Dromen over examens

Posted on
dromen over examens

Wat betekenen dromen over examens? Als je droomt dat je een examen moet doen, betekent vaak dat je (onbewust) het gevoel hebt dat je jezelf moet bewijzen.

Examens gaan over presteren, laten zien wat je kunt, jezelf bewijzen. Deze dromen kunnen dan ook heel gemakkelijk een uiting zijn van je perfectionisme of faalangst.
Je wilt iets te graag goed doen of perfect doen en bent bang dat je dit niet waar kunt maken.

Daarnaast kan een droom over examens ook een uiting zijn van het gevoel dat je beoordeeld wordt of voor het blok gezet wordt.

Dromen over examens: te laat komen

Kom je in je droom te laat voor het examen, dan heb je het gevoel dat je achterloopt of achter de feiten aanloopt. Het is een signaal dat je even pas op de plaats moet nemen en weer zorgt dat je overzicht hebt.

Dromen dat je het examen niet kunt maken

Dit kan komen doordat het examen bijvoorbeeld ineens  in een vreemde taal is, het gaat over een onderwerp dat je helemaal niet kent, dat je pen het niet doet of je potlood breekt.

De betekenis hiervan is dat er eigenlijk te veel van je gevraagd wordt of dat je te veel van jezelf vraagt. Het is een uiting van stress en een (te) grote last op je schouders.

Zelfvertrouwen

Als laatste mogelijkheid kan deze droom ook duidelijk proberen te maken dat je meer op jezelf mag gaan vertrouwen. Je hebt meer in je dan je denkt en het is tijd om daar aandacht aan te gaan besteden.