Dromen over herten

Posted on
Dromen over herten

Dromen over herten. Wat betekent het als je droomt over herten? Een hert staat meestal symbool voor de ziel, oftewel je innerlijke kern.

Als er dus een hert in je droom voorkomt, is dat een signaal dat je kern je iets duidelijk probeert te maken. De omgeving waar jij het hert hebt gezien in je droom zegt hier meer over.

Dromen over herten in het bos

Als je droomt over herten in hun natuurlijke omgeving, waar ze volledig vrij zijn, wil dat zeggen dat je dichter bij je ware zelf bent gekomen. Dit gaat helemaal op als er geen hekken aanwezig waren in je droom. Zat het hert toch ook achter een hek? Dan ben je er nog niet helemaal, maar je bent wel op de goede weg.

Dromen over herten in een onnatuurlijke omgeving

Droom je dat je het hert tegenkomt in de stad of een andere onlogische plek, dan is dat een uitnodiging om weer contact te maken met wie je werkelijke bent.

Deze droom probeert je dan eigenlijk duidelijk te maken dat je (een beetje) afgedwaald bent van je eigen mening en gevoel. Vaak ben je dan te ver met een ander meegegaan.
Dit is dan dus het teken dat je weer even contact moet maken met jezelf.

Een hert afschieten

Wordt het hert in je neergeschoten? Dan ben je een diepe kwetsing of pijn aan het verwerken. Misschien is er iets gebeurt, waardoor dit is losgekomen.
Als het hert overleeft, dan ben je al weer een heel eind met herstellen. Als het doodgaat, dan moet er nog veel geheeld worden.