Dromen over katten: de betekenis

geplaatst op
dromen over katten

Dromen over katten. Wat betekent het als je over een poes droomt? Katten in dromen staan vaak voor je eigen sensuele kant en gewoon jezelf zijn.

Kijk maar eens naar een normale huiskat. Deze doet gewoon waar hij of zij zin in heeft en trekt zich niks van niemand aan. Als een kat je mag, dan komt hij gewoon bij je liggen of je dat nou zelf wilt of niet. Als hij je niet mag, dan gaat hij weg of laat merken dat je uit de buurt moet blijven. Wil je dan nog een goede relatie opbouwen met deze kat? Dan zul je heel hard je best moeten doen.

Dromen over katten, de betekenis

Als je dus over een kat of poes droomt, dan betekent dat eigenlijk dat je het jezelf te moeilijk maakt. Het is een uitnodiging om zelf meer op een kat te gaan lijken en te doen wat jij werkelijk wilt doen.
Deze droom zegt ook dat het niet nodig is om onzeker te zijn en dat je niet hoeft te twijfelen over jezelf.
Dit is helemaal van toepassing als je droomt dat er een kat in je huis loopt.

Daarom komen katten ook vaak in dromen voor als we keuzes moeten maken of als we doelen willen bereiken. Zij staan voor succes behalen en eigenlijk vertelt je onderbewustzijn dat je op de juiste weg bent.

Ga je eigen sensuele en seksuele kant ontdekken

Deze droom kan ook betekenen dat je eigen sensuele kant onbewust aan het ontdekken bent en bewust mag gaan ontdekken. Je mag jezelf bevrijden.

Dromen over een kat die aanvalt, bijt of krabt

Wordt je door de kat aangevallen in je droom? Dan is dat een heel duidelijk signaal dat je niet genoeg naar jezelf luistert. Je zorgt niet goed genoeg voor jezelf en dat kost je meer dan je denkt. Je bent daardoor in een tweestrijd belandt tussen wat anderen willen, wat je denkt dat je moet doen en wat je werkelijk wilt.

Deze droom zegt eigenlijk: stop met piekeren, want je doet jezelf pijn. 

Bang voor je eigen seksualiteit

Een andere betekenis hiervan kan zijn dat je bang bent voor je eigen seksualiteit en jezelf daarin blokkeert. Als dat bij jou het geval is, dan is deze droom een teken dat je die angst aan het verwerken bent.

 

Hooggevoelig, spiritueel, helderziend, heldervoelend en een beetje gek
Ik ben gewoon Scarlet en het is mijn doel om je te laten lachen, ontspannen en gewoon jezelf te laten zijn.
 • Delen

12 Reacties

 1. Db says:

  Ik heb gedroomd over mij eigen katten, dat ze mij de weg wijzen en elke keer bij me waren om me bij te staan. Meer herinner ik me niet.
  Ik ben benieuwd wat dit te betekenen heeft.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat is een leuke droom en de betekenis is heel simpel hoor! Je hebt een sterke band met je katten en je ook echt willen ondersteunen. 🙂

 2. Babyplu says:

  Ik heb net gedroomd dat ik aan het appen was met mn vriend. En ik stuurde hem ik hou van je. Toen stuurde hij dat ik niet elke keer ik hou van je hoefde te sturen naar hem. De kamer was donker en het raam was een beetje open. Opeens hoorde ik miauw en was er een kat in mn kamer. Die kwam wel gelijk naar me toe en gaf me kopjes. Ik zag hem vaag… hij leek rood wit te zijn. Toen ik de steller in het stopcontact wilde doen om mn lamp aan te zetten bleef hij met zn achterpoot haken in mn sok. Dus ik zei rustig maar en deed de stekker van de lamp in het stopcontact. De kat deed me niets toen hij vastzat aan mijn sok. Hij bleef rustig. Wat betekend deze droom?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Deze droom geeft aan dat je heel erg gegroeid bent en meer op jezelf bent gaan vertrouwen. Het is daarbij gelijk een uitnodiging om jezelf nog meer ruimte te geven en dingen te doen die jij leuk vindt en waar jij je nog vrouwelijker door voelt. 🙂

 3. Anja Hendrickx says:

  Ik heb gedroomd over mijn eigen katten. We zaten 2 dorpen verder op de markt. Ze kwamen naar mij toe en begonnen allebei te spinnen en ik aaide en knuffelde ze. Opeens sprong mijn rosse kat van het bankje en kwam onder een auto terecht. Mijn zwarte kat liep er naartoe en begon er aan te ruiken. Ik was helemaal in paniek… er kwamen mensen aan en mijn rosse kat leefde opeens terug, hij was bang van de mensen en daarom liep hij weg. (In het echt is hij ook een bangerik). wat zou deze droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Anja,

   Je droom wijst je er op dat je eigen angst je soms in de weg staat, zelfs als er niks aan de hand is. Het geeft aan dat je wat meer los mag laten en vertrouwen mag hebben.

 4. Jessica says:

  In mijn droom vannacht sliep ik met allemaal onbekenden in 1 huis. Ik sliep in de woonkamer, terwijl er een man en een vrouw in een aansluitende kamer met 2 honden (een bruine en een zwarte) sliep. Toen we gingen slapen, kwamen er een moederpoes en een jong katje binnen. Deze begon ik te aaien en net toen het stel de deur van de slaapkamer dicht wilden doen, glipte dat jonge katje naar binnen en werd vervolgens aangevallen door de bruine hond. Het jonge katje was gewond en bloede. Het stel wilde niet naar de dierenarts en ik werd zo boos en begon te schreeuwen. Toen werd ik wakker… Ik ben dierenliefhebber en ben gek op honden en katten. Wat betekent deze droom?

  1. Scarlet says:

   Hey Jessica,

   Dit gaat eigenlijk meer over de mensen dan over de dieren. Je voelt je niet altijd gehoord en soms machteloos. Hierdoor heb je ook wel eens ruzie met je jezelf. Je wilt sociaal zijn, maar tegelijkertijd voel je je ook wel eens gekwetst. Dat maakt het lastig en deze droom geeft aan dat je meer voor jezelf mag kiezen.

 5. Deb1506 says:

  Goedemiddag,
  Ik heb vroeger katten gehad.. nu al 8 jaar geen huisdieren gehad. Maar vannacht droomde ik dat er een kat onder mijn salontafel op een kleedje was gaan liggen. Toen ik in mijn droom net wakker was geworden en beneden kwam zag ik in ene dat er 5 katjes waren geboren. Wat betekend dit? 2 mnd geleden droomde ik ook al over een kat maar die dan in ene bij me was in de slaapkamer (geen dreiging) alleen aanwezig verders niks.

  1. Scarlet says:

   Hey Deb,

   Dit geeft aan dat je jezelf aan het ontwikkelen bent. Je komt nog dichter bij jezelf en je zelfvertrouwen ontwikkelt zich steeds meer. Misschien zit er daaronder ook wel weer het verlangen om weer een kat te hebben. 🙂

 6. Jeannette Bunnik says:

  Ik droomde dat ik 3 grote cyperse poezen onder water zag zwemmen in een brede sloot.
  Ze deden het moeiteloos. Eerst dacht ik dat het grote snoeken of baarsen waren, maar toen ik beter keek zag ik dat het echte poezen waren. Ik was zeer verrast in mijn droom. Zoiets had ik nog nooit gezien.

  1. Scarlet says:

   Hey Jeanette,

   Dat is bijzonder! 🙂

   Het klinkt alsof je intuïtie en je elegantie steeds meer aan het samensmelten zijn

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond