dromen over gesprekken

Posted on
dromen over gesprekken

Dromen over gesprekken. Wat betekent het als je in je dromen met anderen aan het praten bent? Vaak gaan deze dromen over veranderingen in jezelf.

In gesprek met jezelf

Wanneer je in je dromen in gesprek bent met iemand die je in het echt niet kent, is de kans heel erg groot dat je in deze droom eigenlijk in gesprek bent met een deel van jezelf.
Je bent in gesprek met een emotie, gevoel, mening, visie of een ander deel.
Waarschijnlijk ben je aan het onderzoeken of dit deel van jou nog op de huidige manier bij je past of dat er juist iets mag veranderen.

Dromen over gesprekken: praten met iemand anders

Als je echter droomt dat je met iemand die je wel in het echt kent in gesprek bent, dan kan dat verschillende dingen betekenen.

Soms gaan zulke dromen er nog steeds over dat je in gesprek bent met jezelf.
Dan staat de ander simpelweg symbool voor dat deel van jezelf.
Het kan bijvoorbeeld zijn dat je eigenschappen die je van deze persoon waardeert in jezelf aan het versterken bent of juist dat je dingen die je niet zo fijn vindt aan deze persoon bij jezelf aan het verminderen bent.

Het kan ook zo zijn dat je iets aan het verwerken bent wat je met deze persoon meegemaakt hebt.
Dat kan ook iets van heel lang geleden zijn.

Wanneer het gesprek heel ‘helder’ is en geen lading of emoties bevat, kan het ook nog eens zijn dat je op onbewust niveau telepathisch met iemand contact hebt gehad in je droom.
Dan zijn jullie samen dingen aan het uitwerken geweest.
Vaak krijgt de ander hier wel iets van mee, waardoor ze in de loop van de dag ook even aan jou denken, maar ze hoeven zeker niet alles door te hebben.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen