persoon zich normaal rustig gedraagt en meestal opgaat in je gewone dagelijkse contacten en leven.
Ergens voel je echter aan dat deze persoon niet is zoals hij/zij lijkt.
Onder het masker gaat iemand schuil die ineens heel fel uit de hoek kan komen en je uit balans kan brengen met woorden of acties.
Het lastig is dat je vaak geen aanwijsbare signalen hebt dat deze persoon zo is, want de eerste van deze ‘aanvallen’ worden vaak weggewuifd omdat deze persoon bijvoorbeeld een slechte dag heeft.
Je voelt wat er gaande is daarom eigenlijk onbewust aan.

Dit laatste is vooral aan de hand wanneer je naast dromen over krokodillen ook droomt over bijvoorbeeld vossen en/of slangen.

Leestip: dromen over slangen

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.