Dromen over vissen

Posted on
dromen over vissen

Dromen over vissen. Wat betekent het als je droomt over vissen? Vissen in dromen staan net als herten vaak voor onze diepste kern. Ze gaan over onze pure emoties en contact maken met onszelf. Daarnaast staan vissen vaak voor spirituele transformatie of persoonlijke successen.

De betekenis van dromen over vissen

Dromen dat je vissen ziet zwemmen

Als je in je droom naar vissen aan het kijken bent, ben je aan het groeien. Je maakt weer contact met je kern en de emoties die daarbij horen. Doordat je daar (on)bewust aandacht aan geeft, ben je onverwerkte emoties aan het verwerken en kom je steeds meer in balans.

Dromen dat je een vis vangt

Wanneer je zelfs een of meerdere vissen in je droom vangt, dan betekent dat dat je op weg bent naar succes. Dit kan succes zijn in je eigen persoonlijke of spirituele ontwikkeling, maar het kan ook om zakelijk succes gaan.
Je zou bijvoorbeeld een andere baan kunnen krijgen of meer inkomsten kunnen ontvangen.

Dromen dat je de vis bereidt

Ben je de vis aan het schoonmaken en aan het koken? Dan ben je je eigen doelen aan het behalen en tevens blokkades in jezelf aan het opruimen.

Als je in je droom hierbij hongerig bent of er gaat iets fout, dan is deze droom een waarschuwing. Heb geduld met je zelf en wees mild naar jezelf, anders leg je jezelf te veel druk op.

Vissen voeren

Als je droomt dat je bij de vissen aan het zwemmen bent of ze aan het voeren bent, dan ben je daadwerkelijk synchroon aan het leven met je eigen kern.
Je zorgt goed voor jezelf en luistert steeds beter naar je gevoel.

Aangevallen worden door een vis

Word je in je droom aangevallen door een of meerdere vissen? Of probeer je een vis vast te houden, terwijl dat niet lukt? Dan betekent dat dat je emoties de overhand kunnen nemen. Je bent het overzicht kwijtgeraakt en een situatie of relatie heeft je uit emotioneel geraakt.

Probeer hier afstand van te nemen en weer even tot jezelf te komen, zodat je emoties weer kunnen kalmeren.

 

Dit waren de algemene betekenissen van dromen over vissen. Heb jij een andere droom gehad en kom je er niet uit wat deze betekent? Schrijf dan wat je gedroomd hebt in een reactie hieronder. Misschien kan ik hem wel voor je vertalen.