Dromen over haaien

geplaatst op
dromen over haaien

Dromen over haaien. Wat betekent het als je droomt over haaien? Deze grote vissen staan in onze dromen vaak voor ons gevoel van onveiligheid.

Er is iemand in ons leven waar we ons niet veilig bij voelen. We hebben het idee of voorgevoel dat deze persoon geen rekening houdt met de gevoelens van anderen. Het is iemand die gewetenloos voorkomt en egoïstisch. Misschien vinden we deze persoon bijna narcistisch.

Deze  droom vertelt je niet of je het bij het rechte eind hebt, het is alleen een uiting van dit gevoel.

Dromen over haaien: je voelt je opgesloten in je leven

Als je door haaien omsingeld wordt in je droom of ze iedere keer tegenkomt in je droom, wijst dat er op dat je je niet fijn voelt in je leven. Waarschijnlijk heb je keer op keer te maken met tegenvallers die je emotioneel raken.

Deze droom uit dit gevoel. Je weet even niet waar je goed aan doet en door al je gevoelens te uiten en te verwerken, kun je met een nieuwe frisse blik oplossingen zoeken.

Je hebt veel verkeerde mensen om je heen

Als je in je droom te maken krijgt met veel (verschillende) haaien, dan geeft dat aan dat je meerdere mensen om je heen hebt waar jij je niet lekker bij voelt.

Misschien word je te veel geclaimd of wordt er te veel van je gevraagd. Deze droom geeft in dat soort situaties aan dat je op moet gaan letten en je grenzen aan mag gaan geven.

 

2 Reacties

 1. L says:

  Hallo Scarlet,

  Ik was ergens waar dieren waren.
  Ik zag een dode buffel op zijn rug liggen, wel drie. Toen liep ik verder en zag ik ineens een leeuw, ik schrok er van want ik dacht dat er alleen buffels waren. De leeuw was wat kleiner en keek even naar mij en stond op. Ik probeerde er om heen te gaan en dat lukte uiteindelijk, want de leeuw ging weg.

  Toen was ik ergens gekomen en kwam ik mijn ex tegen. We deden een spel en via die weg moest je via een heel hoog touw in de lucht, heel ver boven de grond er van af. Mijn ex had het gedaan, maar toen moest ik. Ik durfde niet. Hij stelde voor om samen te gaan. Toen durfde ik wel en gingen we samen. Het voelde als een overwinning en toen we beneden waren hadden we het over samen wonen. Ik zei dat ik al wat spulletjes had van glazen. En toen voelde het alsof we helemaal blij waren en gingen we de glazen uitpakken. Er was ergens nog een kleiner kindje bij aan het einde maar weet niet waarom die er was. Die stond wel naast mij.

  Wat zou deze droom kunnen betekenen?

  Groetjes, L.

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   Het eerste stuk gaat over overleven in bepaalde situaties en omstandigheden. De dode buffels geven aan dat je je overlevingsmechanisme aan het loslaten bent.
   De leeuw staat voor dat dit best gevaarlijk kan voelen, maar hoe het loopt geeft aan dat het toch de goede weg is.

   Het bovenstaande proces heeft te maken met je ex, het mechanisme komt waarschijnlijk uit de tijd dat jullie een relatie hadden en door het proces waar jij nu in zit, verwerk je alles uit die tijd nog beter.
   Er komt rust zegt het laatste stuk.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond