Dromen over je ex

Posted on
dromen over je ex

Dromen over je ex. Wat betekent het als je droomt over je ex? Dromen over ex-partners ontstaan meestal doordat er iemand in je huidige leven is die je aan je ex doen denken.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een goede vriend of vriendin gedrag vertoont wat op het gedrag van je ex-partner lijkt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het juist je huidige partner is die je aan je ex herinnert.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je ex ergens hebt zien lopen of over hem/haar gepraat hebt. Dit zijn dingen die je in een droom over je ex verwerkt.

Dromen over je ex: maak niet weer dezelfde fouten

Het kan ook zo zijn dat je een droom over je ex hebt om je bewust te maken van je huidige situatie, zodat je niet weer dezelfde fouten maakt als toen. Je wil natuurlijk niet twee keer dezelfde narigheid meemaken.

Aan de andere kant kan deze droom ook een positieve insteek hebben. Dan gaat het er met name om dat jij bewust bent van het moois wat jij nu hebt en dat je daar dankbaar voor mag zijn.

Dromen dat je ex doodgaat

Wanneer je droomt dat je ex doodgaat, betekent dit dat je hem of haar nu echt loslaat en jullie relatie achter je laat. Je hebt je laatste emoties verwerkt en kunt nu echt verder met je leven.

Dromen dat je weer samenkomt met je ex (of dat jullie nooit uit elkaar gegaan zijn)

Deze droom betekent niet gelijk dat je weer een relatie wilt met je ex. Vaak is deze droom enkel een verwerking van wat jullie gehad hebben, waarbij je steeds meer gaat zien wat er was in plaats van wat je wilde dat er was.

Daarnaast kan het natuurlijk ook gewoon zo zijn dat je je ex mist.

Dromen dat je seks hebt met je ex

Als je droomt over vrijen met je ex wil dit niet betekenen dat je weer behoefte hebt om met je ex in bed te duiken, tenzij je daar ook bewust naar verlangt.

Dromen over het hebben van seks met je ex gaan namelijk over het algemeen over jouw onvervulde behoeftes in het heden. Misschien voel je je niet gezien of gehoord of voel je jezelf op dit moment heel kwetsbaar.

 

14 Comments

 1. Melissa says:

  Hallokes scarlet ,
  Ik heb vannacht gedroomd van mijn ex dat hij me nooit gevoelens voor me gehad heeft en alles met tegenzin was , en hij gaf nog eens toe dat hij nog intiem was met zijn ex vrouw tijdens onze relatie en hij nog gevoelens voor haar heeft en zijn kwam dan bij en ze lachten me allebei uit , ik ben dan beginnen slaan is zijn gezicht en zitten wenen maar hij bleef met me lachen en ik bleef hem slaan , hopelijk kun je me helpen deze droom te verklaren want ik ben er redelijk fel mee bezig dat me zelfs pijn doe ! Mvg Melissa x

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Dit klinkt eigenlijk als een verwerkingsdroom. Waarschijnlijk heb je in de relatie het vermoeden of eigenlijk de angst gehad dat je niet goed genoeg was of dat zijn liefde voor jou niet echt was en dat kwam er op deze manier uit.

   1. Melissa says:

    Idd ik zat altijd met de gedachte dat ik niet goed genoeg was voor hem en hij me niet graag zag terwijl hij constant beweerde van wel maar hij hem op de juiste manier niet kan uiten en tonen waardoor ik me alleen en verlaten voelde en daardoor veel ruzie had ermee

    1. Scarlet says:

     En dat moet nog steeds even zijn weg vinden, lastig, maar wel goed.

 2. Melissa says:

  Heel lastig vooral voor beide ,
  Je bedoeld waarschijnlijk ‘met goed ‘ dat we beide er sterker zal uitkomen , bedankt voor de wijze uitleg xx

 3. Maria says:

  Ik droomde dat ex uit mij jeugd tegen kwam hij was met zijn vrienden groep waar hij altijd mee was en we samen altijd leuke dingen mee deden bioscoop uit gaan kwam hem tegen bij avondje stappen samen met een vriendin was leuk om elkaar te zien na al die jaren voelde vertrouwd vriendschapelijk ik moest naar huis om op tijd naar mij zoontje te gaan vriendin van mij bleef bij hem en vrienden groepje en gingen verder op stap von zon vage droom wat betekend het hij heeft trouwens een vriendin die had hij in die droom ook alleen was ze er niet bij

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is een pure verwerkingsdroom. Waarschijnlijk is er ergens een herinnering uit die tijd getriggerd en moest je dat zo even verwerken.

 4. Ellen says:

  Gedroomd over me ex. Ik zag hem lopen samen met zijn vriendin ik zei hoi. Daarna aan de praat geraakt. Vervolgens steeds meer praten en aanraken voelde heel fijn aan. Voelde weer als voorheen. Hij was geintresseerd in me. En andere waren ook weer blij om ons samen te zien. Hij ging het zelfs uit maken met zijn vriendin. Ik was benieuwd naar de rest maar helaas stopte de droom

  1. Scarlet says:

   Hey Ellen,

   Deze droom geeft aan dat er nog iets in jullie verbinding nog niet helemaal uitgewerkt is, nog niet helemaal klaar is en dat probeer je zo op te pakken en te verwerken.

 5. JuulK says:

  Hey, k heb laatst gedroomd (meerdere keren) dat ik sex had met mijn ex en na de seks gebeurde er iets (bv hartaanval) waardoor hij in het ziekenhuis belande, ik was dan in t ziekenhuis met zijn moeder aan t wachten en dan eindigt de droom, en ik heb al meerdere keren dezelfde droom gehad, alleen dan steeds n andere ziekte of aanval op n andere plek.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze dromen geven aan dat er iets niet helemaal goed afgerond is tussen jullie, maar dat het ook niet helemaal meer lukt om dit goed af te ronden.
   Door deze dromen probeer je dat te verwerken.

 6. Daphne says:

  Hey,
  Ik droomde dat ik een envelop in de deur kreeg van mijn vader. Het was een kaart, een boekje met op elke bladzijde wat schrijfwerk, of een verhaaltje. Op de voorkant stond Lif, dacht ik. Ik wist nu dat het een rouwkaart was. Maar ik voelde me niet rouwig, ik kende geen Lif. Er liep toen iemand naar mij toe en zei; Hier staat Rick. (Mijn ex)
  Ik begon me opeens ellendig te voelen. Nu zag ik opeens een bericht afkomstig van zijn moeder. Rick was dood. Ik begon heel hard te huilen en dacht aan mijn dochter. Ik dacht ook aan (eerder terug in mijn droom) hoe koud het was geweest, zo koud dat mensen stierven. Ik belde zijn moeder en vroeg haar wat er was gebeurd. Ze vertelde dat hij voor een cursus naar Amerika moest met het vliegtuig, maar het vliegtuig was neer gestort. Ik vond het zo verschrikkelijk voor hem..
  Later zag ik zijn kameraad en ik vertelde hem het nieuws. Hij begon te huilen en vertelde dat hij al zo veel mensen was verloren. Samen zaten we op de bank te huilen. Ik herhaalde zijn woorden en ik zei dat ik de pijn voel in mijn buik. (Het was in mijn ouderlijk huis) De juf van mijn dochter kwam er toen ook aan. Ze bracht een bloemetje. Maar ze zei niet veel. Dus ik vroeg haar of ze het nieuws had gehoord. Ze zei dat ze het vreselijk vond.. Ik dacht aan mijn dochter die nu zonder vader opgroeit.. Mijn collega’s stonden er ook om heen, maar wisten nog niet van het nieuws, maar zagen mijn verdriet wel.
  Ik ben toen naar zijn huis gegaan. Ik wilde onderzoeken of hij nog iets van of voor mij had bewaard. Ik kwam binnen en zag dat zn laptop nog gewoon op het aanrecht lag, het was een nieuwe,een hele lichte. Ik deed het open en aan. Ik liep naar zijn voorraad kast, maar deze was leeg. Er hing een briefje aan de muur met regels over het bijhouden en schoonmaken. Ik kon daaruit opmerken dat hij in een opruimproces zat. En ik vond het vreselijk dat hij nu al moest gaan, terwijl hij volop bezig was in zijn ontwikkelingen.
  Opeens hoor ik zijn stem, en komt hij weer thuis samen met zijn moeder. (Zijn moeder zou naar het mortuarium gaan) Ik doe gauw de laptop weer dicht en loop naar de bijkeuken ofzo,.. Daar staat hij, wel wat gegroeid, wat dikker. Met een grote groep oude vrienden om hem heen. Dus ik voel me blij, maar ook voor de gek gehouden. Hij zei dat hij een grap maakte naar zijn moeder toen ze vroeg of hij nog wel leefde.. Ik zei dat dit geen leuke grap is, dat ik het al aan mensen had verteld.. en dat mensen nu denken dat hij dood is.. en zn moeder naar het mortuarium was en ik in zijn huis ging kijken…
  Ik werd toen wakker..

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   In deze droom is een verwerkigsdroom. Je bent hem (en de liefde die jullie hadden) op een gezonde manier aan het loslaten.
   Wat daarnaast speelt is dat je merkt/aanvoelt, dat hij zelf ook aan het opruimen is. Hij wil een nieuwe weg inslaan.
   Alleen weet je nog niet hoe dat uit gaat pakken. Onbewust maak je je een beetje zorgen om hem en de weg die hij inslaat.

 7. Daphne says:

  Hey, dank je wel voor je uitleg. Dat klopt helemaal. En ik denk inderdaad dat ik mij soms vreselijk zorgen om hem maak en dat ik zijn manier van bewegen door het leven vaak niet verstandig en onverantwoord vindt. Ik zou graag willen dat het goed met hem gaat. voor zich zelf en voor mijn dochter, voor iedereen. Het is voelbaar ook inderdaad dat hij aan zoeken is een andere weg in te slaan.. of anders is gaan bewegen.. richting mij.
  Mijn droom hiervoor was dat mensen stierven van de vrieskou buiten.. Je moest maken dat je binnen kwam. Buiten bevroor je binnen enkele seconden. Dat stukje kwam ook even weer terug in deze droom. (Ik dacht dat dit de aanleiding was voor zijn dood) wat kan dit zeggen.?

Leave a comment

Your email address will not be published.