Dromen over katten: de betekenis

geplaatst op
dromen over katten

Dromen over katten. Wat betekent het als je over een poes droomt? Katten in dromen staan vaak voor je eigen sensuele kant en gewoon jezelf zijn.

Kijk maar eens naar een normale huiskat. Deze doet gewoon waar hij of zij zin in heeft en trekt zich niks van niemand aan. Als een kat je mag, dan komt hij gewoon bij je liggen of je dat nou zelf wilt of niet. Als hij je niet mag, dan gaat hij weg of laat merken dat je uit de buurt moet blijven. Wil je dan nog een goede relatie opbouwen met deze kat? Dan zul je heel hard je best moeten doen.

Dromen over katten, de betekenis

Als je dus over een kat of poes droomt, dan betekent dat eigenlijk dat je het jezelf te moeilijk maakt. Het is een uitnodiging om zelf meer op een kat te gaan lijken en te doen wat jij werkelijk wilt doen.
Deze droom zegt ook dat het niet nodig is om onzeker te zijn en dat je niet hoeft te twijfelen over jezelf.
Dit is helemaal van toepassing als je droomt dat er een kat in je huis loopt.

Daarom komen katten ook vaak in dromen voor als we keuzes moeten maken of als we doelen willen bereiken. Zij staan voor succes behalen en eigenlijk vertelt je onderbewustzijn dat je op de juiste weg bent.

Ga je eigen sensuele en seksuele kant ontdekken

Deze droom kan ook betekenen dat je eigen sensuele kant onbewust aan het ontdekken bent en bewust mag gaan ontdekken. Je mag jezelf bevrijden.

Dromen over een kat die aanvalt, bijt of krabt

Wordt je door de kat aangevallen in je droom? Dan is dat een heel duidelijk signaal dat je niet genoeg naar jezelf luistert. Je zorgt niet goed genoeg voor jezelf en dat kost je meer dan je denkt. Je bent daardoor in een tweestrijd belandt tussen wat anderen willen, wat je denkt dat je moet doen en wat je werkelijk wilt.

Deze droom zegt eigenlijk: stop met piekeren, want je doet jezelf pijn. 

Bang voor je eigen seksualiteit

Een andere betekenis hiervan kan zijn dat je bang bent voor je eigen seksualiteit en jezelf daarin blokkeert. Als dat bij jou het geval is, dan is deze droom een teken dat je die angst aan het verwerken bent.

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.

 • Delen

44 Reacties

 1. Db says:

  Ik heb gedroomd over mij eigen katten, dat ze mij de weg wijzen en elke keer bij me waren om me bij te staan. Meer herinner ik me niet.
  Ik ben benieuwd wat dit te betekenen heeft.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat is een leuke droom en de betekenis is heel simpel hoor! Je hebt een sterke band met je katten en je ook echt willen ondersteunen. πŸ™‚

 2. Babyplu says:

  Ik heb net gedroomd dat ik aan het appen was met mn vriend. En ik stuurde hem ik hou van je. Toen stuurde hij dat ik niet elke keer ik hou van je hoefde te sturen naar hem. De kamer was donker en het raam was een beetje open. Opeens hoorde ik miauw en was er een kat in mn kamer. Die kwam wel gelijk naar me toe en gaf me kopjes. Ik zag hem vaag… hij leek rood wit te zijn. Toen ik de steller in het stopcontact wilde doen om mn lamp aan te zetten bleef hij met zn achterpoot haken in mn sok. Dus ik zei rustig maar en deed de stekker van de lamp in het stopcontact. De kat deed me niets toen hij vastzat aan mijn sok. Hij bleef rustig. Wat betekend deze droom?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Deze droom geeft aan dat je heel erg gegroeid bent en meer op jezelf bent gaan vertrouwen. Het is daarbij gelijk een uitnodiging om jezelf nog meer ruimte te geven en dingen te doen die jij leuk vindt en waar jij je nog vrouwelijker door voelt. πŸ™‚

 3. Anja Hendrickx says:

  Ik heb gedroomd over mijn eigen katten. We zaten 2 dorpen verder op de markt. Ze kwamen naar mij toe en begonnen allebei te spinnen en ik aaide en knuffelde ze. Opeens sprong mijn rosse kat van het bankje en kwam onder een auto terecht. Mijn zwarte kat liep er naartoe en begon er aan te ruiken. Ik was helemaal in paniek… er kwamen mensen aan en mijn rosse kat leefde opeens terug, hij was bang van de mensen en daarom liep hij weg. (In het echt is hij ook een bangerik). wat zou deze droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Anja,

   Je droom wijst je er op dat je eigen angst je soms in de weg staat, zelfs als er niks aan de hand is. Het geeft aan dat je wat meer los mag laten en vertrouwen mag hebben.

 4. Jessica says:

  In mijn droom vannacht sliep ik met allemaal onbekenden in 1 huis. Ik sliep in de woonkamer, terwijl er een man en een vrouw in een aansluitende kamer met 2 honden (een bruine en een zwarte) sliep. Toen we gingen slapen, kwamen er een moederpoes en een jong katje binnen. Deze begon ik te aaien en net toen het stel de deur van de slaapkamer dicht wilden doen, glipte dat jonge katje naar binnen en werd vervolgens aangevallen door de bruine hond. Het jonge katje was gewond en bloede. Het stel wilde niet naar de dierenarts en ik werd zo boos en begon te schreeuwen. Toen werd ik wakker… Ik ben dierenliefhebber en ben gek op honden en katten. Wat betekent deze droom?

  1. Scarlet says:

   Hey Jessica,

   Dit gaat eigenlijk meer over de mensen dan over de dieren. Je voelt je niet altijd gehoord en soms machteloos. Hierdoor heb je ook wel eens ruzie met je jezelf. Je wilt sociaal zijn, maar tegelijkertijd voel je je ook wel eens gekwetst. Dat maakt het lastig en deze droom geeft aan dat je meer voor jezelf mag kiezen.

 5. Deb1506 says:

  Goedemiddag,
  Ik heb vroeger katten gehad.. nu al 8 jaar geen huisdieren gehad. Maar vannacht droomde ik dat er een kat onder mijn salontafel op een kleedje was gaan liggen. Toen ik in mijn droom net wakker was geworden en beneden kwam zag ik in ene dat er 5 katjes waren geboren. Wat betekend dit? 2 mnd geleden droomde ik ook al over een kat maar die dan in ene bij me was in de slaapkamer (geen dreiging) alleen aanwezig verders niks.

  1. Scarlet says:

   Hey Deb,

   Dit geeft aan dat je jezelf aan het ontwikkelen bent. Je komt nog dichter bij jezelf en je zelfvertrouwen ontwikkelt zich steeds meer. Misschien zit er daaronder ook wel weer het verlangen om weer een kat te hebben. πŸ™‚

 6. Jeannette Bunnik says:

  Ik droomde dat ik 3 grote cyperse poezen onder water zag zwemmen in een brede sloot.
  Ze deden het moeiteloos. Eerst dacht ik dat het grote snoeken of baarsen waren, maar toen ik beter keek zag ik dat het echte poezen waren. Ik was zeer verrast in mijn droom. Zoiets had ik nog nooit gezien.

  1. Scarlet says:

   Hey Jeanette,

   Dat is bijzonder! πŸ™‚

   Het klinkt alsof je intuΓ―tie en je elegantie steeds meer aan het samensmelten zijn

 7. Anne says:

  Hallo,

  Ik heb nu twee maal in een korte tijd gedroomd dat ik mijn poes meerdere keren door verstikking naar het randje van de dood breng. Soms bedenk ik haar snuit zodat ze niet kan ademen en soms heb ik haar in een tas zitten waar ze geen lucht in krijgt.

  Ik kan nergens achterhalen wat dit inhoudt
  Ik heb overigens een aantal jaar geleden het zelfde gedroomd maar dit ging over een vorige kat die ik had.

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Dit gaat over je eigen pijn en gekwetstheid die je nog bij je draagt. Ergens ben je daar boos om (op jezelf) en dat uit je op deze manier.

 8. Manon says:

  Ik droom de laatste tijd regelmatig dat ik dieren heb die zich maar blijven vermenigvuldigen (jongen krijgen) en dat ik steeds niet optijd ben met ze uitelkaar halen (de jongens van de meisjes) eerder ging dit over konijnen, maar vanacht waren het katten en dus kittens. Ze krabte me en beten me toen ik ze op wilde pakken om te kijken naar hun geslacht. En iedere keer dat ik dacht dat ik ze goed gescheiden hielt, beviel er weer 1 van een nieuw nestje…

  1. Scarlet says:

   Hey Manon,

   Dit gaat over je eigen machteloze gevoel. Je hebt het gevoel dat je je leven niet in de hand hebt en dat je daardoor niet de lieve en elegante vrouw kan zijn die je werkelijk van binnen bent.

 9. Nawal says:

  Hey Scarlett,

  Ik heb vannacht een hele gekke droom gehad over een kat dat aan een sjaal opgehangen was aan een boom. De kat was wit en super mooi. Hij keek me aan er leek niks met de kat aan de hand te zijn. Later in mijn droom liep hij naast mij. Kun jij me misschien aangeven wat deze droom betekend?

  Alvast super bedankt,

  1. Scarlet says:

   Hey Nawal,

   Deze droom gaat eigenlijk over je eigen wijsheid en kwetsbaarheid. Dat je die mag gebruiken en dat die er helemaal mogen zijn. Daar wordt je (nog) gelukkiger van en er kan je niks gebeuren als je die er gewoon laat zijn.

 10. D. says:

  Was een mooi stuk heb je geschreven, ik droomde vannacht dat ik een kast met allemaal oud speelgoed van mijzelf aan het opruimen was in het huis waar ik samen met mijn moeder woonde. Toen ik samen met mijn moeder de kast opgeruimd had, kwam er een moederpoes met 5 a 6 kittens tervoorschijn, ik was heel verbaasd dn gelukkig. Ik vond het wel gek dat ik ze nooit eerder had gezien of gehoord.. ik hou ontzettend veel vAn katten, wat zou het betekenen?

  Liefs

  1. Scarlet says:

   Hey D,

   Dit zegt dat je doordat je goed met jezelf bezig bent een heel mooi stukje van jezelf aan het (her)ontdekken bent. πŸ™‚

 11. Curce says:

  Ik droomde over een lieve, dikke witte kat die ik heerlijk knuffelde. Alleen had deze kat een groene en een hardroze vlek op een verder witte vacht.
  Wat zou deze droom kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Dat betekent eigenlijk dat je zelfliefde meer gaat stromen en dat je jezelf steeds meer ormarmt

   1. Curce says:

    Dank je, ik werk hier idd aan!

 12. Mal says:

  Goedemorgen. Nog nooit eerder heb ik hier over gedroomd: een witte kat met rode vlekken heeft me in m’n droom 2 keer in m’n hand gebeten waardoor ik twee punten in m’n hand had staan. Tijdens n bijten kreeg de kat groene ogen. Later hebben ik samen met andere mensen de kat geprobeerd te doden omdat deze aan bleef vallen. Zon specifieke droom vind ik de moeite waard om te onderzoeken. Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Mal,

   Dat is inderdaad een specifieke en aparte droom. Het gaat over een tweestrijd in jezelf. Ergens wil je sterk zijn en jezelf zijn, maar je bent bang dat als je dat doet, anderen je niet meer zo leuk vinden.

 13. A says:

  Hoi,
  Ik droom vaak dat er meerdere vreemde katten in mijn huis (Soms ook ouderlijk huis) rondlopen. Zelf heb ik ook een kat. Soms zien de katten er hetzelfde uit als mijn eigen kat en weet ik niet meer welke mijn kat is. Ik hou van mijn eigen kat, maar andere katten vertrouw ik niet en wil ze niet in mijn huis en voel me dan ook angstig.

  Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey A,

   Dit wijst er heel simpel op dat je te veel gefocust bent op de emoties van anderen en je ze te veel aantrekt. πŸ™‚

 14. Geraldine Marcelis says:

  Hallo,
  Ik droomde net dat er een kat naar me kwam aangekropen want ze was gewond aan haar voorpoot.Ze toonde haar poot aan mij en ze had een open wonde aan de hele linkervoorpoot.
  Alhoewel ik een auto had wou ik de dierenarts bellen maar dat ging niet kon mijn gsm niet gebruiken.Dan besefte ik in mijn droom dat het uren verder was en nog steeds geen dierenarts had omdat ik het vergeten was…klinkt niet te best he..

  1. Scarlet says:

   Hey Geraldine,

   Het is heel duidelijk dat je veel beter voor jezelf mag gaan zorgen, je vergeet jezelf letterlijk wel eens. πŸ™‚

   1. Geraldine says:

    A ja dat is waar,ga mezelf moeten herpakken!Dank je❀️

 15. Marijke says:

  Beste, raar gedroomd, ging kijken of mijn kat naar binnen wilde want ik hoorde miauwen, blijkt dat het broertje (zwart-wit katertje) van mijn kat (tijgerkat ) van zijn nieuwe thuis weggelopen was en hij er heel erbarmelijk (angstig, vechten, honger, enz) uitzag en bij ons binnen wou…en toen werd ik wakker???
  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Marijke,

   Ik denk dat je je onbewust zorgen maakt over dit katje en hem mist. πŸ™‚

 16. Rebecca says:

  Hoi
  Ik heb regelmatig dromen over katten.. niet zomaar een paar maar heel me huis vol.. ze willen me aanvallen en moet ik vluchten.. dan trek k de deur dicht n glippen ze achter me aan. Ben n echte dierenvriend maar sinds die enge dromen erg bang van katten geworden. Wat zou dat kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Rebecca,

   Deze droom gaat gelukkig niet over echte katten, maar over jezelf. Je wordt soms overspoeld door je eigen gevoelens en gedachtes en daardoor loop je vast. Je wilt eigenlijk voor jezelf vluchten en dat lukt natuurlijk niet zo goed.

 17. Sofie says:

  Ik droomde dat mijn familie en ik aan een ronde tafel zaten en een vrouw had een poes met 4 kittens bij. Ik mocht een kitten kiezen en ik huilde zo van geluk dat ik er eentje mocht kiezen net nadat mijn man mij verliet. Wat betekend het? Alvast bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Sofie,

   Dit betekent dat je weer een beetje beter naar jezelf aan het luisteren bent. Het is nog pril, maar wel heel goed.

 18. Wai says:

  Hoi Scarlet,

  Mijn vrouw had een heftige droom en we zijn benieuwd of je de betekenis weet. Ze houdt van katten en we hebben een poes en twee foster kittens.

  De droom: er kwam een onbekend straatkat/poes door het raam onze huiskamer binnen. Een bruin/grijs tabby. Deze is kleiner dan onze katten. Op de een of andere manier werd de kat nat door ons toedoen. (Misschien wilden we hem schoonmaken?) Daarna wilden we zijn nagels knippen. Hij stribbelde tegen en mijn vrouw hield haar voet op de kat. Ik knipte twee nagels en er kwam water/vloeistof uit de vingers gespoten. Mijn vrouw nam het over en knipte de rest terwijl ze haar voet nog op de kat hield. Toen het nagel knippen voorbij was bewoog de kat niet meer. Reanimeren hielp niet. Mijn vrouw ervoer de droom als schokkend.

  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Wai,

   Je vrouw is heel erg bang voor haar eigen kracht. Ze houdt zichzelf in heel veel dingen tegen, omdat ze anderen geen pijn wil doen, maar daardoor maakt ze het zichzelf weer erg moeilijk en haalt ze niet de voldoening uit het leven die er wel uitgehaald zou kunnen worden.

 19. Jet says:

  Hey
  Ik droomde dat ik in een heel groot vreemd huis was op zoek naar de slaapkamer met mijn man en kinderen na 2 na een paar trappen was het donker en kon ik het lichknopje niet meer vinden een paar trappen later valt een kat mij van onder aan de trap aan en schop ik hem hard weg waardoor hij zwaar agressief op me afgevlogen komt.. en toen schrok ik wakker.

  Ik heb de laatste tijd regelmatig nachtmerries over een veel te groot huis met veel teveel trappen en kamers waar ik verdwaal..
  Wat betekend dit?

  Groetjes jet

  1. Scarlet says:

   Hey Jet,

   Dit is een teken dat je het contact met jezelf een beetje kwijt bent. Je vecht tegen jezelf en je emoties.

 20. Kathleen says:

  Hey, ik droomde dat ik met mijn kat bij de dierenarts was voor in te laten slapen. Ze was oud en ziek. Ze lag in mijn armen maar de dierenarts kreeg haar niet ingeslapen. Ik heb ze maar terug mee naar huis genomen dan.
  Wat zou dit betekenen?

 21. Cb says:

  Goeiemorgen
  Ik heb gedroomd dat ik bij een dierenarts een kat van iemand ging ophalen. Het was een grijze kat. Ik moest ze vangen want ze wou niet gepakt worden. Daarna beet en krabte ze in mijn handen. Toch bleef ik ze vasthouden. Wat zou dit willen zeggen denk je?

  1. Cb says:

   Ook in diezelfde nacht heb ik gedroomd dat ik tussen koeien en stieren stond in een grote stal waar sommigen wild en gevaarlijk waren en aanvielen. Ik vraag me af wat dit zou willen zeggen?

 22. Antoinet Van Den Bogaard says:

  Hey.
  Ik heb vannacht echt een rare droom gehad over een kat . De kat leek op een kat die ikzelf gehad heb alleen lag ie op zolder in stukken! Ik krijg het ook niet uit mijn hoofd. Ik liep op zolder en het hoofd van de kat zat tegen mij de miauw. Echt bizar

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond