Dromen over vissen

geplaatst op
dromen over vissen

Dromen over vissen. Wat betekent het als je droomt over vissen? Vissen in dromen staan net als herten vaak voor onze diepste kern. Ze gaan over onze pure emoties en contact maken met onszelf. Daarnaast staan vissen vaak voor spirituele transformatie of persoonlijke successen.

De betekenis van dromen over vissen

Dromen dat je vissen ziet zwemmen

Als je in je droom naar vissen aan het kijken bent, ben je aan het groeien. Je maakt weer contact met je kern en de emoties die daarbij horen. Doordat je daar (on)bewust aandacht aan geeft, ben je onverwerkte emoties aan het verwerken en kom je steeds meer in balans.

Dromen dat je een vis vangt

Wanneer je zelfs een of meerdere vissen in je droom vangt, dan betekent dat dat je op weg bent naar succes. Dit kan succes zijn in je eigen persoonlijke of spirituele ontwikkeling, maar het kan ook om zakelijk succes gaan.
Je zou bijvoorbeeld een andere baan kunnen krijgen of meer inkomsten kunnen ontvangen.

Dromen dat je de vis bereidt

Ben je de vis aan het schoonmaken en aan het koken? Dan ben je je eigen doelen aan het behalen en tevens blokkades in jezelf aan het opruimen.

Als je in je droom hierbij hongerig bent of er gaat iets fout, dan is deze droom een waarschuwing. Heb geduld met je zelf en wees mild naar jezelf, anders leg je jezelf te veel druk op.

Vissen voeren

Als je droomt dat je bij de vissen aan het zwemmen bent of ze aan het voeren bent, dan ben je daadwerkelijk synchroon aan het leven met je eigen kern.
Je zorgt goed voor jezelf en luistert steeds beter naar je gevoel.

Aangevallen worden door een vis

Word je in je droom aangevallen door een of meerdere vissen? Of probeer je een vis vast te houden, terwijl dat niet lukt? Dan betekent dat dat je emoties de overhand kunnen nemen. Je bent het overzicht kwijtgeraakt en een situatie of relatie heeft je uit emotioneel geraakt.

Probeer hier afstand van te nemen en weer even tot jezelf te komen, zodat je emoties weer kunnen kalmeren.

 

Dit waren de algemene betekenissen van dromen over vissen. Heb jij een andere droom gehad en kom je er niet uit wat deze betekent? Schrijf dan wat je gedroomd hebt in een reactie hieronder. Misschien kan ik hem wel voor je vertalen.

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.

78 Reacties

 1. Mausel says:

  Hoi!
  Ik heb vannacht gedroomd dat onze vissen, 2 algeneters en een goudvis op de grond lagen.
  De kom was van de kast gevallen omdat ik deze wilde verschuiven en de vissen lagen op de grond. De goudvis lag afzonderlijk van de andere 2. Ik heb ze opgepakt en weer in het water gedaan.
  Geen idee wat het betekend maar droom de laatste tijd veel over dieren….

  Groetjes Em

  1. Scarlet says:

   Hey Mausel,

   Je zou deze droom kunnen vertalen alsof je er emotioneel het een en ander gaande is bij je. Het geeft aan dat je er voorzichtig mee mag zijn, maar dat het ook echt wel goed komt. 🙂

 2. dap says:

  ik heb gedroomd dat ik ergrn enkele neefjes ben tegengekomen
  ze riepen me en ik zag dat ze gebakken vis aan het nuttigen waren. vervolgrns heb ik zelf ook meegedaan. wat moet dat beteken? Dapaloe uit Suriname

  1. Scarlet says:

   Hey Dapaloe,

   Zoals de droom nu overkomt, is het niet perse een droom met een diepere betekenis. Het lijkt er meer op dat je onbewust je neefjes en de verbinding met hun mist en dat je dat zo opzoekt. 🙂

 3. Demain says:

  Hallo
  Ik droomde dat een van mijn vissen dood ging
  Iemand anders had hem in de prullenbak gegooit
  Ik had onbewust de prullenbak versiert
  Maar ik dacht dat hij niet dood was
  Dus ik alles er weer afgehaalt en toen hoorde ik hem spartelen
  Voordat ik hem eruit haalde werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Demian,

   De boodschap is eigenlijk vrij simpel: volg je eigen gevoel. Laat niemand anders je wat wijs maken en luister niet te veel naar de mening van anderen.

 4. Karelle says:

  Hallo,
  Ik heb vannacht over verschillende soorten, kleuren vissen gedroomd. Ik zwom er tussen en probeerde deze te scheiden. De dode vissen werden weggevloeid. Op het einde had ik meer aandacht voor een blauwe, doorzichte vis.
  Ka uit Brussel

  1. Scarlet says:

   Dat klinkt eigenlijk als een hele mooie droom. Qua betekenis lijkt hij vrij simpel zoals je hem nu omschrijft. Alsof je je eigen emoties steeds meer gaat herkennen en erkennen.

 5. carla says:

  Droomde vanacht dat ik op een markt was met alleen vissen en een vrouw was vissen aan het schoonmaken ik was eigelijk blij om zo veel vissen te zien ! Maar ben benieuwd wat erachter zit.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Carla,

   Als ik uitga van de algemene betekenis, wijst het erop dat je je emoties steeds meer onder controle krijgt en steeds meer rust krijgt in jezelf.

 6. Peter says:

  Hallo ik droomde dat ik aan zwemmen was en toen zag ik Koi karpers maar dat water was veel te koud was namelijk in de Maas dus maakte ik me zorgen en zij tegen me vader zal ik dierenambulance bellen want die vissen hebben het niet goed toen kwamen ze het water uit en veranderde in 3 kinderen zo vaag
  Zou echt niet weten wat ik hier van moet denken

  1. Scarlet says:

   Hey Peter,

   Als ik je droom zo lees, zou ik met name zeggen dat je nog emoties uit je jeugd bij je draagt die je toch tegenhouden in je leven. Waarschijnlijk zijn er toch dingen gebeurt die nog (een beetje) pijn doen.

 7. Marleen says:

  Hallo, ik droomde dat ik aan een vijver zat. Eerst begon het heel hard te regenen, daarna ging de zon fel schijnen. Tot mijn verbazing droogde de vijver helemaal op en bleef er modder over. Toen ik over de modder liep zag ik ineens 2 reuzenpadden uit de modder kruipen en weglopen. Daarna kwamen er ineens 2 vissen al spartelend tevoorschijn.

  1. Scarlet says:

   Hey Marleen,

   Dit gaat eigenlijk over je eigen emoties. Dat er van alles gebeurt en dat je daardoor jezelf en/of andere niet zo leuk meer vindt, maar wel de goede kanten nog kan zien en dat dat het belangrijkste is.

 8. Valerie says:

  Ik droomde dat ik twee aquariums had met vissen en dat ik dat was vergeten. Toen vond ik de aquaria, zag ik de vissen zwemmen (desondanks was het water helder en de vissen niet dood) en was ik in paniek: ze hadden al die tijd geen voeding gekregen. Ik zocht naar het eerste het beste dat ik kon vinden om ze te voeren. Ik deed dat en ik keek naar de vissen toen ze aten. Maar toen zwelden twee van de vissen op en begonnen ze elkaar aan te vallen. Ik wou ze uit elkaar trekken maar dat lukte niet en toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Valerie,

   Deze droom geeft aan dat je soms niet voor jezelf zorgt, omdat je bang bent voor wat er allemaal omhoog komt in jezelf als je wel bij jezelf stil gaat staan.

 9. Victorien says:

  Hoi ik droomde vannacht dat ik heel mooie goud gekleurde visjes zag zweven maar net zwemmen en liet het aan anderen zien zag ze ook op de grond liggen naar niet dood .

  1. Scarlet says:

   Dat is een hele mooie droom! Het betekent dat je steeds beter zorgt voor je eigen emoties.

 10. Dromen over haaien | Ontspanningstuin says:

  […] over haaien. Wat betekent het als je droomt over haaien? Deze grote vissen staan in onze dromen vaak voor ons gevoel van […]

 11. rissa says:

  Hallo Scarlet,

  ik had deze prachtige droom nl dat ik in een zwembad vol tropische goudvissen was echt veel. Een roode vis kwam meerdere malen in het vizier samen met een groene vis. op een gegeven moment at de rode de groen vis op vervolgens spuugde de rode daarentegen heel veel kleine groene visje uit. alsof er een nieuw leven uitkwam. ik was overigens niet alleen in het water er was ook een mannelijk energie ik weet niet precies wat mijn relatie tot hem was maar ik weet wel dat ik het leuk vond dat hij daar was

  1. Scarlet says:

   Hey Rissa,

   Wat een bijzondere droom. De betekenis is heel simpel maar leuk: maak je niet druk. Er veranderen misschien wat dingen, maar daarvoor komt veel meer moois in de plaats.

   1. RISSA says:

    bedankt voor je antwoord tevens heb ik je toegevoegd aan mijn fb,

    1. Scarlet says:

     Tof!

 12. Gin says:

  Hoi ik droomde over 2 mooie helder blauwe visjes de ene iets groter dan de anderen. Die blijkbaar super erg gehecht aan mij zijn, liefdevol dus met helder water wat niet genoeg bleek te zijn. Dat gaven ze aan door met hun kopjes boven water te steken en met hun kaars rechte lichaamstaal. Ze stierven niet maar leek in mijn dromen aan te geven dat ze zuurstof tekort kwamen, waardoor ik gelijk reageerde en hun water bij vulde. Ik voelde emotie soort van moederschap gevoel.

  1. Scarlet says:

   Hey Gin,

   Het klinkt alsof je eigen intuïtie om je aandacht en liefde vraagt, omdat je in een transformatie/veranderingsproces zit. 🙂

 13. Ewa says:

  Ik droomde over kleine visjes die in mijn neus zetten. In de poriën! En moest ik met moeite uithalen net als teken zeg maar. En bij het uithalen bleken ze groter en levend. Geen fijn gevoel. Ik was bang om zelf uit te halen en vroeg mij partner om te helpen. Een aparte droom.

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad een hele aparte droom. De droom geeft aan dat je niet helemaal eerlijk bent naar de buitenwereld over hoe jij zelf in het leven staat en wat je voelt. Er zit nog een angst over wat anderen van je zouden vinden.

 14. Ewa says:

  Dank je wel Lieve Scarlet ! Ik kan het wel plaatsen. Vind wel lastig bij mijzelf te komen on de wereld om mij heen die niet altijd bij me past. Werk en prive. Heb je hier tips voor?
  Warme groet.

  1. Scarlet says:

   Hey Ewa,

   Wat het belangrijkste is dat je voor jezelf een heldere reden hebt waarom je voor jezelf op wilt komen. Dat kan een gevoelsmatig doel zijn of iets praktisch wat het je op kan leveren. Dit doel moet je echt motiveren, het moet belangrijk zijn.
   Als je daarnaast weet wat het je kost dat je iedere keer ‘toegeeft’ aan andere heb je dubbele motivatie en kracht. 🙂

   Zorg daarnaast voor dat je ‘standaard’ reacties hebt voorbereid en geoefend, zodat je daar op terug kan vallen in veel voorkomende situaties. 🙂

 15. Margreeth says:

  Ik droomde over heel mooi helder water waar wij over vaarde daarna gingen we aan land en toen kwamen we in een huis waar een zwembad was met een grote vis erin zonder kop. Mensen die ik in mijn droom tegen kwam die waren niet lekker door de stank van die vis?

  Rare droom

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad een rare droom. Het gaat eigenlijk over het vertrouwen in je intuïtie. Je mag daar op vertrouwen, dat helpt iedereen. Nu houd je het opgesloten

 16. Tiskeerwatanders says:

  Hey,

  Ik droomde over vissen die ik van het ene aquarium moest brengen met mn handen en met behulp van emmers en een net naar een groter “aquarium” – een opblaasbaar zwembad. Maar ging niet zonder slag of stoot. De vissen ontsnapten door uit de emmers te willen springen, met als doel het zwembad. 2 vissen in 1 emmer ging niet, want de emmer was te klein. En toen bleek ook nog eens dat de randen van het zwembad ook leegliepen of althans niet voldoende opgeblazen waren.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom betekent dat je loopt te tobben met je emoties vs je intuïtie.
   Daardoor lopen dingen soms stroever en dan dat het zou moeten en kunnen. Mensen en situaties werken je tegen.

 17. Sara says:

  Hoi ik droomde dat ik een vis zag en een grote via at de kleine op. Weet zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Sara,

   De kans is groot dat dit betekent dat je aan het groeien bent op emotioneel gebied. 🙂

 18. peter says:

  Ik droomde dat ik ( volwassen peter ) met de kleine peter, het kind in mij een enorme vis ving. ik hielp hem mee om de vis naar binnen te halen en dacht who hoe ga ik dit doen. Handschoenen aan of zo en zien waar we terecht komen. Eenmaal aan de rand van het water bleef de enorme vis rustig liggen. Ik was verbaasd en ook hoe groot zij was. Gekke droom. Ik werd uitgerust wakker en voelde mij goed gedurende de dag. Wel moe in de middag..

  1. Scarlet says:

   Hey Peter,

   Deze droom gaat eigenlijk over dat je steeds meer een wordt met jezelf. 🙂

 19. John says:

  Enige tijd geleden droomde ik dat ik van een dijkje af (hier vlakbij) naar beneden naar het water ging. Een diepe, donkere, brede sloot. Ik stapte het water in, maar in mijn beweging besefte ik dat ik mijn telefoon van de zaak bij me had en die legde ik nog snel op de kant (een paar maanden later eindigde mijn baan). Ik kwam aan de overkant door het riet aan wal. Toen ik achterom keek zag ik een witte karperachtige vis die me met zijn ogen vroeg om hem op te pakken en te bekijken. Ik heb niets met vissen, maar ik deed wat hij vroeg en ik zag achter op zijn flanken een gouden golf (sinus). Vervolgens legde ik hem terug in het water.
  Er kwam een jongedame langs op de fiets en ik vroeg of ze het gezien had. Dat was niet zo. Vervolgens kijk ik in het water en dat is kraakhelder. Ik zie zeeegels en zeeslakken en wijs de vrouw erop. Zij ziet het niet en ik leer haar het zien.

  Dat van het diepe instappen en mijn werk achterlaten begrijp ik, maar de vis met de golf (die zo specifiek naar voren komt) stelt me wel voor een raadsel. Heb jij daarover specifieke ideeen?

  Ik hoor het graag!

  1. Scarlet says:

   Hey John,

   Dit gaat over het omarmen van je eigen intuïtie, gevoel en spiritualiteit en dat je dit steeds meer aan het doen bent. Daardoor kun je alles steeds beter zien en plaatsen en dat wil je ook met anderen gaan delen. 🙂

   1. John says:

    Hey Scarlet, dankjewel! Dat klopt inderdaad.

 20. Gertrude says:

  Goedemiddag Scarlet, in mijn droom was de vis doorzichtig, later leek het of de vis bijna of geen leven meer in zich had, alleen graten. Ben een beetje bang voor de betekenis hiervan…

  1. Scarlet says:

   Hey Getrude,

   Dat is inderdaad een bijzondere droom en snap dat je er een beetje bang voor bent. In deze droom waarschuw je je zelf ook. Het is heel belangrijk dat je nu echt op je gevoel/intuïtie gaat vertrouwen.

 21. Melissa says:

  Hee Scarlet,

  Ik droomde dat ik in een grote vis veranderde. Samen met een andere grote vis zwom ik weg. Met die vis was ik heel hecht. Ik wou absoluut niet meer terug veranderen, dat gevoel was heel sterk. Volgensmij veranderde ik uiteindelijk wel terug, dat stukje van mijn droom blijft vaag.

  Weet jij hiervan de betekenis?

  Groetjes,
  Melissa

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Zo te horen begin jij steeds meer 1 te worden met je emoties en je daardoor ook beter te verbinden met anderen. 🙂

 22. Rikki says:

  Hoi, vannacht droomde ik over een een aquarium met grauwe vissen en 1 klein blauw en geel tropisch visje. Ik mocht letten op het aquarium van een vriendin die op vakantie is. Er gebeurden allerlei vreemde dingen.. eerst sprong het kleine visje eruit en begon te vliegen in het rond,dan kwam die eens spatteren tegen mijn wang met zijn frisse staart. Hij vloog daarna gewoon door de ruimte zonder water. De andere vissen in het aquarium werden groter en groter en de aquarium begon te barsten,waardoor ze niet meer genoeg water hadden en die stierven. Ik voelde me zo schuldig,ik keek toe,voelde me angstig en deed niks om ze te redden. Bizar. Help jij mij ontleden? Alvast bedankt.

  1. Scarlet says:

   Hey Rikki,

   Dit betekent dat jij je enorm verantwoordelijk voelt voor de emoties van anderen. Dit terwijl je er dus niks aan kunt doen of het niet eens altijd kunt plaatsen of begrijpen.

 23. Henrike says:

  Ik droomde dat er in een enorme vijver hele grote vissen zaten
  Ze hadden al honden en katten gegeten en toen was mn jongste dochter ineens weg
  1 vis opende zn bek om een eend te pakken en ik zag mn jongste in zn bek liggen.
  Ik kon haar net bij de voeten grijpen en uit de bek van de vis sleuren
  Het was een nare droom
  De vissen hadden geen tanden dus hun prooien werden levend opgeslokt
  Wat betekent dit en waarom gebeuren deze dingen altijd met mn jongste dochter? Want in heel veel dromen overkomt haar iets namelijk

  1. Scarlet says:

   Hey Hendrike,

   Deze droom betekent dat je bang bent dat je lieve dochter door haar eigen emoties overspoeld wordt. Dat is waarschijnlijk ook precies wat je intuïtief oppikt en waarom je zo vaak over haar droomt.

 24. Michelle says:

  Ik heb nu al een aantal keren gedroomd dat ik bij mijn ouderlijk huis een bak met goudvissen heb staan wat mijn verantwoordelijkheid zijn. Ik kom de kamer binnen waar ze staan en vergeet ze iedere keer in mijn droom te voeren. Ze hebben dan al een week of drie geen eten meer gehad en springen een beetje omhoog om mij duidelijk te maken dat ze eten nodig hebben. Ik voel mij vreselijk op dit moment en geef ze snel flink wat eten. Als ze klaar zijn lijken ze niet meer te leven of slapen ze dat is in mijn droom niet duidelijk. Dan word ik wakker. Ik heb ook gelezen dat dromen over vissen vaak met een zwangerschap te maken heeft. Ik ben momenteel 18 weken zwanger. Hopelijk kunt u mij helpen deze terug kerende droom te verklaren.

  1. Scarlet says:

   Hey Michelle,

   Als ik dit zo lees, denk ik inderdaad met je zwangerschap te maken heeft. Het gaat een stukje over je angst het niet goed te doen zo meteen als moeder. 🙂

 25. Wendy says:

  Haai Michelle,

  Ik droomde vannacht dat ik aan tafel zat en 2 gebakken vissen wilde gaan eten. Tijdens het snijden kwam ik tot de ontdekking dat er in beide vissen 7 zwaarden zaten. Deze 14 zwaarden heb ik eruit gehaald en op een ander Bord gelegd, en daarna werdt ik wakker.

  Wat zou deze droom kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Wendy,

   Dit betekent dat je jezelf (onbewust) emotioneel snel aangevallen voelt of wilt verdedigen. Dat komt er zo eventjes uit. 🙂

 26. Alex says:

  Ik heb gedroomd over een aquarium met vissen die over het algemeen dood waren en een enkele nog half in leven.

  De zuurstof pomp was kapot en hadden daarom geen zuurstof in het water.

  Ik probeerde de nog half levende vissen te redden door er weer zuurstof in te krijgen doormiddel van een plankje op het water slaan zodat er weer bubbels met lucht ontstonden.

  Beetje vreemde droomde, wat kan mogelijk de betekenis zijn?

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad een vreemde droom. Het is eigenlijk meer een verwerkingsdroom dan een betekenisvolle droom waarin je je frustratie over mensen aan het uiten bent. Waarom ze zo moeilijk doen zeg maar.

 27. monyet says:

  Ik droomde dat ik binnen in huis was en er een grote kraai tegen het raam aan vloog en toen vervolgens zag ik dat er tientallen gekleurde vissen met hun mond aan raam waren vast gezogen en er werden steeds meer vissen als magneten naar het raam toe gezogen terwijl ik aan de andere kant van het raam stond. Dit onder de muziek die jaren geleden op de uitvaart van mijn oma is gespeeld.

  1. Scarlet says:

   Hey Monyet,

   Wat een bijzondere droom. Kraaien staan vaak voor slecht bericht of een onderdrukt deel. Vissen staan voor emoties en de muziek natuurlijk voor het verlies van je oma.
   Aangezien jij binnen staat en dit buiten afspeelt, zegt dit dat er emoties zijn over nare gebeurtenissen die je niet toelaat.
   Als je hsp’er bent kan het ook zijn dat je emoties van anderen meer buiten jezelf mag houden. 🙂

 28. Margriet says:

  Weer bijzonder vreemd gedroomd over een bijzondere mossel met een gezicht en pratende mond maar als mensen naar hem/haar kijken sluit die zich en laat zich niet meer zien, dan kijken de mensen naar een knop van een waterlelie die ietsjes aan open gaan is en iemand blaast erop want denkt dat die dan meer open zal gaan maar dan sluit de bloem zich juist en gaat dan heel diep onder water zodat je het niet meer kon zien en toen zag ik een vis(je) op droge naar adem spartelen en pakte die op en deed die in water en toen zwom die weer en ik hoopte dat die het ondanks de schade aan zijn schubben het toch zou overleven.

  1. Scarlet says:

   Hey Margriet,

   Wat een bijzondere droom. Het gaat stiekem allemaal over jezelf niet helemaal laten zien. 😉

   1. Margriet says:

    Dank je wel

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!

 29. Melissa says:

  Hallokes scarlet ,
  Ik heb vannacht gedroomd over dat ik een zwembad vulde en kwam een beetje troebel water uit maar hoe meer het zwembad vulde hoe klaarder het water , er zaten vissen in die ik heel goed voor wil zorgen dat niks verkeerd loopt met hen en ik kruip in het water bij heb en ze zijn redelijk tam en lief dat ze me zelfs komen kussen in het gezicht , daarna kruip ik eruit en vul weer het water en plots een schuimlaag dan zie ik men moeder over het water lopen , ik probeer het schuim weg te doen om de vissen te zoeken en zie ik plots kleren in het water en die haal ik met een stok uit omdat ik denk dat de vissen er onder vast zitten en dan zie ik een soort van klein kotje met kleren in en de visjes zitten daarin geschuild en als ze me zien komen ze eruit ☺️

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Deze droom gaat eigenlijk over je emoties helen. Heel simpel en heel fijn. 🙂

   1. Melissa says:

    Super en blij dat ik terug mezelf gaat vinden ❤️
    Enorm dankbaar voor het vertalen x

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan <3

 30. Sam says:

  Hoi,

  Ik droomde vannacht over een omkleedruimte waarin roostertjes zaten waar nadat ik op een knop drukte, de ruimte zich vulde met water (helder) uit die roostertjws.
  Water maar ook heel veel mooie tropische vissen. Als ik weer op die knop drukte verdween het water weer, en konden sommige vissen niet terug en begonnen naar adem te happen.
  Ik drukte dan snel weer op de knop zodat de ruimte zich weer vulde met water.
  Daarna liep ik er doorheen het water was niet diep en ik was ook niet bang voor de vissen.
  Wat zou dit betekenen?
  Alvast bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Sam,

   Dit staat symbool voor je eigen emoties. Het geeft aan dat je meer tijd mag nemen om ze te verwerken en tegelijkertijd zegt het ook dat je veel meer controle over jezelf hebt dan je nu denkt. Soms leg jij jezelf dingen en grenzen op die helemaal niet werken en je mag jezelf dus ook meer ruimte geven.

 31. Merel says:

  Ik had een enge droom vannacht.
  Ik woonde samen in een huis met mijn ex-man (!!??!@). Het zag er uit alsof het mijn ouderlijk huis was. Ik zie in de woonkamer een bak met vissen waarvan het water ververst moet worden, dus dat ga ik ook doen.. ik loop naar de keuken en daar staat Mijn ex.. druk bezig om een groot aquarium schoon te maken met twee grote vissen erin.
  Nou, dan ga ik wel met mijn kleinere kom naar het toilet om het water daar te verversen..dacht ik . Maar wacht… hij heeft in z’n handen een zilveren kleurig mes. “Hé kijk uit!!! Je komt met het mes wel heel dichtbij de vissen, straks verwond je ze nog! John uitkijken!!! Kijk nou uit!!! ” Ik stond verbaasd/verward naar hem te kijken . Hij gaf me één blik , ging verder en zei niks. Ik keek beter en toen zag ik pas waar hij tot mijn grote schrik daadwerkelijk mee bezig was. Hij was bezig bij de grootste levende vis inkepingen aan te brengen. Hij verminkte de vis.. Inkepingen met dat mes achterin bij ’t staartgedeelte van de vis, terwijl het nog leefde! Je zag bloed . Alsof hij extra kieuwen aan het maken was ..inkepingen parallel vlak onder elkaar in de vis. Ik riep: “OMG John !!! Waar ben je mee bezig, je verwond die vis! Wat zal het verschrikkelijk veel pijn hebben…ben je gek geworden!??! Hou daarmee op?!!!”
  Ik liep snel naar hem toe, rukte het mes uit z’n handen en stuurde hem kwaad weg ” Ga weg! Verdwijn het huis uit!” , riep ik na.

  (Ik ben gescheiden en heb twee kinderen)

  1. Scarlet says:

   Hey Merel,

   De kans is heel erg groot dat de vissen symbool staan voor je kinderen en deze droom een uiting is van het gevoel dat je hebt dat hij je kinderen kan beschadigen door zijn lompe gedrag.

 32. Eef says:

  Hallo Scarlet
  Zou je mij kunnen helpen om een droom te ontcijferen? Ik heb vannacht gedroomd dat ik een badkuip met water had (ik zat er zelf niet in) en er zwommen veel grote goudvissen in en een aantal guppies in kraakhelder water. Maar ik trok de stop uit het bad (bewuste keuze in mijn droom) waardoor de vissen door het putje verdwenen. Ik stapte er zelfs nog een aan om de stop weer op het putje te krijgen. Slechts 1 goudvis en 1 gup bleven over.
  De droom voelt betekenisvol. Alvast bedankt <3

  1. Scarlet says:

   Hey Eef,

   Dit is eigenlijk een hele positieve droom die zegt dat jij bewust aan het loslaten bent.

 33. Svenja says:

  Hi Scarlet,

  Ik droomde dat ik met mijn handen een redelijk grote goudvis achtige (zilveren, oranje en zwarte kleuren) aaide/vast pakte. De vis gaf af, schubben bleven aan mijn handen plakken.
  Ik dacht in mijn droom, als hij nu maar niet doodgaat hierdoor. Wat zou dat te betekenen hebben?

  1. Scarlet says:

   Hey Svenja,

   Dit betekent dat je steeds beter omgaat met je eigen energie, licht en angsten.

 34. Ak says:

  Ik droomde dat ik op vakantie was met mijn moeder in het buitenland,wat wij in september ook gaan doen
  We zaten op een soort camping aan het strand waarbij het vreselijk hard begon te regenen en we helemaal zeik nat waren geworden. We zaten echt tot onze schouders in het water. Ik probeerde weg te komen en fietste ineens in mijn oude straat waar ik vroeger als klein kind ben opgegroeid 0-4 jaar, wat helemaal in de brand stond. Vuren waren zo hoog als bergen. Ik was alleen.
  Opeens moesten we eten hebben en ben ik met een look-a-like ” boer ” meegelopen naar een grot beneden, een soort groot meer onder de grond.
  Een tijd geleden heb ik gedroomd over precies dezelfde plek, dat het vroor en koud was en ik naar de andere kant moest. Ik ben er toen doorheen gezwommen met veel angst, niet wetende wat er in dat water zat.
  Ik keek goed en het zat vol met hele grote snoeken! Ik schrok omdat ik er dus eerder in ben geweest en ik nogal bang ben voor die grote vissen.
  Die man stelde me gerust en sprong zo het water in met het idee dat hij een vis zou vangen voor het eten.
  Het duurde veelste lang en ik ben gaan kijken op zn vlot, ik merkte dat de vissen erg agressief waren en mij probeerde te pakken. Ik besefde dat die man dus was opgegeten.
  Ik rende naar de andere kant,het ondiepe gedeelte en daar stond voer met een soort van soeplepel. Ik gooide voer in het water en er kwamen direct 3 grote snoeken aan. 1 was zo ontzettend dik dat ik die vis probeerde om te draaien. De vis lag op zijn rug, zijn buik leken hele grote tanden die open scheurde en daar was de man weer. Hij zat onder de smurrie. De vis was dood.

  Heel apart…

 35. Hani says:

  Hoi,
  Ik droomde dat er een vis in mijn kamer was dus niet in een kom of water, vervolgens een andere vis hem op at en in een kom met water sprong.

 36. Wendy says:

  Hallo!
  Ik droomde dat ik bij een rivier stond in de bergen en dat ik een witte karper op me af zie zwemmen, heel vredig alsof hij een aai kwam halen. Ik draaide me om naar een truck en daar stond iemand/mijn partner? vissen uit de truck te halen. Hij bracht de vissen naar de rivier om ze los te laten. Ik hielp mee en we moesten samen lachen.
  Wat kan dit betekenen?

 37. Inge says:

  Hoi, ik heb vier dromen gehad afgelopen nacht, heel verschillend, steeds over nare/enge gebeurtenissen. Maar wat elke droom terug kwam en er totaal niet mee te maken had, was een vis in een vaas/kom waarvan het water elke keer aan de onderkant er uit lekte. Ik moest elke keer de vaas weer vullen maar hij bleef leeg lopen. In de laatste droom kreeg ik hulp van een collega die het lek probeerde af te plakken, maar het bleef leeglopen. De vis bleef wel leven, ondanks dat hij zonder water zat. De dromen zelf gingen over het huis van kennissen verwoest door vuurwerk, een meisje die ik in de bus ontmoette die leugens vertelde en me zwart maakte bij mensen in de straat waar ik vroeger woonde, de derde droom speelde zich af in haar huis, was ook heel naar. De vierde was in mijn eigen huis waar ik werd aangevallen door de geesten van twee jonge kinderen (4 en 6 gok ik)

 38. Maris says:

  In mijn droom zag ik mijn goudvis een guppie krijgen. Ik dacht eerst dat het ontlasting was maar er kwam een hele goudvis uit, net zo groot als de moedervis. Dit kan natuurlijk niet, vissen leggen eitjes. Ben benieuwd wat het betekend

 39. Ann says:

  Hey Scarlett,

  Wat fijn dat je mensen helpt met dromen uitleggen! Ik heb wat dromen bekeken en zou graag willen weten wat jij erover denkt 🙂

  Ik droomde over een kast aan de muur waarin een blauwe vis zwom in de lucht. Hij had een plastic aan zijn vin. Ik zag dit en deed de kast open en verwijderde de plastic. Erna keek ik naar de vis en zag hoe hij dood aan t gaan was. Ik hield namelijk de kastdeur open en het leek alsof hij daardoor niet kon ‘ademen’. Hij lag op de grond van de kast en zag er heel uitgeput (alsof hij het ergste had meegemaakt) en beschadigd maar ook sip uit met zijn bek en ogen dicht. Ik deed toen snel de kastdeur dicht in de hoop dat hij toch zou leven. Hij bewoog een beetje dus hij was nog niet helemaal dood waardoor het goed kon komen! Ineens zie ik meer vissen ook langzaam aan t doodgaan dus. Maar toen dacht ik het kan nu alleen maar beter gaan want de kastdeur (dus het probleem is opgelost) is dicht.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond