dromen over een wc: wat als je droomt dat je naar het toilet gaat?

Posted on
dromen over een wc

Wat betekenen dromen over een wc? Het is helemaal niet zo vreemd wanneer je droomt dat je naar het toilet gaat. Deze dromen geven namelijk aan dat je iets aan het loslaten bent. Je bent jezelf van iets aan het ontdoen wat niet meer bij je past.

Dromen over een wc: je probeert emoties aan het verwerken

In bijna alle gevallen geven dromen over een wc aan dat je emoties aan het verwerken bent. Waarschijnlijk heb je bepaalde gevoelens geparkeerd, omdat je niet weet hoe je ze het beste kunt uiten.
Deze emoties en gevoelens zitten een beetje in de weg en je systeem probeert daar een weg in te vinden. Je probeert je hiervan te ‘ontlasten’ en daar komt het toilet bij kijken.
Als dit aan de hand is, zul je vaak worstelen met urineren of ontlasten. Het gaat anders dan normaal en vaak is er ook iets vreemds met je ontlasting of de wc aan de hand.

Dromen over een vieze wc

Een vieze kan er daarbij wc op wijzen dat je in je omgeving geen veilige plek hebt om je gedachten en gevoelens te uiten.
De behoeftes van anderen hebben telkens voorrang, waardoor jouw behoeftes achterblijven.

Als je de wc in je dromen aan het schoonmaken bent, ben je dit al aan het veranderen.

Dromen dat je geen privacy hebt

Kun je niet rustig alleen naar het toilet? Dan geven je dromen aan dat je meer ruimte voor jezelf nodig hebt om je emoties en gevoelens te verwerken.
Je hebt letterlijk behoefte aan privacy.

Wanneer je een deur mist om het toilet af te sluiten, geeft dit daarbij aan dat je emoties en lasten van anderen bij je draagt.
Anderen kunnen op dit moment te makkelijk hun ‘shit’ bij jou dumpen.

Je moet werkelijk naar het toilet

De andere meest voorkomende reden dat je over een toilet droomt is dat je blaas of darmen daadwerkelijk aangeven dat je naar de wc moet terwijl je ligt te slapen.
Deze prikkels worden in je droom meegenomen, omdat je op dat moment precies in je ‘droomslaap’ zit.
In deze gevallen is de wc in je dromen vrij normaal. Je kunt er hooguit moeilijk bijkomen.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen