Dromen over honden

geplaatst op
dromen over honden

Dromen over honden. De symbolische betekenis van honden in dromen is vrij uitgebreid, maar vandaag wil ik het graag kort en helder aan je voorleggen zodat jij weet wat het betekent als je over honden droomt.

Dromen over honden: valse honden

Het kan heel goed zijn dat als je over honden droomt je juist een valse hond tegen komt die je bijvoorbeeld achterna zit of je probeert aan te vallen.
Dat is natuurlijk best vreemd aangezien honden er juist zijn als maatjes en beschermers.

De betekenis hiervan kun je dan ook zoeken in weerstand, negativiteit of verraad van mensen. Hoe dichterbij de hond in je droom is hoe groter de emotionele impact van de weerstand bij jou kan zijn.
Hierdoor zou je kunnen zeggen dat je dan te maken hebt met mensen die heel dichtbij je staan, maar dat hoeft niet perse.
Een valse hond die heel ver weg van je is in de droom wijst dus ook op een minder grote impact en misschien daardoor dus ook voor negatieve mensen die verder van je af staan, maar dat hoeft dus ook weer niet zo te zijn.

Win je het van de hond? Dan staat al vast dat alles al goed komt.
Word je wakker voor je het weet? Dan is het puur een waarschuwing die je vertelt alert te blijven.
Verlies je het? Dan is het tijd om te veranderen en de mensen waar je nu aan moet denken op afstand te zetten van jezelf.

Lieve honden in dromen

Je kunt natuurlijk ook een hele leuke droom hebben over honden. Dit geeft vaak aan dat je beschermd bent en je veilig mag voelen in je omgeving en de dingen waar je mee bezig bent.

Het geeft ook aan dat je meer mag ontspannen en tijd moet nemen om te spelen en te ontladen. Je mag vrij zijn net als een hond.

Dat kunnen dromen over honden dus betekenen. Of had jij een hele andere droom over een hond? Laat het dan even weten in een reactie. 🙂

 

205 Reacties

 1. Moon says:

  Ik sloeg in mijn droom met de auto een zijpad in en daarop stond op het bord de naam van een dorpje in de buurt. Het was donker. Die weg eenmaal ingeslagen kwam ik in een piepkleine stad waar ik verder moest lopen, met smalle, kronkelige wegen waar nét 1 persoon kon lopen en direct langs de huizen, oude huizen. In het dorp was het niet donker. ik wist niet waar de weg naar toe leidde maar ik kwam bij een grote deur waarbij ik langs een hond moest. ik was op mijn hoede maar de hond was niet kwaadaardig en was ook niet overdreven vriendelijk. daarna ging de weg verder en kwam ik weer bij een deur, weer met een hond in de buurt. Op dit stukje weg kon ik me geen huizen herinneren. Daarna kwam ik bij een grote wijde lichte ruimte die ik moest oversteken om door de grote glazen deuren te komen waarna ik gewoon weer buiten was. Deze laatste grote ruimte was ook heel glooiend. Zelden zo een duidelijke droom gehad. Elk detail leek wel een boodschap. Ben benieuwd naar je reactie.

  1. Scarlet says:

   Hey Moon,

   Het lijkt wel een droom die te maken heeft met je eigen weg. Een auto staat namelijk voor je persoonlijke ruimte en in de droom moest je die achterlaten. De droom lijkt daardoor te zeggen dat je te veel van jezelf hebt opgeofferd, maar de deuren staan weer voor nieuwe mogelijkheden. Sommige deuren wijzen naar het verleden door de oude huizen, die mag je loslaten. Je kunt er wel naar terug, maar dan moet je op je hoede zij. Het is beter om je te richten op de nieuwe mogelijkheden in het leven. Daar vind je ruimte en vrijheid en volgens mij linkt dit ook een klein stukje naar spirituele vrijheid en ontwikkeling. 🙂

   1. olijvia says:

    hii mag ik wat vragen ik droomde over een mooie lieve hond, en die was zoek en ik nam t beesje gelijk bij me op en toen voelde ik zoceel liefde voor dat beesie in me droom. En ik gaf het zelf een naam en toen zag ik her beesje liep wat mank en mijn vader zei komt goed maar ik moest er wel om huilen en knuffekde ik het beesje en deed me pujn dat ze dan zo mank liep, dit voelde ik echt in mijn droom. Wat betekend dit? liefde voor beesje maar verdriet omdat ze mank liep

    1. Scarlet says:

     Goede morgen Olijvia,

     Het klinkt alsof je opzoek bent naar verbinding en je bezig bent met jezelf te ontwikkelen. Je mag meer ontspannen en tot rust komen, juist zodat je kunt herstellen. Alles komt goed, ook al lijkt het nu niet altijd even gemakkelijk te gaan.
     Soms maak je dingen net even zwaarder dan dat ze zijn en dat kost je dan veel energie. Dus een andere verborgen boodschap in deze droom is: maak het jezelf niet te moeilijk. 🙂

 2. Viv says:

  Ik droomde dat ikeengrote grijze hond heel veel rauw vlees gaf

  Ik werd wakker, viel weer in slaap en droomde dat een groot zwart hond mij knuffelde maar ik riep zn baas omdat ik toch een beetje bang werd (In het echt ben ikbang voor honden )
  Maar hij was geen kwaad v plan leek het

  1. Scarlet says:

   Hey Viv,

   Zoals je het schrijft zou ik denken dat je je onzekerheden en angsten (voor honden, maar ook andere angsten) aan het overwinnen bent. Je doet dit stapje voor stapje, waardoor je er misschien zelf niet eens bewust van bent.

   Fijne dag!

 3. Hanneke says:

  Ik droomde dat ik mijn tuin aan het opruimen was en daar oude verweerde knuffels tussen vond. Ik maakte de boel klein en wilde het in de afvalbak gooien. Toen bleek er nog een ‘restje’ levende jankende hond tussen te zitten. Dat restje heb ik met een schop met een lange steel opgepakt en in de rivier gegooid.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Hanneke,

   Zoals je het omschrijft zou ik zeggen dat je jezelf los aan het maken bent van anderen mensen en deze droom wil eigenlijk zeggen dat je dat voor jezelf op een voorzichtige manier moet doen. Het ‘restje’ in de rivier gooien duidt er namelijk op dat je anders ook jezelf verdriet kan doen.

   Het kan ook zijn dat je iets aan het verwerken bent. Misschien is er een vriend(in) of iemand anders geweest die dichtbij je stond die je pijn gedaan heeft.

 4. horenluisteren says:

  hey Scarlet,

  In mijn droom ben ik samen met mijn moeder en zusje op een berg in een warm vakantieland. Er komen 4 gevaarlijke honden precies naast elkaar uit de verte op ons afvliegen. Dit roept mijn zusje ook naar me. Hoe dichterbij ze komen, hoe duidelijker ze worden. Het zijn van die witte schoothondjes (maltezers). Wanneer ze op de grond landen, beginnen ze gelijk in het rond te bijten. Ik schrik me dood en ren weg. Eén hond rent achter me aan en bijt me alleen maar in mijn arm. Ik sta stil en kijk naar hoe de hond steeds opnieuw in mijn arm bijt. Mijn arm bloed niet en verandert ook helemaal niet. Het doet ook geen pijn. Ik schrik wakker.

  Het was echt heel onprettig en ik vraag me echt af wat het betekent. Ik ben altijd al bezig met dromen en de betekenis ervan. Ik vind het heel bijzonder, dat dromen. Ik schrijf mijn dromen ook altijd op wanneer ik wakker word. De betekenis van sommige dromen kloppen ook echt met de situatie waar ik op dat moment in zit. Heel mooi en bijzonder vind ik dat.

  Ik hoor graag van je reactie!

  1. Scarlet says:

   Goede middag lieve jij!

   Zoals ik deze droom nu lees, staat hij er eigenlijk voor dat jij je veel bewuster mag gaan worden van je eigen kracht. Je bent veel sterker dan je denkt en kunt gevaren veel makkelijker overwinnen dan je beseft.
   Soms ben je bang dat mensen je pijn doen en dat heeft met name te maken met je behoefte aan goedkeuring en goed genoeg te zijn.
   Het is volgens deze droom van belang dat je het gaat loslaten. Je hebt namelijk al mensen om je heen die van je houden en je steunen. Als je daarop bouwt, kan je de rest van de wereld aan. 🙂

   Dat is heel goed om te horen! Ga vooral zo door, want je hebt er echt heel veel aan als je bewust met je dromen omgaat!

   Fijne dag!

 5. Miss T says:

  Ik droomde dat de hond van mijn zusje (op zoek was naar haar maar dat mijn zusje spoorloos verdwenen was. De hond had heel veel verdriet en zocht haar overal en kon haar nergens vinden. Mijn zusje is in mijn droom ook nooit meer gevonden 🙁 (ik vond mijn droom meer een nachtmerrie)

  1. Scarlet says:

   Dat is een nare droom zeg!
   Volgens mij heeft deze droom meer te maken met hoe jij denkt/voelt/ervaart dat je zusje in het leven staat.
   Vind je misschien dat je niet door heeft wat ze heeft? Bijvoorbeeld omdat ze somber is of omdat ze niet om hulp vraagt als ze het nodig heeft.
   Deze droom zegt namelijk eigenlijk dat er heel veel liefde voor je zusje is, zeker vanuit jezelf, maar dat je (onbewust) het gevoel heeft dat ze dat niet altijd beseft.
   Dat doet natuurlijk niks af aan haar, maar dat moest je even verwerken. 🙂

 6. Anne says:

  Hoi Scarlet

  Ik droomde over een roedel wilde grote honden, die wild met elkaar aan het spelen waren. Ik was eerst bang, maar realiseerde mij wel dat als ik stil zou blijven liggen het wel goed zou komen. Toen werd ik wakker van een liefdesbeetje van mijn kat (dat gebeurde echt)

  Weet jij wat het betekent?

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Zoals je het omschrijft zou ik zeggen dat je probeert je plek tussen de mensen te vinden, maar het nog lastig vind, doordat mensen soms wat onhandig met elkaar omgaan.
   Op het moment bevries je er nog door, maar dat is dus langzaam aan het veranderen.

 7. Bo says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb laatst gedroomd dat ik achter na werd gezeten door een hond van normale tot kleine grote. Ik wist dat als hij dichter bij me kwam hij me zou bijten. Uiteindelijk beet hij me in mijn vinger. Ik moest zijn bek opentrekken voordat hij los liet en niet doorbeet. Hierna probeerde hij me nogmaals achter na te zitten. Op een moment werd ik boos op het baasje en wilde ik de hond dood hebben. Ik heb toen perongeluk de hond dood gemaakt. Dit vond ik in mijn droom niet erg. Hierna kwam er veel aandacht op de wond in mijn vinger wat uiteindelijk eruit zag als maar een ingedrukt puntje, met een stippeltje bloed, wat ik aan veel mensen liet zien.

  1. Scarlet says:

   Hey Bo,

   Dank je wel voor je heldere uitleg. Zoals je het omschrijft zou ik zeggen dat je je niet altijd prettig voelt bij mensen en dat er mensen in je omgeving zijn die je pijn doen.
   Eigenlijk zegt je innerlijke zelf: het is echt niet erg om voor jezelf op te komen, hun zijn verantwoordelijk voor zichzelf en daar hoef jij niet de dupe van te zijn.
   De rest van de dromen is een uiting van je behoefte aan erkenning van mensen. Deels dat je pijn en onzekerheden wel eens erkent mogen worden, maar ook dat je prestaties gezien mogen worden. 🙂

 8. Vicky says:

  Hey Scarlet,

  Ik was vannacht in mijn droom een suuper schattige grijze fluffy pup aan het beschermen..
  Het moest stil zijn voor boze kwade mensen dit op ons afkwamen en ons niet mochten zien.. het luisterde perfect en gaf me een gevoel van zoveel liefde..
  Maar ik droom eigenlijk nooit over dieren..
  Ook heb ik een lange tijd mijn dromen niet kunnen onthouden en vanaf dit weekend terug weer wel.. 2 nachten hevig gedroomd, heel echt en vrij pijnlijke dromen en nu plots vannacht die kleine pup..

  1. Scarlet says:

   Hey Vicky,

   Voor mij lijkt het alsof die pup jouw eigen kwetsbaarheid symboliseert en dat het dus belangrijk is dat je jezelf een stukje beter gaat beschermen. Dat er dus mensen zijn die je toch net even te veel pijn doen. Het geeft ook aan dat de oplossing nog meer zelfliefde is.

   Dat verklaart ook misschien wel gelijk je heftige en pijnlijke dromen. Er komt pijn naar boven die zo verwerkt wordt.

 9. Jeroen says:

  Hoi Scarlett!
  Ik droomde over mijn oude trouwe hond Odin (alweer dik 7 jaar uit mijn leven na scheiding) dat ie naar buiten rende en bovenop de railing van balkon met poot omhoog plasje deed . Ik rende naar buiten om hem ervan af te halen en was te laat, riep:neeee terwijl ie viel. Ik durfde niet te kijken maar keek toch, hij viel nog. Keek later weer en toen landde hij juist:om vervolgens weer verder te rennen richting deur om de flat binnen te gaan, toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey Jeroen,

   Wat een onwerkelijke droom moet dit voor je geweest zijn.
   Zoals je het omschrijft zou ik zeggen dat het eigenlijk een beetje een teken is dat je niet te veel moet twijfelen, en niet bang hoeft te zijn dat alles fout gaat. Vertrouw om de mensen om de heen, want het komt echt wel goed. 🙂

 10. Maartje says:

  Ik werd wakker van geblaf en toen ik wakker werd en uit het raam keek stond er voor mijn auto een grote herdershond te blaffen met zijn gezicht na mijn voordeur. Toen ik naar beneden liep om de deur open te doen dacht ik ja zo staat er iemand voor de deur. Liep maar weer naar boven om uit het raam te kijken en toen was de hond weg..

  1. Scarlet says:

   Hey Maartje,

   Je zou zeggen dat dit toch een teken is dat je voorzichtig mag zijn, met name met op wie je vertrouwt en wie je binnenlaat.

 11. jahra hill says:

  in mijn droom was ik aan het spelen met een witte hond, en die hond ging echt =heel leuk spelen, en voelde goed,
  er is een witte hond in werkelijk heid waar ik aan het vechten ben om hem terug te krijgen.
  die spelende witte hond, is niet de mijne maar was jong, en ik was alleen met hem, wat betekend dit

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Jahra,

   Een witte hond in dromen staat voor puurheid en zuiverheid en eigenlijk geeft deze droom aan dat je loyaal moet blijven aan jezelf en je innerlijke waarheid. Waak er dus voor dat je eerlijk blijft, dat vraagt deze droom van je, omdat je dan het meeste kunt bereiken. <3

   Heel veel succes met het terugkrijgen van je hond.

 12. El says:

  Ik droomde dat ik bij een vrouw in de auto stapte omdat ze me ergens naar toe zou brengen maar mijn hond moest met de auto achter ons mee. Wij reden al weg toen mijn hond in paniek uit de andere auto sprong en achter mij aan rende. De vrouw wilde niet stoppen en verzon steeds smoesjes. Uiteindelijk ben ik uit de auto gesprongen om naar mijn hond te gaan maar kon hem niet vinden. Ik wilde schreeuwen maar er kwam geen geluid en ik kon me zijn naam ook niet herinneren en ik wist dus niet wat ik moest roepen, ik was erg overstuur tot ik me realiseerde dat ik helemaal geen hond heb en toen werd ik ook wakker.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Als ik je droom zou lees, dan zou ik zeggen dat je trouw aan jezelf en aan je gevoel moet blijven. Laat je niet te veel leiden door anderen en hun meningen en ideeën.
   Deze droom geeft namelijk aan dat je jezelf een beetje aan het kwijtraken bent geweest en anderen een hoge prioriteit in je leven hebt gegeven of dat ze zichzelf die positie gegeven hebben.

 13. Sara says:

  Ik droomde over iemand waar ik veel om geef die zijn hond moest weg doen omdat zijn vriendin het niet meer zag zitten om mee te doen aan de hondentraining. Ze vond dat er te veel tijd in stak. En uiteraard was die man er serieus kapot van. Deze droom blijft echt hangen bij mij en het voelt niet goed. Ik heb de persoon in kwestie al gevraagd of er iets met de hond scheelt en de droom uitgelegd maar die zegt dat er niks in die aard is. Maar ondertussen blijf ik me maar afvragen wat die droom te betekenen heeft.

  1. Scarlet says:

   Goede middag Sara,

   Als ik jou zo hoor, is jouw droom een vertaling van een gevoel dat je onbewust hebt. Namelijk het gevoel dat deze man zich te veel laat leiden door anderen en niet altijd even trouw is aan zichzelf. Kun je dit een beetje plaatsen?

 14. Gillian says:

  Hallo Scarlet,
  Ik droomde dat ik bij een arts moest zijn. Ik heb over 2 weken echt een eerste afspraak bij hem. Ik moest eerst een ruime uur ryden. Ging daarna verder met mn fietsje.. bedacht me nog dat mn tas en portemonaille in de auto had laten liggen..maar dacht ik moet dan zo ver terug..ik zocht op de bonnevoye..wist niet meer precies t huisnr..zag smalle straatjes waar ik met de fiets doorheen ging. Moest zelfs afstappen vanwege hellinkjes bruggetjes en water. Op een bepaalde plek waar ik schrok van het water omdat ik bang was dat ik mn evenwicht verloor en de fiets bijna ih water viel Keerde ik om. Ik zag opeens achter me een vrouw en man achter een kassa buiten en vroeg om te adres. Bij de vrouw waren 4 of 6 hondjes. Zagen eruit als kleine golden retrievers. Beige kleur. Ze sprongen alle op mij. En bleven aan mn ecru trui hangen ter plaatse van mn beide oksels. Ze hadden hun tanden in mn trui gezet en lieten niet los. Ik was bang hoewel het mooie hondjes waren. Met mn armen omhoog vroeg ik aan de dame en heer om ze tot bedaren te roepen. Maar ze keken me zo onnozel aan en deden niets. Ik vroeg t nog een paar keer en maakte oogcontact met de man. De hondjes gingen maar aan mn trui..voelde naar.ik was bang dat ze zouden bijten. Ik keek naar de hondjes die rechts onder mn arm hingen en ze keken terug.
  De man zei toen ze horen me niet want ze hebben geen zendertje in. De man probeerde ze nog wel bij me los te maken . Ik werd wakker en weet niet meer of dat nou wel of niet was gelukt.

  Kun je hier iets mee?

 15. Mini says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb meerdere malen honden bij mij gezien/gevoeld. De eerste keer stond er naast mijn bed een donkere vrij agressief uitziende hond. Ik was wat sceptisch omdat ik niet echt een hondenmens ben, maar stak automatisch mijn hand uit om hem te aaien en toen begon hij me als een gek te likken. Voor mijn gevoel ligt hier een boodschap, maar ben er nog steeds niet uit wat? Dit voorval bleef in mijn hoofd hangen. Afgelopen week zag ik voordat ik ging slapen weer een aantal honden naast mijn bed. Naar mijn idee waren het er drie, 3 verschillende rassen maar allen donker. Ze keken naar mij, verder gebeurde er niets. Ze voelden goed.
  Scarlet, wat is jouw gevoel hierbij? Is er een boodschap?

 16. Sam says:

  Hoi Scarlet,
  Vanacht droomde ik dat ik in een groot leegstaand huis was. Op de hoogste verdieping. Ik droomde dat mijn hond door een gat naar beneden viel. Heel mijn wereld storte in.. zo voelde het. Maar ondanks de val stond ze weer op. En even later kwam mijn opa met haar aanlopen. En was ze ongedeert.
  Wat betekend dit?
  Groetjes Sam

  1. Scarlet says:

   Goede morgen lieve Sam,

   Volgens mij betekent je droom dat je in een proces zit waarin je onafhankelijker wordt van andere mensen. Je wordt steeds zelfstandiger en ergens voel je gelukkig ook dat dit een goed proces is die niemand deert, al is het ook een beetje eng en onwennig.

 17. Lilly says:

  Ik droomde over dat ik ineens een hond had en die ik liefkosend aan het aaien was. En toen zag ik ineens een plas bloed tevoorschijn komen onder de hond. Een vriendin die erbij was belde gelijk het alarmnr. en ik bleef bij de hond om hem af te leiden. De plas bloed werd als maar groter, maar de hond had niks door. Hij stond ineens op om te lopen, maar ik wilde dat hij bleef liggen. Ik pakte hem op voordat hij weg zou lopen en zag dat hij een snee had in zijn buik. Ik probeerde de snee te stelpen met mijn handen, maar dit lukte niet. Het bloeden bleef maar aanhouden net zo lang totdat de hond door het bloeden alsmaar kleiner werd en oplosde in mijn handen en verdween.
  Ik was heel verdrietig hierdoor en werd meteen wakker. Wat zou het kunnen betekenen? Ik heb zelf geen hond en ook nooit gehad.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen lieve Lilly,

   Dat is een heftige intense droom. Heb er gelijk kippenvel van. De betekenis is gelukkig wat minder intens. Eigenlijk betekent het volgens mij namelijk dat je soms teveel investeert in relaties die niet bij je passen.
   Het ligt daarbij niet aan jou, maar vaak aan de ander die dingen niet ziet en niet door heeft.

   Warme groet,
   Scarlet

 18. May says:

  Hoi Scarlet,
  Vannacht droomde ik dat ik bij een kennis logeerde, gek genoeg in een huis dat erg leek op dat van mijn ouders. Ik had een hond bij me, die ik nog niet eerder gezien heb. Hij was Basset achtig, wit met grijze vlekken. Mijn kennis, een vrouw, attendeerde me erop dat het oog van de hond wat geïrriteerd was. Het leek niet ernstig. De dag erna was ik boven in huis, en de hond ook. Mijn kennis en ik waren ons klaar aan het maken om weg te gaan (weet niet waarheen). Ze zei dat het oog van de hond (het rechteroog, van de hond uit bekeken) er nu minder goed uitzag. Het was inderdaad erger geïrriteerd nu en er lag een melkachtig wit laagje op. Ik besloot met de hond naar de dierenarts te gaan. Voor ik dat kon doen, draaide de hond zich om en wandelde op z’n gemak weg. In dat huis is een overloop op de eerste verdieping, met een balustrade, om te voorkomen dat mensen naar beneden vallen. De hond dacht dat hij op de begane grond was en liep zo door de spijlen van de balustrade heen. Hij viel naar beneden. Ik schrok natuurlijk en rende naar de balustrade. Zag de hond stuiptrekkend op de vloer liggen, draaide me om en raakte erg in paniek. Mijn kennis stond bovenaan de trap en bekeek de hond, geïnteresseerd maar schijnbaar emotieloos. De hond kreunde een paar keer, maakte toen een verstikt geluid en stierf. Ik werd in paniek en schuldgevoel wakker…
  Een heel verhaal…Ik ben erg benieuwd naar de betekenis van deze droom. Zou je me die uit kunnen leggen? Alvast heel hartelijk dank!

  Warme groet,
  May

  1. Scarlet says:

   Hey lieve May,

   Hoe langer en uitgebreider het verhaal, hoe makkelijker het te vertalen is, dus ik ben hier heel blij mee. 🙂
   De betekenis is gelukkig een stuk simpeler en minder ernstig dan de droom zelf, er komen echter wel een aantal verschillende aspecten aan bod.

   Waar het namelijk om gaat, is dat jij trouwer aan jezelf mag zijn. Wat jij voelt klopt en het is heel belangrijk dat je daar beter naar gaat luisteren. Op sommige punten ben je namelijk een beetje blind of zie je dingen door de vingers heen. Met name als het over andere mensen gaat. Je ziet ook niet hoe hoog je kan komen en hoeveel succes en geluk je kunt behalen in je leven.
   Soms denk je dat je niet verder komt of dat een bepaalt doel het einde is. Dat is het niet, je bent er nog niet (op een goede manier).
   Het is ook belangrijk om te beseffen dat je alles uit het leven haalt voor jezelf. Je doet dat niet voor iemand anders. Sterker nog, de meeste mensen staan er onverschillig tegenover hoe ver jij komt. Jouw focus mag dus weer naar jezelf. 🙂

   Warme groet,
   Scarlet

   1. May says:

    Hoi Scarlet,

    Hartelijk dank voor je uitleg. Ik kan die zeker plaatsen en ga ermee aan de slag.
    Nogmaals dank!

    Warme groet,
    May

 19. Anouk says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik afscheid nam van de hond van mijn ouders. Hij was niet overleden, maar hij bleef in een soort van opvang om van zijn oude dag, ondanks dat hij zich niet gedroeg als een oude hond die niks meer kan, te genieten. Ik droomde eerst dat we hem daar achterlieten en na een aantal dagen terug kwamen om hem voor het laatst te zien. Bij het achter laten was hij nog heel vrolijk, maar bij het tweede afscheid was hij aanhankelijk en niet zo vrolijk. Ik zelf was intens verdrietig. En zo werd ik ook wakker, heel naar.
  Aangezien ik de laatste tijd veel dezelfde nummers zie en ook al eerder in de maand droomde over het afscheid van mijn vriend ben ik erg benieuwd wat deze droom betekend. Ik weet namelijk wel wat de droom over mijn vriend betekend en de boodschap achter de cijfers weet ik ook.

  Groetjes, Anouk

  1. Scarlet says:

   Goede middag Anouk,

   Afscheid nemen van een hond, terwijl de signalen eigenlijk niet kloppen, wijst er meestal op dat je zelf een onnodige weerstand in jezelf hebt. Het is belangrijk dat je goed naar je eigen gevoel blijft luisteren en dus niet verstandelijk weerstand gaat creëren, want dan raak je dingen kwijt die je helemaal niet kwijt hoeft te raken.

   1. Anouk says:

    Heel erg bedankt voor je reactie. Ik merk inderdaad dat ik de laatste tijd veel met mn verstand reageerde en pas als ik mn hart laat spreken, beter kan vergeven en rustig wordt.

    Groetjes Anouk

 20. suus says:

  ik droomde dat ik 2 hondjes vindt maar de eigenaar niet dus bleven ze gewoon me droom was vaag want droomde dat ik date met chinees meisje en ik val op mannen

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Suus,

   Volgens mij betekent het heel simpel dat je jezelf steeds meer aan het ontwikkelen bent en nieuwe kanten van jezelf aan het ontdekken bent die vreemd voor je zijn, maar uiteindelijk wel heel goed voor je zijn. 🙂

 21. Zärrin says:

  Hoi,
  Ik had een droom over dat ik zelf de hond was en rondliep door de modder en daarna gedouchtet werd en op reis ging of zoiets. Heb nergens zien staan over zelf de hond zijn ben benieuwd

  1. Scarlet says:

   Hey Zärrin,

   Wat een bijzondere droom! Dat hoor je niet vaak, vandaar dat de betekenis ook niet zo snel te vinden is.
   Volgens mij betekent de droom dat je trouw aan jezelf (begint) te worden en dat dat je heel veel gaat opleveren. Je zult merken dat je dan steeds meer gaat genieten en dat je in je eigen flow terecht komt.

 22. Lot says:

  Goedemorgen!

  Een droom kan zo intens zijn. Ik droomde vannacht dat ik op een soort puppy speel paradijs was, waar je kon kijken met welke pup het klikte voordat je een keus zou maken welke er mee naar huis zou gaan. Er was een soort glijbaan voor honden die het zwembad in ging en er zat een blonde pup vast aan de onderkant waar het water langs bleef stromen. Niemand deed wat en toen ben ik in actie gekomen en heb ik de pup uit het water getrokken. In een golf van paniek heb ik het beestje enorm geknuffeld en toen kwam het weer bij. Ik had thuis geen ruimte voor een hondje en wilde toch, alsof het door het lot bepaald was, dit hondje meenemen naar huis. Toen was mijn vader (waar ik geen contact mee heb) er in eens en hij verbood het me gezien ik geen ruimte zou hebben en het nu in deze levensfase niet handig zou zijn. En ik dacht alleen maar “bemoei je er niet mee.”

  Hierna werd ik wakker, wat zou ik achter deze droom kunnen zoeken qua betekenis?

  Groet Lot

  1. Scarlet says:

   Goedemorgen! 🙂

   Als ik het zo lees, staat je vader onbewust nog steeds in de weg bij jou. Er zijn dingen gebeurt in jouw kindertijd die nog steeds niet helemaal een plekje hebben gekregen. Je droom geeft ook aan dat er niet altijd ruimte is om dit te gaan onderzoeken of te verwerken, maar dat het wel belangrijk is, omdat je anders te veel last gaat krijgen van je emoties. Je zult dit ook zelf moeten oppakken, want niemand kan je hier echt bij helpen, ze zien het niet.

   Het mooiste is dat je droom ook al aangeeft wat je nodig hebt om die verwerking te doen plaatsvinden: zelfliefde en gewoon je eigen hart volgen. 🙂

   Warme groet,
   Scarlet

 23. Nathalie says:

  Goedemiddag!
  Ik had gedroomd dat ik in de bank zat bij m’n ouders thuis (bij wie binnen geen dieren mogen) en daar had ik een hele hoop kleine schattige puppies op mij om te aaien. Het leken er een stuk of 10! Ik leek het leuk te vinden, terwijl ik eigenlijk katten veel liever heb.
  Gekke droom 🙂 Weet jij misschien wat ’t zou kunnen symboliseren?
  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Nathalie,

   Deze droom gaat eigenlijk meer over de band met je ouders. Alsof je steeds meer door ze heen kunt prikken of meer begrijpt hoe ze in het verleden waren. Daardoor kun je jezelf op een fijnere manier met ze verbinden. 🙂

 24. Sandro says:

  Hey Scarlet,
  Ik droomde dat ik mijn ouderlijk huis binnenkwam en daar op een groot bed ging zitten. Naast het bed zaten een onbekende jonge man en vrouw, met een grijze pitbull-achtige hond. Ik was bang voor de hond, maar zocht toch toenadering. De hond leek het in eerste instantie leuk te vinden, maar beet daarna in m’n schouder. De vrouw keek verwijtend naar me, alsof het m’n eigen schuld was. In m’n schouder zag ik kleine puntjes, het bloedde niet. Ik ben erg benieuwd wat deze droom betekent. Mvg

  1. Scarlet says:

   Goede morgen Sandro,

   Als ik het zo lees, ben je juist heel hard met jezelf aan het werk (onbewust). Deze droom lijkt te gaan over het loslaten van je perfectionistische en kritische kant die naar jezelf gericht is. Nu voel je je door die kant nog niet altijd veilig, want het is een ego van het verleden, maar je bent dit dus gelukkig aan het opruimen. 🙂

 25. Sarah says:

  Dag Scarlet

  Ik droomde onlangs dat ik mijn kitten (die ik nog maar enkele maanden heb) meenam naar mijn ouders en dat ik aan mijn broer zei dat hij de voordeur niet open mocht doen omdat hij anders zou weglopen. Mijn broer lette niet op en liet de voordeur openstaan. Mijn Poes liep op dat moment naar buiten. Ik en mijn broer liepen achter de poes aan maar hij was veel te snel. Hij liep op straat en daarna liep hij naar onze tuin en ging dppr de haag naar de tuin van de buren. Het lukte mij maar niet om hem te nemen. De buren hadden in mijn droom 2 grote honden (in het echt hebben ze geen honden). De honden liepen achter mijn poes aan maar hij bleef maar speels weglopen. Opeens had één van de twee honden hem te pakken. Hij beet hem in zn buikje en daar lag hij in de tuin van de buren. Op het moment dat ik hem in mn armen nam werd ik wakker. Ik weet niet of hij het in mn dromen nog ging gehaald hebben…

  1. Scarlet says:

   Hey Sarah,

   Dat is een heftige droom. Eigenlijk gaat deze droom over een stukje innerlijke strijd in jezelf. Jouw eigen sensualiteit/seksualiteit die op avontuur wil en eigen wil leven: je wilt gewoon leven. Aan de andere kant staat je loyaliteit aan normen en waarden en dat je ‘preuts’ moet zijn. Je moet je inhouden, want dat heb je geleerd, anders loopt het uit de hand. Die kant zegt dat als je jezelf meer vrijheid geeft, je dat uiteindelijk alleen maar pijn doet.

 26. Saskia says:

  Dag scarlet, ik droomde dat duitseherder mij omhelsde. Het omtroerde mij in mijn droom en nog. Ik ben heel alleen en zou wel trouwe vriend kunnen gebruiken
  Groetjes saskia

  1. Scarlet says:

   Wat een waanzinnige droom! Als ik het vertaal betekent het dat je beschermd bent en dat je je veilig mag voelen. 🙂

 27. Cindy says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik met mijn ouders en hun vrienden was. Er liep een hond in de buurt en ik weet niet meer of hij lief was… meer neutraal.
  Blijkbaar moest ik de hond over me heen laten plassen als een soort ritueel. Ik ging op de grond zitten en hij kwam werkelijk over me heen plassen. Het voelde vies en raar, maar ook voelde het alsof ik de hond liet domineren. Ik voelde me niet slecht hieronder maar ook niet goed!

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Cindy,

   Deze droom vertelt je dat je meer gebruik mag gaan maken van je eigen assertiviteit. Je laat anderen nog te veel bepalen in je leven en te veel de overhand nemen. Je stelt je te dienstbaar op, waarschijnlijk ook al in de eerste contacten die je met mensen hebt.

 28. Dreamss says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde vannacht over een pitbull die ik tegen was gekomen in het bos hij werd uitgelaten door een vrouw die nog veel meer honden had, hij kwam gelijk op me af rennen toen hij me zag, eerst vond ik dat irritant want hij maakte me vies ik sprak de vrouw erop aan en zij reageerde niet heel geïnteresseerd. Toen ik weg liep achtervolgde de hond mij en vond hem al snel heel lief, ik zei aan het einde van het bos dat hij moest zitten en blijven en liep verder naar huis eenmaal thuis zag ik ineens dat hij in me tuin zat ik heb hem teruggebracht naar het bos en zei weer dat hij moest blijven zitten en aaide hem, ik ging naar huis en ging in de avond toch nog even kijken of hij terug was gekomen bij de eigenaar en toen zat hij er nog steeds. Ik was ontroerd en bezorgd en heb hem toen meegenomen en toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Wat een heerlijke droom is dat. Het gaat er een stukje over dat je je iets meer open mag stellen en je niet te veel moet laten afschrikken als mensen je mogen. Voor de rest was het gewoon een fijn droom. 🙂

 29. Jayjay says:

  Goedemorgen, ik had een korte maar iet wat vage (geen verkeerde) droom over een witte fluffy hond, ik denk iets van een labrador ofzo want het was erg knuffelbaar met een lieve uitstraling. In mijn droom ging ik de hond uitlaten in mijn buurt maar de hond was zo enthousiast dat ze niet echt luisterde en heel erg aan de lijn trok waardoor ik het bijna niet meer kon houden. Ik weet het niet meer zeker maar volgensmij liep mijn moeder naast mij en we waren gezellig aan het kletsen, maar dat vaagde langzaam weg in mijn droom en was even later aalleen nog maar maar de enthousiaste hond bezig om te zorgen dat die mij niet omver trok of niet zomaar de straat over ging etc etc. Voor de rest was het mooi weer ik mijn droom haha zonnetje scheen lekker. Ik weet niet meer zo goed hoe mijn droom eindigde, volgensmij gewoon midden in mijn wandeling met de hond.

  1. Scarlet says:

   Hey Jayjay,

   Deze droom betekent dat je jezelf eigenlijk heel graag met andere wil verbinden, maar dat je nog niet helemaal durft. 🙂

 30. Ollie says:

  Ik droomde dat een grote wit beige hond zijn poten op mijn schouders legde. De hond haalde deze niet weg, hierdoor was ik in paniek. Dit gebeurde in het huis van mijn ouders waar ik ben opgegroeid. Mijn broertjes en andere mensen waren aanwezig maar konden me niet helpen. Het baasje van de hond een vriend van 1 van mijn broertjes was op dat moment niet aanwezig. Ik draaide rond om de hond los te krijgen. Dit lukte niet, niemand durfde te helpen omdat ze de hond niet kenden. Uiteindelijk is het gelukt los te komen. Ik ben toen naar mijn oude slaapkamer gerend. De hond probeerde te volgen maar doordat ik de deur dicht deed is dit niet gelukt. Later zat ik op een soort van tribune of zo. Toen kwam de eigenaar met de hond. De hond kwam los en rende op me af. Omdat ik hoog zat en niet alleen was lukte het de hond niet om bij me te komen. De hond ging voor mij liggen. Ik was weer angstig. De hond was niet aggresief beide keren en bleef beide keren rustig. Gromde niet of zo. Toen ik wakker werd had ik geen angstig gevoel.

  1. Scarlet says:

   Hey Ollie,

   Dit vertelt eigenlijk dat iets uit je verleden nog op je schouders drukt. Het geeft aan dat dit niet heel ernstig is, maar je wel blokkeert en dat je het ook nog niet onder ogen durft te komen.

 31. Ricky says:

  Ik droomde over de hond van mijn ex-vriend (inmiddels al jaren geleden overleden). Ik ‘viel’ in het moment dat hij buiten op de grond lag en ik vanaf zijn achterkant over hem heen keek en ineens bedacht dat hij toch erg grijs en oud is geworden. Ik had hem blijkbaar meegenomen naar deze plek waar ik zelf even moest zijn om iets te regelen. Toen ik weer weg wilde gaan, had hij geen energie meer om met mij mee te gaan. Hij leek te moe en te oud, geen energie meer. Hij is groot en ik kan hem onmogelijk tillen. Ik had een laag karretje bij me en heb een kleedje onderin gelegd en met veel moeite heb ik hem zover gekregen dat hij daarop ging liggen. Dat was alweer het einde van mijn droom. Het is bij me blijven hangen en iets zegt me dat dit me iets te zeggen heeft. Maar wat?

  1. Scarlet says:

   Hey Ricky,

   Eigenlijk gaat deze droom erover dat je deze hond nog heel erg mist en misschien ook een beetje het gevoel hebt dat je hem tekort hebt gedaan, terwijl je zo je best hebt gedaan.

 32. Barbara says:

  Hoi,
  Ik heb gedroomd over een groot podium tussen huizen. Het lijkt niet op de bouw van vandaag de dag maar meer op iets in de middeleeuwen. Maar goed ,ik was daar dus met een aantal vrienden,die ik in het echte leven niet ken. En er was ineens een hond aan de andere kant,best wel ver weg. Hij was erg groot,wel groter dan een huis,en hij was vriendelijk maar wel enigszins boos op de mensheid. Hij wilde ons waarschuwen dat we niet zo verder moeten gaan. Dat deed hij door middel van heel hard te blazen. Ik had het in de gaten en dook weg. Een vriend van me ,wilde het weleens zien,hoe hard de hond kon blazen,en keek dus op. En hij had allemaal speeksel in zijn gezicht. Ik moest erg hartelijk om lachen. En toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen lieve Barbara,

   Wat een bijzonder droom. Spannend en grappig tegelijkertijd. Het gaat eigenlijk gewoon over een deel van jou dat het er niet mee eens is hoe de mensheid leeft.

 33. Jetty says:

  Hoi Scarlet,

  Vanmorgen droomde ik dat ik mijn honden ging uitlaten. Ik liep de deur uit en door de gang van een flat (in het echt woon ik daar niet). Door de gang kwamen er steeds honden bij en één ervan beet mij in mijn hand , het bloedde niet. Ik maakte deze hond weer los en riep mijn honden, maar die waren kwijt. Er kwamen 2 buurvrouwen met tanners voor de honden, maar ik legde uit dat ik niet wilde dat ze die gebruikten, want het probleem was al over en ik dacht dat de honden dan nog agressiever zouden worden. Daarna ging ik verder zoeken en in een grote zaal zag ik mijn puppy, ze was helemaal verkleumd dus ik stopte haar onder mijn jas. Ik bleef mijn andere hond roepen, maar zag hem nergens. Ik besloot eerst mijn pup thuis te brengen en dan opnieuw te gaan zoeken. Thuis gekomen bleek mijn buurvrouw 1 van mijn kamers aan het verbouwen te zijn om zelf te gaan gebruiken. Dat had ze zo afgesproken met de vorige bewoonster….
  Hiierna ben ik wakker geworden

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Jetty,

   Dank je voor je duidelijke en goede beschrijving van je droom. De betekenis is echter heel kort en krachtig: je laat je te veel leiden door andere mensen. Soms ben je zelfs een beetje naieve, waardoor je belangrijke dingen voor jezelf kwijtraakt. Soms pikken mensen blijkbaar zelfs jouw eigen ruimte in.

 34. Saskia says:

  Dag Scarlet,
  Op 26 mei heb ik een reactie neergezet, maar heb daar geen antwoord op gekregen.

  1. Scarlet says:

   Hey Saskia,
   Ik zal er van de week even naar kijken.

   Mijn excuses

 35. Suzan says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droom nu al meerder nachten achter elkaar hetzelfde.
  Ik ben met mijn hondje bij een meer op een hondenstrand. Op dit hondenstrand zijn veel meer mensen met honden. ( in het echt ga ik met regelmaat met mijn partner en de hond naar deze plek) na enige tijd reageert mijn hond dominant richting andere honden. (Dit doet ze in het echt ook daarom gaat ze als ze dat gedrag vertoond vast aan de riem in een halve tent) tot zover lijkt mijn droom op alles wat in het echt ook gebeurd. Dan komt ineens in mijn droom een wit grijze gevecht rashond heel dominant om mijn hond heen lopen. ( ik voel dominantie maar miss past het bij de houding van dat ras) de hond loopt dicht om mijn hond heen maar doet niks. Ik word bang en pak mijn hond op om het te beschermen en roep mijn partner om hulp. Dan word ik wakker.
  Ik heb een keer eerder hetzelfde gedroomd alleen toen pakte in mijn hond niet op maar toen beet die gevechtshond mijn hond in haar snuit. Mijn partner en ik probeerde de kaken van die hond los te krijgen maar voordat dat resultaat gaf werd ik wakker.
  Mijn hond jankte tijdens het bijten heel hard. ( mijn hond is band aangelegd en jankt hard als ze schrikt,toen ze klein was jankte ze ook als ze een poes zag).

  Ik ben heel benieuwd wat dit allemaal betekend. Er gaan veel dingen veranderen in mijn leve, trouwen, verhuizen en een nieuwe baan. Ik ben benieuwd of de dromen hier iets mee te maken hebben.

  Met vriendelijke groet,

  Suzan

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Suzan,

   Deze droom gaat puur over je hond en je angst dat haar wat overkomt door haar eigen gedrag. Het zegt gelukkig niks over jou of de keuzes die je aan het maken bent.
   Een kleine invloed die er wel inzit is dat je het ongemakkelijk vindt dat je niet weet wat je van anderen kunt verwachten.

 36. Lovelyme says:

  Hoi..

  Ik droomde over een zwarte poedel hond en ik kwam met 2 vrouwen aangelopen bij mijn fiets en toen kwam die zwarte vriendelijke poedel naar ons/mij toe.. de poedel gaf een vriendelijk gebaar. Wat betekend dit?? Maakt het uit dat de poedel zwart is?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Nee de kleur maakt zeker niet uit. Het gaat er met name over dat je soms even wat rustiger aan mag doen en jezelf mag verbinden met de mensen om je heen.

 37. Sabrina says:

  ik hoorde buiten kabaal en keek uit het raam waar ik een klein meisje en een volwassene persoon met een lieve rottweiler zag wandellen en er plots van uit het niets een grijze pitbull kwam afgestormd en de rottweiler opzij begin aan te vallen en de rottweiler deed helemaal niets terug maar was bang terwijl het kindje huilde en bang was voor haar hond toen ben ik wakker geworden wat kan dit betekenen ?

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Sabrina,

   Wat een heftige droom! Dit is een uiting van jouw angsten. Je weet dat er veel lieve mensen op aarde zijn, maar je weet ook dat er veel vervelende mensen zijn. Je bent bang dat je zelf pijn gedaan wordt door de vervelende mensen, maar ook dat anderen pijn gedaan wordt. Je bent erg begaan met iedereen en daar heb je een beetje last van.

 38. Sharona says:

  Hallo Scarlet,

  Een aantal nachten geleden droomde ik dat mijn hond was overleden, de oorzaak Had ik niet gezien ik wist alleen dat ik intens verdrietig was. We hadden hem op een mooie plek begraven en in mijn droom kon ik alle details op deze plek zien, het voelde vredig en goed, ik werd huilend en snikkend wakker.

  Nu droomde ik afgelopen nacht dat ik werd achterna gezeten omdat iemand mij wilde vermoorden, ik was in mijn oude huis waar ik als kind opgegroeid ben. Ik wist te ontsnappen en belde de politie vanuit een ander huis, dit huis was hoog waardoor ik mijn oude huis in kon kijken, op het moment dat ik met de politie aan de telefoon zit, zie ik dat mijn hond in het huis loopt, hij wil een hand opeten van iemand en wordt hierna door de moordenaar neergeschoten, wederom werd ik huilend en snikkend wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Sharona,

   Dat zijn heftige dromen. Ik kan me voorstellen dat dit je verdrietig maakt en lastig los te laten is.
   Wat het betekent dat ergens recent je vertrouwen beschadigd is of dat je een situatie of persoon wantrouwt. Het is het gevoel dat er iets niet klopt, waardoor je je onveilig voelt.

 39. Renate says:

  Goedemorgen Scarlet,

  Ik vroeg me af wat voor betekenis de honden in mijn droom hebben. Mensen liepen met hun hond langs een weggetje, daar lag een valse hond die die hond dood beet.
  Vervolgens kom ik mensen tegen met 2 honden waarvan 1 zwaargewond is en de andere trillend staat te wachten.
  Ik vraag of ik kan helpen en dan word ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Renate,

   Dit is een verwerkingsdroom. Waarschijnlijk hebben mensen jou pijn gedaan of heb de de pijn van de wereld op je schouders genomen en dat moest eruit. 🙂

 40. Romy says:

  Ik droomde vannacht dat ik een wandeling aan het maken was. Plots kwam er een hond op me af. De hond blafte alsof het hulp nodig had. Ik volgde de hond en ontdekte een paar doeken. Onder die doeken lag een moederhond met een puppy. Zij waren gedumpt. Het viel me op dat het van die prachtige jachthonden waren met van die ‘droopy’ ogen en hangover. Ik kon me echt niet voorstellen dat deze honden waren gedumpt.Ik heb de honden ook direct meegenomen. Beste een aparte droom, ik droom niet echt over dieren.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Romy,

   Wat een mooie droom! Het geeft aan dat je steeds meer naar je eigen intuïtie aan het luisteren bent en dat dat je veel op gaat leveren.

 41. Jiska says:

  Ik droomde vanacht dat ik achterna gelopen werd door een hele grote hond. Hij had geen huis of was zijn huis kwijt. Om de haverklap ging hij tegen me aan leunen en zich helemaal om me heen vouwen. Dat voelde zwaar door het gewicht van de hond, maar vond het ook wel lief. Andere mensen zeiden steeds tegen mij dat ik dat niet moest toe laten omdat dat (fysiek) veel te zwaar voor mij was.
  In mijn droom had ik net een nieuwe baan als fetiliteits consulente. Tijdens de droom zat ik op eens in een auto met mijn oude bazin. Zij wilde dat ik iets ging doen. Daarop zei ik dat dat niet binnen mijn werkzaamheden hoorde. Zij vond van wel. Waarop ik zei “ik zal het nu wel doen, maar het hoort niet binnen mijn taken pakket.” Op de plek waar ik werkte in de droom was ook een asiel. Daar heb ik uiteindelijk gevraagd of de hond daar heen kon. Tegen die tijd was ik de hond een beetje uit het oog verloren. Toen ik hem riep, kwam er wel een grote hond naar me toe, maar ik twijfelde of dat dezelfde was. Toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Jiska,

   Deze droom wil je bewustmaken van je eigen grenzen. Je staat te veel toe van en staat te veel open naar anderen. Het is belangrijk dat je je eigen grenzen weer gaat leren kennen en ook aan gaat geven, anders wordt het te zwaar voor je en doe je te veel wat niet bij je past.

 42. Chanty says:

  Ik droomde dat ik in een school liep met een grote bulldog/boxer, er waren ook andere honden 1 ervan stond beneden en plaste op mij terwijl ik boven liep. Ik riep “dat deed je toch niet echt hè” en toen deed die hond dat nog een keer. Ik liep verder en toen was de hond waarmee ik liep ineens een herdershond. Ik bleef verder lopen. Toen was er een groepje mensen die ergens zaten en een baby zat bij hun kruipend op de grond, mijn hond ging erop af en was toen ineens een yorkshireterrier. Hij ging achter de baby zitten en begon tegen de baby te rijden. Ik heb de hond toen direct opgepakt en weggehaald bij de baby. Toen was hij klaar en begon ik hard te lachen, daar werd ik wakker van. Ik heb nog nooit zo’n bizarre droom gehad en ben echt benieuwd wat dit kan betekenen.

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad een hele bizarre droom. De betekenis is echter heel duidelijk: je geeft je grenzen niet genoeg aan en daardoor word je gekwetst. De droom geeft zelfs aan dat er zo misbruik van je goedheid gemaakt kan worden en dat het nu echt tijd is dat je beter voor jezelf opkomt.

 43. Lenie says:

  Vannacht gedroomd over een wit wiskunde hondje! Zij was in een zwembad en keek mij steeds aan, heel lief! Ik ging even weg en zag dat het hondje onder water gezakt was, ongeveer 1 m vlug haalde ik een schepnet en schepte haar uit het zwembad! Mijn zus zwom ook in hetzelfde bad! Toen ik het hondje op de wal legde! Werd ik wakker, met de gedachte wat moet ik nu doen! Ik zie steeds dat hondje naar mij kijken met heldere ogen! Ze zwom niet, ze was gewoon in het water!

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Lenie,

   Dit is een uiting van je overbezorgdheid over andere mensen. Je voelt je te snel verantwoordelijk voor anderen, zeker voor familieleden. Je bent bang dat ze iets ergs meemaken en dat uit deze droom.

 44. Nikki says:

  Afgelopen nacht had ik gedroomd dat ik in een bos of iets dergelijks was. Ik zag een grote honden kennel met een teckel erin. Omdat ik dacht dat het arme beestje was achtergelaten ben ik de kennel gegaan, op de grond gaan zitten en toen zag ik dat de teckel drachtig was. Was een heel leuk vrolijk beestje en had haar wat eten gegeven. Opeens kwam een grotere ( weet niet welk ras ) donkere hond naar me toe terwijl ik op de grond zat en kroop tegen me aan, maar liep meteen weer angstig weg. Ook deze hond was drachtig. Meteen na een rondje te hebben gelopen kwam ze terug en kroop heel dicht tegen me aan en bleef bij me liggen. De teckel was opeens aan buitenkant van de kennel maar wilde naar binnen. Toen heb ik met mijn hand een kuil, tunneltje gegraven zodat ze eronder door paste en toen werd ik wakker. Alles voelde heel liefdevol en heel vertrouwd. Wat kan deze droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Nikki,

   Deze droom gaat eigenlijk over hoe jij met anderen omgaat. Dat je steeds beter selecteert aan wie jij je aandacht geeft en dat daardoor je relaties rustiger worden, meer op jouw gaan steunen en gaan transformeren.

 45. Roos says:

  Hallo Scarlett,
  Ik droomde dat ik een poedel aan het knippen was (ik ben Hondentrimster) de hond sprong opeens van tafel en viel op de grond in 3 stukken alsof het van keramiek was, lieve groet, Roos

  1. Scarlet says:

   Hey Roos,

   Een poedel staat meestal voor je eigen elegantie en je eigenwaarden. Deze droom geeft aan dat je daar meer aandacht mag besteden voor jezelf. 🙂

 46. Ivy says:

  Hoi! Ik droomde over een waakhond. Pitbull. Hij was een klein meisje aan het beschermen en ik wilde ook het meisje beschermen. Eerst wilde de hond niet naar mij luisteren om te zitten maar daarna wel. Ging die lief zitten en mij pikken. En ik was hem aan het aaien. Terwijl ik eerst beetje bang was voor de hond omdat die ook erg boos leek.

  Vroeg mij af wat dit zou betekenen.

  Dank je.

  1. Scarlet says:

   Hey Ivy,

   Deze droom duid erop dat je je eigen kwetsbaarheid steeds beter aan het beschermen bent en steeds beter voor jezelf gaat zorgen. Hierdoor vind je meer innerlijke rust, omdat je beschermingsmechanismes minder heftig worden.

 47. Joy says:

  Hoi! Ik droomde dat ik met mijn vriend een huis van een vriend van hem binnen ging. Deze vriend is in het echte leven depressief en niet stabiel in het leven. In mijn droom had hij echter een nieuw huis. Dit huis was vol met muizen en ratten. Ik was super bang en begon te huilen omdat ik niet naar binnen wilde en rende weg. Toch eindigde ik telkens in het huis, alleen. In het huis waren ook een aantal katten en honden. De hond beschermde me soortvan een beetje, maar toch ook niet. Ook was er een meisje dat verslaafd was aan heroine. Ik merkte haar eerst niet op, maar toen ik weg wilde uit het huis hield ze mij tegen.

  In het echte leven ben ik heel erg bang voor drugs en verslaafde mensen, ik houdt er gewoon niet van. Mijn nachtmerries gaan dan ook vaak over mensen die mij willen dwingen drugs te gebruiken of mensen die in mijn buurt gebruiken, en dan vaak heroine.

  Ik ontsnap en ren naar buiten en schreeuw om hulp. Een man wilt mij helpen maar ze schiet hem dood. Ik heb een tas bij me van calvin klein met spullen er in. Ik ren weg en kom in een steegje met allemaal junkies. Ze helpen mij niet en willen mij beroven van mn tas. Ik zeg dat hij nep is. Eventjes ben ik met twee vriendinnen, maar die kunnen mij ook niet helpen. Ik word ingehaald door het meisje en net als ze de naald in mijn arm wilt zetten, ben ik haar te slim af en zorg ik dat de naald in haar eigen arm komt. Ze wordt suf en slap en ik ren weg. Ik weet niet waar ik ben en mijn vriendinnen ben ik alweer kwijt. Dan word ik wakker.. weet jij wat dit betekent?

  Dankje

  1. Scarlet says:

   Hey Joy,

   Deze droom lijkt te vertellen dat je te maken hebt met oneerlijke mensen in je leven en je je te veel zorgen maakt over alles. Je trekt je dingen te veel aan en zoekt naar oplossingen die je niet kunt vinden.

   Daarnaast zit er inderdaad angst in deze droom verwerkt. Dat zegt niet per se iets, maar is meer een verwerking van die angst. Het geeft misschien wel aan dat deze vriend drugs gebruikt? Dat je dat vermoeden ehbt.

   Het gaat ook over eenzaamheid, niet (genoeg) de juiste mensen om je heen hebben en dat missen.

 48. John says:

  Hey, ik weet me best vaak mijn dromen te herinneren en regelmatig te duiden, maar die van afgelopen nacht zorgt voor vraagtekens bij me.

  Ik zat op een bankje in een perkje in Amsterdam, vlakbij waar ik in het begin van mijn carrière werkte. Er zaten 2 mensen bij me op het bankje (ik droom vaker over een man en een vrouw bij me). Komen er 2 voornamelijk witte honden aanlopen met een beetje vreemde koppen. Ze lijken op bulterriërs, maar het duurt even voor ik dat doorheb. Ze zijn dik, vormeloos, de ogen staan raar en ik vind ze eigenlijk best lelijk, maar ik zie ook goedheid en vrolijkheid in hun ogen. Ze komen blij naar me toe. Ik wil mijn sokken en schoenen aantrekken om vervolgens te vertrekken, maar op 1 of andere manier weten ze drollen in mijn sok te krijgen voordat ik mijn voet erin heb?! Gelukkig zijn het droge drollen die ik zo kan verwijderen. Heel kort ben ik even moedeloos (dat klinkt eigenlijk zwaarder dan het voelde) en vervolgens kan ik de lol er wel van inzien en lach in mezelf. Dat is tevens het moment dat er geen drol verschijnt als ik mijn voet in de sok wil stoppen.

  Ik ben benieuwd welke boodschap hierachter zou kunnen zitten en ben dus heel benieuwd naar je reactie.

  1. Scarlet says:

   Hey John,

   Die man en vrouw staan voor je gidsen (als je hierin geloofd). De betekenis van de rest van de droom gaat over hoe je het beste met dingen om kunt gaan die niet bij je passen of die je niet snapt van anderen: gebruik je humor, dan komt alles weer goed.

   1. John says:

    Dankjewel Scarlet! Daar geloof ik zeker in. In een andere droom dook ik van een hele hoge brug de man achterna, terwijl de vrouw aan de kant te kijken stond. Al snel kon ik mijn vlucht sturen. Voor mij wentelen dat mijn “grote sprong” wordt aangegeven. En nu weet ik dat die man de gids betreft. Blij mee!

    Groeten

    1. Scarlet says:

     Waanzinnig! Duidelijke steun krijg jij dus!

     1. John says:

      Zeker! Vooral als de herrie van mijn gedachten even gestild is, zoals tijdens mijn dromen. 😉

      En de dromen met betekenis komen trouwens ook altijd dieper binnen. Sommige van die dromen van enkele jaren geleden kan ik me nog goed voor de geest halen.

 49. V says:

  Hoi!

  Vanochtend droomde ik over een grote hond die erg blij was mij te zien. Hij likte mijn gezicht helemaal onder. In de ruimte waren er ook twee katten. Een kleine kat die lief in de mand lag en een dikke grote kat die mij twee keer probeerde aan te vallen. Ik stapte net op zij om de kat te ontwijken. Toen ik naar buiten liep was dezelfde hond er weer (hij was met mij naar buiten gehuppeld) en likte hij mij weer helemaal onder.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  Groetjes,V

  1. Scarlet says:

   Hey V,

   Wat een gezellige droom. Hij geeft eigenlijk aan dat je aan het leren bent om op de juiste manier met mensen om te gaan. Besteed aandacht aan mensen die maatjes kunnen zijn en ontwijk mensen die niet eerlijk zijn.

 50. Wilie says:

  afgelopen nacht had ik een vervelende droom. Er waren twee oude zwarte labradors zij kregen een spuitje..ze moesten worden ingeslapen.
  Een hond was gelijk dood. De andere hond ging niet dood, deze bleef leven ondanks het spuitje. hij lag heel rustig op de grond te slapen. Ik voelde me moedeloos, lichtelijk in paniek en verdrietig. Het was zo zielig hij bleef leven ondanks de injectie.

  Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Wilie,

   Als ik het zo lees gaat deze droom over jezelf en loslaten. Het lijkt wel alsof je het soms moeilijk vindt om los te laten, terwijl het de andere keer gewoon gelijk lukt. Het gewoon loslaten is dus wel beter voor je. 🙂

 51. Roos says:

  Hallo Charlet,

  Vanmorgen droomde ik over mijn ex-vriend. Hij liep met 2 verschillende rashonden Bernars senner en een grote kort grijs harige (soort van Ierse wolfshond) . Ik wilde mij omdraaien en weglopen omdat ik mij geen houding wist te geven. Maar uiteindelijk ik keek verbaas en zei hoi tegen hem, en vroeg of ‘onze’ hond van destijds overleden was?. Hij antwoordde met, ja. Toen vroeg ik hem, is het niet te druk met 2 honden en een jong kind voor je? (Hij heeft een kindje van 2 jaar met zijn nieuwe vriendin). Hij antwoordde met: honden geven mij soms wel rust doordat ik met ze te wandelen ga.
  De honden waren rustig/vriendelijk en wilden naar mij toe om kennis te maken.

  Dat was de droom. Overigens droom ik wel vaker over mijn ex en dat wij aan de praat gaan. Maar in het echt heb ik geen contact met hem.
  Toch staan honden voor vriendschappen en vooral om goede kenmerken. Ik ben heel erg benieuwd wat deze droom zou betekenen.

  Fijne feestdagen en voorspoedige nieuwjaar gewenst.

  1. Scarlet says:

   Hey Roos,

   Deze droom geeft aan dat wat jullie hadden wel verleden tijd is en dat hij verder is gegaan. Deze droom geeft daarnaast aan dat je een behoefte hebt aan een goede verstandshouding met hem en dat dat er ook is zonder woorden. 🙂

 52. Nieuwschierig says:

  Hoi
  Ik droomde vorige nacht over een hond die me en mijn zoon heeft gebeten, mijn hand werd doorschijnend en licht blauw en deed pijn. Er waren ook nog sporen van de tanden van de hond op mijn hand aanwezig.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft waarschijnlijk aan dat er mensen in je leven zijn of zijn geweest die niet goed voor jou (en je gezin) zijn. Dit doet je meer dan dat je je bewust van bent.

 53. joerischrammm says:

  Beste,
  Ik kan meestal mijn dromen zelf verklaren, maar hier heb ik echt hulp voor nodig….
  Het begon in mijn droom dat ik in het appartement woon waar mijn tweelingzus (in het echte leven) vroeger woonde. In de droom kon ik de huur niet betalen maar had het toch overgenomen. het appartement was (in de droom) vlak gelegen daar waar onze vader ook woont.( de relatie gaat erg slecht tussen onze vader en ons in het echte leven) Ik had geen tijd voor een vriend die op bezoek was(uit het buitenland en al lang niet meer gezien had) want ik moest naar mijn werk vertrekken. Ik zag dat er overal snoep stond in mijn appartement (kersen snoep) en alcohol. Het appartement gaf een klein benauwd gevoel) Mijn tweelingzus was daar ook en haar overleden hond (in het echte leven een aantal jaren geleden overleden, waar ze nog altijd veel verdriet van heeft). Ik zag dat Dumpie ( haar hond, een engelse kokker spaniel ) had binnen gedaan. (ze was toen ze leefde naar het einde toe ook niet meer zinnelijk) Ik zat in tijdnood omdat ik naar het werk moest, dus gaf ik mijn zus de sleutel van het appartement. Dit nam ze met tegenzin aan.(toch bleef ze voor de hond en kon zo wat snoepen en drinken).Die vriend van vroeger weg gestuurd ( wat ik in het echte leven nooit zou doen…om daarna overhaast naar het werk te vertrekken. In ieder geval ging het van kwaad naar erger. Alles liep mis. Een lekke band met de auto waardoor ik met de fiets naar het werk moest gaan. Met de fiets ben ik verdwaald in de stad en vond mijn weg niet meer naar mijn werk. Onderweg sigaretten kwijtgeraakt, een boze automobilist tegen het lijf gereden…toen ben ik wakker geworden.
  Het is te veel om te plaatsen in deze droom. zou u me verder kunnen helpen?
  Alvast enorm bedankt

  1. joerischrammm says:

   ps Ik was betekenissen aan het zoeken voor deze droom, waarbij ik op deze site terecht kwam. Geloof het of niet, maar de rede waarom ik reageer is omdat je foto enorm lijkt op hoe mijn tweelingzus eruit ziet..zeer vreemd…Dus ik hoopte dat u me een beetje verder kunt helpen met deze verwarrende droom…

   1. Scarlet says:

    Toevallig. 🙂

  2. Scarlet says:

   Hey hey,

   De droom is niet zo moeilijk hoor, alleen moet je het niet te ver gaan zoeken. De droom zegt namelijk letterlijk dat je te veel op je bordje hebt liggen en dat je te veel van jezelf moet. Dit gaat niet samen en je komt daardoor niet meer toe aan de dingen die je echt belangrijk vindt. Dit gevoel van alles moeten komt uit je verleden, waarschijnlijk bij je vader vandaan. De droom nodigt je dan ook uit om dit patroon op te sporen en de emoties die erbij horen te verwerken. 🙂

 54. vera says:

  Ik droomde over een gewonde hond. Het beest had een open wond. Wat zou het betekenen?

  1. Scarlet says:

   Dit betekent dat iets of iemand je vertrouwen heeft beschaamd of dat je bang bent dat dit gaat gebeuren

 55. Pleun says:

  Hey mijn vriendin heeft gister een droom gehad over haar hond die door de helft was ze wist niet hoe het kwam ze dacht omdat hij door de banch was gegaan maar dat kon niet bedacht ze zich en ze schrok wakker en moest verschrikkelijk erg huilen
  Ik vertel er dan ook nog even bij dat ze haar vader mei 2017 is kwijt geraakt aan kanker en dat was zijn hond voor een lange tijd

  1. Scarlet says:

   Hey Pleun,

   Dit klinkt in de eerste betekenis gelijk als verlies dat verwerkt mag worden. Pijn die nog heel groot is en dat bevestig je dus ook met je aanvullende informatie. 🙂

 56. Shiba says:

  Hey Scarlet,

  In mijn droom zag ik een gigantische hond voor de deur staan met zijn baasje toen ik de deur op slot wilde doen om te gaan slapen. De hond was gewond aan zijn poot. Zijn baasje vroeg me om hulp, maar ik was eerst een beetje bang. Toch heb ik de deur open gedaan en geholpen met het verband.

  Groetjes Shiba

  1. Scarlet says:

   Hey Shiba,

   Dit betekent dat je je niet door angst moet laten regeren, want je kunt veel meer voor andere betekenen dan je denkt. 😉

 57. Santhina says:

  Hey Scarlet,

  Ik droomde vanacht over een onbekende grote hond die aan het bevallen was van wel 10 puppys in een onbekend groot huis. Het bleef maar komen. Samen met mn moeder en broer waren we aan het helpen om de puppys allemaal ingepakt in een dekentje bij elkaar in de kamer te leggen alsof het baby’s waren. Ik kreeg wel een heel goed gevoel bij de droom. Maar ik ben heel benieuwd wat het precies betekend. Ik kan het niet goed vinden op internet. Ik hoop dat u me kan helpen.

  Groetjes,

  Santhina

  1. Scarlet says:

   Hey Santhina,

   Het klinkt alsof je dichter bij je eigen gevoel bent komen te staan en je band met je familie nog sterker aan het maken bent. Het is soms een beetje veel, maar je bouwt het nu goed op. 🙂

 58. bianca says:

  hoi Scarlet

  na een tijdje pluizen tussen de dromenverklaringen kwam ik jou site tegen en wil vragen of jij misschien mijn droom wilt uitleggen.
  wat is me nog kan herinneren is dat ik aan het wandelen was met mijn eigen hond. ik loop op de stoep en zie in de verte 2 los spelende duitseherders. mijn hond loopt met mij aan de lijn. ik had er niet zoveel zin in dat die honden naar ons toe zouden komen. dus ik ging oversteken. mijn hond liep braaf naast me met oversteken ( in het echt is hij een vrolijke drukke hond )
  ik keek om om te kijken of de honden niet naar ons kwamen rennen. ineens uit het niets kwam er een spierwitte kort harige hond op ons afgerend. ik dacht nee he daar heb ik geen zin in en liep gewoon stug door. die hond sprong op ons af en ik had mijn hond links lopen en die hond beet me zomaar ineens in me rechter arm. ( het leek erop dat ik mijn hond beschermde, door door te lopen in die hond te negeren )
  het gekke was dat we stug doorliepen met die witte hond hangend aan mijn arm. hij zat goed vastgebeten.
  toen we aan de overkant waren zag ik kraampje met wat hulpverleners en ik vroeg aan die vrouw of ze me wilde helpen die hond los te krijgen. uiteindelijk liet de hond los ( met hulp ) maar hij wilde weer bijten. ik hield hem tegen door zijn bek dicht te houden met mijn handen. dat lukte. ik keek naar mijn arm en zag daar een dubbele bijtafdruk in mijn arm staan en liet net nog aan de vrouw zien. verders geen bloed. ik gekke was dat ik geen angst voelde en vrij nuchter bleef. ( in het echte leven zou het wel anders zijn geweest )
  verders kan ik me niks meer herinneren.
  ik hoop dat je weet wat me droom betekend.
  groetjes bianca

  1. Scarlet says:

   Hey Bianca,

   Zo te horen zit hier een angst voor je eigen spirituele ontwikkeling. Je loopt voor iets weg waarvan jij denkt dat het gevaarlijk is, maar in de realiteit gaat het reuze meevallen. 🙂

   1. bianca says:

    dankjewel voor jou reactie. dit zet me wel weer aan het denken. ik hoop dat ik erachter ga komen waar ik nou precies voor weg loop. want als het mee zou vallen. dan hoef ik er ook niet meer bang voor te zijn.
    gr bianca

    1. Scarlet says:

     Hey,

     Helaas geeft je droom niet aan wat het precies is, maar dat zeggen je andere dromen misschien wel. 🙂

     1. bianca says:

      dankjewel voor jou reactie. ☺
      ik droom heel veel en vaak onthoud ik het wel. ik heb wel een dromenboek thuis.
      maar vind het lastig om er een duidelijk verhaal uit te halen omdat alles door elkaar loopt in me dromen.
      ik vind het bijzonder dat je weet uit te pluizen hoe de droom van mij en andere. wat het betekent.
      gr bianca

     2. Scarlet says:

      Hey Bianca,

      Het belangrijkste is dat je kijkt naar waar de nadruk op ligt in een droom. Wat valt het meeste op? Wat is het vreemdste of juist het mooiste? Vanuit daar is het veel makkelijker vertalen en de rest verbinden. 🙂

    2. bianca says:

     damkjewel voor je reactie. ik ga erop letten en proberen.

 59. Rotinda says:

  Hallo ik heb een hele gekke droom gehad
  De droom begon met dat ik een baby op mijn schoot deze baby leek wel mijn zusje en ik voelde heel veel liefde en ik knuffelde er heel veel mee maar daar werden nare opmerkingen over gemaakt dat ik de baby teveel zou vertroetelen waardoor ze snel zou huilen of iets dus ik werd heel boos en liep weg.

  Toen ik wegliep kwam ik ineens in een bus en liep Deniz mijn overlede hondje 5 jaar geleden ze liep vrolijk langs me en zodra ik ging zitten sprong ze op mijn schoot. Helemaal tegen me aangedrukt.
  Toen waren we ineens buiten en zouden we naar een groot toneelstuk gaan met de familie
  En zat ik weer alleen nu heel de tijd liep ik met Deniz in mijn handen knuffelend ze wilde gewoon tegen mij aan kruipen.
  Toen kreeg ik ruzie met me familie en liep ik aan met Cooper op schoot en gingen we samen ergens zitten.
  Opeens kwam de familie om sorry te zeggen en wilde we verder lopen maar mijn Hond was helemaal bevroren dus deed ik er alles aan dat t wegging.
  Toen deed iemand electrischè kabels op me hondje en ze leefde weer…
  Op het einde was de wereld verwoest en zat ik met Deniz op me schoot

  Heel vreemd
  Het leek zo echt

  Alvast bedankt xx

  1. Scarlet says:

   Hey,

   Dat is zeker een aparte droom. Het gaat letterlijk over je familie. Je voelt je alleen bij hun en onbegrepen en probeert daarom je eigen weg te bewandelen en je eigen ding te doen, maar dat is vaak eenzaam. Toch weet je ook weer dat dit wel goed kan komen en dat uit deze droom dan ook.

 60. Ilona says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik op een balkon was met mijn 2 hondjes en nog een vreemde hond erbij. Ze balanceerden continu op de rand en ik had ze allang weg moeten halen. De jongste (9) verloor zijn evenwicht en ik zag hem vallen en stuiteren, afschuwelijk. Vervolgens sprong de oudste (14) er achteraan en ging bij hem liggen. Het was vreselijk, ik kon niet bij ze komen. Ik zie een hoop uitleg op het net over honden, maar kan dit niet verklaren. Kun je me helpen?
  Lieve groet van Ilona

  1. Scarlet says:

   Hey Ilona,

   Dit gaat over je wantrouwen ten op zichten van de wereld. Er kan altijd wat fout gaan en je probeert alles onder controle te houden, wat niet lukt.

 61. Luna says:

  Ik droomde vannacht dat ik met mijn eigen hond (golden retriever) in een soort bos liep. Het bos was omringd door hekken. Net voor ik door de hekken uit het bos wilde lopen. Komt er een grote zwarte wolf aan. Hij staat voor ons en gromt. Mijn hond gaat voor mij staan en gromt terug. De wolf valt direct mijn hond aan en bijt mijn hond in zijn nek. Eerst verstarde ik van angst, tot ik besef dat ik mijn hond niet wil verliezen. Ik loop richting de wolf om zijn bek open te trekken. Dit lukt en ik beveel mijn hond het bos uit te gaan. Ik sta tegenover de wolf en zie dat mijn wijsvinger bloed (tijdens opentrekken bek wolf gebeten). Ik kijk naar mijn wijsvinger en zie de wolf rustig achteruit lopen en mij in de gaten houden. Ik ren naar de hekken van het bos. Terwijl ik ren hoor ik de wolf achter mij aan komen. Op het moment dat ik door de hekken ben, stopt de wolf en rent de andere kant op.

  Ik werd vannacht erg onrustig wakker door deze droom. Wat zou het betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Luna,

   Dit gaat over een gevecht in jezelf. Het overwinnen van je eigen angsten en boosheid. Durf je jezelf in al je licht te zien? Daar ben je naartoe aan het werken. Je droom is hier een hulpmiddel in.

 62. Natas says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde over mijn eigen hond en een groep andere honden die op hem af kwamen op een groot terein. De honden liepen los en ik was bang dat ze met elkaar zouden vechten. Dat was dus niet zo. Ineens zag ik dat elke hond een persoon aan het aanvallen was. Mensen lagen op de grond en elke hond heb een slachtoffer. Een van die mensen die daar lagen was mijn vriend die aangevallen werd door onze hond. Was kort en ik zag weinig wonden en geen bloed.

  1. Scarlet says:

   Hey Natas,

   Dit gaat over jouw wantrouwen naar mensen toe. Het is tijd dat je mensen meer leert te gaan vertrouwen, want je wantrouwen is dus niet helemaal terecht zegt deze droom. 🙂

 63. Michelle says:

  Ik was aan het wandelen met de twee kleine hondjes van mijn ouders. Het was laat op de avond. Net als ik het hoekje om ga, hoor ik iemand roepen. Ik kijk naar achter, het is mijn mama met mijn hond. Maar mijn hond loopt los.. heeft geen riem aan. Ik bedenk mij niet en ik neem mijn hond op de arm. Met mijn andere hand neem ik de andere twee hondjes. De hond ontsnap twee keer op de arm (een keer was ik me hier niet van bewust) even later komen twee vrouwen met een buggy. Ze wilde me helpen met de honden. Er waren aan het brugje ook eenden. Normaal springt de hond hier achter na. Maar hij deed dit nu niet. Plots stopte de droom en werf ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Michelle,

   Dit gaat erover dat je steeds meer controle krijgt over jezelf en je emoties. Je bouwt daardoor steeds betere banden op met andere mensen. 🙂

 64. Kim says:

  Ik droomde vannacht over een jongetje van ongeveer 8 of 9 jaar.
  Blond halflang haar met sproetjes.
  Er is geen kind wat ik ken welke er op lijkt.
  Hij gaf mij advies en steunde mij tegenover bepaalde familie leden.
  Ik pakte hem op de arm en voelde zo echt.
  Erna lag ik op bed en er kwam een sint bernard de trap op. Hij kwam naast me liggen en ik aaide hem, hij gromde maar het was alsof hij gromde om te laten merken dat hij mij beschermde… Vooral het jongetje krijg ik niet uit mijn n hoofd deze morgen.

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Dit klinkt alsof je je gids hebt ontmoet. 🙂

 65. Angela says:

  Ik droomde vanacht dat we eventjes boodschappen moesten doen. We stonden in de supermarkt en ik werd gebeld door een goede vriend van min man en ik. Onze vriend heeft een sleutel van ons huis dus kon gewoon naar binnen. Hij vertelde door de telefoon dat hij KIKI ( onze boerenfox) had geslagen en dat het er niet zo goed uitzag.
  We zijn mijn man en ik meteen naar onze auto toe gerend om naar huis toe te gaan. Thuis aangekomen lag Kiki op de bank en bewoog niet meer. Hierna werd ik huilend wakker en heb Kiki mijn hond vast gepakt en geknuffeld. Wat zou dit kunnen betekenen.

  1. Scarlet says:

   Hey Angela,

   Deze droom gaat erover dat je jezelf dwingt mensen te vertrouwen die niet die goed voor je zijn. Dit gaat helemaal niet over deze vriend, juist niet zelfs. Ergens voel je aan dat anderen niet altijd even goed zijn, maar je laat ze wel zover bij je naar binnen dat ze je kunnen kwetsen.

 66. Kitty says:

  Hallo. Ik droomde dat ik bij mensen binnen zat om het een en ander te bespreken.. een vrouw was niet al te blij met mijn bezoek en zei me dat ik buiten moest.. waarop het gegrom volgde van een kleine rottweiler pup… die met zijn beentje aan het spelen was….

  1. Scarlet says:

   Hey Kitty,

   Kan het zijn dat je eigenlijk meer voor jezelf op mag komen?

 67. Amir says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had vannacht een bijzonder enge droom. Ik zat op een fiets te fietsen naar een plek waar ik moest zijn, maar ik weet niet welke plek dat was. Wat ik wel weet is dat ik het gevoel had dat ik verdwaald was. Op een gegeven moment moest ik langs vrijstaande huizen fietsen in het donker. Bij het eerste huis waar ik langs fietste zag ik een hond staan die naar mij blafte. Ik fietste toen snel door, tot dat ik langs een tweede huis moest. Deze hond rende achter mij aan en ik kon (wilde niet) harder fietsen. De hond en ik keken elkaar even aan en ik was op dat moment ontzettend angstig dat hij mij zou bijten. Hij beet mij toen ook, precies in mijn hiel. Het deed niet heel erg pijn, maar ik schrok er enorm van. Uit angst heb ik toen geschreeuwd, maar de hond niet los. Ik zag toen de mogelijkheid om een scherp voorwerp te pakken en op de kop van de hond in te slaan. De hond schrok hier van en liet meteen los, waarnaar hij wegrende en in de verte stil ging staan om mij nog eens aan te kijken. Ik zag toen dat het een vrij grote hond was, maar het eerste wat mij opviel was dat hij een gat had in zijn kop en hij maar één oor had. Het leek wel alsof ik medelijden had met die hond toen hij in de verte nog eens een blik wierp naar mij. Hij zag er zo lelijk uit met een oor en dat gat in zijn hoofd.

  Na de aanval heb ik aangebeld bij de woning die op twee meter afstand van de plek van de aanval stond. De bewoners hebben toen de deur geopend en meteen met de ambulance of politie gebeld. Ik mocht liggen op de bank, maar de pijn in mijn voet ging na enkele minuten weg. Ik heb toen met de mensen die woonden in dat huis gesproken over waar ze vandaan kwamen (ze kwamen uit Oost-Europa) Polen volgens mij, maar ze woonden in Duitsland of Nederland. De vrouw die op de bank zat was blond en had een stevige postuur. Haar dochter integendeel had een normaal postuur. Ik vond haar in mijn droom wel aantrekkelijk volgens mij. Heel vreemd, maar ik wilde daar eigenlijk niet weg, omdat ze wel goed voor mij zorgden en het leek wel alsof zij mijn energie misten in het huis.

  Ik wilde de droom graag met je delen, misschien weet jij wat dit betekent. Toen ik vanochtend wakker werd, wist ik meteen dat deze droom mij iets duidelijk wilde maken net zoals de meeste dromen. Alvast bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Amir,

   Dat is inderdaad een bijzondere droom. Het zegt duidelijk dat je eigen weg aan het vinden bent, waarschijnlijk heeft dit ook met je levensdoel te maken. Wat je in de weg staat is je loyaliteit naar andere mensen. Je wilt het te goed voor hun doen, zelfs als ze je pijn doen.
   Eigenlijk ben je ook op zoek naar mensen waar je wel mee matched. Vrienden, gelijkgestemden en dat is nu ook de beste eerst volgende stap. 🙂

 68. Noël says:

  Ik droomde dat ik boodschappen ging doen met een grote witte hond en mijn eigen kleine chihuahua. Maar die grote witte hond die voor mij niet bekend is had ik buiten half vastgemaakt en mijn chi nam ik mee naar binnen. Toen ik terugkwam was de grote witte hond weg en ik huilde alles bij elkaar. In mijn dropm zag ik ook drie mooie honden op me af komen.

  1. Scarlet says:

   Hey Noële,

   De kans is groot dat dit voor je eigen kern staat of voor je intuïtie en dat je die soms wel eens negeert. Deze droom wil zeggen dat het tijd is om hier veel meer mee te doen. 🙂

 69. Roos says:

  Hey scarlet!
  Ik heb al meerdere keren gedroomd dat ik ergens een hond vond in een huis die ernstig mishandeld werd. Altijd wil ik de hond redden. Vaak neem ik hem mee naar huis om goed voor ‘m te zorgen. Ik vraag me af wat dit betekent aangezien het een terugkerende droom is.
  Ik hoop dat jij weet wat dit kan betekenen.
  Alvast super bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Roos,

   Waarschijnlijk wil jij in het dagelijkse leven heel graag problemen voor mensen oplossen. Dit is namelijk een uiting daarvan. 🙂

 70. De Ridder says:

  Gm Scarlet,

  Ik droomde vannacht over een grote bruine hond die mij steeds achtervolgde, bij mij wou komen. Ik was niet bang, maar vond dat niet prettig. Op een gegeven moment om die hond te ontlopen ben ik op de achterbank van een auto gaan liggen om eindelijk te slapen. En de hond niet bij me kon komen. Ik wil graag weten wat deze droom betekent voor mij. Alvast bedankt voor de uitleg!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je te veel voor anderen doet, waardoor je niet aan je rust toekomt.

 71. Lies says:

  Hi Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik een mail kreeg van de persoon van wie ik zielsveel houd, met de vraag of ik haar zou willen ontmoeten en helpen.
  Toen ik op de afgesproken plaats kwam, zag ik haar op een stoel zitten met een klein bruin hondje in haar armen. (Langharige Teckel, soort vosje) Ze zat samen met andere mensen in een cirkel. Die andere mensen zaten keurig op hun stoel terwijl zij een beetje tegen de leuning aanhing met haar rechterschouder (het hondje op haar schoot en in haar armen) en zodanig op haar stoel zat dat haar beide benen aan de rechterzijkant van de stoel waren ipv aan de voorkant. Ze zat er dus a.h.w.dwars op.
  Het leek wel of ze geen contact had met de rest van de groep die zowel vrienden als familie bevatte.
  Toen ze mij zag, begon ze te huilen en zei dat ze het niet kon.
  Ik stond erbij, keek ernaar en werd wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey Lies,

   Dit klinkt als een intuïtieve droom die je over haar gehad hebt. Dat je je zorgen over haar maakt en dat je voelt dat ze zich afsluit voor anderen.

 72. Kim says:

  Hey scarlet
  Ik droomde over een lief klein en bang wit hondje, hij kwam elke keer bijna onder de auto, en hij liet zich niet zomaar pakken. Gelukkig kon ik hem naar een tijdje oppakken, ik was bang dat het hondje uit angst zou bijten maar dat gebeurde niet. Ik knuffelde het en wilde het bij me houden het was een heel lief hondje maar erg bang

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Dit gaat over je eigen kwetsbaarheid en dat deze er veel meer mag zijn.

 73. Caroline says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik samen met mijn gezin introk in ons nieuwe huis ( we zijn in het echt nog aan het verbouwen en kunnen binnenkort verhuizen naar ons nieuwe huis).
  De vorige eigenaresse was net als in het echt al een tijd ervoor overleden en toen ik in mijn droom een rondleiding wilde geven kwam ik erachter dat het huis nog groter was en ze haar honden had achtergelaten. Het waren een paar volwassen labradors en voor de rest allemaal vrolijke leuke labradors puppies. We hadden wel zeker 20 van die honden in het huis (allemaal lief en vrolijk) ik vond het wel vervelend dat er totaal geen overleg over was geweest maar er was verder geen enkel naar gevoel bij in de droom.

  Zou jij kunnen verklaren waar dit voor staat? Vooral omdat het er zoveel waren?

  Alvast bedankt 🙂

  1. Scarlet says:

   Hey Caroline,

   Dit gaat eigenlijk alleen maar over je goede gevoel bij het nieuwe huis, maar tegelijkertijd gaat het ook een stukje over wel je eigen ruimte daarin willen hebben en niet gelijk continu voor alles en iedereen willen zorgen. 🙂 Beetje rust heb je daarin dus nodig eigenlijk.

 74. Zonneschijn says:

  Hallo scarlet,

  Ik ben pas zwanger en droom toch vaak rare dingen, maar van vannacht is me bijgebleven.
  Ik heb meerder dingen gedroomd maar deze leek wel heel echt. Ik droomde dat er 2 heel erge grote honden (weet niet eens of ze zo groot bestaan) op mij en me zussen afkwamen.. terwijl me zussen banger zijn voor honden dan ik, was in nu juist heel erg bang. Ik zag ze als zwarte panters dus ik rende een schuur in en trok de deur dicht. Toen ik in de pikdonkere schuur zat staken ze hun snuit onder de deur die wat verhoogd was zodat hun lange snuit erdoorheen paste. Op dat moment zag ik pas dat het hele grote honden waren. Ik aaide ze over hun snuit enkele minuten. Nadat was in opeens niet meer bang en opende de deuren en ging weervrustig aan tafel zitten terwijl de honden om mijn heen liepen en uiteindelijk naast ne kwamen zitten.

  Zou graag willen weten wat dit betekent of kan beteken alvast bedankt voor de reactie.
  Groetjes.

 75. Vanessa says:

  Hoi. Ik droomde deze nacht over 10 cocker spaniël pupjes die allemaal zo dicht bij me wilden zijn en me geen seconde uit het oog verloren.
  Ze waren allemaal zo puur, zo liefdevol en kwamen constant knuffelen en likjes geven.
  Ik heb in het echte leven ook een enorme connectie met honden. Spijtig genoeg kan ik er zelf geen meer houden door allergieën
  Ik ben nu wel benieuwd wat mijn droom kan betekenen.
  Lieve groetjes
  Vanessa

 76. Servaas says:

  Mijn droom vanacht was voor een gedeelte met een hond mijn eigen hond, het is alweer vrij vaag maar dit is wat ik mij herinner. Ik zat in een gebouw hotel volgens mij op den duur kreeg ik een soort gevoel van bewustwording. Kreeg een soort superkrachten wat eerst voelde als vrijwillig aanwezigheid in het gebouw werd na die bewustwording een gevoel van gevangenschap. Met mijn superkrachten rende ik over de daken en kon ontsnappen. Ergens kort na mijn ontsnapping kom ik een mooie jonge dame tegen. Maar kan nog vaag herrineren dat ze onderdeel moest hebben uitgemaakt van een harem. Stiekem stiekem gingen we een kledingkast ( zo een grote inloop) en tja ….. maar voor het grote moment worden we bedtrapt door grote groep mensen. Al die tijd was mijn eigen hond Dakota bij me hij volgde me door de hele droom.

 77. Nathalie says:

  Hoi! Ik werd vanmorgen helemaal overstuur wakker door een hele heftige droom. Ik ben het een beetje gaan onderzoeken maar ik kom er niet uit. Misschien dat jij mij daarbij kan helpen.

  Ik droomde dat mijn twee hondjes waren ontsnapt uit de tuin. We zijn overal gaan zoeken. Op dat moment kwam mijn opa aangerend, of wij de hondjes kwijt waren want hij had 2 bruine labjes gevonden en hij heeft direct 112 gebeld. Wij gingen zo snel mogelijk naar de plek die opa ons had toegewezen en daar lagen ze. Midden op de straat. De een met een grote plas bloed om zich heen en onthoofd, de ander leefde nog maar was vreselijk bang en haar staart was eraf gehakt. Toen ze ons zag werd ze heel blij, maar ze kon niet lopen. Ik viel op mijn knieën naast haar en ben haar gaan knuffelen terwijl ik vreselijk moest huilen.

  En toen werd ik huilend wakker…

  Het beeld van die 2 hondjes naast elkaar zit echt op mijn netvlies gebrand. Ik blijf er maar aan denken… gelukkig is er ‘in het echte leven’ niks met ze aan de hand. Maar het houdt me ontzettend bezig… ik hoop dat je iets voor me kan betekenen.

  Liefs,
  Nathalie

 78. Tamira says:

  Hey Scarlet,

  In een rij van vele, had ik vannacht weer eens een nachtmerrie betreffende mijn ex. Het thema is eigenlijk altijd hetzelfde: bedrogen/ verlaten worden en het gevoel van onmacht daarbij. Ik geloof dat ik al menig boodschap mocht ontvangen met deze dromen. Blijkbaar ben ik na 26 jaar nog steeds niet klaar met iets. Of ben ik in ieder geval nog steeds in ontwikkeling binnen een verwerkingsproces o.i.d. Wat nieuw was, is dat er in deze droom tot 2x toe een zwarte, reuze poedel de revue passeerde. De hond liep los en dook ineens op, in de tuin waarin ik stond. Ik stond bij een houten huis met veel grote ramen met een enorme, natuurlijke tuin vl met veldbloemen, waar ik me in begeef. Blijkbaar is het mijn huis maar ik herken het niet. Mijn ex staat op straat bij een open poortje aan het begin van mijn tuin. We hebben een soort van dramatische communicatie….De hond stormt langs hem heen, mijn tuin in. Ik schrik van de hond door het onverwachtse….. ( ik ben eigenlijk niet bang van honden) en ik probeer hem te ontwijken. Ik duik tegen de houten muur van het huis maar kan niet verder uitwijken dan dat… de hond is groot, imposant en heeft flinke krullen, hij komt in hoog tempo recht op mij afgerend…. ik probeer snel vast te stellen of de hond blij is/ wilt spelen of juist een aanval inzet. Ik vraag me af of ik hem ken maar ik heb hem eigenlijk nooit eerder gezien ….de hond heeft waarschijnlijk geen kwade bedoelingen. ….Echter, wanneer ik me dat realiseer is hij ineens weg… het laatste beeld van de hond is nogmaals springend richting mij, voorpoten in de lucht, achterpoten net los van de grond. De hond is heel dichtbij en mega! Ik weet niet wat er uiteindelijk gebeurt want op dat moment schrik ik wakker…

  Ik zag dat er ooit eerder iemand over een zwarte poedel had gedroomd. Ik vraag me af waar dat symbolisch voor staat… maar ik kan dat bericht niet terug vinden vandaar dat ik het nu maar gewoon via deze weg probeer te achterhalen. Ik hoop dat jij mij meer vertellen kan. Alvast bedankt voor je reactie.

  1. Scarlet says:

   Een zwarte poedel gaat over elegantie en ook een stukje positieve arrogantie. ‘ik ben trots op wie ik ben’
   Deze droom geeft aan dat je dit deel van jezelf meer mag omarmen en er dus niet bang voor hoeft te zijn, al ben je er nog niet helemaal uit hoe je er zelf tegenaan kijkt.
   Dit is inderdaad weer een stukje bevrijding van je ex. 🙂

 79. Chantal polet says:

  Ik droomde dat ik met een collega op de hond van mijn nichtje paste.
  Hij was mee in de auto.
  We hadden beide een pakje sigaretten gehaald en hij kwam op ons af om het pakje uit ons handen te bijten / halen.
  Eerst was ik bang en dacht ik hij wil me iets doen! Maar hij wou alleen maar spelen maar omdat de hond van me nichtje van nature niet zo lief is en altijd vast zit aan een grote ketting.
  En heel hard blaft ga je eerst daarvan uit.
  Maar hij wou alleen maar spelen.
  We belden toch me nichtje op en vertelde het verhaal , gek genoeg vertelde ik toch dat hij ons aanvalde( ipv dat hij wou spelen) en ze zei dan voelt hij zich niet op ze gemak als hij aanvalt en bijt.
  En tijdens het gesprek realiseerde ik me .
  Nee maar hij viel niet aan hij wou spelen.
  Waarom bel ik haar en zeg ik wat anders.
  En toen heb ik gezegd dat het wel mee viel.
  Of werd ik wakker.

 80. Scarlet says:

  Hey Klaar,

  Dank je wel voor je compliment!
  Deze droom kan ik op twee manieren uitleggen, dus je mag zelf even kijken wat voor jou het meeste klopt. 🙂

  In de eerste instantie zou ik zeggen dat deze droom gaat over je eigen blokkade op seksualiteit en kracht.
  Alsof je daarin niet helemaal jezelf mag zijn, bang dat je te overheersend bent? Misschien zit je te veel in de pleasende rol?

  Aan de andere kant kan het gaan over je onveilig voelen. Dan gaat het meer over dat anderen te veel in jouw persoonlijke ruimte komen, ook weer dat je te dienstbaar bent.
  Niet dat de anderen perse slecht zijn, maar hun ‘energie’ beïnvloedt jou.
  Daar zit ook een stuk bij van de goede kanten van anderen te veel zien en niet altijd bewust door hebben dat anderen soms minder goede intenties hebben.

 81. Klaar says:

  Hoi Scarlet,

  Ik ben heel benieuwd wat je over deze droom van mij kunt zeggen, want ik droom vaker over een joekel van een hond (type: donkere Duitse dog), die mij sexueel lastigvalt. Ik voel mij enigzinds veilig omdat ik kleren aan heb, maar ik vind het heel naar dat de hond zich steeds blijft opdringen.

  In mijn droom vannacht was ik op een overdekte openbare plek waar ik meerdere malen door deze hond werd lastig gevallen. Zowel onbekende mensen als bekende mensen waarmee ik was, schoten mij steeds te hulp. Zij (meer als ik zelf) probeerden de hond steeds weg te duwen/trekken. Ik zelf probeerde de hond ook te ontwijken, maar herhaaldelijk trok ik onbedoeld zijn aandacht. Ik durfde de hond niet hard weg te schoppen omdat ik bang was om hem boos te maken en dat hij dan misschien zou bijten. Ik voelde mij bang en machteloos, maar ook boos naar de hond. Ondanks dat hij mij niet omgeduwd kreeg. [Einde droom uitleg] Weet dat ik bang ben van honden (hoe groter hoe enger) en ik gelukkig geen ervaringen heb met sexuele intimidatie. Ik ben heel benieuwd naar je reactie. Alvast bedankt voor je moeite! Groetjes, klaar.

 82. Klaar says:

  Hoi Scarlet,

  Hartelijk dank voor je super snelle reactie!
  Hier kan ik wel mee verder 🙂

  Er ging iets mis met herladen pagina en nu staat mijn vraag er nog eens. Sorry, was zeker niet de bedoeling! Haal hem gerust weg (net als deze post. Ik zie zo snel geen andere mogelijkheid om jouw te contacteren namelijk). Succes met wat je doet!

  Groetjes, Klaar.

  1. Scarlet says:

   Fijn om te horen! 🙂

   Geeft helemaal niks, ik los het op. 🙂

 83. Dylan says:

  Goedemorgen,

  Ik droomde over dat mijn baas aan mij vroeg of ik morgen mee wilde doen aan een puppywedstrijd. De pup was zwart met een witte borst. Helaas werd ik toen wakker dus weet niet of hij vriendelijk was of vijandig, heb de pup alleen van foto gezien in mijn droom. Daarvoor heb ik nog meer gedroomd maar dat heeft niks te maken met die hond, denk ik althans.

  Groetjes, Dylan

  1. Scarlet says:

   Hey Dylan,

   Deze droom gaat eigenlijk meer over de sfeer op je werk. Dat je daar steeds meer je plekje en rust in vindt. 🙂

 84. Betty says:

  Ik droomde dat ik samen met een man ergens zat. en dat ik expresso voor hem ging halen. Dat was er niet die moest ik uit de keuken halen. Ik liep vervolgens naar een dubbele deur en had het gevoel, dat ik in een kerk stond. Ik liep naar een soort keukenruimte. Vanaf de dubbele deur liep een zwarte hond met mij mee en bij de keukenruimte aangekomen. wilde ik weg eruit, maar de zwarte hield mij tegen door aan mijn rechterarm te trekken. dat wilde ik niet en zei nee en ik trok ook aan de andere kant stond een witte hond, die trok aan mijn linkerarm en ik koos de witte hond en trok naar die kant op en bij het trekken naar de witte hond toe. werd de zwarte hond lichter zo’n vreemde droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Betty,

   Dit is een droom die eigenlijk verwijst naar een heel oud volksverhaal: de witte en de zwarte wolf. (Dit kun je even Googlen)
   Waarschijnlijk heb je dit ooit ergens opgepikt en komt daardoor nu zo naar boven.
   Waar het op neerkomt is dat je het gevoel hebt dat je in een tweestrijd bent met je zelf over hoe je in het leven staat. De rest van de droom geeft aan dat dit of over hoeveel je voor anderen doet gaat of gaat over waar je in geloofd.

   1. Betty says:

    Dank je wel Scarlet voor ’t beantwoorden, sorry voor mijn late reactie. Eigenlijk kijk ik nu pas, omdat ik weer raar heb gedroomd.

    Ik zat in een schoenenzaak met mijn ex vriend hele lieve man.
    Op zoek naar nieuwe schoenen, ik had mijn eigen schoenen uit gedaan en liep blootsvoets rond, zag mooie witte grote gympen met glitters en mooie platte lila/paars met glitters en borduursels gekrulde printjes erop, zo mooi.

    Plotseling kom ik achter dat tijdens het kijken naar schoenen, ik mijn mobiel ben kwijt geraakt ik helemaal in paniek. Want ik kan helemaal niet zonder mijn mobiel. Terug gerend naar mijn Ex hij moest mijn nummer bellen, dan zou ik het wel horen af gaan. Zo gezegd zo gedaan. ik heb inmiddels mijn mobiel weer gevonden. Maar de eigenaresse en 1 van haar medewerkster/vriendin gingen even wat eten in restaurant boven en ik werd gevraagd mee te gaan. Maar ik liep nog blootsvoets ze zeiden dat geef niet lig tapijt en ik ging mee. Boven aan gekomen kregen we garnalen met doperwten te eten, zag er culinair uit op bord mooi opgemaakt.

    1. Scarlet says:

     Geeft helemaal niks. 🙂
     Deze droom gaat er heel erg over dat je anders in het leven bent gaan staan en dat dit proces nog steeds gaande is.
     Je bent steeds meer jezelf, maar je twijfelt of je er misschien meer in moet gaan staan vanuit een bepaalde (spirituele) visie of wat meer zoals iedereen, maar dan nog steeds wel vanuit jezelf. Kleine aanpassingen als het ware.
     Je bent er echter nog niet helemaal uit, dat heeft er ook mee te maken dat je bang bent de verbinding met anderen te verliezen als je er weer anders in gaan staan.
     Echter gaat het zo ook gewoon prima, als je maar rekening blijft houden met je eigen behoeftes.

     1. Betty says:

      Dank je wel Scarlet, 🙂

     2. Scarlet says:

      Graag gedaan! 🙂

 85. Iza says:

  Ik heb gedroomd dat ik thuis was ( ouderlijk huis) en er een kind aan het huilen was.
  Toen ik ging kijken was het (onbekende) kind stil. Later bleek dat het de nieuwe pup van mijn broer was. Die lag in elkaar gekropen op de keukenmat, helemaal doorweekt, hartverscheurend te huilen/janken. Het was heel aandoenlijk. Heb hem opgetild en paniekerig naar mijn broer gebracht. Hij was op zijn slaapkamer. Verder kan ik me weinig herinneren. Ik weet wat vrolijke en boze honden betekenen, maar deze droom vond ik wel weer apart. Weet jij misschien wat dit kan betekenen?
  Groetjes Iza

  1. Scarlet says:

   Hey Iza,

   Dit lijkt meer een psychologische droom te gaan over een proces waar je broer in zit en die jij (onbewust) aanvoelt.
   Dit kan bijvoorbeeld gaan over dat hij zich los aan het maken in zijn jullie ouders, maar zal denk ik eerder gaan over het helen van zijn ‘innerlijk kind’.
   Deze droom zegt ook dat jij hem hier een stuk bij wil helpen. 🙂

 86. Sandra says:

  Goedemorgen
  Ik droomde vannacht over een grote zwarte sterke hond. Die mij het gevoel gaf bekend voor mij te zijn. Maar tevens mij beschermde voor iets. Ik knuffelde ermee. Voor mij heel fijn. Maar mijn gevoel zegt ook dat het meer betekend.

  1. Scarlet says:

   Hey Sandra,

   Het ligt er even aan hoe je in het leven staat, want het kan symbool staan voor je krachtdier of gids als je met spiritualiteit bezig bent.
   Aan de andere kant kan het gaan over dat je eindelijk een deel van jezelf omarmt hebt.

   1. Sandra says:

    Dankjewel voor je reactie.. ik denk beide.. ik ben momenteel veel meer bezig met spiritualiteit.
    Maar heb inderdaad ook een stuk van mezelf waar ik lang tegen gevochten heb ( omdat ik zelf miet zo wilde zijn en worden ) en wat zeker ook in mijn familie te vinden is.. bedankt voor wat het mij geleerd heeft en vervolgens losgelaten in het universum. Dus ik kan me heel goed vinden in je uitleg! Nogmaals bedankt.

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan!
     Dan ben je goed en druk bezig. 🙂

 87. Patricia says:

  Ik droomde dat ik in auto zat van een vriend hij zat naast me de veiligheidsriem belemmerde het sturen ik stopte op dat moment kwam een vuilniswagen en gooide een grote berg puin voor de auto zo leek het ik stapte uit en de puin transformeerde in een prachtige hond… Naast hem lagen wat dode en gewonde duiven ook gedumpt uit de vuilniswagen…. Ik aaide de hond over zijn buik en moest huilen riep om hulp om me heen en werd wakker….

  1. Scarlet says:

   Hey Patricia,

   Dit heeft een symbolische boodschap dat hoe moeilijk of hoe erg iets ook lijkt, er altijd iets moois uit voort kan komen zoals vriendschap, goede relaties en/of vrijheid.

 88. Marijke says:

  Ik droom de laatste tijd elke keer over mijn kleine hondjes. Meestal de over de aller jongste die ik dan continu bang ben om uit het oog te verliezen. Daar komt het elke keer op neer. Word vaak schrikkend of zelfs zwetend wakker ervan. Ik zit momenteel in een zware periode (ziekte en verlies van mensen, gedoe en ruzies, veel verdiet en onmacht) maar droom daar nooit letterlijk over. Altijd mijn hondje. Als ik wakker word ren ik meteen naar mn hondje. Maar nu droomde ik vannacht zelfs waar ik bang voor was..ik was dr weer kwijt maar toch gevonden..ze was aangevallen door een grote hond. Ze was zwaar gewond en miste een pootje die ik verderop vond en ook meenam en een dierenarts zocht die dat kon vastzetten. Maar de auto was te vol en ging als een idioot plek vrij maken maar alles zat tegen en toen schrok ik wakker. De droom voelde intens en was heftig.. waarom blijf ik dit dromen en waarom worden ze steeds enger?

  1. Scarlet says:

   Hey Marijke,

   Deze dromen zijn toch een uiting van alles wat er nu speelt.
   Het is als het ware alsof je hondjes je houvast zijn geworden (emotioneel) en het allemaal dragelijk maken.
   Je bent daardoor bang ze te verliezen en dat komt zo tot uiting. Dit is gemengd met alle andere emoties van alles wat er speelt, daarom wordt het steeds erger.
   Je zit ‘vol’ als het ware.

 89. Ashley says:

  Hey Scarlet,

  Ik droomde dat mijn eigen hond zijn tanden er uitgevallen waren. Hoe? Dat weet ik niet! Maar ik was super verdrietig en ik wilde dat zijn tanden terug konden. Maar dat lukte niet. Hij wilde niet meer eten. En het ergste was hij had super veel pijn…het enisgte wat ik deed wat huilen en knuffelen. Hem proberen eten te geven. ik schrok wakker en zag me hond naast me liggen ben hem meteen gaan knuffelen. Maar ik vond de droom erg naar!

  1. Scarlet says:

   Wat een nare droom inderdaad!
   Tanden staan meestal voor jezelf uiten of eerlijk zijn en honden zoals je weet voor loyaliteit.
   Ik denk dat deze droom je eigenlijk wilde zeggen dat je jezelf eerlijker mag gaan uiten naar dierbaren, omdat je jezelf op dit moment veel pijn doet door dit niet te doen.

 90. M says:

  Hallo Scarlet,

  Vanacht droomde ik dat ik over een spel dat ik en een groep mensen speelden. Ik kende niet alle mensen, maar een paar waren wel bekende. Het spel hield in dat je op een improviserende wijze grappen moest vertellen en de rest vd groep zal per ronde 1 winnaar eruit kiezen ( per ronde speelden er 2 mensen). Nou ik helemaal mezelf voorbereiden met grappen en het ging voor mn gevoel goed. De deelneemster tegen wie ik aan het “strijden” was kon niet met leuke grappen meer komen en het was duidelijk dat ik grappiger was.

  Op een gegeven moment hoorde ik honden geblaf. Er was nog 1 onderdeel en dat was het rustig krijgen van een hond. Ik.had dat niet verwacht en er komt een grote bruine hond op me afgerend. De hond wil me bijtem en drukt eerst zijn tanden in mn hand, maar binnen een miliseconde stopt de hond met agressief doen en haalt zijn.tanden weg bij mn hand. Ik voel lichtjes de pijn, maar het is gauw weg. De hond wordt rustig en laat mij hem aaien. Hij gedraagt zich heel lief naar mij, alsof hij mij mag. De mensen om mij heen zijn verbaasd waarom de hond opeens rustig doet tegen mij; blijkbaar staat de hond bekend als een gevaarlijke hond.
  Ik ben wel een beetje bang dat de hond gevaarlijk kan doen, maar hij blijft lief doen en hij lijkt zelfs blij te zijn om mij te zien.

  Wat zal dat betekenen?

  Groetjes M.

  1. Scarlet says:

   Hey M,

   Het eerste stuk van de droom staat ervoor dat je humor je sterkste wapen is om je los te maken van anderen en je steeds minder te vergelijken met anderen.

   Het stuk met de hond staat meer voor de relatie met jezelf in dit proces.
   Dat je nog te streng bent voor jezelf, maar dit niet hoeft te zijn.
   Dit hoort bij het proces waar je nu inzit.

 91. L says:

  Ik droomde over mijn hond van vroeger, die was constant bij me. Mijn huidige hondje was ook bij me. Ineens was er bij de huizen hoog water waar je helemaal doorheen moest, maar dat ging lastig. De hond van vroeger was ineens kwijt. Ik had vrienden een bericht gestuurd en gevraagd als ze de hond tegen komen dat ze hem mee willen nemen. Mijn huidige hondje hield ik heel dicht bij me. Dit was lastig want toen we door het water gingen gleed ze los door de hogere golven. Ik pakte haar stevig vast bij me. Toch bleven we samen. Ik vertelde tegen mijn moeder dat de hond die weg was ik niet kon vinden en zei ze dat hij vast ergens rond zal lopen.

  Even later kreeg ik parfum en wist ik niet of dit het goede was. Toen had mijn moeder een andere parfum en gingen we kijken of deze de juiste was. Ik ging er aan ruiken en twijfelde er aan. Toen werd ik wakker

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   Dit gaat eigenlijk meer over de betekenis van het water dan de honden. Zij waren er meer als steun in deze droom.
   Heel deze droom zegt dat je mag loslaten, dat het vasthouden twijfel juist ervoor zorgt dat je blijft zoeken.
   Laat je emoties er zijn, dat geeft rust.

 92. Rachel says:

  Hallo Scarlet,

  Op vakantie droomde ik dat ik samen was, met voor mij een onbekende man en kinderen, die iemand had dood geslagen. Door alle ophef was mijn (overleden) hond weg gelopen en bleef hem zoeken, terwijl ik ook het besef had dat hij overleden was.
  Het was eigenlijk heel bizar met veel emotie’s.
  Nog geen week later, moesten we geheel onverwachts onze hond in laten slapen.
  Staat dit met elkaar in verbinding?

  1. Scarlet says:

   Hey Rachel,

   Deze droom gaat er eigenlijk over dat je soms te loyaal bent aan de verkeerde mensen, mensen die niet bij je passen.
   Hierdoor raak je jezelf wel eens kwijt, terwijl je ook beter weet.

   Daarom denk ik niet dat de droom en het verliezen van je hond in verbinding staat, al had dat zeker gekund.
   Meestal herkennen we intuïtieve dromen er ook aan dat er van alles kan gebeuren, maar dat we er zonder emoties naar kijken, vanuit een soort rust.

 93. Amber says:

  Ik heb afgelopen nacht gedroomd dat ik met mijn vriend in Azië op reis was. Wij waren op een foodmarkt beland waar ze ook hond serveerden. Ik vroeg mijn vriend of hij het wou proberen en hij zei misschien als jij eerst probeert. Ik heb toen een portie hondenribbetjes besteld en opgegeten in mijn droom en mijn vriend met alle macht proberen te overtuigen dat hondenvlees echt heel lekker is. Ik zou graag willen weten wat deze droom betekent.

  1. Scarlet says:

   Hey Amber,

   Dit gaat minder over het vlees of over honden. Het gaat er meer over dat jij openstaat voor de meningen en visie’s van anderen en daarin begripvol bent.
   Dit probeer je anderen en zeker de mensen om je heen ook bij te brengen, want het is heel fijn om zo open te zijn.

 94. mavis says:

  Ik droomde dat mijn hond die al jaren gesteriliseerd is..een heleboel puppies heeft gehad. Me hond is te zwak om ze te voeden dus ik loop weg om melk te gaan halen. Als ik terug komt..schopt een koe..eentje heel ver weg en de andere worden gevoed door een varken. na een tijdje zie ik die puppies vol met wondjes..ondervoed op straat lopen. Is zo een vreemde droom. Ik zou graag willen weten wat het betekent.

  1. Scarlet says:

   Hey Mavis,

   Deze droom heeft eigenlijk twee verschillende boodschappen.
   Aan de ene kant geeft deze droom aan dat je niet genoeg ‘gevoed’ wordt.
   Dus bijvoorbeeld niet genoeg dingen doet waar je weer gelukkig van wordt en energie van krijgt.

   Aan de andere kant geeft deze droom aan dat je te veel uit handen geeft aan anderen (niet alleen praktisch, maar ook wat ze vinden).
   Hierdoor wordt je meer pijn gedaan dan je door hebt.

 95. Alex says:

  Ik droomde dat ik langs het huis van iemand liep die ik alleen van gezicht een beetje ken maar verder niks. En toen ik langs liep kwam er een bruine vechthond op mij af om mij aan te vallen. De eigenaar (de man van het huis waar ik langs liep) hield hem tegen. Daarna wilde de hond mij weer aanvallen en toen trapte de man die hond op zn kop knock out. Toen stond die hond weer op gromde een keer en deed vervolgens niks. Wat betekend dit?? Groet alex

  1. Scarlet says:

   Hey Alex,

   Dit is een uiting van een angst die je in je hebt. De angst dat anderen je zullen kwetsen/aanvallen.

 96. Maria says:

  Ik droomde dat er dezelfde hond als mij hond in huis liep raakte in paniek omdat niet meer wist wie van mij was de ene bleek vals te zijn de valse dee ik weg en de lieve houden ik dit heb ik al eerder gedroomd wat betekend het

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je iets alerter mag zijn op hoe de mensen om je heen je behandelen.
   Het staat symbool voor dat je mensen die eigenlijk niet leuk tegen je doen iets meer op afstand mag houden.

 97. Chantal says:

  Hoi Scarlett,

  Allereerst complimenten voor de prachtige naam die je van je ouders hebt mogen krijgen.

  Afgelopen nacht droomde ik over een vrouw die gevaar liep, doordat ze s’avonds laat/s’nachts uit haar slaapkamerraam was geklommen om op het dak te gaan zitten. Ze kwam verward over. Kenmerkend voor de droom was haar huisdier. Een erg lief jong hondje dat van het dak sprong. Tot 2x toe, gek genoeg. De eerste keer probeerde ik hem te vangen en leek hij zichzelf te redden en was het hondje oke. De tweede keer viel hij met gespreide pootjes op de stenen grond en piepte hij hard. Ik bood troost aan het beestje en verzorgde het waar nodig.

  Het geplaatste bericht is al lang geleden. Maar ik hoop dat er nog mogelijkheid is mij van eventuele informatie te voorzien. Mocht dat kunnen 🙂

  Ik wens je een prettige nachtrust!
  Liefs,

  1. Scarlet says:

   Hey Chantal,

   Dank je wel!

   Dit is een droom die aangeeft wat je nodig hebt van jezelf.
   Hij geeft aan dat je soms echt even rust een een pauze nodig hebt, omdat je anders de behoefte hebt om te ‘vluchten’ of jezelf af te sluiten.
   Dit is niet wat je echt wilt en daarom werkt het ook niet.
   Een gevolg hiervan is ook dat je je emotioneel vaak nog minder goed voelt.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond