Dromen over je ex

Posted on
dromen over je ex

Dromen over je ex. Wat betekent het als je droomt over je ex? Dromen over ex-partners ontstaan meestal doordat er iemand in je huidige leven is die je aan je ex doen denken.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een goede vriend of vriendin gedrag vertoont wat op het gedrag van je ex-partner lijkt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het juist je huidige partner is die je aan je ex herinnert.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je ex ergens hebt zien lopen of over hem/haar gepraat hebt. Dit zijn dingen die je in een droom over je ex verwerkt.

Dromen over je ex: maak niet weer dezelfde fouten

Het kan ook zo zijn dat je een droom over je ex hebt om je bewust te maken van je huidige situatie, zodat je niet weer dezelfde fouten maakt als toen. Je wil natuurlijk niet twee keer dezelfde narigheid meemaken.

Aan de andere kant kan deze droom ook een positieve insteek hebben. Dan gaat het er met name om dat jij bewust bent van het moois wat jij nu hebt en dat je daar dankbaar voor mag zijn.

Dromen dat je ex doodgaat

Wanneer je droomt dat je ex doodgaat, betekent dit dat je hem of haar nu echt loslaat en jullie relatie achter je laat. Je hebt je laatste emoties verwerkt en kunt nu echt verder met je leven.

Dromen dat je weer samenkomt met je ex (of dat jullie nooit uit elkaar gegaan zijn)

Deze droom betekent niet gelijk dat je weer een relatie wilt met je ex. Vaak is deze droom enkel een verwerking van wat jullie gehad hebben, waarbij je steeds meer gaat zien wat er was in plaats van wat je wilde dat er was.

Daarnaast kan het natuurlijk ook gewoon zo zijn dat je je ex mist.

Dromen dat je seks hebt met je ex

Als je droomt over vrijen met je ex wil dit niet betekenen dat je weer behoefte hebt om met je ex in bed te duiken, tenzij je daar ook bewust naar verlangt.

Dromen over het hebben van seks met je ex gaan namelijk over het algemeen over jouw onvervulde behoeftes in het heden. Misschien voel je je niet gezien of gehoord of voel je jezelf op dit moment heel kwetsbaar.