Dromen over haaien

Posted on
dromen over haaien

Dromen over haaien. Wat betekent het als je droomt over haaien? Deze grote vissen staan in onze dromen vaak voor ons gevoel van onveiligheid.

Er is iemand in ons leven waar we ons niet veilig bij voelen. We hebben het idee of voorgevoel dat deze persoon geen rekening houdt met de gevoelens van anderen. Het is iemand die gewetenloos voorkomt en egoïstisch. Misschien vinden we deze persoon bijna narcistisch.

Deze  droom vertelt je niet of je het bij het rechte eind hebt, het is alleen een uiting van dit gevoel.

Dromen over haaien: je voelt je opgesloten in je leven

Als je door haaien omsingeld wordt in je droom of ze iedere keer tegenkomt in je droom, wijst dat er op dat je je niet fijn voelt in je leven. Waarschijnlijk heb je keer op keer te maken met tegenvallers die je emotioneel raken.

Deze droom uit dit gevoel. Je weet even niet waar je goed aan doet en door al je gevoelens te uiten en te verwerken, kun je met een nieuwe frisse blik oplossingen zoeken.

Je hebt veel verkeerde mensen om je heen

Als je in je droom te maken krijgt met veel (verschillende) haaien, dan geeft dat aan dat je meerdere mensen om je heen hebt waar jij je niet lekker bij voelt.

Misschien word je te veel geclaimd of wordt er te veel van je gevraagd. Deze droom geeft in dat soort situaties aan dat je op moet gaan letten en je grenzen aan mag gaan geven.

 

21 Comments

 1. L says:

  Hallo Scarlet,

  Ik was ergens waar dieren waren.
  Ik zag een dode buffel op zijn rug liggen, wel drie. Toen liep ik verder en zag ik ineens een leeuw, ik schrok er van want ik dacht dat er alleen buffels waren. De leeuw was wat kleiner en keek even naar mij en stond op. Ik probeerde er om heen te gaan en dat lukte uiteindelijk, want de leeuw ging weg.

  Toen was ik ergens gekomen en kwam ik mijn ex tegen. We deden een spel en via die weg moest je via een heel hoog touw in de lucht, heel ver boven de grond er van af. Mijn ex had het gedaan, maar toen moest ik. Ik durfde niet. Hij stelde voor om samen te gaan. Toen durfde ik wel en gingen we samen. Het voelde als een overwinning en toen we beneden waren hadden we het over samen wonen. Ik zei dat ik al wat spulletjes had van glazen. En toen voelde het alsof we helemaal blij waren en gingen we de glazen uitpakken. Er was ergens nog een kleiner kindje bij aan het einde maar weet niet waarom die er was. Die stond wel naast mij.

  Wat zou deze droom kunnen betekenen?

  Groetjes, L.

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   Het eerste stuk gaat over overleven in bepaalde situaties en omstandigheden. De dode buffels geven aan dat je je overlevingsmechanisme aan het loslaten bent.
   De leeuw staat voor dat dit best gevaarlijk kan voelen, maar hoe het loopt geeft aan dat het toch de goede weg is.

   Het bovenstaande proces heeft te maken met je ex, het mechanisme komt waarschijnlijk uit de tijd dat jullie een relatie hadden en door het proces waar jij nu in zit, verwerk je alles uit die tijd nog beter.
   Er komt rust zegt het laatste stuk.

 2. Kimberley says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik op een strand was. In een soort bubbel grauwe mars achtige lucht was er maar dan meer bruinig. Wilde mijn bikini aan doen want in de zee lagen mooie groten schepen.. bikini nergens te vinden op het paaltje waar hij hing was hij niet meer… bij iedereen gevraagd niemand had hem maar iemand die zwanger was was zo lief om er 1 te lenen want ze paste hem niet meer… een rode met zwart volgens mij was dit gewoon de mijne.. ik probeerde hem aan te doen maar ging wat lastig ivm vochtigheid ineens rende heel veel mensen naar de zee een haai een haai riepen ze.. Ik probeerde mijn bikini zsm aan te trekken en man zei nog waarom doe je hem aan je gaat toch nooit de zee in… Ik dacht waar heb je het over.. gekke was ik was in mijn droom niet meer dik zoals nu ben door ziekte en medicijen 20 kilo aangekomen. Ik rende naar de zee met camera maar de haai was weg en ook de mooie schepen die ik wilde fotograferen waren weg. En toen werd ik wakker hij was zo levendig en echt dat ik moe wakker werd

  Alvast bedankt voor uw antwoord.
  Mooie dag gewenst,
  Grtjs Kimberley

  1. Scarlet says:

   Hey Kimberley,

   Dat klinkt als een intensieve droom.
   Deze droom gaat erover dat je weer wat meer jezelf wilt worden, maar dat je een vorm zoekt die bij je past.
   Die heb je nog niet helemaal gevonden en dat maakt het lastig. Je bent namelijk iets aan het loslaten wat pijn gedaan heeft en tegelijkertijd aan het uitreiken naar dingen die je wel leuk en mooi vindt.
   Tegelijkertijd sta je een soort van vast voor je gevoel.
   Deze droom probeert deze gevoelens dus te ordenen.

   1. Kimberley says:

    Hoi Scarlet,

    Dank je wel voor je duidelijke uitleg.

    Groetjes Kimberley

 3. Gabriella says:

  Hoi scarlet,
  Ik droomde dat ik haaienvinnen zag in de zee, de haaien deden niks met mij ik zag ze allemeel heel dicht bij het strand zwemmen het waren trouwens echt ontzetteend veel haaien.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je je ergens door onveilig voelt, maar je weet bewust nog niet wat.
   Deze droom geeft vervolgens aan dat de angst waarschijnlijk niet helemaal reëel is, maar vanuit je emoties komt.

 4. L says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat de jongen waar mee ik ‘scharrel’ een ander meisje had. Ik moest ook nog een soatest doen. In het echte leven dacht ik al een keer na over dat meisje en hem. Wat als.. er nou ooit echt iets tussen die twee speelt? Alles kwam uit in mijn droom. Is dit een angst of een voorspelling?

  De tweede droom was dat ik in een achtbaan zat, ik wilde er niet in, maar ik ging er toch in en ik wist dat de gordel los zou gaan. En ja hoor.. dat ging ook, na elke ronde steeds wat losser. Ik ging er op een geven moment aan en maakte zo rondjes over de kop. Ik ben er wel heel uitgekomen, zonder iets van verwondingen.

  Nog een droom.. ik zat in een bootje, ieder een eigen kano leek wel. We dreven over het water en ineens ging ik heel hard met de golf naar beneden. Ik schrok me wild en ook dit gered. Terwijl ik dit in het echte leven heel eng vind.(water en een kano.)

  Ik ben heel benieuwd allemaal.

  1. Scarlet says:

   Hi!

   De eerste droom gaat erover dat je deze situatie toch verder wilt onderzoeken. Er zit iets en het is meer dan alleen een angst.
   Het hoeft echter niet zo te zijn zoals je bang bent dat het is.

   De tweede droom gaat erover dat je alles soms even te snel vindt gaan en het niet altijd alles veilig ervaart.
   Je wilt meer rust, ook al weet je dat alles wel goed komt en dingen meer op je eigen manier doen.

   En de laatste droom geeft aan dat je het toch wel een beetje spannend vindt om los te laten (gaat eigenlijk over hetzelfde als de eerste droom) en je eigen weg te volgen, want dat kan soms best intens zijn.

  2. Daphne says:

   Ik had een droom over dat ik mijn idool ontmoeten. Op vakantie ik lag aan het zwembad en ging daarna naar iemand toen. Dat bleek een vriendin van 10 jaar terug te zijn. Ze stond erop mijn make up te doen. Ze verandere mij in een blauw monster met diepe krassen van bloed op mijn voorhoofd. Iedereen vond het oke en ik wou dit helemaal niet. Ik wou mooi worden. Uit eindelijk weggegaan en toen kwam ik mijn idool tegen. Hij nodigde mij uit in zijn appartement we hadden samen super veel gepraat tot laat in de avond. In zijn woon kamer had hij een grote glazen muur en achter de muur waren super mooie haaien te zien. De hele kamer was van dat blauwe licht, prachtig om te zien. Ik voelde mij verlieft en we hadden veel lol samen. We lagen naast elkaar op een matje op de grond hij viel bijna in slaap. Toen bedacht ik dat ik mijn lenzen nog uit moest doen. Ik liep weg opzoek naar mijn lenzen doosje daarna werd ik wakker.

   1. Scarlet says:

    Hoi!
    Deze droom geeft aan dat je je aan het losmaken bent van mensen die minder goed bij je passen.
    Eigenlijk ben je de mensen uit het verleden achter je aan het laten, zeker degene die je niet begrepen of pijn deden.
    Je bent namelijk toe aan nieuwe fijne verbindingen vol begrip en waarbij je je juist wel veilig kunt voelen.

 5. Saidie says:

  Hi Scarlet,

  Alvast dank voor je uitleg.
  Ik heb 2 achtereenvolgende dromen gehad. De eerste ging over een haai. Ik was namelijk met nog iemand anders in een soort groot zwembad met een haai aan t zwemmen. Ik was in t begin een beetje bang maar t werd mij toen duidelijk dat de haai ons kende en we ons geen zorgen hoefde te maken. De haai werd gebruikt om een film te maken. Ook zag ik in me droom (ik weet niet als het een haai was of een ander wild dier) dat het dier in de auto was en we een ander dier naast ons wilde zetten. Toen zei die persoon om dat dier naar achter e brengen omdat we geen sudden movements moeten maken. Toen het wild dier wakker werd rook hij het ander dier gewoon even.

  De andere droom die ik kreeg ging over otters. Er waren een heleboel otters met een zwarte kleur op hun rug. Ik zag dat ze al dood waren en gooide ze 1 voor 1 in het water. Ik weet niet als t een zwembad was of iets anders. Maar toen zag ik een otter met een rode huid en ik zei tegen die persoon die met me was om niet aan hem te gaan omdat hij nog leeft. De andere zwakke otters waarschuwden ons ook dat hij nog sterk is maar de persoon luisterde niet En heeft hem toen opgetild. Toen zei de gevaarlijk otter tegen die dame dat die andere otters gelijk hadden en dat ze moest luisteren. Toen heef hij haar flink gebeten. Ik probeerde hem weg te halen en probeerde ook zn hoofd eraf te doen. Het lukte me helaas niet En dat beest had die persoon nog eens gebeten.

  Ik werd toen wakker en vond de dromen heel raar en weet bijna geen raar.

  Aub je assistentie….

  Groetjes
  Saidie

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi!

   De eerste droom gaat erover dat je je steeds minder laat overspoelen door emoties, dat je ze er steeds meer laat zijn, zodat de goede krachten daarvan ook naar voren mogen komen.
   Er is wat dat aan gaat een soort onbewust: het valt eigenlijk wel mee – opluchting ontstaan.

   De tweede droom gaat erover dat je aan het verwerken bent dat iets wat onschuldig leek te zijn dat achteraf gezien helemaal niet altijd hoeft te zijn.
   Dat je daarin meer naar je eigen ideeën/ingevingen mag luisteren, omdat anderen soms eigenwijs zijn daarin.

 6. Saidie says:

  Hi Scarlet,

  Hartelijk dank voor je uitleg.
  Ik zal extra opletten hieromtrent. Vooral de 2e uitleg. De eerste uitleg komt me eigenlijk wel bekend voor ja.

  Nogmaals dank.

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan!

 7. Stefanie says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb de laatste tijd dat ik droom over slangen. De eerste droom zat er een slang verstopt en die wou achter mij aan om mij om me been heen te wikkelen, verder deed hij niks. Toen die los liet rende ik weg, en daar was een andere slang en die 2 slangen gingen in gevecht met elkaar.

  Me tweede droom was dat er allemaal kleine slangen in elkaar verweven zaten, in een opblaaszwembad. Ik liep daar gewoon omheen.

  En me derde droom ging over nep slangen, die waren groot maar van stof. Ik liep daar met mensen en toen begonnen ze te bewegen maar verder niks.

  En afgelopen nacht heb ik over haaien gedroomd die zwommen om me heen ik was in paniek, maar ze deden helemaal niks.

  Zou jij mij kunnen vertellen wat deze dromen inhouden? Of mij willen vertellen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Al deze dromen gaan eigenlijk om angsten loslaten en een stukje vertrouwen hervinden.
   Vooral dat mensen en situaties die ‘gevaarlijk’ lijken te zijn achteraf behoorlijk mee kunnen vallen.
   Dat situaties toch vaak anders lopen dan je angst ‘verzint’.

 8. Iza says:

  Hoi,
  Ik droomde dat ik op vakantie was met vrienden toen ik in de zee ging surfen zag ik een haai op iemand afgaan en vervolgens werd ik in me knie gebeten. Toen ik even later terug was bij het huis waar ik met me vrienden verbleef kreeg ik te horen dat me vader was overleden in een stukje stromende rivier waar ik hem zelf moest terug vinden… ik vond dit een enorm stomme droom. Heeft dit een betekenis?
  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze droom gaat erover dat je aan het onderzoeken bent wie wel in je leven bij je past en wie niet.
   Vooral of hun manier in het leven staan bij jouw visie aansluit.
   Daarbij merk je (onbewust) ook dat je vader het zichzelf op dit moment lastig maakt. Vooral in hoe hij omgaat met zijn eigen gevoel.
   Hij mag hierin veranderen, maar je weet ook dat je hierin niet veel voor hem kunt doen.

 9. Shirley says:

  Hallo
  Ik droomde dat ik in het water was en volgens mij was ik niet veilig achterna gezeten of was het gevaarlijk in het water.. ik kwam op een wolk en ik zat lekker op mijn wolk en toen kwam er een haai en die moest bevallen. Ik trok de haai op mijn wolk voor de veiligheid zodat de haai op de wolk kon bevallen.

  1. Scarlet says:

   Hoi,

   Deze droom geeft aan dat je soms nog wel de balans mag vinden met je emoties, maar dat je ondertussen je wel steeds veiliger voelt.

Leave a comment

Your email address will not be published.