Dromen over vissen

Posted on
dromen over vissen

Dromen over vissen. Wat betekent het als je droomt over vissen? Vissen in dromen staan net als herten vaak voor onze diepste kern. Ze gaan over onze pure emoties en contact maken met onszelf. Daarnaast staan vissen vaak voor spirituele transformatie of persoonlijke successen.

De betekenis van dromen over vissen

Dromen dat je vissen ziet zwemmen

Als je in je droom naar vissen aan het kijken bent, ben je aan het groeien. Je maakt weer contact met je kern en de emoties die daarbij horen. Doordat je daar (on)bewust aandacht aan geeft, ben je onverwerkte emoties aan het verwerken en kom je steeds meer in balans.

Dromen dat je een vis vangt

Wanneer je zelfs een of meerdere vissen in je droom vangt, dan betekent dat dat je op weg bent naar succes. Dit kan succes zijn in je eigen persoonlijke of spirituele ontwikkeling, maar het kan ook om zakelijk succes gaan.
Je zou bijvoorbeeld een andere baan kunnen krijgen of meer inkomsten kunnen ontvangen.

Dromen dat je de vis bereidt

Ben je de vis aan het schoonmaken en aan het koken? Dan ben je je eigen doelen aan het behalen en tevens blokkades in jezelf aan het opruimen.

Als je in je droom hierbij hongerig bent of er gaat iets fout, dan is deze droom een waarschuwing. Heb geduld met je zelf en wees mild naar jezelf, anders leg je jezelf te veel druk op.

Vissen voeren

Als je droomt dat je bij de vissen aan het zwemmen bent of ze aan het voeren bent, dan ben je daadwerkelijk synchroon aan het leven met je eigen kern.
Je zorgt goed voor jezelf en luistert steeds beter naar je gevoel.

Aangevallen worden door een vis

Word je in je droom aangevallen door een of meerdere vissen? Of probeer je een vis vast te houden, terwijl dat niet lukt? Dan betekent dat dat je emoties de overhand kunnen nemen. Je bent het overzicht kwijtgeraakt en een situatie of relatie heeft je uit emotioneel geraakt.

Probeer hier afstand van te nemen en weer even tot jezelf te komen, zodat je emoties weer kunnen kalmeren.

 

Dit waren de algemene betekenissen van dromen over vissen. Heb jij een andere droom gehad en kom je er niet uit wat deze betekent? Schrijf dan wat je gedroomd hebt in een reactie hieronder. Misschien kan ik hem wel voor je vertalen.

 

203 Comments

 1. Mausel says:

  Hoi!
  Ik heb vannacht gedroomd dat onze vissen, 2 algeneters en een goudvis op de grond lagen.
  De kom was van de kast gevallen omdat ik deze wilde verschuiven en de vissen lagen op de grond. De goudvis lag afzonderlijk van de andere 2. Ik heb ze opgepakt en weer in het water gedaan.
  Geen idee wat het betekend maar droom de laatste tijd veel over dieren….

  Groetjes Em

  1. Scarlet says:

   Hey Mausel,

   Je zou deze droom kunnen vertalen alsof je er emotioneel het een en ander gaande is bij je. Het geeft aan dat je er voorzichtig mee mag zijn, maar dat het ook echt wel goed komt. 🙂

 2. dap says:

  ik heb gedroomd dat ik ergrn enkele neefjes ben tegengekomen
  ze riepen me en ik zag dat ze gebakken vis aan het nuttigen waren. vervolgrns heb ik zelf ook meegedaan. wat moet dat beteken? Dapaloe uit Suriname

  1. Scarlet says:

   Hey Dapaloe,

   Zoals de droom nu overkomt, is het niet perse een droom met een diepere betekenis. Het lijkt er meer op dat je onbewust je neefjes en de verbinding met hun mist en dat je dat zo opzoekt. 🙂

 3. Demain says:

  Hallo
  Ik droomde dat een van mijn vissen dood ging
  Iemand anders had hem in de prullenbak gegooit
  Ik had onbewust de prullenbak versiert
  Maar ik dacht dat hij niet dood was
  Dus ik alles er weer afgehaalt en toen hoorde ik hem spartelen
  Voordat ik hem eruit haalde werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Demian,

   De boodschap is eigenlijk vrij simpel: volg je eigen gevoel. Laat niemand anders je wat wijs maken en luister niet te veel naar de mening van anderen.

  2. Karin says:

   Hoi Scarlet,
   Zou je mij kunnen vertellen wat deze droom betekend?
   Ik droomde dat ik aan het vissen was met mijn vader en later was mijn broer er ook even. We visten in een sloot.
   Ik had al snel beet. Een grote vis zat aan mijn haakje.
   Ik had een hele kleine hengel (gebruikte alleen het topje) en viste met een dun draadje. Ik had geen visnet mee en zag dat meiden iets verderop met een schepnet een vis er aan het uithalen waren. Een van die meiden kwam een schepnet brengen.
   De was was groot en spatterde alle kanten op. Toen ik de vis eruit wilde halen ging de vis zelf eraf.
   Later in de droom ging mijn haakje er nog een keer af. Deze viel tussen de stenen op straat en kon hem niet meer vinden. Mijn vader was hier niet heel blij mee.

   Dank je wel alvast

   1. Scarlet says:

    Hoi hoi,

    Deze droom gaat erover dat je aan het veranderen bent in hoe je vindt dat je werk en andere zaken aan moet pakken.
    Ergens zit er de overtuiging dat je zuinig moet zijn en met weinig al genoegen moet nemen. Dat gaat ook prima, maar nu ervaar je steeds meer dat dit niet zo hoeft.
    Het mag wel, maar moet niet.
    Deze overtuiging komt waarschijnlijk een stukje bij je vader vandaan en je broer heeft hem ook.
    Dit ben je dus aan het veranderen, maar tegelijkertijd voelt het ergens ook alsof je het niet mag veranderen.

    1. Karin says:

     Dank je wel voor je antwoord!
     Dankbaar

 4. Karelle says:

  Hallo,
  Ik heb vannacht over verschillende soorten, kleuren vissen gedroomd. Ik zwom er tussen en probeerde deze te scheiden. De dode vissen werden weggevloeid. Op het einde had ik meer aandacht voor een blauwe, doorzichte vis.
  Ka uit Brussel

  1. Scarlet says:

   Dat klinkt eigenlijk als een hele mooie droom. Qua betekenis lijkt hij vrij simpel zoals je hem nu omschrijft. Alsof je je eigen emoties steeds meer gaat herkennen en erkennen.

 5. carla says:

  Droomde vanacht dat ik op een markt was met alleen vissen en een vrouw was vissen aan het schoonmaken ik was eigelijk blij om zo veel vissen te zien ! Maar ben benieuwd wat erachter zit.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Carla,

   Als ik uitga van de algemene betekenis, wijst het erop dat je je emoties steeds meer onder controle krijgt en steeds meer rust krijgt in jezelf.

 6. Peter says:

  Hallo ik droomde dat ik aan zwemmen was en toen zag ik Koi karpers maar dat water was veel te koud was namelijk in de Maas dus maakte ik me zorgen en zij tegen me vader zal ik dierenambulance bellen want die vissen hebben het niet goed toen kwamen ze het water uit en veranderde in 3 kinderen zo vaag
  Zou echt niet weten wat ik hier van moet denken

  1. Scarlet says:

   Hey Peter,

   Als ik je droom zo lees, zou ik met name zeggen dat je nog emoties uit je jeugd bij je draagt die je toch tegenhouden in je leven. Waarschijnlijk zijn er toch dingen gebeurt die nog (een beetje) pijn doen.

 7. Marleen says:

  Hallo, ik droomde dat ik aan een vijver zat. Eerst begon het heel hard te regenen, daarna ging de zon fel schijnen. Tot mijn verbazing droogde de vijver helemaal op en bleef er modder over. Toen ik over de modder liep zag ik ineens 2 reuzenpadden uit de modder kruipen en weglopen. Daarna kwamen er ineens 2 vissen al spartelend tevoorschijn.

  1. Scarlet says:

   Hey Marleen,

   Dit gaat eigenlijk over je eigen emoties. Dat er van alles gebeurt en dat je daardoor jezelf en/of andere niet zo leuk meer vindt, maar wel de goede kanten nog kan zien en dat dat het belangrijkste is.

 8. Valerie says:

  Ik droomde dat ik twee aquariums had met vissen en dat ik dat was vergeten. Toen vond ik de aquaria, zag ik de vissen zwemmen (desondanks was het water helder en de vissen niet dood) en was ik in paniek: ze hadden al die tijd geen voeding gekregen. Ik zocht naar het eerste het beste dat ik kon vinden om ze te voeren. Ik deed dat en ik keek naar de vissen toen ze aten. Maar toen zwelden twee van de vissen op en begonnen ze elkaar aan te vallen. Ik wou ze uit elkaar trekken maar dat lukte niet en toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Valerie,

   Deze droom geeft aan dat je soms niet voor jezelf zorgt, omdat je bang bent voor wat er allemaal omhoog komt in jezelf als je wel bij jezelf stil gaat staan.

 9. Victorien says:

  Hoi ik droomde vannacht dat ik heel mooie goud gekleurde visjes zag zweven maar net zwemmen en liet het aan anderen zien zag ze ook op de grond liggen naar niet dood .

  1. Scarlet says:

   Dat is een hele mooie droom! Het betekent dat je steeds beter zorgt voor je eigen emoties.

 10. Dromen over haaien | Ontspanningstuin says:

  […] over haaien. Wat betekent het als je droomt over haaien? Deze grote vissen staan in onze dromen vaak voor ons gevoel van […]

 11. rissa says:

  Hallo Scarlet,

  ik had deze prachtige droom nl dat ik in een zwembad vol tropische goudvissen was echt veel. Een roode vis kwam meerdere malen in het vizier samen met een groene vis. op een gegeven moment at de rode de groen vis op vervolgens spuugde de rode daarentegen heel veel kleine groene visje uit. alsof er een nieuw leven uitkwam. ik was overigens niet alleen in het water er was ook een mannelijk energie ik weet niet precies wat mijn relatie tot hem was maar ik weet wel dat ik het leuk vond dat hij daar was

  1. Scarlet says:

   Hey Rissa,

   Wat een bijzondere droom. De betekenis is heel simpel maar leuk: maak je niet druk. Er veranderen misschien wat dingen, maar daarvoor komt veel meer moois in de plaats.

   1. RISSA says:

    bedankt voor je antwoord tevens heb ik je toegevoegd aan mijn fb,

    1. Scarlet says:

     Tof!

 12. Gin says:

  Hoi ik droomde over 2 mooie helder blauwe visjes de ene iets groter dan de anderen. Die blijkbaar super erg gehecht aan mij zijn, liefdevol dus met helder water wat niet genoeg bleek te zijn. Dat gaven ze aan door met hun kopjes boven water te steken en met hun kaars rechte lichaamstaal. Ze stierven niet maar leek in mijn dromen aan te geven dat ze zuurstof tekort kwamen, waardoor ik gelijk reageerde en hun water bij vulde. Ik voelde emotie soort van moederschap gevoel.

  1. Scarlet says:

   Hey Gin,

   Het klinkt alsof je eigen intuïtie om je aandacht en liefde vraagt, omdat je in een transformatie/veranderingsproces zit. 🙂

 13. Ewa says:

  Ik droomde over kleine visjes die in mijn neus zetten. In de poriën! En moest ik met moeite uithalen net als teken zeg maar. En bij het uithalen bleken ze groter en levend. Geen fijn gevoel. Ik was bang om zelf uit te halen en vroeg mij partner om te helpen. Een aparte droom.

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad een hele aparte droom. De droom geeft aan dat je niet helemaal eerlijk bent naar de buitenwereld over hoe jij zelf in het leven staat en wat je voelt. Er zit nog een angst over wat anderen van je zouden vinden.

 14. Ewa says:

  Dank je wel Lieve Scarlet ! Ik kan het wel plaatsen. Vind wel lastig bij mijzelf te komen on de wereld om mij heen die niet altijd bij me past. Werk en prive. Heb je hier tips voor?
  Warme groet.

  1. Scarlet says:

   Hey Ewa,

   Wat het belangrijkste is dat je voor jezelf een heldere reden hebt waarom je voor jezelf op wilt komen. Dat kan een gevoelsmatig doel zijn of iets praktisch wat het je op kan leveren. Dit doel moet je echt motiveren, het moet belangrijk zijn.
   Als je daarnaast weet wat het je kost dat je iedere keer ‘toegeeft’ aan andere heb je dubbele motivatie en kracht. 🙂

   Zorg daarnaast voor dat je ‘standaard’ reacties hebt voorbereid en geoefend, zodat je daar op terug kan vallen in veel voorkomende situaties. 🙂

 15. Margreeth says:

  Ik droomde over heel mooi helder water waar wij over vaarde daarna gingen we aan land en toen kwamen we in een huis waar een zwembad was met een grote vis erin zonder kop. Mensen die ik in mijn droom tegen kwam die waren niet lekker door de stank van die vis?

  Rare droom

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad een rare droom. Het gaat eigenlijk over het vertrouwen in je intuïtie. Je mag daar op vertrouwen, dat helpt iedereen. Nu houd je het opgesloten

 16. Tiskeerwatanders says:

  Hey,

  Ik droomde over vissen die ik van het ene aquarium moest brengen met mn handen en met behulp van emmers en een net naar een groter “aquarium” – een opblaasbaar zwembad. Maar ging niet zonder slag of stoot. De vissen ontsnapten door uit de emmers te willen springen, met als doel het zwembad. 2 vissen in 1 emmer ging niet, want de emmer was te klein. En toen bleek ook nog eens dat de randen van het zwembad ook leegliepen of althans niet voldoende opgeblazen waren.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom betekent dat je loopt te tobben met je emoties vs je intuïtie.
   Daardoor lopen dingen soms stroever en dan dat het zou moeten en kunnen. Mensen en situaties werken je tegen.

 17. Sara says:

  Hoi ik droomde dat ik een vis zag en een grote via at de kleine op. Weet zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Sara,

   De kans is groot dat dit betekent dat je aan het groeien bent op emotioneel gebied. 🙂

 18. peter says:

  Ik droomde dat ik ( volwassen peter ) met de kleine peter, het kind in mij een enorme vis ving. ik hielp hem mee om de vis naar binnen te halen en dacht who hoe ga ik dit doen. Handschoenen aan of zo en zien waar we terecht komen. Eenmaal aan de rand van het water bleef de enorme vis rustig liggen. Ik was verbaasd en ook hoe groot zij was. Gekke droom. Ik werd uitgerust wakker en voelde mij goed gedurende de dag. Wel moe in de middag..

  1. Scarlet says:

   Hey Peter,

   Deze droom gaat eigenlijk over dat je steeds meer een wordt met jezelf. 🙂

 19. John says:

  Enige tijd geleden droomde ik dat ik van een dijkje af (hier vlakbij) naar beneden naar het water ging. Een diepe, donkere, brede sloot. Ik stapte het water in, maar in mijn beweging besefte ik dat ik mijn telefoon van de zaak bij me had en die legde ik nog snel op de kant (een paar maanden later eindigde mijn baan). Ik kwam aan de overkant door het riet aan wal. Toen ik achterom keek zag ik een witte karperachtige vis die me met zijn ogen vroeg om hem op te pakken en te bekijken. Ik heb niets met vissen, maar ik deed wat hij vroeg en ik zag achter op zijn flanken een gouden golf (sinus). Vervolgens legde ik hem terug in het water.
  Er kwam een jongedame langs op de fiets en ik vroeg of ze het gezien had. Dat was niet zo. Vervolgens kijk ik in het water en dat is kraakhelder. Ik zie zeeegels en zeeslakken en wijs de vrouw erop. Zij ziet het niet en ik leer haar het zien.

  Dat van het diepe instappen en mijn werk achterlaten begrijp ik, maar de vis met de golf (die zo specifiek naar voren komt) stelt me wel voor een raadsel. Heb jij daarover specifieke ideeen?

  Ik hoor het graag!

  1. Scarlet says:

   Hey John,

   Dit gaat over het omarmen van je eigen intuïtie, gevoel en spiritualiteit en dat je dit steeds meer aan het doen bent. Daardoor kun je alles steeds beter zien en plaatsen en dat wil je ook met anderen gaan delen. 🙂

   1. John says:

    Hey Scarlet, dankjewel! Dat klopt inderdaad.

 20. Gertrude says:

  Goedemiddag Scarlet, in mijn droom was de vis doorzichtig, later leek het of de vis bijna of geen leven meer in zich had, alleen graten. Ben een beetje bang voor de betekenis hiervan…

  1. Scarlet says:

   Hey Getrude,

   Dat is inderdaad een bijzondere droom en snap dat je er een beetje bang voor bent. In deze droom waarschuw je je zelf ook. Het is heel belangrijk dat je nu echt op je gevoel/intuïtie gaat vertrouwen.

 21. Melissa says:

  Hee Scarlet,

  Ik droomde dat ik in een grote vis veranderde. Samen met een andere grote vis zwom ik weg. Met die vis was ik heel hecht. Ik wou absoluut niet meer terug veranderen, dat gevoel was heel sterk. Volgensmij veranderde ik uiteindelijk wel terug, dat stukje van mijn droom blijft vaag.

  Weet jij hiervan de betekenis?

  Groetjes,
  Melissa

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Zo te horen begin jij steeds meer 1 te worden met je emoties en je daardoor ook beter te verbinden met anderen. 🙂

 22. Rikki says:

  Hoi, vannacht droomde ik over een een aquarium met grauwe vissen en 1 klein blauw en geel tropisch visje. Ik mocht letten op het aquarium van een vriendin die op vakantie is. Er gebeurden allerlei vreemde dingen.. eerst sprong het kleine visje eruit en begon te vliegen in het rond,dan kwam die eens spatteren tegen mijn wang met zijn frisse staart. Hij vloog daarna gewoon door de ruimte zonder water. De andere vissen in het aquarium werden groter en groter en de aquarium begon te barsten,waardoor ze niet meer genoeg water hadden en die stierven. Ik voelde me zo schuldig,ik keek toe,voelde me angstig en deed niks om ze te redden. Bizar. Help jij mij ontleden? Alvast bedankt.

  1. Scarlet says:

   Hey Rikki,

   Dit betekent dat jij je enorm verantwoordelijk voelt voor de emoties van anderen. Dit terwijl je er dus niks aan kunt doen of het niet eens altijd kunt plaatsen of begrijpen.

 23. Henrike says:

  Ik droomde dat er in een enorme vijver hele grote vissen zaten
  Ze hadden al honden en katten gegeten en toen was mn jongste dochter ineens weg
  1 vis opende zn bek om een eend te pakken en ik zag mn jongste in zn bek liggen.
  Ik kon haar net bij de voeten grijpen en uit de bek van de vis sleuren
  Het was een nare droom
  De vissen hadden geen tanden dus hun prooien werden levend opgeslokt
  Wat betekent dit en waarom gebeuren deze dingen altijd met mn jongste dochter? Want in heel veel dromen overkomt haar iets namelijk

  1. Scarlet says:

   Hey Hendrike,

   Deze droom betekent dat je bang bent dat je lieve dochter door haar eigen emoties overspoeld wordt. Dat is waarschijnlijk ook precies wat je intuïtief oppikt en waarom je zo vaak over haar droomt.

 24. Michelle says:

  Ik heb nu al een aantal keren gedroomd dat ik bij mijn ouderlijk huis een bak met goudvissen heb staan wat mijn verantwoordelijkheid zijn. Ik kom de kamer binnen waar ze staan en vergeet ze iedere keer in mijn droom te voeren. Ze hebben dan al een week of drie geen eten meer gehad en springen een beetje omhoog om mij duidelijk te maken dat ze eten nodig hebben. Ik voel mij vreselijk op dit moment en geef ze snel flink wat eten. Als ze klaar zijn lijken ze niet meer te leven of slapen ze dat is in mijn droom niet duidelijk. Dan word ik wakker. Ik heb ook gelezen dat dromen over vissen vaak met een zwangerschap te maken heeft. Ik ben momenteel 18 weken zwanger. Hopelijk kunt u mij helpen deze terug kerende droom te verklaren.

  1. Scarlet says:

   Hey Michelle,

   Als ik dit zo lees, denk ik inderdaad met je zwangerschap te maken heeft. Het gaat een stukje over je angst het niet goed te doen zo meteen als moeder. 🙂

 25. Wendy says:

  Haai Michelle,

  Ik droomde vannacht dat ik aan tafel zat en 2 gebakken vissen wilde gaan eten. Tijdens het snijden kwam ik tot de ontdekking dat er in beide vissen 7 zwaarden zaten. Deze 14 zwaarden heb ik eruit gehaald en op een ander Bord gelegd, en daarna werdt ik wakker.

  Wat zou deze droom kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Wendy,

   Dit betekent dat je jezelf (onbewust) emotioneel snel aangevallen voelt of wilt verdedigen. Dat komt er zo eventjes uit. 🙂

 26. Alex says:

  Ik heb gedroomd over een aquarium met vissen die over het algemeen dood waren en een enkele nog half in leven.

  De zuurstof pomp was kapot en hadden daarom geen zuurstof in het water.

  Ik probeerde de nog half levende vissen te redden door er weer zuurstof in te krijgen doormiddel van een plankje op het water slaan zodat er weer bubbels met lucht ontstonden.

  Beetje vreemde droomde, wat kan mogelijk de betekenis zijn?

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad een vreemde droom. Het is eigenlijk meer een verwerkingsdroom dan een betekenisvolle droom waarin je je frustratie over mensen aan het uiten bent. Waarom ze zo moeilijk doen zeg maar.

 27. monyet says:

  Ik droomde dat ik binnen in huis was en er een grote kraai tegen het raam aan vloog en toen vervolgens zag ik dat er tientallen gekleurde vissen met hun mond aan raam waren vast gezogen en er werden steeds meer vissen als magneten naar het raam toe gezogen terwijl ik aan de andere kant van het raam stond. Dit onder de muziek die jaren geleden op de uitvaart van mijn oma is gespeeld.

  1. Scarlet says:

   Hey Monyet,

   Wat een bijzondere droom. Kraaien staan vaak voor slecht bericht of een onderdrukt deel. Vissen staan voor emoties en de muziek natuurlijk voor het verlies van je oma.
   Aangezien jij binnen staat en dit buiten afspeelt, zegt dit dat er emoties zijn over nare gebeurtenissen die je niet toelaat.
   Als je hsp’er bent kan het ook zijn dat je emoties van anderen meer buiten jezelf mag houden. 🙂

 28. Margriet says:

  Weer bijzonder vreemd gedroomd over een bijzondere mossel met een gezicht en pratende mond maar als mensen naar hem/haar kijken sluit die zich en laat zich niet meer zien, dan kijken de mensen naar een knop van een waterlelie die ietsjes aan open gaan is en iemand blaast erop want denkt dat die dan meer open zal gaan maar dan sluit de bloem zich juist en gaat dan heel diep onder water zodat je het niet meer kon zien en toen zag ik een vis(je) op droge naar adem spartelen en pakte die op en deed die in water en toen zwom die weer en ik hoopte dat die het ondanks de schade aan zijn schubben het toch zou overleven.

  1. Scarlet says:

   Hey Margriet,

   Wat een bijzondere droom. Het gaat stiekem allemaal over jezelf niet helemaal laten zien. 😉

   1. Margriet says:

    Dank je wel

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 29. Melissa says:

  Hallokes scarlet ,
  Ik heb vannacht gedroomd over dat ik een zwembad vulde en kwam een beetje troebel water uit maar hoe meer het zwembad vulde hoe klaarder het water , er zaten vissen in die ik heel goed voor wil zorgen dat niks verkeerd loopt met hen en ik kruip in het water bij heb en ze zijn redelijk tam en lief dat ze me zelfs komen kussen in het gezicht , daarna kruip ik eruit en vul weer het water en plots een schuimlaag dan zie ik men moeder over het water lopen , ik probeer het schuim weg te doen om de vissen te zoeken en zie ik plots kleren in het water en die haal ik met een stok uit omdat ik denk dat de vissen er onder vast zitten en dan zie ik een soort van klein kotje met kleren in en de visjes zitten daarin geschuild en als ze me zien komen ze eruit ☺️

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Deze droom gaat eigenlijk over je emoties helen. Heel simpel en heel fijn. 🙂

   1. Melissa says:

    Super en blij dat ik terug mezelf gaat vinden ❤️
    Enorm dankbaar voor het vertalen x

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan <3

 30. Sam says:

  Hoi,

  Ik droomde vannacht over een omkleedruimte waarin roostertjes zaten waar nadat ik op een knop drukte, de ruimte zich vulde met water (helder) uit die roostertjws.
  Water maar ook heel veel mooie tropische vissen. Als ik weer op die knop drukte verdween het water weer, en konden sommige vissen niet terug en begonnen naar adem te happen.
  Ik drukte dan snel weer op de knop zodat de ruimte zich weer vulde met water.
  Daarna liep ik er doorheen het water was niet diep en ik was ook niet bang voor de vissen.
  Wat zou dit betekenen?
  Alvast bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Sam,

   Dit staat symbool voor je eigen emoties. Het geeft aan dat je meer tijd mag nemen om ze te verwerken en tegelijkertijd zegt het ook dat je veel meer controle over jezelf hebt dan je nu denkt. Soms leg jij jezelf dingen en grenzen op die helemaal niet werken en je mag jezelf dus ook meer ruimte geven.

 31. Merel says:

  Ik had een enge droom vannacht.
  Ik woonde samen in een huis met mijn ex-man (!!??!@). Het zag er uit alsof het mijn ouderlijk huis was. Ik zie in de woonkamer een bak met vissen waarvan het water ververst moet worden, dus dat ga ik ook doen.. ik loop naar de keuken en daar staat Mijn ex.. druk bezig om een groot aquarium schoon te maken met twee grote vissen erin.
  Nou, dan ga ik wel met mijn kleinere kom naar het toilet om het water daar te verversen..dacht ik . Maar wacht… hij heeft in z’n handen een zilveren kleurig mes. “Hé kijk uit!!! Je komt met het mes wel heel dichtbij de vissen, straks verwond je ze nog! John uitkijken!!! Kijk nou uit!!! ” Ik stond verbaasd/verward naar hem te kijken . Hij gaf me één blik , ging verder en zei niks. Ik keek beter en toen zag ik pas waar hij tot mijn grote schrik daadwerkelijk mee bezig was. Hij was bezig bij de grootste levende vis inkepingen aan te brengen. Hij verminkte de vis.. Inkepingen met dat mes achterin bij ’t staartgedeelte van de vis, terwijl het nog leefde! Je zag bloed . Alsof hij extra kieuwen aan het maken was ..inkepingen parallel vlak onder elkaar in de vis. Ik riep: “OMG John !!! Waar ben je mee bezig, je verwond die vis! Wat zal het verschrikkelijk veel pijn hebben…ben je gek geworden!??! Hou daarmee op?!!!”
  Ik liep snel naar hem toe, rukte het mes uit z’n handen en stuurde hem kwaad weg ” Ga weg! Verdwijn het huis uit!” , riep ik na.

  (Ik ben gescheiden en heb twee kinderen)

  1. Scarlet says:

   Hey Merel,

   De kans is heel erg groot dat de vissen symbool staan voor je kinderen en deze droom een uiting is van het gevoel dat je hebt dat hij je kinderen kan beschadigen door zijn lompe gedrag.

 32. Eef says:

  Hallo Scarlet
  Zou je mij kunnen helpen om een droom te ontcijferen? Ik heb vannacht gedroomd dat ik een badkuip met water had (ik zat er zelf niet in) en er zwommen veel grote goudvissen in en een aantal guppies in kraakhelder water. Maar ik trok de stop uit het bad (bewuste keuze in mijn droom) waardoor de vissen door het putje verdwenen. Ik stapte er zelfs nog een aan om de stop weer op het putje te krijgen. Slechts 1 goudvis en 1 gup bleven over.
  De droom voelt betekenisvol. Alvast bedankt <3

  1. Scarlet says:

   Hey Eef,

   Dit is eigenlijk een hele positieve droom die zegt dat jij bewust aan het loslaten bent.

 33. Svenja says:

  Hi Scarlet,

  Ik droomde dat ik met mijn handen een redelijk grote goudvis achtige (zilveren, oranje en zwarte kleuren) aaide/vast pakte. De vis gaf af, schubben bleven aan mijn handen plakken.
  Ik dacht in mijn droom, als hij nu maar niet doodgaat hierdoor. Wat zou dat te betekenen hebben?

  1. Scarlet says:

   Hey Svenja,

   Dit betekent dat je steeds beter omgaat met je eigen energie, licht en angsten.

 34. Ak says:

  Ik droomde dat ik op vakantie was met mijn moeder in het buitenland,wat wij in september ook gaan doen
  We zaten op een soort camping aan het strand waarbij het vreselijk hard begon te regenen en we helemaal zeik nat waren geworden. We zaten echt tot onze schouders in het water. Ik probeerde weg te komen en fietste ineens in mijn oude straat waar ik vroeger als klein kind ben opgegroeid 0-4 jaar, wat helemaal in de brand stond. Vuren waren zo hoog als bergen. Ik was alleen.
  Opeens moesten we eten hebben en ben ik met een look-a-like ” boer ” meegelopen naar een grot beneden, een soort groot meer onder de grond.
  Een tijd geleden heb ik gedroomd over precies dezelfde plek, dat het vroor en koud was en ik naar de andere kant moest. Ik ben er toen doorheen gezwommen met veel angst, niet wetende wat er in dat water zat.
  Ik keek goed en het zat vol met hele grote snoeken! Ik schrok omdat ik er dus eerder in ben geweest en ik nogal bang ben voor die grote vissen.
  Die man stelde me gerust en sprong zo het water in met het idee dat hij een vis zou vangen voor het eten.
  Het duurde veelste lang en ik ben gaan kijken op zn vlot, ik merkte dat de vissen erg agressief waren en mij probeerde te pakken. Ik besefde dat die man dus was opgegeten.
  Ik rende naar de andere kant,het ondiepe gedeelte en daar stond voer met een soort van soeplepel. Ik gooide voer in het water en er kwamen direct 3 grote snoeken aan. 1 was zo ontzettend dik dat ik die vis probeerde om te draaien. De vis lag op zijn rug, zijn buik leken hele grote tanden die open scheurde en daar was de man weer. Hij zat onder de smurrie. De vis was dood.

  Heel apart…

 35. Hani says:

  Hoi,
  Ik droomde dat er een vis in mijn kamer was dus niet in een kom of water, vervolgens een andere vis hem op at en in een kom met water sprong.

 36. Wendy says:

  Hallo!
  Ik droomde dat ik bij een rivier stond in de bergen en dat ik een witte karper op me af zie zwemmen, heel vredig alsof hij een aai kwam halen. Ik draaide me om naar een truck en daar stond iemand/mijn partner? vissen uit de truck te halen. Hij bracht de vissen naar de rivier om ze los te laten. Ik hielp mee en we moesten samen lachen.
  Wat kan dit betekenen?

 37. Inge says:

  Hoi, ik heb vier dromen gehad afgelopen nacht, heel verschillend, steeds over nare/enge gebeurtenissen. Maar wat elke droom terug kwam en er totaal niet mee te maken had, was een vis in een vaas/kom waarvan het water elke keer aan de onderkant er uit lekte. Ik moest elke keer de vaas weer vullen maar hij bleef leeg lopen. In de laatste droom kreeg ik hulp van een collega die het lek probeerde af te plakken, maar het bleef leeglopen. De vis bleef wel leven, ondanks dat hij zonder water zat. De dromen zelf gingen over het huis van kennissen verwoest door vuurwerk, een meisje die ik in de bus ontmoette die leugens vertelde en me zwart maakte bij mensen in de straat waar ik vroeger woonde, de derde droom speelde zich af in haar huis, was ook heel naar. De vierde was in mijn eigen huis waar ik werd aangevallen door de geesten van twee jonge kinderen (4 en 6 gok ik)

 38. Maris says:

  In mijn droom zag ik mijn goudvis een guppie krijgen. Ik dacht eerst dat het ontlasting was maar er kwam een hele goudvis uit, net zo groot als de moedervis. Dit kan natuurlijk niet, vissen leggen eitjes. Ben benieuwd wat het betekend

 39. Ann says:

  Hey Scarlett,

  Wat fijn dat je mensen helpt met dromen uitleggen! Ik heb wat dromen bekeken en zou graag willen weten wat jij erover denkt 🙂

  Ik droomde over een kast aan de muur waarin een blauwe vis zwom in de lucht. Hij had een plastic aan zijn vin. Ik zag dit en deed de kast open en verwijderde de plastic. Erna keek ik naar de vis en zag hoe hij dood aan t gaan was. Ik hield namelijk de kastdeur open en het leek alsof hij daardoor niet kon ‘ademen’. Hij lag op de grond van de kast en zag er heel uitgeput (alsof hij het ergste had meegemaakt) en beschadigd maar ook sip uit met zijn bek en ogen dicht. Ik deed toen snel de kastdeur dicht in de hoop dat hij toch zou leven. Hij bewoog een beetje dus hij was nog niet helemaal dood waardoor het goed kon komen! Ineens zie ik meer vissen ook langzaam aan t doodgaan dus. Maar toen dacht ik het kan nu alleen maar beter gaan want de kastdeur (dus het probleem is opgelost) is dicht.

 40. Mascha says:

  Ik droomde over een te grote vis in een te klein aquarium. Ik voelde medelijden en wilde er voor zorgen dat hij in een groter aquarium kwam, maar toen stopte de droom.

  1. Scarlet says:

   Je bent je emoties dus meer ruimte aan het geven. 🙂

 41. peggy says:

  lieve Scarlet,

  Heb nogal een gekke, en grappige droom gehad over vissen , een collega van mij had twee enorme hele mooie gladde vissen op de voorkant van dr autokap liggen en ik zat daar heel verwonderlijk naar te kijken omdat ik ze zo mooi vond, toen zei mij collega dat ze eventjes weg moest en ik en nog een andere collega bleven bij de vissen ..toen ze wegging en wij daar stonden reed de auto met de vissen erop gewoon weg, en wij moesten erg lachen ook omdat de collega in werkelijk erg grappig is en wij het voor ons zagen hoe ze zou reageren als ze terugkwam en zag dat de auto met vissen erop zou weg zijn gereden ahum. zou graag willen weten wat deze droom betekent, ben momenteel weer erg veel met mijn emoties bezig en wil graag volkomen vrij zijn van bepaalde balasten weet eigenlijk goed wat ik wil en vooral nodig heb hoop dat je mij hierin kan begeleiden alvast bedankt! vind jou Facebook pagina erg fijn leer er veel van !

  1. Scarlet says:

   Hey Peggy,

   Fijn om van je te horen!
   Eigenlijk heeft deze droom niet een hele diepe betekenis, maar is het meer dat jij (die humor van die) collega als voorbeeld wilt gebruiken in je eigen emotionele helingsproces.
   Deze droom zegt eigenlijk: gebruik ook een beetje humor en zelfspot bij je ontwikkelingen. Dan is er ook gelijk minder aan de hand. 🙂

   Dat is fijn om te horen!

 42. Rbby says:

  Ik droomde over een klein visje die legt te spartelen ik neem het op en doe het terug in de vijver. Maar nog geen 5 seconden later in de droom komt er een hele grote koi vis en hij probeert die vis in te zwelgen maar het lukt niet blijft in zijn mond zitten maar terwijl ik het plots besef legt die vis op het droge plots te spartelen met die kleinere vis in zijn mond.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dit gaat over je eigen emoties. Er vindt als het ware een gevecht intern plaats.
   Bijvoorbeeld dat je ergens verdrietig over bent, maar ook weer vindt dat je jezelf niet moet aanstellen.
   Welke emoties er precies spelen is echter niet duidelijk.

 43. A.B. says:

  Beste Scarlet, graag jouw visie over volgend.
  Vooreerst, ik was toeschouwer in mijn droom, in die mate dat ik in het grootste deel niet werd opgemerkt door de mensen die erin voorkwamen en dat ik geen emotie voelde in het eerder gewelddadige eerste deel. In het tweede deel van de droom (hier komend de vissen aan bod) wou ik de achterkant van een toevallig tegengekomen hotel verkennen. ik zag mijn dochter staan en stelde haar voor om mee te gaan, ze verkoos om vooraan te blijven en dus ging ik alleen.
  Onverwachts keek ik over een enorme massa water met een onheilspellende lucht. Een soort van brede golfbreker liep diep het grijze water in. Hij was bedekt met zwarte kroelende stippen en toen ik nader keek waren het gestorven of naar adem happende zwarte vissen, alle soorten groot en klein (ik herinner me een meerval te zien) Sommige konden het water bereiken en ontsnapten maar voor de meeste anderen was het hopeloos. Er werd verteld dat het restanten waren van vissers.
  Nog steeds voelde ik geen emotie, normaal gezien zou ik alles in het werk stellen om hulp te bieden.

  1. Scarlet says:

   Goede middag,

   Dit staat voor een deel dat je niet meer meegaat in je gedachtes en emoties als het ware. Je neemt ze meer waar zonder er direct in mee te gaan.
   Daar gaat het tweede deel ook over. Je bent de blokkerende en te heftige emoties ook aan het loslaten.

   1. A.B. says:

    … Ja klopt wel, dankjewel Scarlet.

    Dat alles goed met je mag gaan 🙂

 44. Michelle says:

  Hallo Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik op een basisschool in de wc opeens een mooie roze/oranje/parelmoer kleurige vis naar de oppervlakte zag komen, ik zag dat het niet goed ging met de vis en heb de vis uit de wc gevist en er alles aangedaan om de vis te redden. Ik wou de vis mee naar huis nemen en hem in mijn eigen aquarium zetten waar al een goudvisje inzit… ik heb gedroomd tot ik onderweg was met de vis naar mijn huis… het ging ook steeds beter met de vis, kan me alleen niet meer herinneren of ik ook verder heb gedroomd. Weet alleen dat de droom goed voelde want het ging ook steeds beter en goed met de vis….

  Liefs Michelle

  1. Scarlet says:

   Het Michelle,

   Dit is eigenlijk een teken dat je veel beter voor jezelf aan het zorgen bent.
   Dat is vanaf de basisschool een thema geweest bij jou, zeker als het gaat over jezelf uiten, maar nu heb je (onbewust) het besluit genomen dat je beter voor jezelf en je emoties gaat zorgen.

 45. Lieke says:

  Wat leuk dat je reageert op zoveel dromen van mensen! Ook ik heb een droom waarvan ik benieuwd ben naar jouw interpretatie.
  Ik droomde dat er katten door de lucht zweefden (de vis komt nog aan bod 😉 ) Toen ik dat zag dacht ik: “gek, maar die komen vast wel op hun pootjes terecht!”. Het bleek echter dat ze door de lucht werden geslingerd door hele grote roofvogels. Die ze als prooi vanaf de grond hadden gepakt en vervolgens weer weg smeten. Al zagen de vliegende katten er heel relaxt uit!
  Ineens zag ik een grote roofvogel op mij afvliegen. Maar nu met en grote, lompe, vieze grijze vis tussen zijn snavel. Hij dook op me af en gooide de vis bovenop mij. Ik voelde dat hij op mijn buik viel en werd wakker omdat ik de vis van me afsloeg.
  Vond het zelf vrij bizar! Ben benieuwd 🙂

  1. Scarlet says:

   Hey lieke,

   Dat is inderdaad een hele bijzondere droom. 🙂
   Het gaat echter over het veranderingsproces waar je nu met jezelf inzit.
   Je bent (onbewust) aan het leren om meer te vertrouwen op jezelf en meer vanuit je gevoel te leven. Dit geeft je vrijheid (de roofvogels).
   Soms is het echter nog lastig, het glipt je door je vingers heen om echt je vrouwelijke zelf te blijven. Al is dat ook niet echt een probleem (de katten).
   Maar wat wel belangrijk is, is dat je niet afsluit voor de emoties die minder leuk zijn, die niet probeert te onderdrukken, want dat is juist het geen wat dit groeiproces nu tegenhoudt.
   Alle emoties mogen er zijn (de vis).

   1. Lieke says:

    Bedankt voor je reactie!

 46. Helen says:

  Hallo scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik in een grote woonkamer zat samen met mijn ouders, vanuit buiten kant werden de grote vissen gegooid opeens hadden wij in de woonkamer allemaal dode vissen liggen het was niet te tillen . Toen we naar buiten keken zagen we veel mensen die met vissen rond liepen en druk was het . In de woonkamer lagen ook allemaal gekleurde polo shirts die ik aan het opruimen was . Vissen hadden geen kleurtje allemaal grijs

  1. Scarlet says:

   Hey Helen,

   Dit gaat over een patroon of overtuiging die je gemeenschappelijk hebt met je ouders.
   Het zal er vooral over gaan dat bepaalde emoties er niet mogen zijn van jou, omdat ze zwaar, lastig en/of je een somber gevoel geven.
   Je bent eigenlijk goed bezig, zit steeds meer goed in je vel en bent steeds meer je vrolijke zelf. Alleen soms is die vrolijkheid iets wat je ‘aantrekt’ in plaats van dat het binnenuit komt, omdat daarvoor eerst deze emoties aandacht mogen krijgen. 🙂

 47. Miriam D says:

  Hoi Scarlet,

  Heb een terugkerende droom die ik niet begrijp. Het enige wat ik mij herinner is dat ik een goudvisje ga eten. Ik zit aan een eettafel met iemand (?) die de vis bereidt. Gewoon rauw, kopje eraf, 1x doormidden gesneden. Ik kijk met afgrijzen en verbazing naar het goudvisje op het bord. Terwijl ik het droom snap al niet waarom ik een goudvis ga eten. Nu al 2x gedroomd, waardoor ik het bizar vindt. Enig idee of deze droom een diepere betekenis heeft?

  1. Scarlet says:

   Hey Mirjam,

   Van alle vissen is de goudvis het meest onschuldig als symbool.
   Dit gaat erover dat je te streng bent voor je meest kwetsbare gevoelens.

 48. Miriam says:

  Super bedankt! Hier kan ik iets mee. Ik duw het idd weg.

  1. Scarlet says:

   Fijn om te horen en graag gedaan!

 49. Nina says:

  Hoi, ik droomde vannacht dat er plots een soort van gerookte vis uit de lucht viel waar ik wandelde.

  1. Scarlet says:

   Hey Nina,

   Vaak is dat een teken dat je boos of gefrustreerd bent geweest en dat dat nu begint te zakken.

 50. Bernadette says:

  Hoi Scarlet,

  Ik weet niet de hele droom meer maar wel een gedeelte van de droom.
  Ik werkte ergens en wist niet precies wat ik moest doen. Er stond ergens een emmer met 3 vissen erin. Die moesten ergen in om verwerkt te worden. Ik zag dat er 3 vissen in die emmer zaten. 1 had een hele brede bek, de helft van die vis was al weg ik kad alleen de kop in mijn hand. Hij leefde nog. Ik probeerde een haakje in zijn bek te doen zodat hij dood zou gaan, maar hij bleef leven. Hier mis ik een stukje droom.
  Op een gegeven moment voelde ik wat in mijn mond. Toen ik in de spiegel keek zat er een stuk zilverkleurig vis op mijn tong geplakt.
  Het had zich vast gezogen en na een hele worsteling kreeg ik het eindelijk van mijn tong af.

  Groetjes Bernadette

  1. Scarlet says:

   Hey Bernadette,

   Waar dit stuk van je droom heel duidelijk over gaat is het zorgen voor je emoties en het uiten van je emoties.
   Deze droom wijs ter namelijk op dat je te streng bent voor je emoties en ze (soms) probeert te onderdrukken, ook spreek je niet genoeg uit wat je voelt en nodig hebt.
   Alsof dat eigenlijk niet helemaal mag van jezelf.

   1. Bernadette says:

    Dankjewel Scarlet,

    Ik herken dit zeker en bevestigd mij dat het tijd wordt om er wat aan te doen.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan 🙂

     Dat gaat je vast lukken op een gezonde en liefdevolle manier. 🙂

 51. Sammy says:

  Heyhey

  Ik droomde vannacht over een aquarium met wat levende maar meer dode goudvissen en sommige die bijna dood gingen kunt u mij vertellen wat dit precies inhoud?

  Groetjes Sammy

  1. Scarlet says:

   Hey Sammy,

   Dit gaat over jezelf. Dat er een aantal situaties zijn in je leven waar je niet helemaal jezelf in bent of jezelf kunt zijn voor je gevoel.
   Het voelt verstikkend en aangezien goudvissen ook vaak gekoppeld zijn aan welvaart, is de kans dat dit gaat over werk gerelateerde of geld gerelateerde situaties heel erg groot.

 52. Denise says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde vannacht met een aquarium vol met vissen. Eén die mij bij is gebleven is een zwarte bolle vis met glitters. Ik was de visjes aan het bewonderen en op een gegeven moment besefte ik dat ik ze dagen lang niet had gevoerd. Toen ik ze wilden voeren lagen er al ongeveer 5 tot 7 dode guppy’s op de bodem. Ik ben benieuwd wat dit betekend.

  Groetjes,
  Denise.

  1. Scarlet says:

   Hey Denise,

   Dit is eigenlijk een droom met een positieve betekenis.
   Hij betekent namelijk dat je steeds beter met jezelf en je eigen emoties omgaat en positiever in het leven bent gaan staan.
   Deze droom geeft wel aan dat het nog iets beter kan, omdat je de dingen die je voelt die je minder leuk vindt toch nog te vaak aan de kant probeert te schuiven.

   1. Denise says:

    Goedenavond Scarlet, ik wil je oprecht bedanken voor het reageren op m’n bericht. Daarnaast wil ik je ook danken voor je tijd en je uitleg, hier kan ik zeker iets mee. Precies dat wat je uitlegt is wat er gebeurt in werkelijkheid.

    Ps. Je voelt voor mij aan als een engel online. Ik wens je een mooie week vol zegeningen, kracht, gezondheid en liefde..!

    Groetjes,
    Xxx

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!
     Dank je wel voor je lieve complimenten. 🙂 <3
     xxx

 53. Scarlett Koene says:

  Hallo Scarlett

  Ik droomde dat ik wilde gaan vissen.Ik kon nergens mijn vis spullen vinden niet op straat en niet binnen.Ik belde zelfs mijn ex op die ik al bijna 8 jaar niet gezien heb,of hij mijn spullen had.Zijn broertje zat bij mij in de huiskamer te lachen.Alles leek heel echt.En ik werd met een zwaar hoofd onrustig wakker.
  Wat betekent deze droom?

  1. Scarlet says:

   Hey Scarlett,

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer jezelf aan het worden bent of een eigenschap wil terughalen die je vroeger had.
   De kans is groot dat het om een eigenschap gaat die je had voor je de relatie met je ex aanging of een eigenschap die je had tijdens die relatie.
   Het gaat alleen nog niet helemaal soepel, want je bent (onbewust) aan het zoeken naar hoe je dit het beste aan kunt pakken of kunt integreren met jezelf.

 54. anoniem says:

  Vannacht een droom gehad dat ik naar toilet ging (poepen) ik draaide me om keek in de toiletpot zag geen ontlasting maar een hele vis. Wat betekend dat?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat betekent dat je iets aan het loslaten bent, waarschijnlijk iets wat emotioneel toch een best grote lading heeft gegeven.

   1. Anoniem says:

    Hi,
    Heeft die vis ook een betekenis?

    1. Scarlet says:

     Die staat precies voor de emotie op zich 🙂

 55. Evy says:

  Goedenavond Scarlet,
  Vorige nacht droomde ik dat ik rond een vijver op het droge allemaal visjes zag spartelen om zuurstof, ik panikeerde en deed ze allemaal vlug in de vijver waarna ze meteen begonnen zwemmen en toen zag ik als laatste nog een hele grote lelijke vis toen ik die ook in het water deed werd deze agressief en at die de andere vissen op, ik probeerde hem te doen stoppen maar dit lukte niet en toen werd ik wakker…
  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Evy,

   Deze droom gaat over je eigen strengheid naar jezelf.
   Deze droom geeft aan dat je (onbewust) niet altijd even begripvol bent voor je eigen emoties en kwetsbaarheid.
   Soms heeft het meer ruimte nodig dan je het geeft.

 56. Melissa says:

  Goeiemiddag scarlet ,
  Ik heb gedroomd over vissen , ik haalde een vis uit het water en zag dat ze aan het bevallen was en het water vol zat met kleine baby visjes , ik heb de mama dan direct terug in het water gedaan en zitten kijken naar de kleintjes , alleen weet ik niet meer welk vissoort het was

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is een mooie droom.
   Het betekent dat je emotioneel enorm aan het groeien bent, maar dat je jezelf ook even niet verder moet pushen hierin.

   1. Melissa says:

    Super dank en idd herkenbaar xx

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan! xx

 57. sushmita says:

  goedemorgen scarlet

  ik droomde dat mijn zusje aan het vissen was waarbij het kwie kwie’s waren (zwarte vissen) en ik daarna ook was gaan helpen ,maar ik had eerst een 1 gevangen die ziek was , toen liet ik die los want me zusje zei dat het niet goed was en daarna kom die zieke weer in me net en toen liet ik het weer los en daarna had ik dan een goede gevangen ,maar het ging allemaal over zwarte vissen.
  weet u wat dat betekent?
  mijn band met mijn zusje in real life is helemaal niet goed

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat er iets aan het veranderen is. Waarschijnlijk tussen jou en je zus.
   Daarnaast zit er het inzicht onder dat je zus snel kritisch is naar zichzelf en ook naar jou.
   Ze bedoelt het goed met die kritische blik (want je vis ook echt ziek), maar jij mag nog steeds doen wat jij wilt doen.

 58. Lies says:

  Hallo Scarlet,

  Ik heb een heel rare droom gehad.
  Ik lag in een zwembad vol grote vissenstaarten, in alle kleuren, op het laatst kwam er ook een grote zwarte vissenstaart bij. Het leek op een walvis staart. Ik kan me niet herinneren of ik zelf ook zo’n staart had in de droom. Het water was een beetje troebel van al die vissentsaarten. Mijn vriend hiel me heel de tijd vast in het water maar ik voelde me
  Niet perse angstig. Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Lies,

   Deze droom gaat over de basis, jouw basis gevoel.
   Het gaat over het zoeken van gronding in je emoties.
   Het mooie is dat je vriend je hier op dit moment bij helpt. <3

 59. Chantal says:

  Beste Scarlett,

  Vandaag had ik een aparte droom. Ik droomde dat ik alleen in een park liep en voordat ik het park inliep had afgesproken dat ik iemand later zou ontmoeten (ik denk mijn partner, die dan iets later zou komen). Terwijl ik liep waren overal op afstand hele grote grijze vissen. Ik denk ongeveer 4 meter lang en 2 meter hoog. Ze lagen stil op hun buik. Ik kon niet goed opmaken of ze nog leefden of niet, maar durfde het eigenlijk ook niet te analyseren omdat ik me machteloos voelde met wat ik kon betekenen voor ze.

  Zou je me kunnen helpen met deze droom? Alvast bedankt voor je moeite!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je steeds meer in contact komt met jezelf, steeds bewuster wordt van jezelf.
   Dat je er steeds meer voor kiest wanneer je het contact met anderen aangaat.
   De vissen geven hierbij aan dat er nog wel (onbewust) emoties aanwezig zijn, die je aandacht vragen, maar dat je die niet aangaat, omdat ze te groot lijken om goed mee om te kunnen gaan.

 60. Marjo says:

  Hi Scarlet. Wat fijn dat je iedereen antwoord! Ik ben ook blij dat ik mijn droom mag delen hier. Het was een rare droom en heb het heel echt beleefd. Ik werd als een soort wedergeboorte door een gat geduwd naar een onbekende wereld en belandde op een ijskoude vloer. Ik lag naakt in foetushouding op de grond te bibberen van de kou. Er was een aanwezigheid van vreemde wezens ik voelde hun aanwezigheid, maar ik zag ze niet. Ik moest een serie aan testen ondergaan. Er lag een spartelende vis voor me op de grond en die moest ik opeten. Daarna werd ik wakker van de kou. Die spartelende vis blijft me al en paar dagen in gedachten.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dank je wel voor je lieve woorden!
   Deze droom gaat eigenlijk volledig over het vinden van je plekje in deze wereld. In het leven.
   Het geeft aan dat je je niet verbonden voelt, ‘koud’ voelt en deze droom geeft vervolgens aan dat een groot deel van de ‘oplossing’ het toe-eigenen van je eigen emoties is.
   Je hebt anderen daar stiekem toch te veel controle over gegeven.

   1. Marjo says:

    Dank je wel voor deze uitleg. Soms blijft een droom dagen door mijn hoofd spoken en dan voel ik dat het een betekenis heeft, maar kan er dan zelf niet achter komen. Ik ben blij dat jij dat kan geven en hierbij mensen kan verder wil helpen. Hele mooie gave heb je. Wat betreft jouw antwoord; ik ga er zeker over nadenken en er wat mee proberen te doen. Dank je wel!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!
     En dank je wel voor je ontzettend lieve woorden! Ik doe mijn best. 🙂

     Heel veel succes!

 61. Chantal says:

  Hey Scarlet,

  Dankje voor bovenstaande uitleg. Toevallig droom ik vandaag weer over vissen.
  Ik droomde dat ik een tank zag met vissen. Een deel van vissen hadden geen kop en waren grijs. En leken niet te leven. En waren links. De andere deel (2) waren rechts en nog leven gezond en oranje.
  Ik wilde zien of ze echt leefden (de 2 oranje) en toen ik dichterbij kwam raakte de grootste in paniek en zwom weg naar links en weer rechts en kwam in greep van een zwarte vis die dood was maar kon er ook makkelijk uit. Ik snapte niet vanwaar de angst en vond het jammer.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Graag gedaan!
   Deze droom gaat over een deel onverwerkte emoties die steeds meer je aandacht gaan vragen omdat ze je ‘goede’ gevoel van alledag toch best wel beïnvloeden.
   Vooral je energie en vrolijkheid kan hier nog wel eens minder door worden, ook al is dat helemaal niet nodig.

 62. Sander says:

  Hi, ik liep vannacht langs sloten bredere stromen met iemand, ik weet niet met wie maar het voelde als mijn vader. Ik zag vissen zwemmen in het steeds helder wordende water en wees mijn metgezel op de vissen. De vissen werden groter en mooier en ik kon steeds meer details zien. Toen kwam een vis als een soort lange draak uit het water met zijn kop richting mij, deels nog in het water. Ik zag het en wilde zo graag laten zien aan mijn metgezel dat ik de vis kon aaien, maar toen werd ik licht angdtig en eindigde de droom.
  Heb een zelf een goed vermoedde wat de droom kan betekenen maar hoor graag iemands mening erover.

  Sander

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je de schoonheid van het leven steeds meer ziet en ook steeds meer in connectie staat met je gevoelens.
   Eigenlijk wil je dit ook met iemand delen (mss zelfs met je vader) en laten zien dat het goed gaat. Misschien zelfs deze wijsheid aan anderen meegeven.

 63. Sander says:

  Dankjewel Scarlet!

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan!

 64. Lisaa says:

  Beste Scarlet,

  Vannacht heb ik niet zo fijn gedroomd,
  Ik droomde dat mijn eigen vis in troebel vies water op de oppervlakte lucht lag te happen, het water was zo troebel omdat hij zijn schubben aan het verliezen was.
  Ik maak me zorgen om wat deze droom mij te zeggen heeft, hopelijk kun je me helpen.
  Dankjewel
  Liefs

  1. Scarlet says:

   Hey Lisaa,

   Deze droom gaat erover dat je je jezelf/je emoties niet altijd goed genoeg beschermd.
   Daardoor wordt het soms ook lastiger te plaatsen wat je voelt en waar het vandaan komt.

   1. Lisaa says:

    Hi Scarlet,

    Superbedankt voor je response!!
    Liefs Lisaa

 65. Lisaa says:

  Beste Scarlett,

  Gaat het goed?
  Wat jammer dat je (nog) niet hebt gereageerd op mijn droom.
  Alsnog hoop ik dat ik een reactie krijg van je.
  Bvd liefs Lisaa

  1. Scarlet says:

   Bij deze mooi mens. 🙂

   1. Lisaa says:

    Dankjewel, ander mooi mens.

 66. Klaske says:

  Hallo Scarlet,

  In mijn droom zag ik duizenden witte stipjes bewegen in een blauwe lucht met wat sluierbewolking. Even later begon het levende vissen te regenen, duizenden. Er viel er ook eentje op mij. Na een poosje lagen ze op de grond te spartelen. Ik wilde mijn beste vriendin bellen maar kon nergens haar nummer vinden. Het was een zeer heldere en angstige droom Ik hoop dat je me kunt helpen.

  Groetjes, Klaske

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je diepe emoties omhoog willen komen die je langer onderdrukt hebt. Deze zullen hoogstwaarschijnlijk ook over anderen gaan en dat je het gevoel hebt dat ze er niet zijn als je ze nodig hebt.
   Het kan daarnaast ook een stukje gaan over dat je waarneemt dat mensen te veel vanuit hun eigen emoties reageren en jou daar (soms) pijn mee doen.

  2. Klaske says:

   Dank je wel Scarlet, hier kan ik wel iets mee. Wat knap dat je zoveel uit een droom kunt halen zonder mij persoonlijk te kennen, top!

 67. Kees says:

  Hallo Scarlet!

  Ik heb nu al een paar keer een droom gehad dat ik een grote visvijver had aangelegd in mijn tuin en dat ik er de mooiste vissen in liet zwemmen. Vooral 2 grote karpers ben ik dan erg trots op. Regelmatig kijk ik dan naar mijn mooie visvijver en opeens zijn er weinig vissen meer en zijn mijn mooie grote karpers er niet meer :(.

  Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Kees,

   Dit gaat erover dat je wel lief/vriendelijk bent voor jezelf als je goed in je vel zit, maar als het even minder gaat, ben je niet altijd even leuk tegen jezelf en dat vraagt nu je aandacht. 🙂

 68. Kees says:

  Dank je wel!!! Ik heb weer wat om aan te werken 🙂

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan! 🙂

 69. Mike says:

  Hallo Scarlet, ik droomde dat ik heel veel vis aan het eten was…wat zou dat kunnen betekenen?

  Bedankt alvast 😉

 70. Hester says:

  Hi Scarlet, ik droomde vannacht van 2 vijvers naast elkaar met heel veel koikarpers in de ene. Toen rende ik rondjes om de Vijver en alle vissen zwommen in het rond met me mee. Toen ik stopte sprongen ze allemaal achter elkaar van de ene vijver naar de andere lege vijver. Vissen zien zwemmen is dus een positief iets in je droom, maar wat zou dit nog meer betekenen? Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat is een mooie droom! Het geeft aan dat je steeds meer grip krijgt op je gevoel en hoe je met dingen om gaat.
   De boodschap die deze droom daarnaast ook aangeeft is dat je het ook rustiger aan mag doen.

 71. Bus says:

  Hoi,

  Ik heb gedroomd dat er een goudvis uit een kom sprong en op de grond terecht kwam. Ik wilde haar meteen redden… oppakken en haar weer in de kom doen.

  Wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je eigenlijk meer voelt, maar het er niet helemaal durft te laten zijn, want dat maakt je ‘kwetsbaarder’.

   1. Bus says:

    Dankje♥️✨

 72. Jack says:

  Ik droomde dat ik een grote witte kooikarper achterna rende langs de kant van een heldere sloot ,
  Maar hij was veelste snel.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Wat mooi! Dat is een teken dat je steeds meer tot jezelf komt, maar dat je nog wel wat meer mag ontspannen.

 73. Alison says:

  Beste Scarlet,

  Vandaag droomde ik over een school vissen in een vijver, mijn partner en ik ontdekte dat de vissen geen water hadden en daardoor dood gingen, zo hebben wij Snel water kunnen bijvullen met een tuin slang en zagen dat ze weer een voor een leefde.
  Wat is de betekenis van zo een droom?
  Groet,
  Alison uit Suriname

  1. Scarlet says:

   Hey Alison,

   Deze droom geeft aan dat jullie beide meer aandacht en voeding nodig hebben om er zo voor te zorgen dat jullie je beide nog beter voelen.
   Jullie emoties/gevoelens vragen als het ware aandacht. 🙂

 74. Sylvia says:

  Hi Scarlet,
  Ik droomde vannacht dat ik een oude stadswoning binnenstapte. Een rijtjeshuis. Die was van binnen flink opgeknapt.
  Wat mij opviel was een gat id schouw. Ik dacht: dat was vast vroeger een wc. Wel raar zo in de woonkamer. Het gat was nu wit geverfd net als de rest van de schouw. En er lagen dagelijkse spullen in.
  Ik keek wat rond.
  Er was een vrouw die zat aan de rand van wat water. Midden in de kleine kamer was een vijver. Die zag ik niet meteen toen ik binnenstapte. Ze pakte met haar blote handen een vis eruit. En die glipte terug het water in. Er zaten flink wat vissen in het water. Ik dacht dat ze op kleine haaien leken.
  Tot hier weet ik het nog.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je op zoek bent naar een manier om je emoties goed te uiten, op een fijne manier voor jezelf en op een manier waarop je omgeving er zo min mogelijk last van heeft.
   Alleen ontglippen bepaalde ideeën en gevoelens je nog wel eens en daar probeer je ook een oplossing voor te vinden.

 75. L says:

  Hallo, het is een andere droom dan visse .

  Ik zat in de auto met mijn moeder en zus en ineens was ik in een ander land. Ik wist niet in welk land. Ik was alleen met twee kinderen van mijn werk.
  Het was gevaarlijk daar en ik moest opletten. Ik wilde buiten ergens de weg vinden en het bleek dat ik in een rij van 10 uur lang lopen stond. Ik zag dat er een meisje was die Nederlands sprak en zij vertelde dat. Ik ben gauw gaan rennen en hopen op een goede richting. Toen kwam ik een jongen uit Nederland tegen. Daar stond ik even bij maar daar had ik niet veel aan. Zijn vrienden waren niet heel aardig, maar eng.
  Ik was niet telefonisch bereikbaar. Wilde zo graag aan mijn moeder laten weten waar ik was. Ik wilde zo graag naar huis. Uiteindelijk na een lange weg kwam er iemand en die zette mij op het vliegtuig naar Nederland met de twee kinderen.

  Even later was ik met mijn scharrel en we gingen satéstokjes eten. Er zat ook ineen een meisje bij die ik niet ken. Hij zat links, ik in het midden en zij rechts. Geen idee wat zij daar deed.

  Ik ben heel benieuwd wat het betekend.

  Groetjes, L.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je je soms anders voelt dan je moeder en zus, alsof je in een andere wereld leeft en dat ben je in deze droom aan het verwerken.
   Er zijn op je werk echter wel mensen/kinderen die dezelfde visie delen. Dat doet soms goed, maar je hebt toch vaak het gevoel dat je het alleen moet doen.
   Dat voelt niet fijn.

   Het laatste deel van deze droom geeft aan dat je toch een beetje bang bent om het contact met hem te verliezen. Dat er iemand anders je ‘plekje’ in zijn leven inneemt.

 76. Klara says:

  Hoi Scarlet

  Vannacht had ik een vreemde droom. Ik ging op zoek naar de betekenis en kwam op jouw artikel uit.

  Ik droomde over een visvijvertje dat de hele tijd leeg liep. De vissen lagen nog een beetje te spartelen, maar kwamen weer tot leven nadat ik in alle paniek het water aanvulde. Toen ik zag dat het opnieuw leegliep meteen daarna, verhuisde ik het vijvertje (alsof ik het uit de grond kon tillen). Ik zette het ergens in huis als een zwembadje. Dat bleek in het huis van mijn schoonouders te zijn (zag er helemaal anders uit) en er was bezoek, dus het was er druk. Ik ging weer naar de vijver kijken en die was opnieuw leeg gelopen. Een hele frustrerende droom!

  Wat zou dat betekenen?

  Groetjes

  Klara

  1. Scarlet says:

   Hey Klara,

   Dat klinkt alsof je heel hard gewerkt hebt vannacht.
   Dit gaat over je band met je schoonouders. Je probeert het goed te doen, maar je voelt ook dat je emoties nog niet helemaal tot rust zijn gekomen.
   Er is iets, waarschijnlijk heb je wat er is nog niet compleet helder, maar heb je wel een vermoeden wat er is.
   Hierdoor loopt je energie letterlijk weg.
   En je bent dus heel erg hard aan het werk om er rustig en in balans onder te blijven.

   P.S. Zo te zien heb je op een andere wordpress website ooit een profielfoto geüpload, deze is hier daardoor ook zichtbaar. Als je dat niet prettig vindt, kan ik je reactie weer voor je verwijderen.

 77. Romy Collaert says:

  Dag Scarlet,

  Ik heb heel diep geslapen, gedroomd en wakker geworden op juiste moment haha. Ik droomde dat ik bij mijn ouderlijk huis was en dat ik in de tuin wandelde. Opeens zag ik in de visvijver een verzwakte vis die vastzat onder een steen. Zodra die loskwam schoten alle andere vissen op die vis en begonnen ze die op te eten.. Dan ging ik naar het tuinhuis daar zat soort van bruin wezen vrij klein rare taal.. kon er niet mee praten.. maar moet iets verkeerd gezegd hebben want nu kwam er uit de vijver tentakels die mij wouden opeten.. ik wou me nog verdedigen, stond met de rug tegen poortje maar werd dan wakker.. weer in slaap en dan lag ik denk ik op het gras van de tuin en zag een grote vogel in de dikke witte wolken vliegen.. daarna nog een simpele droom maar niks merkwaardig of onverklaarbaar.

  1. Scarlet says:

   hey Romy,

   Deze droom gaat over een onderzoek in jezelf.
   Je zoekt naar een betere manier om om te gaan met de emoties die je niet zo fijn vindt of je een beetje in de weg staan.
   Je bent af en toe te kritisch naar jezelf toe en dat houdt je tegen in hetgeen waar je naartoe wilt of mee bezig bent.
   Dit ‘onderzoek’ vindt plaats, omdat je jezelf van de ongezellige emoties en onrust wilt bevrijden.

 78. Ilona says:

  Hoi Scarlett,

  Vandaag droomde ik dat ik in een bak met donkerblauw water (net als de avond lucht) een beetje roze en blauwe poeder indeed en er toen een vis uit ontstond dus zwom. Het was een goudvis maar roze met oranje en heel mooi, ze zwom ook. Ik wilde mijn broer en oom toen laten zien dat ik vissen kon maken en herhaalde de stap maar had teveel poeder gepakt waardoor de bak vol met oranje bubbels zat en er wel een grote vis 15 cm was ontstaan maar geelgroen met zwart en leek ongelukkig en ziek. Toen de derde x probeerde ik het weer en ik had het water met bubbels moeten verschonen.had ik niet gedaan. Dit x wel juiste hoeveelheid poeders gebruikt. Er ontstond weer een vis deze was nog groter maar zag er ook niet zo gelukkig uit. Ben de kleuren vergeten.

  Hoop dat je me kan helpen. Dankjewel

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Deze droom gaat erover dat je overdag net wat beter naar je gevoel mag luisteren.
   Je weet wat goed voelt en waar je goed aan doet, maar door omstandigheden luister je niet altijd naar jezelf.
   Dat kost je soms toch net even je fijne gevoelens.

   1. Ilona says:

    Dankjewel
    Klopt ook, wel fijn om dit te lezen, want dan kan ik daar wat mee.

 79. Riezz says:

  Hoi Scarlet,
  Ik had een hele vreemde droom vannacht maar zo levensecht dat het lijkt of ik het echt heb meegemaakt.
  In mijn droom werden de straattegels voor de deuren weggehaald in mijn oude straat en ineens zag ik allemaal kleine visjes spartelen in het droge zand .
  Ik ben bij de buren naar binnen gerent om allerlei bakjes water (nog bewust op temperatuur gebracht ook) en heb zoveel mogelijk kleine visjes gered.
  De meeste visjes waren prachtig gekleurd (beetje guppies) en een grotere witte goudvis .
  Na alles gered te hebben en in veiligheid gebracht te hebben werd ik wakker , maar ik snap er dus geen ene snars van .

  1. Scarlet says:

   Hi,

   Dat geeft aan dat dit sowieso een intuïtieve droom is.
   Deze droom gaat erover dat je onderliggende/verstopte emoties bij anderen aanvoelt en ze probeert te helpen.
   Het geeft aan dat je dit eigenlijk heel goed doet. 🙂

 80. Marianne des Bouvrie says:

  Hallo Scarlet,
  Ik droomde vannacht dat ik alleen op vakantie was en met mijn tentje vlakbij een strand stond. Eenmaal in het water komt er een enorme vis met open ogen en een open mond recht op me af zwemmen. Ik schrik en probeer hem weg te duwen. Even later zie ik dat deze enorme vis op het strand ligt met z’n kop richting strand. Hoewel ik bang ben wil ik de vis graag helpen om weer in het water te komen. Ik durf hem niet op te pakken want hij is echt enorm. Ik vraag een man die net komt aanlopen om hulp en met een dunne stok tikt hij 1 keer op de vis. Deze draait zich vervolgens om, ziet het water en beweegt vrij gemakkelijk weer richting water om daarna rustig weg te zwemmen.
  Ben benieuwd wat deze droom jou zegt. Ik zit op dit moment in een behoorlijke transformatie fase waarin ik ik ergens naar mag kijken????? Dank vast en lieve groet, Marianne

  1. Scarlet says:

   Hey Marianne,

   Deze droom gaat over een intense emotie die zich aandient en je aandacht vraagt. Waarschijnlijk is het niet gelijk te meten waar het precies over gaat of wat de bron is.
   Deze droom geeft namelijk alleen aan dat je deze emotie(s) mag omarmen, ook al zijn ze misschien niet fijn.
   Juist zonder er echt aan te tillen, maar ze alleen maar de richting te wijzen, gaat het namelijk nog meer stromen.

   1. Marianne says:

    Dankjewel Scarlet! Ik denk dat het ook niet belangrijk is om de bron te weten. Het toelaten is al een kunst op zich.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en zo sta ik er inderdaad ook in. 🙂

 81. C says:

  Hallo,

  Ik droomde dat ik op vakantie was en naar het toilet ging voor mijn grote behoefte. De deur was op slot dat was verder geen probleem. Toen ik opeens in het toilet keek zag ik een groepje vissen. Ze waren niet dood maar bewogen niet. Toen ik door spoelde kwam de behoefte terug. Dit heb ik opgeruimd. En de toilet juffrouw geroepen om te zeggen dat er geen vissen in het toilet horen. De toilet juffrouw vond dit niet noodzakelijk. Ze zag er de ernst niet van in.
  Er sprong een vis uit het toilet. Deze was op de grond aan het spartelen. Ik was eerst bang en hielp de vis niet. Uiteindelijk heb ik hem toch opgepakt en terug in het toilet gedaan.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit geeft aan dat je op zoek bent naar een gezonde manier om je emoties te uiten, alleen heb je de manier die voor jou werkt nog niet echt gevonden.
   Deze droom geeft hierbij ook aan dat je niet hoeft te kijken naar hoe anderen te doen, maar vooral mag kijken naar wat je zelf nodig hebt hierin.

 82. Marion says:

  Hee Scarlet, Ik droomde dat ik vis gekocht had (dode vis die je kan eten) Had denk ik iets van 8 stuks vis gekocht en het was een geschenk voor een persoon. Ik wou het geven aan een persoon die ik best interessant vind maar kon helaas niet dichterbij hem komen. Ik was in een hele grote kroeg toen ik hem zag. Wat ik wel erg irritant vond was dat de deksel op de bak soms niet goed zat waardoor de vissen in mijn plastic tas zaten. Maar kreeg ze uiteindelijk weer in de bakje. Later ging hij weg en ik ging ook op reis met mijn fiets. Naar de volgende locatie waar hij zou zijn. Fietsend kom ik bij een soort school en zie dat een meisje lastig gevallen word door 2 andere meisjes. Volgens mij hadden ze haar gepest of iets vervelends aangedaan ik weet niet wat precies. Ik stopte bij de school en kwam naar hun toe en stond tussen mijn fiets en ik hielp dat meisje. Ze was mij erg dankbaar en waarschuwde dat ik op mijn spullen moest letten want de 2 andere meiden zouden iets van mij stelen om soort van wraak te nemen. En ja hoor ze probeerde mijn plastic tas met gekochte vis van mij te jatten maar helaas van hun dat lukte niet. Door dat getrek aan de tas was er weer een beetje vis uit het bakje gevallen en toen ik weer op reis ging met mijn fiets zorgde ik ervoor dat het weer veilig in het bakje zat. Ik kwam bij de locatie waar die persoon zou zijn maar voordat ik naar hem toe ging. Ging ik een man helpen het leek op een bekende tussen 2 mensen in 1 maar durf niet met zekerheid te zeggen wie het nou echt was of niet. Er was een kleine zaaltje waar opruim werkzaamheden gedaan werd en ook goed werd schoongemaakt. De man vroeg of ik de grote lange sta tafels wou opruimen. Maar voordat ik ze inklapte maakte ik de statafels schoon. Ik klapte de tafels in en ruimde ze op waar ze naar toe moesten. Tijdens het opruimen kwam ik een koelkast tegen en dat vond ik een handige plek om even mijn gekochte geschenk vissen erin te bewaren. Toen ik klaar was met opruimen ging ik maar even aan de wandel in het gebouw en ging opzoek naar Sven (de persoon). Het was een enorme gebouw dus ik vond hem niet zo snel in 1 keer. Heb kinderen zien gymen in een zaal, een andere zaal zag ik zwemmende kinderen en kwam ook langs verkleedhokjes. Na heel veel gewandel zag ik Sven met 2 mensen staan verderop en ze praate wat. Dus ik besloot om terug te keren naar de koelkast om het cadeautje met dode vissen op te halen en aan hem te geven. Tijdens het lopen besefte ik opeens dat ik het wel zonde vond dat ik er voor betaald had en wou ervoor zorgen dat ik dat bedrag dat ik betaald had op een cadeaukaart kon terug krijgen. Maar als ik daar nu over nadenk slaat dat helemaal nergens op want als ik iets gekocht heb en ik heb dat geld niet meer hoe moet ik dat dan terug krijgen? Maargoed ik besloot dus om een cadeaukaart te fixen. En besloot uiteindelijk maar weer om op pad te gaan met mijn fiets en kwam bij een tankstation. Er stond een turkse jongen achter de kassa en vroeg of hij mij kon helpen. Ik zei dat ik graag een cadeaukaart wou met het schuldige bedrag dat ik kwijt was. Ik heb niet aan hem verteld wat ik gekocht had. Hij zei tegen mij dat voor mij een persoon afgerekend had maar hij had een tijdschrift/cadeaukaart laten liggen. De medewerker zei wacht u maar even.. Als hij na een lange tijd niet komt dan mag u dit meenemen.. Ik wachte en wachte…

  Vind persoonlijk wel jammer dit de droom hierna stopte want had graag willen weten hoe het verder afliep

  Liefs,

  Marion

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je voor jezelf probeert te zorgen en voor je emoties probeert te zorgen.
   Dit gaat gelukkig ook steeds beter, maar soms leiden andere mensen je hierin nog af.
   Je vangt de ‘problemen’ die daardoor zouden kunnen ontstaan gelukkig iedere keer goed op, maar toch is het soms spannend.
   Ook zorgt het meehelpen met anderen er soms nog voor dat je wat je belangrijk voor jezelf vergeet.
   Deze droom geeft aan dat je hierin nog steeds meer balans aan het creëren bent.

 83. Marleen says:

  Hallo!
  Ik droomde vannacht dat ik een vissenkom in mijn kamer vond waarvan ik was vergeten dat ik hem had. De kom had een klein laagje water en vissen die bijna dood waren. Ik heb toen snel het water aangevuld en de kom verplaatst zodat ik ze hopelijk niet weer zou vergeten. Vervolgens heb ik de vissen eten gegeven. Hierdoor werden ze weer levendig. Alleen gaf ik ze nadat ik ze eten gaf perongeluk een verdovend medicijn. Dit zat in een doosje wat leek op het doosje met voer. Ik was in de droom steeds vrij angstig. Eerst was ik bang dat de vissen dood zouden gaan, daarna was ik bang dat ik ze misschien teveel eten gaf en ik was ook bang dat ze het verdovende middel niet zouden overleven. Als laatste had ik het gevoel dat ik elk moment de vissen weer kon vergeten en dat ze het dan niet zouden overleven.
  Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom staat symbool voor je (onbewuste) zoektocht naar de juiste manier om om te gaan met je emoties en gevoelens.
   Je wilt er meer aandacht aan besteden, maar je weet niet hoeveel goed is.
   Je wilt je emoties op een gezonde manier voeden, maar wat is goed?
   Je wilt rust, maar ze ook niet wegdrukken.

 84. Daphne says:

  Hoi,

  Ik ben nu 35 weken zwanger en tijdje terug heb ik iets bizars gedroomd. Ik zat in een restaurant met mijn familie en iedereen had een kom voor zich met rondzwemmende goudvissen en zwarte sluierstaartvissen welke ze zo op aten. Ik ging hier half van over m’n nek en besloot een frietje te bestellen.
  Vond het zo’n rare droom en nu lees ik dat je tijdens een zwangerschap vaak op verschillende manieren over vissen kan dromen. Kan jij er een touw aan vast knopen?

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat er eigenlijk over dat je meer aandacht aan jezelf besteed en (onbewust) een grens neer hebt gezet dat anderen nu even voor hun eigen emoties mogen zorgen.
   Jij hebt er even geen ruimte voor.

 85. Lisa says:

  Beste Scarlett,

  Goeiemorgen,
  Graag wil ik mijn droom aan je voorleggen en ik hoop dat je m kan analyseren

  Terwijl ik op straat wandelde kwam ik 2 emmers tegen met “zwerfvissen” (gedumpte vissen) , ik kon zien dat ze snel vers water nodig hadden, de inhoud was divers, van een levende kreeft, die duidelijk hulp nodig had, een gezonde blije sluierstaart en een vis die al dood en verteerd was. Ik had de emmer mee naar huis genomen om ze een beter leven te geven. Thuis aangekomen kreeg ik op mijn donder van mij vriend (die ik niet heb) omdat ik om zoiets mee te nemen, problemen op mij hals haalde…
  Vraag me af of er überhaupt een betekenis achter zit.
  Bij voorbaat dank.
  Lieve groeten,Lisa

  1. Scarlet says:

   Hey Lisa,

   Deze droom gaat erover dat je veel goeds voor anderen (en de wereld) doet en wilt doen.
   Alleen dat je hierbij toch soms over je eigen grenzen heen gaat en dat hierin dus goed voor jezelf mag zorgen.

   1. Lisa says:

    Dankjewell, voor je antwoord!

 86. Evi says:

  Dag Scarlet,

  Ik had vannacht een héél specifieke en rare droom.
  Ik bevond mezelf in een hotel, zonder handtas, portefeuille, gsm,..
  Eerst moest ik mijn drinken betalen (Whiskey, wat ik in de realiteit absoluut nooit zal bestellen)
  Omdat ik geen geld bij had schreef ik het op een papier (?) de “pen” schreef echter niet, het was eerder een bruine vloeistof die eruit kwam.
  Toen ik verder wandelde kwam ik een Vlaamse zanger tegen.
  Nadien ging ik iets eten, ik zat alleen aan tafel met een bekende TV-chef.
  Ik zei tegen hem dat ik net zijn tweelingbroer had gezien (Ik bedoelde de zanger, de 2 lijken totaal niet op elkaar, maar ik was er van overtuigd dat het broers waren)
  We kregen allebei vis voorgeschoteld, ik at en merkte niets op. Maar de TV-chef én alle andere gasten van het hotel stonden recht en gingen hun bord terugbrengen omdat de vis volledig vol met graten zat.
  Vanaf dat moment begon ik zelf ook graten te zien en proeven.

  Heb je enig idee wat dit kan betekenen? Vind het zelf zo specifiek en raar?

  Heel erg bedankt!
  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je rust aan het zoeken bent.
   Je hebt te veel van jezelf gegeven en hebt hersteltijd nodig om op te laden.
   Je systeem probeert aan te geven dat je kleine dingen niet meer door hebt.
   Dit zijn geen hele vervelende dingen, want het gaat vooral over gevoel en emoties, maar het is wel een signaal dat je die rust dus nodig hebt.

 87. Dieuwke Seebregts says:

  Dag Scarlet,
  Ik droomde over een vis in een klein aquarium er kwamen een soort bloedwormpjes uit de vis. Ik ging een pincet halen. Toen ik terug kwam was de vis heel veel golven aan het maken en zocht ik een grotere bak. Toen zag ik een enorm bad bijna een zwembad met heel helder water. Toen ik terug kwam lag de vis in een heel klein bakje op zijn zij, als een makreel uit de supermarkt. Dood. Ik voelde me schuldig alsof ik had gefaald.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je je (onbewust) inzet om anderen te helpen met hun belemmerende emoties en emoties in het algemeen.
   Je probeert het goed te doen, maar je kunt niet altijd helpen. Soms lukt het helemaal niet, bijvoorbeeld omdat iemand er niet voor open staat of aan toe is.
   Dat geeft een onrustig gevoel/een gevoel van falen en dat ben je in deze droom een plekje aan het geven.

  2. Dieuwke Seebregts says:

   Dankje voor je heldere uitleg

   1. Sabine Krijnen says:

    Hi Scarlet,
    Ik droomde dat ik opeens een heel schattig visje zag vliegen. Het visje was zo ontzettend tam en knuffelig en volgde me overal. Ze kon ook lopen op haar korte pootjes. Op een gegeven moment had ik zoiets van ; wil je niet naar buiten want misschien wil je wel terug naar waar je vandaan kwam? Maar ze kwam voor t raam vliegen en keek naar binnen. Toen heb ik haar weer binnen gelaten.

    1. Sabine Krijnen says:

     Ter aanvulling: het visje vloog in huis

    2. Scarlet says:

     Dat klinkt als een hele schattige droom. 🙂
     Het gaat erover dat je steeds meer rust ervaart in je emoties en er ruimte ontstaat om te genieten, maar dat is soms ook een beetje wennen. 🙂

 88. Jara says:

  Hoi Scarlet, Ik droomde vorige week over een zwevende goudvis, deze zweefde door de kamer…..ik probeerde deze te pakken en toen besefte ik mij dat ik een kom had staan met 2 vissen, ik was ze vergetenik heb toen snel de kom schoon gemaakt en de vissen gevoerd. Kan jij mij misschien vertellen wat dit betekent? Lieve Groet Jara.

  1. Scarlet says:

   hey Jara,

   Deze droom geeft aan dat je soms een emotie je laat leiden.
   Dat deze emotie/dit gevoel al je aandacht vraagt, dit gaat soms te ver.
   Je voelt namelijk ook nog andere dingen en er zijn ook andere dingen die je aandacht vragen.

   1. Jara says:

    Heel herkenbaar, het gaat al wel wat beter maar ik heb nog wel wat werk te verzetten;) bedankt voor je uitleg, daar ben ik erg blij mee! Fijne dag en groetjes

Leave a comment

Your email address will not be published.