Dromen over honden

Posted on
dromen over honden

Dromen over honden. De symbolische betekenis van honden in dromen is vrij uitgebreid, maar vandaag wil ik het graag kort en helder aan je voorleggen zodat jij weet wat het betekent als je over honden droomt.

Dromen over honden: valse honden

Het kan heel goed zijn dat als je over honden droomt je juist een valse hond tegen komt die je bijvoorbeeld achterna zit of je probeert aan te vallen.
Dat is natuurlijk best vreemd aangezien honden er juist zijn als maatjes en beschermers.

De betekenis hiervan kun je dan ook zoeken in weerstand, negativiteit of verraad van mensen. Hoe dichterbij de hond in je droom is hoe groter de emotionele impact van de weerstand bij jou kan zijn.
Hierdoor zou je kunnen zeggen dat je dan te maken hebt met mensen die heel dichtbij je staan, maar dat hoeft niet perse.
Een valse hond die heel ver weg van je is in de droom wijst dus ook op een minder grote impact en misschien daardoor dus ook voor negatieve mensen die verder van je af staan, maar dat hoeft dus ook weer niet zo te zijn.

Win je het van de hond? Dan staat al vast dat alles al goed komt.
Word je wakker voor je het weet? Dan is het puur een waarschuwing die je vertelt alert te blijven.
Verlies je het? Dan is het tijd om te veranderen en de mensen waar je nu aan moet denken op afstand te zetten van jezelf.

Lieve honden in dromen

Je kunt natuurlijk ook een hele leuke droom hebben over honden. Dit geeft vaak aan dat je beschermd bent en je veilig mag voelen in je omgeving en de dingen waar je mee bezig bent.

Het geeft ook aan dat je meer mag ontspannen en tijd moet nemen om te spelen en te ontladen. Je mag vrij zijn net als een hond.

Dat kunnen dromen over honden dus betekenen. Of had jij een hele andere droom over een hond? Laat het dan even weten in een reactie. 🙂

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.