Dromen over herten

Posted on
Dromen over herten

Dromen over herten. Wat betekent het als je droomt over herten? Een hert staat meestal symbool voor de ziel, oftewel je innerlijke kern.

Als er dus een hert in je droom voorkomt, is dat een signaal dat je kern je iets duidelijk probeert te maken. De omgeving waar jij het hert hebt gezien in je droom zegt hier meer over.

Dromen over herten in het bos

Als je droomt over herten in hun natuurlijke omgeving, waar ze volledig vrij zijn, wil dat zeggen dat je dichter bij je ware zelf bent gekomen. Dit gaat helemaal op als er geen hekken aanwezig waren in je droom. Zat het hert toch ook achter een hek? Dan ben je er nog niet helemaal, maar je bent wel op de goede weg.

Dromen over herten in een onnatuurlijke omgeving

Droom je dat je het hert tegenkomt in de stad of een andere onlogische plek, dan is dat een uitnodiging om weer contact te maken met wie je werkelijke bent.

Deze droom probeert je dan eigenlijk duidelijk te maken dat je (een beetje) afgedwaald bent van je eigen mening en gevoel. Vaak ben je dan te ver met een ander meegegaan.
Dit is dan dus het teken dat je weer even contact moet maken met jezelf.

Een hert afschieten

Wordt het hert in je neergeschoten? Dan ben je een diepe kwetsing of pijn aan het verwerken. Misschien is er iets gebeurt, waardoor dit is losgekomen.
Als het hert overleeft, dan ben je al weer een heel eind met herstellen. Als het doodgaat, dan moet er nog veel geheeld worden.

 

39 Comments

 1. bianca says:

  hii bedankt voor je informatie. ik droom de laatste tijd regelmatig over herten en wolven. altijd op een mooie natuurlijke wijze. maar nooit tegelijkertijd, dus de ene nachten herten en dan een wolvin. de laatste keer veranderde wolf in een persoon (vrouw?). het voelde vertrouwd, maar ik heb geen idee wie het was. kun jij me misschien uitleg geven? danki

  1. Scarlet says:

   Hey Bianca,

   Dit betekent dat je steeds meer in contact bent met je ziel en intuïtie en die vrouw was dus ook de vorm waarin je intuïtie zich aan je voorstelde. 🙂

   1. bianca says:

    hi, sorry zie nu je antwoord pas. kon het niet meer terug vinden. bedankt! nu had ik laatst een heel aparte droom. ik lag in bed en er kwam een roofvogel (arend?) in het raam zitten. deze veranderde in een vrouw. ze had hulp nodig anders zou ze uitsterven? een glas melk was de oplossing. dit gaf ik haar waarop ze bedankte en vertelde dat ze later zou terugkomen. tegelijkertijd zat het huis vol kinderen.
    hartstikke bedankt!

 2. Yoeri says:

  Ik droomde over herten die met hun gewei over mijn hoofd gingen:) ze hadden jeuk ofzo. Weet niet of daar een bepaalde betekenis aan vast zit.

  1. Scarlet says:

   Dat kan ik zo niet bepalen. Dat hangt een beetje af aan de rest van de droom. 🙂

 3. Sanny says:

  Ik dromde over een hert en die weert beschoten en leek of ik hem beschermde voor die mensen die pijn wilde doen en was me ook gelukt we waren steeds verder bos in gegaan en we vluchten samen er voor weg laatste tijd droom ik heel vaak over hert zou u mij kunnen vertellen waarom en misschien wat het te vertellen heeft of wat betekent gr Sanny

 4. Sannylena says:

  Ik dromde over een hert en die weert beschoten en leek of ik hem beschermde voor die mensen die pijn wilde doen en was me ook gelukt we waren steeds verder bos in gegaan en we vluchten samen er voor weg laatste tijd droom ik heel vaak over hert zou u mij kunnen vertellen waarom en misschien wat het te vertellen heeft of wat betekent gr Sanny

 5. Machteld says:

  Ik zat ergens ondergedoken na een hinderlaag van islamistische soldaten. ik moest me vermommen. Dan kwam een groot imposant mannetjes hert binnen in de plek waar ik ondergedoken zat. Tussen andere dieren op me warm te houden nabij een vuur. Wat betekent dat toch allemaal?

  1. Scarlet says:

   Dit is denk ik eerder een stukje verwerking van alles wat er in de wereld gebeurt is en je op het nieuws gehoord hebt.
   Het zegt ook dat het allemaal oké is en dat het los mag laten, daar staan de dieren voor.

 6. Haitske says:

  Ik droomde over een ree geit die was beschoten en onze onderburen hadden het diertje in een stukje weiland met open schuurtje om te laten revalideren. Ik hielp ze mee met de verzorging (in het echte leven ben ik hoofd dierverzorger en heb ik al veel reeën de natuur weer ingeholpen) er kwamen 2 mannetjes reeën die met elkaar begonnen te vechten om het vrouwtje waarop ik voorstelde het vrouwtje in het schuurtje te doen met gesloten deuren omdat ze nog te zwak was.

  Helaas werd ik toen wakker.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Deze droom kan twee dingen betekenen. 🙂
   Aan de ene kant kan het een stukje verwerking zijn van wat je al zo vaak gedaan hebt.
   Aan de andere kant gaat het over een stukje zelfbescherming.
   Dat je jezelf aan de discussies van anderen mag onttrekken en voor jezelf mag zorgen.

 7. Haitske says:

  Dankjewel. Het geeft mij wel weer bepaalde inzichten.

  Groetjes Haitske

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan! 🙂

 8. Willem Groeneveld says:

  Goedemorgen,

  Leuk dat je dit doet.
  Ik droomde dat ik een hert kreeg en niet helemaal op mij zelf vertrouwde omdat ik niet wist hoe je een hert verzorgde ,er werd mij verteld dat het net zoals bij een hond is.

  ik kreeg het hert van iemand waar ik deels vooroordelen bij had ,maar hij leek het mij naar een test echt te gunnen.
  Toen ik naar het hert toe wou liep ik door een veld en het hert was verder weg achter een open slaant hek,hij volgde mij gemakkelijk en ik zag dat het hek niet uitmaakte omdat het hert er toch heen kon gaan waar het wou,ik voelde geen angst.

  er liep nog een dier bij die het hert kon pakken maar die deed het niet,alles liep goed samen.
  er voor of er na droomde ik ook dat ik liep in ijskoud water,en ook rustig bleef.

  1. Scarlet says:

   Hey Willem,

   Deze droom gaat erover dat je je (ziels)doel steeds meer in je leven mag uitvoeren of dat aan het doen bent.
   Je laat steeds meer los wat anderen ervan vinden of wat hun intentie is en doet steeds meer je eigen ding. Je laat je niet langer meer opsluiten.
   Daarnaast is deze droom een uitnodiging om meer op jezelf te vertrouwen in de keuzes die je maakt en de dingen die je doet. 🙂

   1. Willem Groeneveld says:

    Dankje wel voor de uitleg en ik voel de lijn die je verteld en dat voelt kloppend aan,stom dat je soms dingen weet en er toch niet op vertrouwd,mooi dat het in dromen wordt vertaald

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en wat mooi dat je voelt. 🙂
     Soms zijn we als mens gewoon een beetje vreemd, maar we hebben genoeg hulpmiddelen die ons helpen. 🙂

     1. Willem Groeneveld says:

      Het gevoel en denken overeenkomstig laten gaan ,gaat met vallen en opstaan :p

 9. Emma van Diest says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had vannacht een droom over 2 baby hertjes en een eekhoorn in het kerkhof (Het was het kerkhof van de plaats waar ik vandaan kom en waar familie leden begraven liggen) die ik liefdevol op had gevoed tot volwassen herten en vervolgens in het bos had vrij gezet. Het vrij zetten deed ik samen met mijn 2 beste vriendinnen.

  Groetjes Emma

  1. Scarlet says:

   Hey Emma,

   Dit is een hele mooie droom qua betekenis.
   Het gaat namelijk over het helen van hele oude emoties, het loslaten van wat er dwarszat en juist dat gebruiken om jezelf, je ziel en je vrijheid te voeden.
   Het geeft ook aan dat je vriendinnen je hierbij geholpen hebben en nog steeds kunnen helpen. 🙂

   1. Emma van Diest says:

    Hey Scarlet,

    Wat mooi om te horen. Het klopt ook, mijn vriendinnen hebben me de afgelopen tijd dat ik hun nodig had heel erg geholpen. Ik merk ook dat ik ben gegroeid als persoon.
    Heel erg bedankt voor je reactie!

    Groetjes Emma

    1. Scarlet says:

     Wat ontzettend mooi!
     Graag gedaan. 🙂

 10. Renneke says:

  Beste Scarlet,

  Ik droomde dat mijn zoontjes een deel van een hertenkadaver hadden gevonden. Ze namen het mee. Ik was bang dat ze daardoor ziek zouden worden door een vleesetende bacterie en dat ze zouden sterven. Ik wilde dat ze het lieten liggen en hun handen gingen wassen. Maar in plaats daarvan aten ze ervan. Het was al aan het rotten! Ze keken me lachend aan met bloed op hun gezicht. Ik was heel bang, maar realiseerde me dat ik niets anders kond doen dan nu goed op ze letten en hopen dat ik er op tijd bij zou zijn als ze ziek zouden worden.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Waar deze droom vooral over gaat is dat je bang bent dat ze in het leven dingen doen waar ze zichzelf mee in hun vingers snijden en pijn door krijgen.
   Dit is vooral gelinkt aan dat ze dingen doen waar anderen ze (later) anders zien dan ze zijn, minder goed zien dat ze zijn.

   Er kan daarbij een stukje normale emotie van jezelf door verwerkt heen zitten.
   Misschien dat ze de afgelopen tijd zich een beetje misdragen hebben en je daardoor wat gefrustreerd was (van binnen).
   Je weet dat ze zo leuk en lief zijn, maar dan doen ze even minder leuk en dat kan even dwars zitten en er daarbij zo in een droom uitkomen.
   Dat hoeft dus niks ernstigs te zijn en het hoeft ook niet door iets groots te komen.

   1. Renneke says:

    Super bedankt! Dat kan ik wel plaatsen, ben inderdaad bezorgd en hoop dat ze de goede keuzes maken.

 11. Do says:

  Hoii

  Ik droomde over een bruin hert. Hij kwam naar mij toe en ik legde mijn hand op zijn neus. Zo stonden wij bij elkaar. Het voelde veilig en vertrouwd heel apart..

  1. Scarlet says:

   Wat een mooie droom! Het geeft aan dat je steeds meer puur in contact staat met jezelf/ je ziel. 🙂

 12. An says:

  Dag Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik in een bos was en zag daar een jager die zijn geweer richtte. Ik was bang dat hij een dier ging doden en ik begon heel hard lawaai te maken en te bewegen om het dier te waarschuwen. Het werkte en ik zag een hertje wegrennen. Het hertje was bleek van kleur en had de staart van een eekhoorn. Ik zag wel dat het dier mankte toen het wegrende. Dus ik vreesde dat hij toch al een kogel in zijn poot had en misschien alsnog zou sterven.
  Is de jager een deel in mezelf? Enig idee wat die eekhoornstaart kan zijn?

  Lieve groetjes,
  An.

  1. Scarlet says:

   Hey An,

   Dit gaat erover dat je jezelf niet toestaat volledig jezelf te zijn (kwetsbaar, je essentie). Je bent daarin waarschijnlijk te streng voor jezelf en doet jezelf pijn.
   Ergens weet je gelukkig ook al beter, dus het geeft ook dat je jezelf hier bewust van aan het worden bent.
   De eekhoornstaart staat ervoor dat je op mag passen dat je niet te veel verzameld van de dingen die je eigenlijk pijn doen.

 13. Milad says:

  Hi ook bij mij kwam er een hert voor in mn droom. Deze hert was planten aan t eten in mijn straat. Toen ik dat zag rende ik naar binnen om brood en een sinaasappel voor hem te pakken.mn vader lachtte me uit dat ik dit deed. Ik Hierop negeerde ik hem en rende naar buiten en pelde de sinaasappel voor de hert en voerde t aan hem. Hierna rende hij naar mijn auto en probeerde me iets te vertellen. Toen werd k helaas wakker. Heb jij toevallig enig idee? Alvast bedankt. Vind het heel tof wat je doet!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Wat een mooie droom! Hij geeft aan dat je gewoon je eigen ding meer mag doen, ongedacht wat anderen vinden en vervolgens nog meer je eigen weg mag volgen. 🙂

 14. Fienna says:

  Hoi hoi,

  Ik doom al een paar nachten over een hert dat me komt bezoeken in me slaap kamer. Ik lig dan op bed samen met me man, Hij loopt/rent alleen maar rond hij gaat naar voren en dan naar achteren. En dan komt hij weer terug ik hoor dan alleen zijn voet pootjes. Op een geven moment stond hij stil en voelde ik zijn pootjes op mijn rug in me bed.. ik was zo bang ik probeerde mijn man te roepen voor hulp maar Het leek dat ik hem niet kon roepen omdat er geen geluid kwam uit mijn mond. Door dat ik zo bang werd schrok ik wakker… weet jij wat dit kan betekenen?
  Groetjes Fienna

  1. Scarlet says:

   Hey Fienna,

   Deze droom gaat over iets wat onbewust aan je trekt, dus waarschijnlijk zal de betekenis van de droom ook niet gelijk bewust resoneren.
   Deze droom geeft namelijk aan dat je eigenlijk iets wilt doen, wat heel erg trekt, zoals een nieuwe hobby of iets anders beginnen, een andere weg inslaan.
   Alleen houdt iets anders je daarin weer tegen en dat geeft onrust.

 15. Jo says:

  Hey,
  Ik droomde deze nacht over een gigantisch hert met een reuzachtig gewei in een park (was het park naast ons vorige huis, maar dan een beetje anders) en hij kwam naar me toe. Ik was eerst bang, maar toen aaide ik zijn neus en dat voelde heel fijn en magisch. Hij wou me nergens mee naartoe nemen ofzo, hij stond daar gewoon en liet me hem aaien. Toen werd ik wakker. Wat zou dit kunnen betekenen? Alvast bedankt voor je antwoord.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je steeds meer tot jezelf komt, jezelf wordt.
   Misschien is dat in het dagelijkse leven even spannend, maar het lukt je steeds beter.

 16. Annelien says:

  Hallo,

  Ik droomde gisteren dat ik achteraan met een klein groepje mensen door een bos liep. Hier en daar ging de route over bruggetjes. In één brug waren op de vloer gekleurde haarspelden te zien. Aan het einde van het bos zag ik drie grote volwassen herten die met elkaar aan het stoeien waren. Ze zagen er prachtig uit met grote geweien. Ze waren bruin van kleur. Een van hen had een glanzende lichtbruine strook over de kop. Deze keek mij af en toe aan. Ik vroeg aan de rest van mijn wandelgezelschap of ze de dieren met rust wilden laten. We liepen door. Ik sloot een wit hek achter me dat niet goed dicht bleek te kunnen. De dieren straalde zelfvertrouwen uit maar waren niet agressief tijdens het stoeien.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer je ware zelf aan het worden bent en ook niet meer terug kunt naar hoe het was.
   Je geeft jezelf steeds meer vrijheid.

 17. Annelien says:

  Bedankt dat u zo snel de tijd genomen hebt te antwoorden. Een mooie uitleg om dit nieuwe seizoen te beginnen.

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.