Dromen over katten: de betekenis

Posted on
dromen over katten

Dromen over katten. Wat betekent het als je over een poes droomt? Katten in dromen staan vaak voor je eigen sensuele kant en gewoon jezelf zijn.

Kijk maar eens naar een normale huiskat. Deze doet gewoon waar hij of zij zin in heeft en trekt zich niks van niemand aan. Als een kat je mag, dan komt hij gewoon bij je liggen of je dat nou zelf wilt of niet. Als hij je niet mag, dan gaat hij weg of laat merken dat je uit de buurt moet blijven. Wil je dan nog een goede relatie opbouwen met deze kat? Dan zul je heel hard je best moeten doen.

Dromen over katten, de betekenis

Als je dus over een kat of poes droomt, dan betekent dat eigenlijk dat je het jezelf te moeilijk maakt. Het is een uitnodiging om zelf meer op een kat te gaan lijken en te doen wat jij werkelijk wilt doen.
Deze droom zegt ook dat het niet nodig is om onzeker te zijn en dat je niet hoeft te twijfelen over jezelf.
Dit is helemaal van toepassing als je droomt dat er een kat in je huis loopt.

Daarom komen katten ook vaak in dromen voor als we keuzes moeten maken of als we doelen willen bereiken. Zij staan voor succes behalen en eigenlijk vertelt je onderbewustzijn dat je op de juiste weg bent.

Ga je eigen sensuele en seksuele kant ontdekken

Deze droom kan ook betekenen dat je eigen sensuele kant onbewust aan het ontdekken bent en bewust mag gaan ontdekken. Je mag jezelf bevrijden.

Dromen over een kat die aanvalt, bijt of krabt

Wordt je door de kat aangevallen in je droom? Dan is dat een heel duidelijk signaal dat je niet genoeg naar jezelf luistert. Je zorgt niet goed genoeg voor jezelf en dat kost je meer dan je denkt. Je bent daardoor in een tweestrijd belandt tussen wat anderen willen, wat je denkt dat je moet doen en wat je werkelijk wilt.

Deze droom zegt eigenlijk: stop met piekeren, want je doet jezelf pijn. 

Bang voor je eigen seksualiteit

Een andere betekenis hiervan kan zijn dat je bang bent voor je eigen seksualiteit en jezelf daarin blokkeert. Als dat bij jou het geval is, dan is deze droom een teken dat je die angst aan het verwerken bent.

 

 • Share

323 Comments

 1. Db says:

  Ik heb gedroomd over mij eigen katten, dat ze mij de weg wijzen en elke keer bij me waren om me bij te staan. Meer herinner ik me niet.
  Ik ben benieuwd wat dit te betekenen heeft.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat is een leuke droom en de betekenis is heel simpel hoor! Je hebt een sterke band met je katten en je ook echt willen ondersteunen. 🙂

   1. Veronpoeleke says:

    Ik heb gedroomd over mijn poes die nu al dood is maar ik had wel een hele sterke band met haat. We waren in de jungle en ik kon haar mee trekken aan een of Andere kabel waar ze aan hing. Maar toen sprong er opeens een tijger achter de struiken vandaan en greep haar ik was zo in shock en kon opeens niks meer zien. Toen ben ik (terwijl ik niks kon zien) de struiken in gerend. Deze droom heb ik 2 x gehad in dezelfde nacht

    1. Veronapoeleke says:

     Ik had vroeger altijd een droom over mijn roze lamp die in mijn kamer hing. Ik droomde altijd dat ik gewoon ik mijn bedje lag en toen begon het opeens te bliksemen de lamp bewoog dan over het plafond en hij kwam steeds dichter naar mij toe toen hond ik tegen mijn kinderwage aan zitten en toen kwam hij heel angstaanjagend op mij af net bliksem om hem heen en ik kon nergens naartoe. Op dat moment werd ik altijd wakker en probeerde ik te gillen dan kwam er geen geluid uit. Deze droom heb ik vroeger heel vaak gehad bijna altijd over mijn lampenkap

     1. Scarlet says:

      Hey,

      Dit gaat over je angsten in het algemeen als kind. Angst voor de wereld en alle veranderingen.

    2. Scarlet says:

     Hey Veronpoeleke,

     Het klinkt alsof je nog echt mag verwerken dat ze weg is.

   2. Yana says:

    Ik droomde vanochtend dat een kat die ik ken die normaal haastig wegrent als ze me ziet opeens zijn pootjes rond mijn hand wikkelde alsof ze me knuffelde , haar medekat in huis is echt superlief voor me in het echt maar die kwam niet eens in de droom voor , wat betekent dat?

    1. Scarlet says:

     Hey Yana,

     In deze droom ben je eigenlijk bezig geweest om je band met deze kat te versterken. 🙂

   3. Melissa says:

    Ik droom telkens dat mijn of a’dere kat bij mij bevalt. Steeds van 10tallen kleine katjes.
    Wat zou dit kunnen betekenen?

    1. Scarlet says:

     Hey Melissa,

     Deze dromen geven aan dat er een bepaalde positieve ontwikkeling in je gaande is.
     Dit heeft waarschijnlijk te maken met het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen. 🙂

  2. tineke says:

   hey dat klopt ook.katten zijn hele spirituele wezens en wijzen je vaak de weg of laten je dingen zien.een kat staat voor vrouwelijke energie en is ook je beschermer.

  3. elizabeth says:

   De kat is jou gevoel leven, je loopt schijnbaar op de verkeerde levensweg.

   1. Maylan says:

    Ik heb zelf geen katten ( nooit gehad ook), maar ik droomde dat er 3 katten in mijn huis waren. Die katten waren vrij emotioneel ah miauwen ( janken), toen heb ik ze opgepakt en wilde ik ze alle drie via de achterdeur naar buiten gooien. Maar er was 1 kat (een zwart witte) die zich hevig verzette en mij wilde bijten. Uiteindelijk is het mij gelukt om ze alle drie buiten te krijgen, daarna draaide ik de deur direct op slot.

    1. Scarlet says:

     Hey hey,

     Deze droom geeft aan dat je iets in jezelf probeert te blokkeren.
     Je bent als het ware tegen jezelf/eigenschappen van jezelf aan het vechten.
     Waarschijnlijk omdat je ze niet zo leuk vindt, maar deze droom geeft aan dat je jezelf daardoor best wel pijn doet.
     Tegelijkertijd geeft het ook aan dat de manier waarop je dingen aanpakt wel werkt.

     1. Maylan says:

      Dank je wel. Dit kan heel goed kloppen

    2. elizabeth says:

     De kat in de geestelijke droom, heeft altijd te maken, dat jou Gevoelsleven wordt aangetast. meestal Tranen over iets of iemand.

     1. Maylan says:

      Dank je wel. Ja dit klopt heel erg.

 2. Babyplu says:

  Ik heb net gedroomd dat ik aan het appen was met mn vriend. En ik stuurde hem ik hou van je. Toen stuurde hij dat ik niet elke keer ik hou van je hoefde te sturen naar hem. De kamer was donker en het raam was een beetje open. Opeens hoorde ik miauw en was er een kat in mn kamer. Die kwam wel gelijk naar me toe en gaf me kopjes. Ik zag hem vaag… hij leek rood wit te zijn. Toen ik de steller in het stopcontact wilde doen om mn lamp aan te zetten bleef hij met zn achterpoot haken in mn sok. Dus ik zei rustig maar en deed de stekker van de lamp in het stopcontact. De kat deed me niets toen hij vastzat aan mijn sok. Hij bleef rustig. Wat betekend deze droom?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Deze droom geeft aan dat je heel erg gegroeid bent en meer op jezelf bent gaan vertrouwen. Het is daarbij gelijk een uitnodiging om jezelf nog meer ruimte te geven en dingen te doen die jij leuk vindt en waar jij je nog vrouwelijker door voelt. 🙂

 3. Anja Hendrickx says:

  Ik heb gedroomd over mijn eigen katten. We zaten 2 dorpen verder op de markt. Ze kwamen naar mij toe en begonnen allebei te spinnen en ik aaide en knuffelde ze. Opeens sprong mijn rosse kat van het bankje en kwam onder een auto terecht. Mijn zwarte kat liep er naartoe en begon er aan te ruiken. Ik was helemaal in paniek… er kwamen mensen aan en mijn rosse kat leefde opeens terug, hij was bang van de mensen en daarom liep hij weg. (In het echt is hij ook een bangerik). wat zou deze droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Anja,

   Je droom wijst je er op dat je eigen angst je soms in de weg staat, zelfs als er niks aan de hand is. Het geeft aan dat je wat meer los mag laten en vertrouwen mag hebben.

  2. Angela says:

   Ik droom weleens over kittens. Die komen dan via een of andere ingang mijn huis binnen. Sommigen zijn veel te klein om te overleven en anderen weer niet. Sommigen gaan ervandoor als ik ze wil pakken en sommigen laten zich juist wel oppakken. Vannacht vond ik er 3 buiten, ergens bij een gebouw. 2 rode en 1 zwarte met een beetje wit, ik wilde ze meenemen omdat ze naar mijn mening veel te jong waren om al alleen buiten te zijn maar ze wilden niet. Een vrouwtje die stond te kijken zei ook dat het niet nodig was. Deze droom was dus ietsje anders want meestal gaat het toch wel om kittens die mijn huis binnenkomen.

   1. Scarlet says:

    Hey hey,

    Deze dromen gaan eigenlijk over jouw zorgzaamheid.
    Ze geven aan dat je onbewust op zoek bent naar manieren om meer goeds te doen, waarschijnlijk vooral voor dieren. 🙂

 4. Jessica says:

  In mijn droom vannacht sliep ik met allemaal onbekenden in 1 huis. Ik sliep in de woonkamer, terwijl er een man en een vrouw in een aansluitende kamer met 2 honden (een bruine en een zwarte) sliep. Toen we gingen slapen, kwamen er een moederpoes en een jong katje binnen. Deze begon ik te aaien en net toen het stel de deur van de slaapkamer dicht wilden doen, glipte dat jonge katje naar binnen en werd vervolgens aangevallen door de bruine hond. Het jonge katje was gewond en bloede. Het stel wilde niet naar de dierenarts en ik werd zo boos en begon te schreeuwen. Toen werd ik wakker… Ik ben dierenliefhebber en ben gek op honden en katten. Wat betekent deze droom?

  1. Scarlet says:

   Hey Jessica,

   Dit gaat eigenlijk meer over de mensen dan over de dieren. Je voelt je niet altijd gehoord en soms machteloos. Hierdoor heb je ook wel eens ruzie met je jezelf. Je wilt sociaal zijn, maar tegelijkertijd voel je je ook wel eens gekwetst. Dat maakt het lastig en deze droom geeft aan dat je meer voor jezelf mag kiezen.

   1. Astrid says:

    Hoi scarlet

    Vannacht droomde ik steeds zeker 3x dat ik er wakker van schrok dat ik in het water een witte kat in het water lag en een rode kat er naar toe zwom om de kat te redden. Op afstand zag ik het aan water id helder maar voor mij te veraf. Volgens mij was het buj de 3x keer te laat en was de witte kat verdronken toen het op land was.

    1. Scarlet says:

     Hoi!

     Deze droom gaat over het zoeken van balans.
     Specifiek over het zoeken van balans tussen passie en intense emoties en rust.
     Daarbij wordt je rust steeds groter, maar het lukt nog niet helemaal om er balans in te brengen.

     1. astrid says:

      hoi scarlet
      wat fijn dat je de moeite nam om zo snel een antwoord te geven! en wel een mooie uitleg daar ga ik eens naar kijken . die balans van passie is voor mij wel herkenbaar dat wat ik graag doe en waar ik ongelofelijk blij van word. mijn blinde vlek is het intense emoties en rust daar de balans in vinden 🙂 leuk dank je wel

     2. Scarlet says:

      Graag gedaan en wat fijn om te horen dat hij zo mag resoneren. 🙂

  2. elizabeth says:

   De Hond heeft altijd te maken met vrienden, dus jou gevoelsleven zal aangevallen worden door iemand die jij goed kent, het katje wat bloede,zijn tranen, je werd erg boos, op het stel wat jij niet kende, voorzichtig zijn ,wat er op je pad zal komen, onbetrouwbare personen.

 5. Deb1506 says:

  Goedemiddag,
  Ik heb vroeger katten gehad.. nu al 8 jaar geen huisdieren gehad. Maar vannacht droomde ik dat er een kat onder mijn salontafel op een kleedje was gaan liggen. Toen ik in mijn droom net wakker was geworden en beneden kwam zag ik in ene dat er 5 katjes waren geboren. Wat betekend dit? 2 mnd geleden droomde ik ook al over een kat maar die dan in ene bij me was in de slaapkamer (geen dreiging) alleen aanwezig verders niks.

  1. Scarlet says:

   Hey Deb,

   Dit geeft aan dat je jezelf aan het ontwikkelen bent. Je komt nog dichter bij jezelf en je zelfvertrouwen ontwikkelt zich steeds meer. Misschien zit er daaronder ook wel weer het verlangen om weer een kat te hebben. 🙂

 6. Jeannette Bunnik says:

  Ik droomde dat ik 3 grote cyperse poezen onder water zag zwemmen in een brede sloot.
  Ze deden het moeiteloos. Eerst dacht ik dat het grote snoeken of baarsen waren, maar toen ik beter keek zag ik dat het echte poezen waren. Ik was zeer verrast in mijn droom. Zoiets had ik nog nooit gezien.

  1. Scarlet says:

   Hey Jeanette,

   Dat is bijzonder! 🙂

   Het klinkt alsof je intuïtie en je elegantie steeds meer aan het samensmelten zijn

 7. Anne says:

  Hallo,

  Ik heb nu twee maal in een korte tijd gedroomd dat ik mijn poes meerdere keren door verstikking naar het randje van de dood breng. Soms bedenk ik haar snuit zodat ze niet kan ademen en soms heb ik haar in een tas zitten waar ze geen lucht in krijgt.

  Ik kan nergens achterhalen wat dit inhoudt
  Ik heb overigens een aantal jaar geleden het zelfde gedroomd maar dit ging over een vorige kat die ik had.

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Dit gaat over je eigen pijn en gekwetstheid die je nog bij je draagt. Ergens ben je daar boos om (op jezelf) en dat uit je op deze manier.

  2. elizabeth says:

   Die kat ben jij zelf, die geestelijk zwaar in de put zit.en er niet uit kan komen, zoek hulp.

 8. Manon says:

  Ik droom de laatste tijd regelmatig dat ik dieren heb die zich maar blijven vermenigvuldigen (jongen krijgen) en dat ik steeds niet optijd ben met ze uitelkaar halen (de jongens van de meisjes) eerder ging dit over konijnen, maar vanacht waren het katten en dus kittens. Ze krabte me en beten me toen ik ze op wilde pakken om te kijken naar hun geslacht. En iedere keer dat ik dacht dat ik ze goed gescheiden hielt, beviel er weer 1 van een nieuw nestje…

  1. Scarlet says:

   Hey Manon,

   Dit gaat over je eigen machteloze gevoel. Je hebt het gevoel dat je je leven niet in de hand hebt en dat je daardoor niet de lieve en elegante vrouw kan zijn die je werkelijk van binnen bent.

 9. Nawal says:

  Hey Scarlett,

  Ik heb vannacht een hele gekke droom gehad over een kat dat aan een sjaal opgehangen was aan een boom. De kat was wit en super mooi. Hij keek me aan er leek niks met de kat aan de hand te zijn. Later in mijn droom liep hij naast mij. Kun jij me misschien aangeven wat deze droom betekend?

  Alvast super bedankt,

  1. Scarlet says:

   Hey Nawal,

   Deze droom gaat eigenlijk over je eigen wijsheid en kwetsbaarheid. Dat je die mag gebruiken en dat die er helemaal mogen zijn. Daar wordt je (nog) gelukkiger van en er kan je niks gebeuren als je die er gewoon laat zijn.

   1. Vraagsteller says:

    Waar haal je je kennis vandaan, ik heb een aantal reacties gelezen en je bent naar mijn gevoel gewoon aan het gissen en geeft telkens de zelfde antwoorden. Ik wil je niet aanvallen, ben eerder benieuwd naar je kennis en waar die op gebaseerd is.

    1. Scarlet says:

     Hey Vragensteller,

     Ik heb ik meerdere opleidingen voor gevolgd. 🙂
     Het kan heel goed kloppen dat dezelfde antwoorden terugkomen, aangezien veel mensen ook tegen dezelfde dingen aanlopen. Zeker als je op een droomsymbool kijkt gaat het vaak over hetzelfde. 🙂
     Wat jouw gevoel misschien ook voed en waar ik zelf ook tegenaan loop is dat de reacties vaak bestaan uit korte simpele uitleg, waardoor je niet veel elementen hebt om specifiek mee aan de slag te gaan. Dat zorgt ook voor meer algemene uitleg van mijn kant waardoor ook dingen op elkaar gaan lijken.

    2. Zanna says:

     Dieren reageren per definitie vanuit gevoel of instinct. Hun woeste en ongetemde krachten zijn voor mensen heel herkenbaar. Dieren staan daarom vaak symbool voor onze eigen diepe, onbeteugelde emoties. Er is ook een verschil in de verschillende soorten dieren dat je droomt, het zegt telkens iets over je psyche. De vrouwelijke of mannelijke kant van jezelf.

 10. D. says:

  Was een mooi stuk heb je geschreven, ik droomde vannacht dat ik een kast met allemaal oud speelgoed van mijzelf aan het opruimen was in het huis waar ik samen met mijn moeder woonde. Toen ik samen met mijn moeder de kast opgeruimd had, kwam er een moederpoes met 5 a 6 kittens tervoorschijn, ik was heel verbaasd dn gelukkig. Ik vond het wel gek dat ik ze nooit eerder had gezien of gehoord.. ik hou ontzettend veel vAn katten, wat zou het betekenen?

  Liefs

  1. Scarlet says:

   Hey D,

   Dit zegt dat je doordat je goed met jezelf bezig bent een heel mooi stukje van jezelf aan het (her)ontdekken bent. 🙂

 11. Curce says:

  Ik droomde over een lieve, dikke witte kat die ik heerlijk knuffelde. Alleen had deze kat een groene en een hardroze vlek op een verder witte vacht.
  Wat zou deze droom kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Dat betekent eigenlijk dat je zelfliefde meer gaat stromen en dat je jezelf steeds meer ormarmt

   1. Curce says:

    Dank je, ik werk hier idd aan!

 12. Mal says:

  Goedemorgen. Nog nooit eerder heb ik hier over gedroomd: een witte kat met rode vlekken heeft me in m’n droom 2 keer in m’n hand gebeten waardoor ik twee punten in m’n hand had staan. Tijdens n bijten kreeg de kat groene ogen. Later hebben ik samen met andere mensen de kat geprobeerd te doden omdat deze aan bleef vallen. Zon specifieke droom vind ik de moeite waard om te onderzoeken. Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Mal,

   Dat is inderdaad een specifieke en aparte droom. Het gaat over een tweestrijd in jezelf. Ergens wil je sterk zijn en jezelf zijn, maar je bent bang dat als je dat doet, anderen je niet meer zo leuk vinden.

  2. elizabeth says:

   De kat heeft altijd te maken met je eigen gevoelsleven, de kat die in je hand beet, is een onbetrouwbaar persoon, in je nabijheid.bekijk je kennissen groep eens goed.

 13. A says:

  Hoi,
  Ik droom vaak dat er meerdere vreemde katten in mijn huis (Soms ook ouderlijk huis) rondlopen. Zelf heb ik ook een kat. Soms zien de katten er hetzelfde uit als mijn eigen kat en weet ik niet meer welke mijn kat is. Ik hou van mijn eigen kat, maar andere katten vertrouw ik niet en wil ze niet in mijn huis en voel me dan ook angstig.

  Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey A,

   Dit wijst er heel simpel op dat je te veel gefocust bent op de emoties van anderen en je ze te veel aantrekt. 🙂

 14. Geraldine Marcelis says:

  Hallo,
  Ik droomde net dat er een kat naar me kwam aangekropen want ze was gewond aan haar voorpoot.Ze toonde haar poot aan mij en ze had een open wonde aan de hele linkervoorpoot.
  Alhoewel ik een auto had wou ik de dierenarts bellen maar dat ging niet kon mijn gsm niet gebruiken.Dan besefte ik in mijn droom dat het uren verder was en nog steeds geen dierenarts had omdat ik het vergeten was…klinkt niet te best he..

  1. Scarlet says:

   Hey Geraldine,

   Het is heel duidelijk dat je veel beter voor jezelf mag gaan zorgen, je vergeet jezelf letterlijk wel eens. 🙂

   1. Geraldine says:

    A ja dat is waar,ga mezelf moeten herpakken!Dank je❤️

 15. Marijke says:

  Beste, raar gedroomd, ging kijken of mijn kat naar binnen wilde want ik hoorde miauwen, blijkt dat het broertje (zwart-wit katertje) van mijn kat (tijgerkat ) van zijn nieuwe thuis weggelopen was en hij er heel erbarmelijk (angstig, vechten, honger, enz) uitzag en bij ons binnen wou…en toen werd ik wakker???
  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Marijke,

   Ik denk dat je je onbewust zorgen maakt over dit katje en hem mist. 🙂

 16. Rebecca says:

  Hoi
  Ik heb regelmatig dromen over katten.. niet zomaar een paar maar heel me huis vol.. ze willen me aanvallen en moet ik vluchten.. dan trek k de deur dicht n glippen ze achter me aan. Ben n echte dierenvriend maar sinds die enge dromen erg bang van katten geworden. Wat zou dat kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Rebecca,

   Deze droom gaat gelukkig niet over echte katten, maar over jezelf. Je wordt soms overspoeld door je eigen gevoelens en gedachtes en daardoor loop je vast. Je wilt eigenlijk voor jezelf vluchten en dat lukt natuurlijk niet zo goed.

  2. elizabeth says:

   Je hoeft van Katten niet bang te worden, het duidt op jou gevoelens waar je voor wilt vluchten.
   mensen zijn gemeen, en tasten jou gevoel,over jezelf aan.Hou nu maar weer veel van de aardse katten.hahahahah
   Het gevoel laat zich in geestelijke zin zien, in katten.bekijk je kennissen en collega.s maar eens goed.

 17. Sofie says:

  Ik droomde dat mijn familie en ik aan een ronde tafel zaten en een vrouw had een poes met 4 kittens bij. Ik mocht een kitten kiezen en ik huilde zo van geluk dat ik er eentje mocht kiezen net nadat mijn man mij verliet. Wat betekend het? Alvast bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Sofie,

   Dit betekent dat je weer een beetje beter naar jezelf aan het luisteren bent. Het is nog pril, maar wel heel goed.

 18. Wai says:

  Hoi Scarlet,

  Mijn vrouw had een heftige droom en we zijn benieuwd of je de betekenis weet. Ze houdt van katten en we hebben een poes en twee foster kittens.

  De droom: er kwam een onbekend straatkat/poes door het raam onze huiskamer binnen. Een bruin/grijs tabby. Deze is kleiner dan onze katten. Op de een of andere manier werd de kat nat door ons toedoen. (Misschien wilden we hem schoonmaken?) Daarna wilden we zijn nagels knippen. Hij stribbelde tegen en mijn vrouw hield haar voet op de kat. Ik knipte twee nagels en er kwam water/vloeistof uit de vingers gespoten. Mijn vrouw nam het over en knipte de rest terwijl ze haar voet nog op de kat hield. Toen het nagel knippen voorbij was bewoog de kat niet meer. Reanimeren hielp niet. Mijn vrouw ervoer de droom als schokkend.

  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Wai,

   Je vrouw is heel erg bang voor haar eigen kracht. Ze houdt zichzelf in heel veel dingen tegen, omdat ze anderen geen pijn wil doen, maar daardoor maakt ze het zichzelf weer erg moeilijk en haalt ze niet de voldoening uit het leven die er wel uitgehaald zou kunnen worden.

 19. Jet says:

  Hey
  Ik droomde dat ik in een heel groot vreemd huis was op zoek naar de slaapkamer met mijn man en kinderen na 2 na een paar trappen was het donker en kon ik het lichknopje niet meer vinden een paar trappen later valt een kat mij van onder aan de trap aan en schop ik hem hard weg waardoor hij zwaar agressief op me afgevlogen komt.. en toen schrok ik wakker.

  Ik heb de laatste tijd regelmatig nachtmerries over een veel te groot huis met veel teveel trappen en kamers waar ik verdwaal..
  Wat betekend dit?

  Groetjes jet

  1. Scarlet says:

   Hey Jet,

   Dit is een teken dat je het contact met jezelf een beetje kwijt bent. Je vecht tegen jezelf en je emoties.

 20. Kathleen says:

  Hey, ik droomde dat ik met mijn kat bij de dierenarts was voor in te laten slapen. Ze was oud en ziek. Ze lag in mijn armen maar de dierenarts kreeg haar niet ingeslapen. Ik heb ze maar terug mee naar huis genomen dan.
  Wat zou dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Kathleen,

   Eigenlijk is dit een simpele droom die je angst uit haar te verliezen, maar dat is nu nog niet aan de orde. 🙂

  2. elizabeth says:

   Kathleen.de geestelijke kat, is ook niet te doden, .Maar Kat wilde niet sterven en bij jou blijven, en jij wilde ook niet dat ze stierf.daarom was dat gevoel zo sterk.

 21. Cb says:

  Goeiemorgen
  Ik heb gedroomd dat ik bij een dierenarts een kat van iemand ging ophalen. Het was een grijze kat. Ik moest ze vangen want ze wou niet gepakt worden. Daarna beet en krabte ze in mijn handen. Toch bleef ik ze vasthouden. Wat zou dit willen zeggen denk je?

  1. Cb says:

   Ook in diezelfde nacht heb ik gedroomd dat ik tussen koeien en stieren stond in een grote stal waar sommigen wild en gevaarlijk waren en aanvielen. Ik vraag me af wat dit zou willen zeggen?

   1. Scarlet says:

    Dat zegt precies hetzelfde. Je bent aan verzorgen/moederen met gevaar voor jezelf. 😉

  2. Scarlet says:

   Hey Cb,

   Waar ben je tegen aan het vechten? Wat wil je zijn, maar mag niet omdat je bang bent voor wat anderen ervan vinden? Deze droom geeft aan dat je jezelf te dienstbaar opstelt en dat te intens doet, waardoor je jezelf het heel moeilijk maakt.

 22. Antoinet Van Den Bogaard says:

  Hey.
  Ik heb vannacht echt een rare droom gehad over een kat . De kat leek op een kat die ikzelf gehad heb alleen lag ie op zolder in stukken! Ik krijg het ook niet uit mijn hoofd. Ik liep op zolder en het hoofd van de kat zat tegen mij de miauw. Echt bizar

  1. Scarlet says:

   Hey Antoinet,

   Dit is een uiting van angst. De angst voor emoties die je onderdrukt, omdat je ze denkt niet aan te kunnen.

 23. Marie says:

  Hoi,

  In de droom die ik vannacht heb gehad zat er een hele kleine schattige grijze kitten op de trap voor mijn deur. De droom was ook snel weer voorbij en hij leek heel bang. Ik weet nog dat ik hem zelf wilde oppakken om hem te helpen maar de rest weet ik niet meer 🙁 Het leek wel of ie zich aan het verstoppen was daar. Echt zielig.

  1. Scarlet says:

   Hey Marie,

   Volgens mij houd jij of heel veel van dieren en droom je daardoor hierover of er is een deel van jou wat zelf aandacht wil. 🙂

 24. Sophie says:

  Ik word wakker en de gordijnen van de slaapkamer zijn dus nog dicht. Binnen op de vensterbank zit een dikke gevlekte kat. Ik zie ze af de vensterbank springen richting mij en het bed lopen. Ik droom dan dat ze agressief is en ik verschuil mij onder de dekens omdat ze in mijn tenen wil bijten. Ik heb het gevoel dat ze mij wil opeten. Ik word daarna plots zwetend wakker en met pijn in mijn voeten. En in het dagelijkse leven ben ik er eigenlijk totaal niet bang voor en hebben ook geen huisdieren. Vanwaar komt dit ?

  1. Scarlet says:

   Hey Sophie,

   Dit is dus een angst voor je eigen kracht/sensualiteit die zich uit. Je vindt jezelf wsl niet mooi of knap genoeg om vrij te zijn. 😉

 25. Hanske says:

  Vannacht een rare droom gehad, dat ik in een vreemd huis door een kat van achteren werd aangevallen en zijn nagels in mijn lichaam plante. Er was een onbekende vrouw in huis, die ik vroeg om de kat van mij af te halen en met veel moeite kreeg ze de kat van mijn rug af. Daarna stond de schuur in brand, de brandweer had het vuur geblust en ik werd met vreemden verhoord door een vrouwelijke politie in burger en vertelde mij, dat ze de daders al hadden te pakken. Ben er erg van ontdaan en vraag me af, wat hier de betekenis van is. Help ;-(

  1. Scarlet says:

   Hey Hanske,

   Dit alles geeft aan dat het tijd is voor een goed nieuw begin in alles. Het is tijd dat je ruimte maakt voor je gevoel, nieuwe mensen ontmoet die je ondersteunen en werkt aan je vertrouwen in de wereld.

 26. Alissa says:

  Hey Scarlet,

  Vannacht heb ik voor mijn gevoel raar gedroomd.
  Ik droomde van een kitten in mijn tuin. Hij dwaalde wat rond, miauwde en leek bang. Het was donker en het regende best wel hard.
  Ik ben naar m toe gegaan, heb m opgetild en mee naar binnen genomen. Ik wou me erg graag over het beestje ontfermen. Ik had er medelijden mee. Mijn ouders waren het er niet zo mee eens. De kitten was in eerste instantie wit met bruine vlekken toen ik m mee naar binnen nam, maar eenmaal daar aangekomen keek ik nog eens en was die grijs van kleur. Het viel me op dat de kitten een halsband omhad met een brief eraan. Ik las het omdat ik dacht dat die misschien van iemand was. Op het briefje stond iets heel geks geschreven. De kitten was van een vrouw geweest die zelfmoord had gepleegd. Het briefje daarin tegen was van haar man, hij had de kitten los gelaten en wie m vond mocht m houden? Ik vind dit zelf een erg vreemde droom en blijf er maar over door piekeren.
  Wat zou dit betekenen? Help..
  Gr.

  1. Scarlet says:

   Hey Alissa,

   Dat is inderdaad een bijzondere droom.
   Het gaat er eigenlijk over dat je het gevoel hebt dat je niet helemaal mag zijn wie je bent(van je ouders)en dat je hoopt mensen tegen te komen waarbij je wel volledig jezelf kunt zijn, maar de mensen die je tegenkomt, zijn het iedere keer niet. Dat probeer je een plekje te geven.

  2. Kelly says:

   Goedemorgen 🙂

   Vanmorgen werd ik wakker en besefte dat ik voor de zoveelste keer het zelfde heb gedroomd;
   Ik ontmoet een rossige kat (locatie wisselt). Maar direct voel ik me geïntimideerd/bedreigd door de agressie van die kat. Deze probeert me ook steeds aan te vallen en ik probeer haar te doden. Afgelopen nacht hoopte ik haar slim af te zijn en in een zak te stoppen alvorens haar om te brengen. Maar hoe erg ik ook probeer, het beestje gaat niet dood en blijft me achtervolgen (bloederige details inbegrepen). Na afgelopen nacht ben ik overtuigd dat hier een diepere betekenis achter zit..

   Zou je me iets meer inzicht kunnen bieden?
   Liefs

   1. Scarlet says:

    Hey Kelly,

    Dit gaat over een donderdrukte emotie waar je eigenlijk mee in gevecht bent en je daardoor ook behoorlijk belemmert/pijn doet.
    Door de kleur van de kat zou deze emotie onderdrukte boosheid/frustratie kunnen zijn, maar het kan ook gaan om een positievere onderdrukte emotie zoals passie of liefde.
    Het is in ieder geval iets waar je mee in gevecht bent en niet wilt hebben, waarschijnlijk omdat het in het dagelijks leven behoorlijk onhandig uit zou komen.

  3. elizabeth says:

   Je hoeft van Katten niet bang te worden, het duidt op jou gevoelens waar je voor wilt vluchten.
   mensen zijn gemeen, en tasten jou gevoel,over jezelf aan.Hou nu maar weer veel van de aardse katten.hahahahah
   Het gevoel laat zich in geestelijke zin zien, in katten.bekijk je kennissen en collega.s maar eens goed.

 27. Ciske says:

  Hoi Scarlet,

  Heel benieuwd wat jouw visie op mijn droom is. Ik droomde dat ik op zolder was. Ineens vond ik 3 kittens. Leukerdjes. Een witte, een grijzige en een donkerder. Zo ondeugend als kittens kunnen zijn. Ik wilde ze de vlizotrap afhelpen, maar ze waren heel behendig en konden dat best zelf. Ik zag dat het bad aan het vollopen was. Ik probeerde de ondeugende kleine poezen weg te houden bij het bad. Maar eerst sprong de witte er in, en even later de anderen. Ze hadden het erg naar hun zin. Ik wist niet waar ik met mijn zorgzame beschermende gevoel heen moest, ze konden het best zelf. Ik heb ze alleen afgedroogd, dwz de witte, de rest zag ik al niet meer en vervolgens werd ik wakker.

  Bedankt alvast voor je antwoord! Fijne avond.

  1. Scarlet says:

   Hey Ciske,

   Wat een leuke droom! Kan me voorstellen dat je wel gek werd van dag overbezorgde gevoel.
   Deze droom geeft aan dat je steeds meer in connectie komt met jezelf. De witte kat staat namelijk voor puurheid, de grijze voor kracht en de donkere voor sensualiteit. Alles komt steeds meer samen, maar het is nog wel pril, daarom waren het kittens. Daarnaast is het nog ongemakkelijk, daarom liep je er zo achteraan. 🙂

   1. Ciske says:

    Dank je voor je mooie antwoord! Fijne dag.

 28. E says:

  Hoi,
  Ik droomde net dat ik in met 2 mannen in mijn huis bezig was die hielpen met klussen. Maar ik woon 2 hoog en liep de keuken in. Toen zag ik plotseling een witte kat richting me keuken rennen. Ik schrok omdat ik niet van katten hou in huis en eigenlijk best wel bang voor ze. Dus ik sprong op me keukenaanrecht en zei kijk een kat in me keuken!! En zag ook dat die kat op het aanrecht wilde komen. Verder was die kat niet agressief ofzo.
  Maar in werkelijkheid ben ik best bang voor katten en honden enzo. Dus ik schrok in me droom.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  Dank u wel

  1. Scarlet says:

   Hey E,

   Een witte kat staat voor puurheid en oprechtheid. De kans is dus groot dat jij zo aan jezelf aan het werk bent, dat je steeds meer jezelf wordt en dat komt zo naar voren. 🙂

 29. M says:

  Ik droomde over een terugweg die anders was dan de heenweg. Nu moest ik kruipend door een donkere tunnel. Net toen ik begonnen was met kruipen kwam er een kat/poes met me meelopen. (Ik kroop, zij liep tussen m’n armen/benen in), helemaal tot we uit de tunnel waren.
  Wat is de betekenis?

  1. Scarlet says:

   Hey M,

   Eigenlijk gaat dit erover dat je tegen jezelf wil zeggen dat je alles aan kan. Ook de onverwachte en moeilijke dingen.

 30. Lieke says:

  Hallo.
  Ik heb afgelopen 2 nachten gedroomd dat ik de kat van mijn vriend kwijt raakte. De eerste keer moest ik er in het trappenhuis achteraan, en afgelopen nacht liep hij van me weg richting de weilanden.. en rende iker achteraan. Bij verkeren is het nog duieijk of ik hem te pakken kreeg..
  Wa zou dit kunnen betekenen?
  Alvast bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Lieke,

   Dit staat er of voor dat je bang bent dat de kat wegloopt of dat je eigenlijk te veel van je vriend zijn verantwoordelijkheden/problemen overneemt.

 31. Marius says:

  Ik had vannacht en gisteren dezelfde droom. alleen gisteren kom ik hem slecht onthouden maar vandaag bleef hij beter hangen.

  Ik droomde dat ik in mijn schuur bezig was en mijn hond was in de buurt. Na een tijdje trok een hoopje rommel de aandacht van de hond en ging het onderzoeken. waarop zij terugdeinst en gaat blaffen. Toen ik ging kijken zag ik een slang te voorschijn komen. en rende mijn hond angstig naar buiten.

  Toen ik de hond volgde zag ik 2 katten die ruzie hadden waarvan de een de ander aan de achterkant aan het buiten was. Ik vond dat gek maar vond het belangrijkste dat mijn hond veilig was en ik wou weten of de hond gebeten was door de hond. Nadat ze tot rust gekomen was kwam ze weer bij mij en leek ze in orde.

  Toen ik weer langs de katten kwam zag ik dat de ene kat met zijn kop in de andere zat terwijl ze allebei leefden en op hun gemak waren. ik vond dit heel vreemd en werd een beetje onpasselijk hiervan. echter de slang was nu het belangrijkste die moest in vangen of doden, zodat als de hond wel gebeten was ik de dierenarts kon laten zien om wat voor slang het ging.
  waarop ik de slang dode.

  Toen ik naar binnen wou gaan om de hond te onderzoeken kwam ik de 2 katten voor de derde keer tegen nu zag ik dat de 2de kat bijna helemaal in de andere kat was gekropen en zag je alleen nog het puntje van zijn staart heen en weer gaan en langzaam in de andere kat verdwijnen. Dit vertelde ik daarna aan mijn moeder waarop ik wakker werd.

  het was voor mij zo’n vreemde droom dat ik wel heel graag wil weten wat dit betekent. en ook echt het gevoel heb dat dit iets moet betekenen. hoor graag jou idee hierover.

  1. Scarlet says:

   Hey Marius,

   Wat een bijzondere droom! Het is eigenlijk een oerdroom die verwijst naar de slang die zijn eigen staart op eet: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ouroboros
   Dit gaat over de eenheid en wederkerigheid van alles. Spiritueel gezien kan het een teken zijn dat je voelt dat je de wereld mag gaan helpen.
   Anders is het simpelweg een teken dat je intuïtief voelt dat je goed bezig bent en dat alles goed komt. Dit is met name praktisch op werk gericht en hoe je met mensen omgaat.

 32. Daniëlle says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde van de week over onze eigen poes Moos, we waren met een boel andere mensen in een huis en ik had Moos vast. Ik was op zoek naar mijn man toen plotseling tussen haar ogen nog een derde oog tevoorschijn kwam! Ik in paniek mijn man roepen en zoeken om naar de dierenarts te gaan maar hij kwam maar niet, ik gefrusteerd maar erg bezorgd om Moos. En het derde oog bleef gewoon kijken, Enig idee wat dit kan betekenen?
  Liefs

  1. Scarlet says:

   Hey Daniëlle,

   Dit gaat eigenlijk erover dat jij je derde oog aan het openen bent en het een beetje spannend vindt. 🙂

 33. ineke says:

  Af en toe droom ik dat ik in mijn oude huis kom, of op een zolder kom en dan realiseer ik me dat ik al heel lang vergeten ben om de poezen eten te geven. Dan voel ik me rot daar over. En de poezen zijn er wel en leven ook. De laatste keer was er een volwassen poes en een kitten, en zonder dat ik eten had gegeven was de kitten toch gegroeid en zag er goed uit. Ik ben zo benieuwd wat deze droom mij te vertellen heeft.

  1. Scarlet says:

   Hey Ineke,

   Dit gaat over een deel van jezelf, een talent of eigenschap, die je in de tijd dat je in dit huis woonde hebt afgesloten. Dat probeert weer terug te komen.
   Aangezien er ook een kitten bij zit, kan het ook gaan over een deel wat je al in je kindertijd hebt afgesloten. 🙂

 34. Sylvia says:

  Hoi Scarlet,

  Wij hebben zelf 4 katten. Vannacht droomde ik dat ik ze telkens van straat moest plukken en mee moest nemen van waar ik was, een vreemde plek waar ik ze dus niet zomaar achter kon laten. Ik kon ze telkens niet vinden, het was druk op straat en ik zag steeds meer katten die op de mijne leken. Ik kreeg ze maar niet bij elkaar. Zo’n zelfde droom heb ik vaker gehad. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Sylvia,

   Als ik dit zo lees, is het eigenlijk een teken dat je jezelf teveel wegcijfert. 🙂

 35. Tessa says:

  Hoi Scarlet, ik heb vanmorgen gedroomd over een rode kat met een groot lijf en zonder kop, ik vond dit vreemd om te zien. De kat sprong op mijn schoot om me stevig te knuffelen, het voelde alsof hij wilde zoenen (terwijl ik geen kop zag), ik ervaarde dit als dwingend. Vervolgens veranderde de kat in een man die me eng aankeek, ik beet zijn pinknagel er af en vroeg om hulp. Toen werd ik wakker. Zou jij mij kunnen helpen bij de betekenis van deze droom?
  Liefs Tessa

  1. Scarlet says:

   Hey Tessa,

   Dit klinkt als een verwerkingsdroom. waarschijnlijk heb je iets mee gemaakt op seksueel gerelateerd gebied wat je als dwingend hebt ervaren.

 36. Tessa says:

  Bedankt voor je reactie!

 37. Rania says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht heb ik gedroomd over een dode kat die in mijn huis lag. In het echt ben ik totaal geen dierenvriend, maar in mijn droom leek die dode kat mij niet te deren. Tussendoor gebeurde er veel in mijn droom maar ergens aan het einde kwam de kat weer tot leven… wat betekent dit?

  Groetjes Rania

  1. Scarlet says:

   Hey Rania,

   In deze droom staat de kat symbool voor een deel van jezelf wat je negeert. Ik kan zo niet helemaal achterhalen welk deel het precies is, maar de kans is groot dat jij dat wel weer weet. 🙂

  2. minck says:

   Je gevoelsleven is zo geraakt, dat het dood aan voelt, geen gevoel meer voor iets of iemand. Maar het kwam ondanks alles toch weer tot leven.

 38. Marc says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde afgelopen nacht dat mijn eigen kat werd weggezogen in mijn afvoer van de gootsteen. Helaas kon ik haar niet tegenhouden.

  Weet jij wat deze droom zou kunnen betekenen?

  Groeten,

  Marc

  1. Scarlet says:

   Volgens mij is dit eerder een angst idee wat je ooit gehad hebt en wat in je droom verwerkt werd.

 39. Astrid says:

  .. k droomde dat onze kat in n venster lag in een veel hoger gebouw dan anders. Toen zij in beweging kwam viel ze van heel hoog naar beneden. k durfde niet te kijken hoe t met haar was. Vermoedde dat ze dood was. Later kwam k er achter dat ze het overleeft had. Schaamde me er wel voor dat k eerst niet durfde kijken.

  1. Scarlet says:

   Hey Astrid,

   Deze droom is eerder een uiting van die angst in jou. Je wilt veel eerder kunnen handelen, maar je angsten remmen je.

 40. Mirella says:

  Mijn hond is een katten hater en altijd op jacht.
  Zeker in de tuin van mijn moeder…
  Gistere waren we toevallig daar en dan hoor ik hem soms lelijk doen.
  Vannacht droomde ik dat hij weer een kat wou aanvallen maar dat er minstens 10 katten waren…hij viel aan zonder nadenken en die jatten vielen terug aan….ik hoorde een geschreeuw en was bang dat mijn hond verscheurd zou worden.
  Riep hem terug maar kon zelf niet zijn waar hij was…

 41. Olga says:

  Ik heb gedroomd dat onze poes kittens had gekregen. Het waren er alleen wel 30 of 40.
  Wat betekend dit?

 42. Charlotte says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik het kopje van de kat eraf hakte en dit te eten gaf. Ik weet niet meer aan wie. Ik dacht een ander dier. Ik ben dat helaas vergeten. Ik weet nog wel dat ik had gezegd dat vooral de hersens erg voedzaam zijn.

  Heb jij enig idee wat het mij wil zeggen? Ik zit momenteel in een spannende fase in mijn leven.

  Groetjes Charlotte

 43. Freyja says:

  Hallo Scarlet,
  Ik droomde vanmiddag over mijn vermiste kater (hij is 7 jaren vermist..weet nog steeds niet wat er met hem gebeurd is), een beetje rare droom. Ik droomde dat ik wakker werd, toen ik opstond zag ik een kat bij mijn bed zitten..net op de grens van onder mijn bed en eruit, het was donker daar dus ik zag alleen zijn silhouet. Ik tilde hem op zoals altijd maar toen ik hem naar boven bracht zag ik dat het een zwart gestippeld kat is en niet bruin gestippeld zoals de mijne. Ik keek weer naar beneden en zag nog een silhouet van een kat. Ik zette deze weer op de grond en tilde de ander op. Die was inderdaad mijn kater. Hij was aan het grommen, ik weet dat hij andere katten in zijn omgeving niet leuk vindt vooral niet in ons kamer. Ik probeerde hem te kalmeren en zette hem op het bed..ik zei aan hem: blijf en wees met mijn wijsvinger naar hem zodat hij weet dat ik hem bedoel en het meen. Hij bleef grommen maar bleef op zijn plaats alleen zijn ogen volgde de andere kat. Ik tilde de andere kat op en wilde die zo snel mogelijk naar buiten brengen maar het moment dat hij in mijn armen kwam zag ik een hoop kitten van onder het bed komen. Nu begon ik de panikeren, dacht van als mijn kater nu vals wordt is het gedaan met de rest. Ik begon naar mijn moeder te roepen (ik woon nog thuis) maar kreeg geen respons. Ik probeerde de kittens op te tillen samen met de ander kat en wilde met zijn allen naar buiten lopen. Mijn kater zijn ogen volgde mijn handelingen en hij bleef grommen maar bleef op zijn plaats. Ik bracht ze allemaal naar buiten maar de kittens bleven binnen komen. Ik zag verder niemand in de keuken (de keuken grenst aan de buitendeur). Toen ik weer in de kamer kwam tilde ik mijn kater op, vroeg als hij wilde eten en zocht naar zijn voerbakje. In het hoekje waar zijn bakjes altijd bleven zag ik al zijn vijf bakjes gevuld met oud eten en vies water. Ik zette mijn kater neer, dat moment kwam mijn moeder aangelopen en ik vroeg hoe het komt dat alle bakjes vies zijn. Ze gaf geen antwoord en liep door naar de keuken. Mijn kater liep naar een van zijn bakjes en begon van het oud eten te eten, ik greep hem terug. Ik zei nee, je gaat geen oud eten eten. Ik vond het wel raar dat hij het had gedaan want normaal gesproken eet hij geen oud eten. Ik tilde hem weer op, pakte een van zijn bakjes en ging naar de keuken om die te wassen. Kwam terug in de kamer en kon zijn pakje met eten niet vinden. Ik riep naar mijn moeder om te vragen waar het eten was en ze ging in de koelkast en haalde het pakje eruit. Ik vroeg haar waarom heb je het eten bewaard in de koelkast. Kreeg weer geen respons. Ik gaf mijn kater zijn eten en hij bleef maar naar oud eten kijken. Ik zei nee, deze moet je eten. Ik pakte de rest van zijn bakjes en ging alles opruimen en wassen. Toen ik bezig was te wassen, vroeg ik mijn moeder vanwaar komen al die kittens en die kat. Ze zei ze weet het niet. Ik pakte een van de schone water bakjes en gaf mijn kater water. Toen ik in de kamer was bij mijn kater zag ik weer een kitten onder het bed vandaan komen…op dat moment werd ik bewust van dat ik droomde want ik dacht van, dit klopt niet..mijn kater vermist al jaren, en werd gelijk wakker.

  Weet jij wat dit zou kunnen betekenen?

  Groetjes,

  Freyja.

 44. Kim says:

  Ik droomde dat er een witte kat bij mij op bed kwam. En die begon naast en op mij te spinnen. In mijn droom probeerde ik mijn vriend wakker te maken en toen kwam ik erachter dat dat niet lukte omdat ik mijn stem kwijt was.
  Ik ben normaal niet bang van katten maar ik was erg geschrokken dat er een kat op bed was.

 45. Vandevyvere Gerd says:

  Mijn dochter gad een droom over haar eigen kat en ze bloedde enorm en was dood in de droom . Wat zou dit willen zeggen ? Dank je en lieve groet , Gerd

 46. Kim says:

  Hoi, ik heb net een hele specifieke droom gehad, mij kat is ondertussen al 13 dagen spoorloos verdwenen, en ik ben overal aan het zoeken en flyers aan het verspreiden. Mijn kat houd van buiten te zitten en breekt alles af binnen als je die binnen probeerd te houden.

  Dit was mijn specifieke droom:

  Ik passeerde een aantal straten verderop een appartementblokje van 3 appartementjes, ik was mijn kat aan het zoeken en riep zijn naam. Ik hoorde een miauw van ergens boven mij komen, dus ik keek en zag op de 1ste verdieping aan de raam (die op kiep stond) mijn kat zitten. Ik trok een foto en vergeleek die met een foto van mijn kat om zeker te zijn dat het echt wel mijn kat was. Uiteindelijk 100% zeker dat het mijn kat is, ben ik gaan aanbellen, de bewoner weigerde toe te geven dat het mijn kat was. Uiteindelijk belde ik de politie met melding dat ik mijn kat gevonden had maar dat de bewoner hem weigerde terug te geven. Mijn kat zag er overigens enorm ongelukkig uit en hij bleef naar me miauwen.

  Toen de politie aankwam, ben ik in het appartement naar binnen kunnen gaan en toen ik mijn kat riep kwam ie direct naar mij en was niet meer bij me weg te krijgen. Toen ik hem oppakte kroelde ie meteen dicht tegen me aan.

  En toen werd ik wakker.

  Er is 5 jaar geleden HSP bij me vastgesteld, dat verklaarde mijn problemen in het verleden wel.

  Maar ik heb nog nooit zó een specifieke droom gehad, met specifiek bedoel ik, de straat bestaat echt, het appartement bestaat echt, de ligging klopte met de werkelijkheid zelfs de kleur klopte.

  Ik heb ook soms wel eens dromen waarin ik 2 keuzes kan maken, een goede en een slechte, in die soort dromen maak ik steeds de slechte keuze en sterf ik, of er gebeurd vanalles met mij. Steeds in jet echte leven heb ik een deja vu van die soorten dromen en dan kom ik uit op doe 2 keuzes en dan weet ik dat ik de andere keuze moet maken. Zo heb ik al een aantal keer mijn leven gered. In die dromen was ik aant het rijden met de wagen maar nam ik de verkeerde keuze om een bepaalde richting uit te gaan door een bepaalde snelweg te nemen, en als ik in werkelijkheid ook die keuze moet maken neem de juiste keuze door een andere weg te nemen, en dan hoor ik iets later op de radio dat er een dodelijk accident is gebeurt op de andere snelweg die ik in mijn droom wel genomen had. Dat is redelijk vies maar dit is me al een aantal keer voorgekomen.

  Dit was ff een voorbeeld van wat er al gebeurd is, maar ik wil eigenlijk echt wel weten wat die specifieke droom over mijn kat wilt zeggen.

  Groetjes!

 47. catharina says:

  Hi Scarlet,
  Een aantal maanden geleden droomde ik dat ik een kitten uit het water vis. ik hoorde hem toevallig mauwen. Het poesje is erg vies en verwaarloosd. ik ga naar binnen in een bedrijfspand waar een vriend werkt. mijn man werkte daar ook maar we gaan nu scheiden. ik loop naar de vriend en samen wassen we het poesje schoon. het blijkt een heel mooi wit poesje te zijn. de poes blijft bij de vriend wonen.
  kun je mij vertellen wat deze droom betekend?

  groetjes xx

 48. willem groeneveld says:

  Ik droomde dat ik bewust katten toe liet en op eens was het wat donker en voor ik het wist was er een kat achter me en die wilde me in de nek bijten, ik schrok eerst, maar dacht, laat het maat toe, vertrouw het maar en zie maar en hij beet niet. Het voelde nog wel raar aan dat ik hem zo dichtbij liet, maar ik wou niet kiezen voor angst. Wat betekent het volgens jou?

 49. Arek says:

  Ik ben een man en droomde van mijn eigen zwarte kat die zich verstopte, ik kon die niet zien. Tegelijkertijd droomde ik ook over een andere grote kat, het was een grote perzische kat, de kleur weet ik niet meer maar hij was zeker niet wit of zwart. Die perzische kat werd mij gebracht door iemand, ik kan mij niet herinneren wie. Die perzische kat zat dus eerst op de grond naast een bed en dan pakte ik die op en zat die met zijn grote ogen naar mij te staren. Ik had die ook geaaid. Mijn eigen kat zwarte kat was daar ook ergens maar liet zich dus niet zien. Ik had geen negatieve gevoelens bij die droom maar heb het gevoel dat dit een sterke betekenis heeft.

  1. Scarlet says:

   Hey Arek,

   Ook een man heeft een sensuele kant en daar gaat deze droom toch over. Je bent een nieuw/sterk/gevoelig deel van jezelf aan het ontdekken. En daar wordt als het ware voor gemaakt in jezelf.

 50. Kayleigh says:

  Ik droomde dat ik werd aangevallen door een kat, een paar keer achter elkaar.
  Ik wist dat deze kat boos op mij was, hij bleef bijten en krabben en ik liep er niet voor weg

 51. Marion says:

  Ik droomde over een kat onder het bed die muizen op at.

 52. Hilde says:

  Dag Scarlett,
  Ik droomde vannacht over een mij onbekende cyperse kat waarvan hele grote stukken haar verdwenen was – zag er heel naar uit. Ze werd van achteren mishandeld en was zo hulpeloos en triest…. Hilde

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad heel triest!
   Het gaan waarschijnlijk over een deel (sensualiteit) van jezelf die je nog onderdrukt en die nu heel graag vrij wil zijn.

 53. Hennieke says:

  Hi Scarlet, wat een mooie website heb je. Ik had hem nog nooit gezien maar ga hier zeker vaker komen. Ik droomde vannacht dat mijn kat in een haven van de steiger in helderblauw water viel. Ik sprong hem achterna en zag hem naar de bodem zinken en op de bodem liggen. Maar toen ik bij de bodem was zag ik hem niet meer en moest ik uit ademnood naar boven, zonder kat. Echt heel naar wakker worden 🙁

  1. Scarlet says:

   Dank je wel!

   Wat een nare droom inderdaad!
   Als we deze droom volgens de algemene betekenissen vertalen, heeft dit er mee te maken dat je je eigen sensualiteit/elegantie blokkeert, omdat er een angst op zit.
   Wat het echter ook kan betekenen is dat je een bepaalde verandering in je leven wilt maken, maar bang bent om daar mensen die je dierbaar zijn pijn mee te doen.

 54. Mariska says:

  Ik heb gedroomd dat mijn poes jongen had gekregen en ik probeerde ze te redden door ze bij haar te laten drinken maar ze liep steeds weg, ik was constant op zoek naar de kittens maar sommige op 1 na waren bijna te klein om re zien. Wat betekent dat?

  1. Scarlet says:

   Dit gaat er meer over dat je te veel om handen hebt om jezelf te blijven.
   Je voedt jezelf niet genoeg. 🙂

 55. Dutchess010 says:

  Hoi,

  Vanmiddag in een hele diepe dut, droom ik over een hele berg katten in mijn huis. Klein, groot, alle kleuren. Ik wilde ze allemaal vangen en mijn huis uitzetten. Het waren het er teveel. 1 had zelfs een gat ( als muis) in mijn deur van de gang naar het eetgedeelte gebeten. Ze waren overal. Op de trap, ik kreeg ze niet te pakken. Gewoon lieve leuke speelse katten allemaal. Er was geen agressie verder. Kreeg ze alleen niet allemaal te pakken. Toen ik wakker werd was ik verward en de droom was super realistisch en ging nog een beetje door toen ik wakker was. Katten waren inmiddels wel weg. heb nog zeker een half uur, na gespaced van de droom. Vrij croggie. Heb nog nooit een droom opgezocht, maar nu had k wel die drang. Vreemd. Ik zit in een lastige periode in mijn leven en ben vol bezig zelfliefde te vinden.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom is dus eigenlijk een uiting geweest van alle spanning die zich heeft opgebouwd de laatste tijd. Je bent op een (zelf)liefdevolle manier je ruimte weer aan het innemen en opruimen. Daar lijkt het meer over te gaan.

 56. Tamara says:

  Ik had net gedroomd, dat er veel mensen waren in ons huis en toen iedereen weg was, zag ik bij de voordeur veel haar van mijn kat en zijn hele staart erbij liggen zonder bloed die ik opraapte. Ik had een gevoel dat ze iets met mijn kat gedaan hadden, maar het kon iedereen zijn

  1. Scarlet says:

   Heftig!
   Dit is meestal een signaal dat je het gevoel hebt dat je sensitieve kant niet helemaal veilig is bij anderen.

 57. Anoniem says:

  Hallo
  Ik droomde vannacht dat ik bij een tuin stond, ik zag wat liggen in die tuin, en toen ik beter keek, zag ik dat er allemaal dode jonge baby kittens lagen. Ze waren nog heel klein, het waren meer embryo’s dan volgroeide katjes. Nu vraag ik me natuurlijk af wat dit kan betekenen. Later in mijn droom kwamen er allemaal slangen in voor.

  1. Scarlet says:

   Hey Anoniem,
   Dat klinkt alsof je dingen aan het verwerken bent uit je aller jongste jaren.
   Het zal met name over dingen gaan die je blokkeren in het zijn van je gevoelige zelf die toch zijn/haar eigen weg volgt.

 58. Droomster says:

  Hey, ik droomde dat ik bevallen was van een klein wit katje en ik gaf het borstvoeding. Ik gaf nog nooit borstvoeding maar het voelde aangenaam. Het at ook katteneten. In de droom was een vriendin ook bevallen van een (mensen)tweeling. Op het einde van de droom zei het tegen mij dat het bij het opgroeien liever in de kattenwereld zou zijn. Ik zei dat de mensentaal ons altijd zou verbinden.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Deze droom gaat erover dat je een proces in jezelf aan het afronden bent. Dit heeft waarschijnlijk betrekking op hoe ‘lief’ je was voor anderen.
   Je bent dit gezonder aan het maken en je zelfvertrouwen aan het voeden, terwijl je je onzekerheid steeds meer loslaat.

 59. Lisaa says:

  Goeiemorgen mevr Scarlet,

  Aangezien jij/u veel over dromen weet en ik graag zou willen weten wat mijn droom betekent, leg ik hem voor;
  Ik droomde over een kat in een kooi, dat arme beestje zat er zo zielig bij, ik waarschuwde de eigenaar, maar het interesseeerde ze totaal niet en toen liep de kooi vol met water en ik werd heel boos op de eigenaar en probeerde de kat droog te maken en opeens waren er 3 zeiknatte katten, helemaal verkleund van de kou. En toen werd ik wakker.
  Hoop dat je me kan helpen, bij voorbaat dank.

  1. Scarlet says:

   Hey Lisaa,

   Dit lijkt er over te gaan dat je niet genoeg naar jezelf luistert en jezelf in een hokje probeert te stoppen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het proberen te voldoen aan wat anderen van jou verwachten.
   Je luistert hierbij niet genoeg naar jezelf en de signalen van je emoties, want die geven aan wat je nodig hebt: ruimte, rust en liefde van jezelf.

   1. Lisaa says:

    Dankjewel voor jouw snelle reactie, je hebt me erg geholpen, dankje!

 60. Jolein says:

  Hi Scarlet, ik word net wakker uit n droom dat ik mijn auto achteruit ging parkeren terwijl er twee katten in de buurt van mijn auto stonden. Ik reed dus heel voorzichtig achteruit maar was toch bang dat n kat zou overrijden.
  Mijn rechterraam passagierskant stond open. Een v d katten zat inmiddels hoog op n muurtjemaakte aanstalten mijn auto in te springen.
  Ondertussen stond er n man rechts achter de auto me te coachen/te roepen dat ik hoorzichtig moest zijn voor de katten. Een beetje bozig paniekerig zelfs. Terwijl ik af en toe terugriep: gaat t goed zo?
  Het voelde onprettig dat de ene kat ‘de sprongbeweging’ inzette. Ik wilde de kat eigenlijk niet in de auto.
  Ben benieuwd!

  1. Scarlet says:

   Hey Jolien,

   Dit gaat eigenlijk meer over de gevoeligheid en soms zelfs meningen van anderen.
   Jij probeert je als het ware hier tussendoor te manoeuvreren, terwijl het steeds meer binnen je eigen ruimte komt.
   Dat voelt soms heel onprettig.

   1. Jolein says:

    Hi, nog even n verhelderingsvraag. Bedoel je dat de energie van anderen teveel binnenkomt in mijn eigen ruimte?

    1. Scarlet says:

     Bijvoorbeeld als iemand gefrustreerd is. Dan voel je dat als het ware om je heen. 🙂

     1. Jolein says:

      Dank je. Dat klopt wel. Ik voel vrij veel. Wordt er ook vermoeid door.

 61. Wendy says:

  Goedemorgen Scarlet,

  Onze zwarte kat is sinds vier weken vermist. In de eerste dag van de vermissing droomde ik dat ik buiten onze zwarte kat zag lopen en toen ik naar hem toe ging, veranderde hij in een zwarte rat. Nu na vier weken droomde ik dat hij heerlijk opgekruld lag te slapen. Is dit puur verwerken of betekent het meer? Groet, Wendy

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Wendy,

   Dit klinkt inderdaad alsof het verwerkingsdromen zijn.

   Sterkte en hopelijk komt jullie kat toch nog op zijn pootjes terecht.

 62. Euretje says:

  Dag Scarlet

  Ik droomde vanacht dat ik in een huis was vol familie en vrienden. Ik werd steeds achterna gezeten door een witte poes. Deze was een jonkie, nog een kleintje. Overal waar ik ging kwam ze me achterna, maar ik was vooral bang voor de poes. Er waren momenten dat ik haar zelf opsloot in kamers of ik klom op een hoge kast zodat ze niet in m’n buurt hoefde te komen, maar het lukte haar steeds mij op te zoeken en te vinden. Tussendoor kwam er een bruine poes in de droom voor, maar die kwam mij niet zo achterna als die andere poes. Ze deed mij geen kwaad, maar het leek alsof ze bij mij wilde zijn. Mijn zusje zei op een gegeven moment dat ik haar gewoon bij me moest nemen, maar omdat ik zo bang was ontweek ik haar juist op alle fronten.

  Wat kan deze droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dit lijkt te betekenen dat je jezelf, met name de je kwetsbare en mooie kanten, niet helemaal durft te zijn en omarmen.
   Je zus kan hierin een aanwijzing zijn. Zij heeft ditzelfde stuk al wel omarmt of je aanwijzingen gegeven over welk stuk dit specifiek is.

 63. Avalon says:

  Ik heb zojuist een droom genad over mijn huidige kat , hij was in de droom ernstig ziek en moest ingeslapen worden echter belde ik iemand voor een thuis euthanasie voor hem , die man die dat kwam doen plakte 2 pleisters op zn bekje wel met zn bekje een beetje open zodat ie nog ademen kon , ik mocht hen verder geen voeding geven , daarna maakte hij een soort altaar klaar waarop dit zou gebeuren , echter in de droom voelde ik heel erg dat ik afscheid moest nemen van mn meest dierbare vriendje . Dit deed me pijn tot in het diepste van waar een mens geraakt kan worden , ik heb niet gezien dat hij ingeslapen is want toen was de droom afgelopen

  1. Scarlet says:

   Hey Avalon,

   Dat lijkt me een zeer heftige droom die eigenlijk getriggerd is door angst.
   Ergens zul je bewust of onbewust heel even stil gestaan hebben bij het idee dat je ooit afscheid van hem zult moeten nemen en dat kwam in je droom zo tot uiting.

 64. Diana van Hal says:

  Hallo,
  Ik werd vannacht wakker omdat ik beweging op mijn deken voelde, als liep er een poes over mijn bed. Ik schrok wakker en dacht: ik ben mijn poes kwijt… ik bedacht waar ik m het laatst gezien had, in de woonkamer of de tuin… toen realiseerde ik mij opeens dat ie al 10 jaar dood is. Wat kan dat nu betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Diana,

   Dit is eigenlijk gewoon een uiting van dat je deze kat mist.
   Misschien was deze ook wel even op bezoek (als je daarin geloofd).

 65. Lien says:

  Ik ben stikster en droomde dat ik jassen moest verstellen
  (normaal maak ik kussens e n matrashoezen)
  nu lag er een nest kittens met de moeder tussen mijn werk met de hulp van mijn collega’s heb ik ze naar buiten kunnen krijgen omdat mijn hogere katten zou haten. Het kostte mij wel een hoop scharren omdat de moeder haar nest beschermde. (Ben altijd gek geweest van katten kost wat kost)
  Alvast bedankt hopelijk weet je genoeg

  1. Scarlet says:

   Hey Lien,

   Dit gaat simpelweg over een deel van jezelf, waarschijnlijk je kwetsbare en verzorgende deel, waar je niet helemaal je weg mee vindt.
   Je past je zelfs hiermee aan voor anderen.

 66. Angel says:

  Hoi scarlet,
  Ik had vannacht een rare droom. De droom begon als volgt.. 1 zoontje van me stond in de keuken en liep tegen iets onzichtbaars aan waarop hij mama roept en ik kom kijken. Het 1ste wat me opviel toen ik in de keuken kwam was dat het 2.30u was en plots 2.53u. Ik voel met mijn armen op die plaats waar mijn zoontje stond en ik voel een hele koude plaats waarop ik mijn man roepte en hij voelde niks. Mijn man zei toen dat er een poes door de deur kwam en houde de hond op afstand. Ik had opeens 2 kittens in mijn armen. 1tje zwart met wit en 1tje wit met heel licht ros geel achtig. Ik wou de hond van mijn vriend laten snuffelen aan de kitten om te kijken of ze het met elkaar konden vinden. Waarop de hond heel agressief reageert en tegen me aan begint te springen en de ros-gele kitten uiteindelijk een aantal keer aanvalt. Ik probeerde haar zo goed mogelijk te beschermen maar dat lukte niet en wat later overleed ze aan haar verwondingen getroost door de kat die ik vroeger had thuis. De andere kitten zwart met wit was in orde en die kon ik wel beschermen. Daarna werd ik wakker en ik keek op de klok 2.40u en het was bijna dezelfde tijd als in mijn droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Angel,

   Wat een heftige droom.
   Het eerste stuk gaat erover dat je veel meer op je gevoel mag vertrouwen, net als je zoontje wel doet.

   De kittens en de hond gaan erover dat je vooral je gevoel mag vertrouwen als het over anderen mensen gaat. Dat het soms beter is om niet te voordeel van de twijfel te geven. Aangezien je daar zelf veel pijn van kan krijgen.

 67. L says:

  Hallo,

  Ik was met een groepje en gingen op uitstapje. Dat uitstapje was dat iemand aan een dun touw ging hangen en heel hard door de natuur heen en weer ging. Een soort kabelbaan door de natuur. Alleen dan aan een dun touwtje. Maar dan ging het echt heel hard. Ik zelf deed dat niet, want dat zou ik zelf heel eng vinden en in de droom dus ook.

  Daarna..
  Ik was in het bos met kinderen van mijn werk en mijn collega aan het rond lopen. We gingen samen wat activiteiten doen. Geen grote activiteiten, meer kijken en ontdekken. Dit lijkt kort, maar we waren wel een tijdje in het bos.

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   Deze droom staat voor een ontdekkingsreis in jezelf. Je bent jezelf, de dingen die je eigenlijk nog niet van jezelf kent, steeds meer aan het ontdekken.
   Soms is dat eng en voelt dat als te snel en te veel, maar je kunt het zeker aan, met kleine stapjes.

 68. Moortje says:

  Hoi ik droomde vanacht dat ik bij me oude school was en me poes was bij mij zoals ze altijd doet en ik was de gras bij de voetbal kooi aan het kamen en me poes was bij me aan het genieten van het buitenweer met zonetje ik heb een goeie band met mijn poes en toen kwam er een akelige vent op de fiets die reed haar bijna over hij mikte echt op haar en ik kwam heel aggresief naar hem toe en zijd heey hallo kijk uit met je domme fiets je rijd bijna me poes dood toen zijd hij kijk maar uit als je het vol houd win je maar anders maak ik je poes dood en we begonnen te vechten ik had me poes in me armen om te beschermen ze bleef braaf bij me ook als ik haar even moest neerzeten soms had ik 2 handen nodig om die vent aan te kunnen hij had een mes en mikte elke keer bijna op
  Me
  Poes en elke
  Keer dat hij dat deed ik sloeg de mes met een koekenpan uit zijn handen ik schupte hem in zijn ballen om zo
  Meer tijd te winnen om weg te komen met me poes toen beschoot hij me met verdovingspijlen zodat hij de kans kreeg me poes te vermoorden maar hij kreeg mij niet verdoofd koste wat kost beschermde me poes wie haar wilt moet eerts langs mij dus ik verschool met in de school met me poes tussen me armen in en vertelde mensen die daar op school waren dat die man op de fiets me poes wilde vermoorde ik verschuilde me
  Met de poes in een hal zonder ramen waardoor die niet kon zien waar ik zat beschermde me poes met me leven de mensen die in school zaten kwamen voor mij op en me poes er werd geschoten maar we wonnen en me
  Poes was veilig wat betekend deze droom??

  1. Scarlet says:

   Hey Moortje,

   Dat klinkt als een heftige droom en dit is een verwerkingsdroom waarin je verwerkt dat je je toch met enige regelmaat onveilig voelt of het gevoel hebt dat je moet vechten in het dagelijkse leven, jezelf moet beschermen.
   Dit gaat met name over je lieve, zachte en vrouwelijk kant die je voor je gevoel moet beschermen.

 69. Maria says:

  Hoi Scarlet, vannacht droomde ik dat er twee jonge rode katten waren. Op een gegeven moment gingen ze paren. De poes ging er echt voor zitten. De kater beet de poes in haar nekvel en kroop boven op haar.

  1. Scarlet says:

   Hey Maria,

   Deze droom gaat er meer over dat je je eigen seksualiteit en sensualiteit aan het bevrijden bent. 🙂
   Passie is daarbij ook zeker een sleutelwoord.

 70. Susanne Staal says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb gedroomd dat er 3 hele gemene katten voor Mn deur stonden. Ze deden heel lelijk en wilden naar binnen. Al krabbend en bijtend heb ik ze steeds weer naar buiten gegooid. Dit moest een aantal keer omdat de deur heel moeilijk dicht ging. Het kleed ging er steeds tussen. Uiteindelijk is het wel gelukt en leek het alsof ze zelfs door de deur en muur zouden komen, maar ik heb ze niet meer binnen gelaten.

  Groetjes Susanne

  1. Scarlet says:

   Hey Susanne,

   Dit gaat over een tweestrijd/ruzie in jezelf.
   Er zit je iets dwars en je bent er nog niet helemaal over uit wat je ervan vindt of hoe je ermee om moet gaan.
   Dat creëert onrust in je systeem.

   1. Susanne Staal says:

    Grappig dat dat meteen zo naar voren komt. Ben gisteren idd zo naar bed gegaan.

    1. Scarlet says:

     Dan was je dat toch nog even aan het voortzetten in je droom. 🙂

   2. Kim says:

    Hoi zie dat je veel reageert op dromen heb zelf een droom gehad dat een oude bekende me een zwangere poes kwam brengen raskat Britse korthaar

    1. Scarlet says:

     Hey Kim,

     Dit gaat erover dat je merkt dat anderen graag voor je willen dat je meer tot jezelf komt, de volgende fase ingaat.

 71. Adrienne says:

  Goedemorgen Scarlet, ik droomde vannacht dat ik zwanger was en beviel van een kat. Het was geen kitten maar een grote,enorme lieve, kater.
  De droom duurde voor mijn gevoel heel lang en was ook uitgebreid. Het meest opvallende vond ik, ook tijdens mijn droom, dat niemand het raar vond dat ik zwanger was van een kat. Ik zelf vond het ook niet raar. Ik heb mijzekf nog wel in mijn droom afgevraagd hoe ik zwanger had kunnen worden van een kat maar het maakte mij ook niet echt uit.
  Heb jij een idee?
  Groetjes Adrienne

  1. Scarlet says:

   Hey Adrienne,

   Dit is qua betekenis eigenlijk een hele mooie droom.
   Deze droom gaat er namelijk over dat je een stuk dichterbij jezelf/je sensuele kwant bent komen te staan.
   Dit is waarschijnlijk iets waar je al langer naartoe aan het werken bent geweest. 🙂

 72. Adrienne says:

  ☺Dank je voor je reactie. ja! Ik denk het ook en het klopt ik ben afgelopen half jaar dichterbij mijzelf gekomen. De droom heeft een diepe indruk gemaakt wat een teken voor mij is dat het mij iets wil vertellen/ laat zien. Mooi!

 73. Cat says:

  Goedemorgen Scarlet,
  Ik droomde dat er een python over het gras kroop in de tuin waar ik was. Mijn katten liepen los en ik was ongerust dat de slang ze te pakken zou krijgen, dus haalde ik ze steeds weg zodra ze in de tuin kwamen. De katten waren eigenlijk niet bang van de slang. Een van de katten was mijn overleden kat Joesje. De andere was een van mijn huidige katten, die in mijn handen veranderde in een zwarte cavia. Hihihi Ergens wist ik wel dat de katten best voor zichzelf zouden kunnen zorgen, maar ik nam het zekere voor het onzekere.
  Wat zou dit kunnen betekenen? Alvast bedankt voor je uitleg.

  1. Scarlet says:

   Hey Cat,

   Deze droom gaat erover dat je jezelf kwetsbaarder inschat dan je bent.
   Je bent te ‘voorzichtig’ met jezelf en de mensen van wie jij houdt.
   Dat staat je soms ook behoorlijk in de weg, waardoor je niet meer zo bent als je werkelijk bent.

  2. Allisha says:

   In weet dat dit niet helemaal bij dit kopje past maar ik had voornamelijk vroeger altijd dromen waarbij mensen mij gingen uit kietelen, zo intens dat ik er wakker van werd. En het gekke is dus zodra ik wakker was voelde ik het gevoel van uit gekieteld worden nog steeds. Ik moet eerst even lopen en dan gaat het gevoel weg.. ik heb het nog steeds wel eens. Ik heb het ook een keer aan mijn huis arts gevraagd maar die zat mij aan te kijken alsof ik een en of andere gek was..

   Misschien weet u waar dit vandaag komt.

   Met vriendelijke groet,

   Allisha

   1. Scarlet says:

    Hey hey,

    Het klinkt alsof er in je slaap wat bijzonders gebeurt.
    Ik denk dat het te vergelijken is wanneer je been in slaap valt omdat je erop hebt gezeten.
    Waarschijnlijk waren je zenuwen aan het ontwikkelen en groeien terwijl je sliep of je lag daadwerkelijk echt verkeerd.
    Daardoor ontstonden sensaties die je dromen beïnvloedde en dus zo vertaald werden.

 74. devi says:

  Ik heb gedroomd over 2 katjes die mijn baby zijn en dat ik ze mijn eigen borstvoeding geef. Thuis heb ik inderdaad 2 katten maar ze zijn al 7maanden groot.

  1. Scarlet says:

   Hey Devi,

   Dit gaat volgens mij wel over echte katten, dus de kans is groot dat het over je eigen katten gaat.
   Het is een uiting van liefde en zorgzaamheid. 🙂

 75. Anja H says:

  Ik heb gedroomd over mijn kat, een flinke poes met 1 oog. In mijn droom lag zij naast mij lekker te koelen. Op het moment dat ik stopte met krioelen had ze haar beide ogen open. Heel vreemd want mijn katten gaan nooit mee naar bed.

  1. Scarlet says:

   Hey Anja,

   Dit is je eigen systeem die probeert aan te geven dat je ‘je ogen open mag doen’.
   Dat er iets is wat je over het hoofd ziet, waarschijnlijk niks ernstigs, maar wel vervelend.
   Het zal iets zijn wat je rust verstoord en dichtbij je staat, aangezien de droom op bed plaatsvindt.

 76. Kim says:

  Hallo, ik droomde dat ik een zwarte kat vond. Ik kende de kat. Zij was onder handen genomen door een sadist. Want haar vacht was losgesneden, maar zat nog wel vast bij de schouders. Bij haar achterwerk was de vacht weg en er was met een mes in gesneden. Het bloedde niet. haar voetjes waren eraf. Maar de kat kon nog wel lopen.
  Ik heb de kat mee naar huis genomen en op een bedje gelegd. Op weg naar huis liep ik samen met de kat langs een kooi met zeer gekleurde (veel felgeel) vogels (volgens mij papegaaien). De papegaaien waren slecht behandeld en zaten in een veel te kleine kooi.
  Er gebeurde nog meer in deze droom, maar dat ging niet over de kat.

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Deze droom gaat over twee dingen:
   aan de ene kant zie je steeds meer dingen om je heen die niet kloppen, mensen die elkaar en dieren pijn doen en dat zit je dwars.
   Eigenlijk ben je dit zo een beetje aan het verwerken.

   De andere droom gaat erover dat er mensen zijn die dingen tegen je gezegd of bij je gedaan hebben waardoor jij je aan bent gaan passen en minder goed voor je grenzen bent gaan zorgen.
   Daardoor raak je ook een stuk van je ‘levensenergie’ kwijt.
   Deze droom geeft je aan dat het tijd is om beter je grenzen neer te zetten en voor jezelf te zorgen.

 77. Tessa says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb vannacht gedroomd over een kat die mijn zusje aan het krabben was, ik zag dat het pijn deed en zei tegen de kat dat ‘ie maar naar mij moest komen. Normaal ben ik bang voor zo’n kat in mijn droom, maar ik bleef zitten en hij krabte mij ook, de pijn voelde ik amper. Vervolgens ging hij weg.

  Heb jij een idee wat dit kan betekenen?

  Groetjes Tessa

  1. Scarlet says:

   Hey Tessa,

   Dit gaat over twee dingen: aan de ene kan heb je het gevoel dat je zusje zichzelf niet altijd even goed beschermd tegen anderen en aan de andere kant gaat deze droom erover dat je zelf steeds sterker wordt en meer voor jezelf (en anderen) opkomt.

 78. Ula says:

  Goedemorgen,
  Mijn droom ging over een ex, die in NYC woont waar ik heen ben gevlogen en ineens is daar onze poes, die doodnormaal tevoorschijn komt…mijn verbazing was groot. Hij vind het maar heel normaal, hij weer het bestaan niet van mijn huidige huisdier.
  Zou het super fijn vinden als deze droom me meer helder werd. Super dank, alvast.

  1. Scarlet says:

   Hey Ula,

   Dit is een stukje verwerking van de relatie van toen.
   Eigenlijk zegt deze droom dat je een stukje van jezelf hebt achtergelaten bij hem.
   Je tijdens de relatie als het ware aangepast hebt aan hem en dat het nu echt tijd is om weer helemaal jezelf te worden.

 79. L says:

  Hallo,

  Ik weet dat deze droom niet bij de stukje hoort, maar weet niet waar ik het moest plaatsen.

  Ik had veel gedroomd
  Ik droomde dat ik berichtjes aan het sturen was met mijn ex van de basisschool. Het was een leuk gesprek. Duidelijk ook van zijn kant interesse.

  Even later was ik bij de dokter voor een aantal dingen. Maar wat ik nog weet is dat ik keelpijn had en daarvoor hele kleine naalden in mijn wang. Die naalden deden dus zeer. Hij begreep niet waarom ik die van de vorige dokter had gekregen. Toen schoot hij een derde oorgaatje bij van oorbellen en hij schoot verkeerd, er was een stukje oor af van de zijkant. Dit vond ik zo erg! Ik vond het verminking. Toen moest ik zo hard huilen in me droom dat ik er dus wakker van werd. Hij zei dat hij ging kijken wat hij er aan kon doen..

  Er was nog veel meer gebeurd maar dit is wat ik nog weet.

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   Dit is duidelijk een zoekende droom, waarin je in jezelf aan het zoeken bent naar manieren om jezelf beter te uiten en je meer te verbinden met mensen die daadwerkelijk interesse in je hebben.
   Op afstand gaat het namelijk wel oké, maar het is tijd voor de volgende stap.
   Je bent alleen bang dat anderen je pijn gaan doen (dat je dingen gaat horen die niet leuk zijn).

 80. Bansie says:

  ik droomde over een rooie dikke bolle kat die alleen zat en ze zat te schuilen voor iets .
  toen riep ik haar en ging ik haar aaien en ze vond het leuk en toen ging ze mijn hand heel hard tegen haar buikje drukken en dat vond ze heel lekker …meer weet ik niet ..kan iemand me helpen wat het betekent ?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je een stukje angst en kwetsbaarheid in je draagt wat zich het liefst wil verstoppen.
   Tegelijkertijd geeft deze droom aan dat het niet nodig is en dat je het veel meer naar je zin hebt, wanneer je veel meer doet wat je leuk lijkt. 🙂

 81. Fleurtje Cindy says:

  Hey,
  Ik ben kat nu meer als een maand kwijt… normaal gaat ze een paar dagen wandelen en komt ze weer… nu hoop ik en zeg ik vaak in mezelf roxy komt terug het is niet de eerste keer da we hier katte kwijt zijn nu al de zoveelste… 🙁 nu had ik overlaatst gedroomd da ze hier aan de deur stonde en dat ze zeide da ze haar dood terug hadde gevonden hier een eind van… en dan er na terug een droom dat ze gwn hier kwam aangewandelt terug op de oprit zodat er niets was gebeurt… ik hoop echt dat dit gebeurt da ze terug komt… maar ik weet het 🙁 ik zit ook met een eigen zaak stress enz dak dan lees da ze u helpen met me zelfvertrouwe te geven… maat wil ze terug… 🙁
  Liefs Cindy

  1. Scarlet says:

   Heel veel sterkte!
   Helaas zeggen deze dromen niet echt iets over wat er wel of niet gaat gebeuren.

   1. Fleurtje Cindy says:

    Ow spijtig… 🙁

 82. Emin says:

  Hoi ik droomde dat mijn kat mijn ging bijten en dat hij mijn maar niet los ging laten ik ging huilen en ik wilde hem niet meer wat betekent dat zeg mijn aub wil graag weten dankjewel

  1. Scarlet says:

   Hey Emin,

   Deze droom gaat erover dat je in tweestrijd bent me jezelf.
   Je hebt bepaalde eigenschappen/gedragingen die je van jezelf ergens weer niet zo leuk vindt.

 83. Melissa says:

  Een hele goeie morgen scarlet,
  Ik droomde dat er plots zwarte met witte vlekjes kittens plots uit een doos sprongen en me aanvallen , ik kon er een paar van me afweren maar ze waren bijna leefloos en terwijl ik de andere zijn nagel uit men teennagel trok en me die enorme pijn voel , zag ik men broer en die hielp me , toen zagen we een ziekenhuisbed met witte lakens en lag er een boekje met hun namen erop en men broer en ik legde de kittens in het bed en die waren rustig daarna ,
  Toch weer een rare droom en hoop dat jij me hierbij kan helpen ,
  Gr Melissa

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Het eerste stuk van de droom gaat erover dat je niet altijd even lief bent voor jezelf, te streng bent voor jezelf, waardoor je ook minder goed je ‘lieve’ zelf kunt zijn.
   Je broer heeft dit ook of die heeft dit door van jou en probeert je te helpen.

   Daarna geeft de droom aan dat het tijd is om beter voor jezelf te zorgen zodat je jezelf hierin kunt ‘helen’.

 84. Joke says:

  Hallo Scarlet, heb afgelopen nacht gedroomd dat er een kat zich vastgreep in mijn linkerhand. Hij bleef vasthouden en zn nagels in me haken tot ik wakker schrok.
  Wat betekend dit?
  Mijn leven staat momenteel even op de kop door verschillende heftige dingen die ik mee maak, zal hier vast iets mee te maken hebben?

  1. Scarlet says:

   Hey Joke,

   Dit kan symbool staan voor het vastlopen in je gevoelens en dat doet zeer.
   Dus daar heeft het zeker mee te maken.
   Sterkte!

 85. Ivon says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat ik bij mijn vriend in de tuin was. Er lag een soort van fundering die in het midden al droog en hard was maar de randen waren nog zacht en nat. Ik stond daar met een oude schep met een kromme steel de randen gelijk te maken. Maar het was veel te nat nog. Mijn vriend kwam eraan en zei dat ik de schep in de schuur kon wegzetten. Ik loop naar de schuur en zie voor de deur zeker één dode kat, het leek of er al meerdere katten daar dood waren gegaan, ëén gewonde kat en een kitten. Ik schrok van wat ik zag, wilde mijn vriend roepen, maar toen werd ik wakker.
  Ik dank je alvast voor je reactie.
  Heel fijn dat je dit doet Scarlet. Dankjewel

  1. Scarlet says:

   Hey Ivon,

   Deze droom gaat erover dat je soms iets te ongeduldig bent.
   Je systeem vraagt je eerst je eigen basis (zoals praktisch in alle dag, je ritme, maar ook emotioneel en mentaal) te versterken met alle rust en vooral alle tijd.
   Anders is het soms te lastig en gaat het onhandiger dan het zou kunnen.
   Het geeft vervolgens ook aan dat dit ‘snel’ willen met de meest voor de hand liggende hulpmiddelen je ook je rust, intuïtie en sensualiteit op bepaalde momenten kan kosten.

 86. Ivon says:

  Hi Scarlet,

  Super bedankt voor je reactie

  Betekent dit dat ik me teveel bezig hou met andere mensen te helpen?
  Bedoel je met “snel” willen, snel resultaat willen?
  Dat ik me beter bezig ga houden met mezelf?
  Heb ik het zo goed begrepen?

  Alvast hartelijk bedankt weer❤

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Het is meer op jezelf gericht, dat je misschien dingen te snel onder de knie wilt helpen. Te perfectionistisch bent voor jezelf.
   Dus het beter met jezelf bezig houden is al heel erg goed. 🙂

   1. Ivon says:

    Dankjewel❤

 87. Joyce v. says:

  Hallo, tijdens mijn zwangerschap heb ik enorm veel last van dromen waarin ik pijn voel. Zoals mijn bange kat die getraumatiseerd is van bij de broodfokker. Die mij dan als volgt onder de lakens bijt en krabt tijdens mijn droom terwijl ik lig te slapen. Ik werd wakker wilde mijn vriend wakker maken en schreeuwen omdat ik de pijn echt voelde. Maar ik kon net niets van geluid uiten. Heel bizar. Ik deed zoveel moeite maar het ging niet. Als volgt werd ik wakker om 12uur. En begon wat te googlen. Hopelijk heb je hiervoor een geruststellende uitleg. Die pijnlijke dromen komen vaak voor maar dan in andere contexten. Zoals gekidnapt worden terwijl ik lig te slapen. Echt niet leuk wakker worden. Hellpppp dit boekt mij zorgen !!!!

  1. Scarlet says:

   Hey Joyce,

   Deze droom gaat eigenlijk over het verwerken van allerlei lichamelijke sensaties die je op dat moment had.
   Het geeft ergens ook aan dat je lichaam wel ‘pijn’ heeft, maar dat je dit niet helemaal bewust voelt.
   Dit zorgt er wel voor dat je eigen sensuele eigenschappen niet helemaal omhoog komen.
   Het gaat er ook over, zeker in context met je andere dromen, dat je even een disconnectie hebt met je lichaam (en jezelf), waarschijnlijk door de lichamelijke veranderingen die allemaal plaats vinden.

 88. Joyce v. says:

  Ook heb ik nog een droom gehad over mijn andere kat en mijn vriend. Mijn vriend had mij bedrogen in men droom ik ben dan ook vertrokken. Kwam terecht in een grote carrefour waar ik een groep mensen leerde kennen. Zijn dan allen samen pizza gaan eten .. opeens kwam mijn kat op bezoek, plaste iedereen onder. Vertelde ik de personen dat hij content/ tevreden was om hen te zien. Toen ik wakker werd was ik tog even stil. Achteraf begon ik enorm te lachen! Maar zit daar dan een betekenis achter ?

  1. Scarlet says:

   Deze droom geeft aan dat je ook een (lichte) disconnectie met je vriend voelt op dit moment. Misschien heb je het gevoel dat hij niet helemaal goed voor jezelf zorgt.
   En je mist (daardoor) ook een beetje meer connectie met anderen mensen, gewoon gezelligheid.

 89. Ans says:

  Vannacht droomde ik dat ik in onze uiskamer zat met mijn man en een vrouw …ze leek op iemand die ik van vroeger kende. Ik keek door het raam. Het was donker buiten. Toen zag ik een lichte ( wittige, crèmekleurige) uil voor het raam, die naar binnen keek. Ik zei , ‘kijk een uil’., waarna de uil ineens veranderde in een licht kleurige kat. De vrouw begon de kat uit te dagen door voor het raam Bep uitdagende bewegingen te maken. Ik stond er bij en ik keek ernaar , vond het niet slim van haar dat ze dat deed. Toen werd de kat zo boos dat ie door het raam naar binnen brak. Ik dacht ‘ o jee, dit gaat niet goed’….Ineens was er ook een jong hoog blond meisje van 6 a 7 jaar, met een beetje krullend haar in d kamer. De kat ging boven op haar hoofd zitten. Ik zat er naar te kijken wat er gebeurde als een toeschouwer. Het was minder erg , minder schadelijk dan ik had gedacht. Toen werd ik wakker en heb daarna wel een uur lang onrustig wakker gelegen.
  Ik ben heel benieuwd naar jouw uitleg. Ik heb zelf trouwens bruin , stijl haar.

  1. Scarlet says:

   Hey Ans,
   De uil staat hierbij symbool voor je eigen wijsheid en inzichten die eigen meer aandacht van je willen. Daar mag je meer op bouwen.
   Nu wordt dat geblokkeerd omdat je bang bent dat als je door andere mensen uitgedaagd wordt, je wat feller ‘kattig’ wordt wanneer je meer op jezelf en je wijsheid gaat vertrouwen.
   Deze droom geeft vervolgens aan dat het allemaal wel mee zou vallen, omdat je ook ziet dat er lieve en onschuldige mensen zijn.

  2. Linda van Erkelens says:

   Hi Scarlett,
   Ik droomde dat Klager onze Boskat van bijna 19 een bosmeertje inliep,heel parmantig.
   Op een gegeven moment gaat hij zwemmen maar komt al dieper in het water te liggen.
   Ik roep hem, hij komt gelukkig richting de kant maar verdwijnt helemaal onder water. Helemaal in paniek ga ik hem zoeken, ga het water in maar zie niets, dan voel ik hem en kan hem pakken en de kant opgaan. Ik ben zo gelukkig maar ook zo bang dat hij ziek wordt van het koude water en doodgaat.

   Groetjes Linda

   1. Scarlet says:

    Hey Linda,

    Dat klinkt als een hele intensieve droom!
    Het gaat er in de eerste instantie over dat je bang bent hem te verliezen, wat heel logisch is als ik zijn leeftijd lees.
    Het gaat er ook over dat je bang bent dat je in het dagelijkse leven (los van hem) niet altijd snel genoeg handelt.

    1. Linda says:

     Dank je voor de snelle reactie , ik kan daar wel iets bij bedenken.
     Ik zie er inderdaad erg tegenop dat hij er op een dag niet meer is, en misschien dat ik bang ben mijn nieuwe baan niet snel genoeg onder controle te hebben.
     Gr.Linda

 90. Ans says:

  Dankjewel,
  Wat een prachtige uitleg van de droom!
  Ik word idd in deze periode enorm uitgedaagd….voelt als een hele zware naar beneden drukkende kracht op mijn hoofd. Ik sta op het punt om mijn schuldgevoel helemaal los te laten tav mensen die mij naar beneden gedrukt hebben ( nog proberen) vanuit hun ego , angsten en zelfbescherminsmechanismen, omdat ik het contact met hen ( tijdelijk) los gelaten heb….ik ben er lang genoeg echt ziek van geweest ( ik ben erg heldervoelend ,ook op afstand) , met mijn te lievigheid voor een ander, waarmee ik mezelf vaak in de steek heb gelaten….het is goed dat ik wat kattiger word. Tegelijkertijd voel ik mijn licht de laatste week ook weer sterker vanuit mijn hart.
  Zo moeilijk om helemaal voor de wijsheid te gaan en van daaruit mijn keuzes te maken…met name naar mijn familie toe en de familie van mijn man, vanuit een oud plichtsgevoel en verantwoordelijkheidsgevoel, al weet ik dat ik niet verantwoordelijk ben voor de keuzes die anderen maken en voor de spelletjes die ze spelen. Gelukkig zitten er ook een paar mooie mensen tussen en heb ik juist door de mensen die veel weerstand bieden ( naar mij toe) enorme lessen geleerd en psychologische inzichten gekregen. Ze hebben mij gewezen op mijn zwakke plekken….angst voor afwijzing , oordeel oa ….daar probeer ik aan te werken door er met acceptatie en liefde te kijken.
  Nogmaals dank voor je reactie!

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan!
   Dat is heel erg pittig!
   Inderdaad, dan mag je zeker wat kattiger worden.
   Heel veel sterkte mooi mens.

 91. L says:

  Mijn droom gaat niet over katten, maar ik wist niet waarbij ik deze moest plaatsen.

  19-11
  Ik droomde dat mijn moeder vertelde dat ze het ging uitmaken met haar vriend. Ze irriteert zich aan hem vertelde ze. Voor het nieuwe jaar zou ze het uitmaken.

  Mijn zus en ik waren opstap en ze deed alleen maar wat ze zelf wilde en zag geen gevaar in iets.

  Toen ik naar huis liep van het stappen kwam ik iemand tegen en die zei dat ik perse geld moest geven. Dat was een vals iemand en die deed dat bij meerdere mensen die terug kwamen van het stappen. Ik was hier om wel wat in paniek en bang want ik was alleen.

  Ik wilde contact maken met een jongen via de telefoon en toen duurde het wel even voordat hij reageerde. Ik merkte dat ik dat niet leuk vond. Even later was ik ergens en hij ook en lachte hij naar mij en ik keek op me telefoon, had ik bericht van hem.

  Ik ben erg benieuwd wat deze droom allemaal te vertellen heeft. Het was nogal veel informatie.

  Groetjes, L.

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   De onderliggende betekenis van deze droom is dat je te veel bezig bent met voor anderen zorgen en je zorgen maken om anderen.
   Het valt je (onbewust) op dat je moeder niet helemaal gelukkig is in haar relatie en je verwerkt dat in deze droom.
   Je voelt aan dat je zus wat naïef is en maakt je daar zorgen om.
   Tegelijkertijd zoek je naar gelijkwaardige en warme verbindingen, maar voel je je vaak een beetje genegeerd of ben je bang dat je niet belangrijk genoeg gevonden wordt.

 92. Karin Heuving says:

  Hallo,
  Na mijn scheiding zijn de honden met mij mee gegaan en de poezen met mijn ex. Nu weet ik dat mijn ex verhuisd is naar Duitsland en de poezen zijn mee verhuist. Nu heb ik al een paar dagen gehad dat als ik op bed ga ,het voelt alsof een van die poezen bij mij ligt. Een poes ging eerder altijd op mijn heup liggen als ik op bed ging en op mijn zij draaide. Nu al paar dagen gehad dat ik die druk op mijn heup voel,ik moet dan ook heel erg aan haar denken en wordt dan heel verdrietig….
  Wat kan dit betekenen?
  Liefs Karin

  1. Scarlet says:

   Hey Karin,

   Dit zou ik zelf wat spiritueler benaderen, want het klinkt alsof je energetisch contact hebt met deze lieve poes.
   Waarschijnlijk zijn jullie ook echt even energetisch verbonden en voel je dit zo.

 93. Jeanny says:

  Ik heb gedroomd dat ik mijn hond in de nacht in de tuin liet en toen zag ik een kleine kat ik dacht eerst dat het een muis was en mijn hond ging er achteraan want die heeft wat met katten waarom ze ze wilt pakken. En toen zag ik ineens een stuk of 6 volwassen katten en toen was mijn hond bang en werd aangevallen. Ik pakte een bal om die katten weg te je jagen zodat ik mijn hond kon redden en toen ik naar voren leunde sprong er een kat naar mijn buik en zette zijn nagels in mij en bleef hangen.. ik schrok in mijn droom en gilde.. toen werd ik wakker met het gevoel dat ik aangeraakt werd op de plek waar die kat sprong en ik had mijn hand op de plek. Wat betekend deze droom voor mij?

  Groetjes Jeanny

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je een angst hebt voor de emotionele reacties van anderen. Dat mensen jou en dieren/mensen die je dierbaar zijn vervelend kunnen behandelen omdat ze niet met hun eigen emoties en kattigheid om kunnen gaan.
   Het raakt je in je eigen gevoelens en emoties en dat probeer je eigenlijk te verwerken. 🙂

 94. Debster says:

  Hoi hoi,

  Ik heb 2 weken geleden mijn kat dood gevonden in de kast… in de houding dat ze nog aan het klimmen was…

  Zojuist droomde ik dat ze dood bij de wasmand in de douche lag… maar heel tevreden en liefdevol.wel haar poten gedraaid.. is dit een stukje verwerking of heeft dit een betekenis

  Liefs debster

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is inderdaad een verwerkingsdroom.
   Er zit wel een stukje onder dat je ergens weet dat ze haar rust heeft gevonden.

   1. Debster says:

    Aaah ik hoop het maar.. ze was nog niet zo oud en mis er erg… vooral de stilte! Hoop dat ze er zelf dan vrede mee heeft. Dankje wel!!

    1. Scarlet says:

     Dat snap ik helemaal! Heel veel sterkte. <3

 95. Lotte says:

  Hoi,
  Ik heb gister gedroomd dat ik op een weg was en op de stoepen links en rechts van me zag ik overal honderd katten. Ik zag oranje katten met groene ogen en zwarte katten. Ze keken me nieuwsgierig aan. Voor mij voelde dit niet als een bedreiging aan. Was benieuwd wat dit betekend.

  1. Scarlet says:

   Hey Lotte,

   Dit gaat erover dat je steeds minder bang wordt om gewoon te doen wat je wilt doen. 🙂

 96. Tessa says:

  Ik droomde dat een meisje uit woonvoorziening waar ik werk vroeg of ze met een baby born mocht slapen omdat ze zich dan veilig voelde. Ik zei nee dat kan niet. Toen we verder liepen was de hele woonvoorziening vol met allerlei onbekende mensen, en lagen er Aziaten te gamen op vloerkleden die ik in huis heb. Toen we verder liepen, liepen er overal kittens die zichzelf moesten verzorgen. Ik bukte om er 1 aan te halen, een zwarte kat kwam naar mij toe en beet me. Toen schrok ik wakker.

  Weet jij wat dit betekent?

  Alvast bedankt, liefs Tessa

  1. Scarlet says:

   Hey Tessa,

   Deze droom gaat erover dat je het heel graag goed wilt doen en mensen wilt beschermen en verzorgen.
   Je geeft daarbij echter te veel van jezelf weg en geeft je grenzen nog niet goed genoeg aan.
   Hierdoor doen anderen je soms ineens ook ‘pijn’.

 97. Jessica says:

  Hey scarlet,
  Ik heb vanacht gedroomt dat
  Ik en men ouders zaten in de auto en mijn poes ging mee ( gewoon los niet in een kooi ofzo). We stopte even en we stapten allemaal uit samen met mijn poes. Even later vertrokken we weer maar bestefte ik al snel dat mijn poes er niet meer was. Ik keek achteruit door mijn raam en zag dat ze heel verdrietig zat te kijken hoe we vertrokken. Ik zei tegen mijn ouders om te stoppen zodat ik haar kon pakken maar ze luisterden niet, ze zeiden dat het niet uitmaakte. Ik begon heel hard te huilen en bleef eisen om terug te gaan. Er gebeurde nog vanalles maar dat heriner k me niet meer. Ik weet wel dat ik voordat ik wakker werd, dat de poes toen terug was.
  Ik hoop heel erg dat je me kan helpen want het is al de derde keer dat mijn poes wegloopt en ik erachter aan ga of juist dat ik weg ga zoals deze droom maar toch niet achter haar kan gaan. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is want ik ben niet zo goed in uitleggen. Alvast bedankt!

  Dit is de tweede keer dat ik een reactie zet want men eerste keer heb ik de verkeerde email adres gezet en ik wil zeker weten dat ik een email krijg als u geantwoord heeft. Sorry

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat er specifiek over dat je iets los hebt moeten laten in je leven wat je niet los wilde laten of dat je ergens heel erg gekwetst bent en daardoor een stukje van jezelf blokkeert.
   Je probeert dit te helen, maar er zijn nog emoties die eerst geuit mogen worden.

   Geeft niks. 🙂

 98. Moon says:

  Ik heb zojuist gedroomd dat mijn oudere kat van het balkon gevallen was een verdieping omlaag toen ik daar aankwam was de kat alweer een verdieping gevallen maar die mensen waren ook niet thuis dus ik werdt er door iemand anders in gelaten zodat ik bij mijn kat kon
  Deze bleek gewond aan zn snuitje en liep wat mank.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat over het gevoel dat je niet echt op mensen kunt rekenen wanneer er iets niet helemaal goed gaat.
   Gelukkig weet je ergens ook dat er altijd wel iemand is waar je op kunt bouwen.
   Alleen zorgt dit eerste gevoel er wel voor dat je jezelf niet altijd even goed uit.

 99. Darin says:

  Hey hey,

  Ik.heb gedroomt over een kat dat meer als zwarte schaduw en haar/zijn staart had een kop. En die was steeds bij mijn man en elke keer dat ik bij mijn man wou gaam die straat ging me weg jagen en lijkte dat ie met mij praat om weg te gaan. Ik kon niet langs gaan om bij mijn man te komen.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je het gevoel hebt dat iemand tussen jou en je man instaat.
   Dat kan een familielid zijn, maar ook een ex (zelfs wanneer daar geen contact mee is) of een gewone vriend.
   Het is in ieder geval iemand die je man al langer kent of iemand uit zijn verleden.

 100. sandra says:

  Ik droomde dat ik de zorg had over een witte kItten. Ik moest deze van het ene huis naar het andere verhuizen in een soort kinderwagen waar ze telkens bijna uitsprong. Toen ik in het nieuwe huis was kon ik haar los laten. Maar ook daar had ik het nog druk met de kitten omdat ik bang was dat ze weg zou lopen of ergens vast kwam te zitten.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je eigenlijk jezelf goed aan het ontwikkelen bent. Waarschijnlijk komen er talenten bij jou steeds meer naar voren. Alleen weet je nog niet helemaal hoe je er mee om wilt en kunt gaan.
   Er zit een angst dat het verkeerd uitpakt en zoekt er een goede weg mee.

 101. Arbena says:

  Hoii,

  Ik heb gedroomd over dat ik afscheid moest nemen van me poes vanwege dat er een mevrouw haar wouw kopen en ik wouw dat niet maar me vriend wel en toen liep ik naar haar toe en ik begon alleen maar te huilen en haar aaien toen werd ze meegenomen en toen zag ik vanuit het raam naar berenden dat die vrouw wouw me poes optillen en in de auto doen en opeens rende me poes weg en toen werd ik wakker.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je jezelf in je relatie(s) teveel wegcijfert en dat begint toch wel een beetje zeer te doen.

 102. madina says:

  hey,
  ik heb een droom gehad over een donker bruine/zwarte kat
  die op mijn schoot kwam liggen en ik mocht die de hele tijd troosten, die was heel rustig hij beet niet hij krabde niet (heel rustig dus). Ik heb ook 3 weken geleden PROBLEMEN gehad met een jonge waar ik op ben.
  zou het daar mee iets te maken hebben? Ook al klinkt het misschien raar want dat is ook heel belangrijk voor mij!
  bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je je eigen vrouwelijke kant steeds meer aan het ontwikkelen bent op een goede en gezonde manier waardoor je steeds krachtiger wordt.

 103. Sandra says:

  ik heb vannacht gedroomd dat ik 6 rode kittens een nieuwe thuis ging geven. Ik had ze opgehaald op het schoolplein van mijn kinderen zonder mandje of ander vervoersmiddel. Het was dus een hele klus om de kittens thuis te krijgen. De kittens waren speels en liepen alle kanten op maar wilden wel graag met me mee. Sommige van de kittens konden zelfs praten en zeiden als ze mij zagen. Daar is ons baasje daar gaan we wonen.

 104. F says:

  Goedemorgen,

  Ik heb vanacht gedroomd dat ik in het huis van mijn moeder (zij had vroeger 3 katten) drie katten eten aan het geven was. En in 1 blikje zat nog een karkas van een vogeltje, heel smerig zag dat eruit. Maar de kat at dat gewoon op.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je meer mag doen wat jijzelf fijn vindt.
   Je hebt veel gegeven (aan je moeder) en dat is zeker niet verkeerd, alleen nu heb je meer behoefte aan ruimte voor jezelf.

   1. f says:

    dank je wel! 🙂

 105. EH says:

  Ik droomde vannacht dat mijn poes opeens zwanger was en dat ze was bevallen van één kitten (ik wist helemaal niet dat ze zwanger was, want ze is gesteriliseerd, dus eigenlijk kon ze helemaal niet zwanger zijn). Toen was er dus opeens één kitten waar ze super goed voor zorgde en ze gaf helemaal geen tekenen meer dat er nog meer kittens aan zouden komen, geen tekenen van persen of wat dan ook. De volgende dag begon ze heel raar te doen en dacht ik dat ze dood ging. Alsof ze moest kotsen en poepen tegelijkertijd. Heel dat lichaampje was aan het schudden en samentrekken en doen alsof ze een of andere aanval had. Toen hield het op lagen er opeens 5 dode kittens. Ze had dus niet maar één kitten, ze had er 6, maar maar één had het overleefd. Ik voelde me enorm schuldig dat ik niet doorhad dat er meer kittens in haar buik zaten en dat ik haar niet heb geholpen om die andere 5 er op tijd uit te krijgen. Voelde alsof het mijn schuld was dat de andere 5 kittens het niet hadden overleefd omdat ik niet beter heb gecontroleerd of het echt maar één kitten in haar buik was. Wat zou dat kunnen zeggen?

  1. Scarlet says:

   Hey EH,

   Deze droom is een verwerking van een schuldgevoel wat je op een ander gebied voelt.
   Je hebt (onbewust) het gevoel dat je niet altijd goed genoeg oplet en dus dingen over het hoofd ziet.
   Er zit een faalangst onder die je zo probeert te verwerken.

 106. Tess says:

  Ik heb deze week gedroomd dat een van mijn katten, weliswaar eerst in de vorm van reuze groengekleurde zonnebloem stierf. Daarop volgend zie ik hem wel in zijn kattenlichaam liggen en krijgt hij precies een stuiptrekking en opent hij zijn ogen even om daarna definitief weg te zakken.
  Ik voelde onmacht en verdriet.
  Alvast bedankt om een verklarkng te willen geven van deze droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Tess,

   Wat een verdrietige droom.
   Dit gaat niet direct over deze kat, maar is eerder een signaal dat je een bepaald verdriet aan het verwerken bent.
   Het klinkt alsof iemand je teleurgesteld heeft en dat dat toch nog even dwars zit, al is het misschien even geleden.

   1. Tess says:

    Dank je wel, verklaring klopt helemaal! Ik ben er helemaal stil van geworden. Bedankt voor alles wat je doet en je positieve vibes!

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan mooi mens en dat is fijn om te horen. 🙂

 107. L says:

  Hallo, mijn droom gaat niet over katten. Ik wist niet waar ik deze anders moest plaatsen.

  Ik droomde over dat ik mijn haar ging afscheren, want ik was het in een keer beu. Ik liet aan de voorkant wat plukjes over en een soort van schuine pony. Daarna had ik heel veel spijt en wilde nep haar in of een pruik op, omdat ik niet over straat wilde.

  Wat kan dit betekenen?

  Groetjes, L.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je bepaalde eigenschappen van jezelf wilt veranderen.
   Af en toe ben je een beetje gefrustreerd met jezelf.
   Tegelijkertijd weet je ook dat het niet helpt om gefrustreerd met jezelf te zijn, want daarmee kun je jezelf pijn doen.

 108. Fnj says:

  Ik droomde over een zwarte kat met felrode ogen die liep in ons huis met een andere kat en ons eigen kat. De katten deden niks verkeerds. Wat betekent dat?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je iets los mag laten. Iets wat je denkt wat niet zo goed is, maar eigenlijk best wel meevalt.

 109. Wendy says:

  Ik droomde dat er een zwarte booskijkende blasende kat mijn eigen kat achterna liep mijn tuin in. Na meerderemalen naar mijn kat geblasen te hebben ging het in mijn tuin liggen op z’n zij. Mijn zus die bij me was merkte op dat de kat gewond was. Het had een gat in z’n buik en er stak een rib uit. Het at z’n eigen vlees van z’n rib waarvan ik dacht ach het beestje heeft gewoon honger. Ik zette eten neer voor de kat.

  1. Scarlet says:

   Hey Wendy,

   Dit gaat om een positieve verandering in jezelf.
   Je laat je steeds minder leiden door wat lijkt en zeker niet meer door wat niet goed lijkt.
   Je prikt er steeds meer doorheen en bent hierin steeds meer trouw aan hoe je met dingen om wilt gaan. 🙂

 110. Ann B says:

  Lieve Scarlet, via deze weg kom ik terug even naar je toe, je was in het verleden reeds verbazend behulpzaam met een droom ivm vissen vandaar. Ok… situatie schets, realiteit, dus geen droom: ons katertje Fons is reeds 10 dagen verloren, elke dag doen we wel iets om nieuws van hem te verkrijgen. Mijn jongste dochter (20j) droomt reeds 3 nachten dat ze hem vrolijk ziet lopen in de tuin, ze is zo gelukkig hem weer te zien dat ze iedereen erbij haalt om de vreugde te delen. In een andere droom ziet ze hem gewoom rustig thuis in de zetel zitten slapen, alsof er niets gebeurd is. Deze dochter is zeer sterk ‘aanvoelend’, maar met onze Fons komt ze enkel tot er ‘geen slecht gevoel’ bij te hebben. Dan mijn oudste dochter (22j), zij droomde dat ze op een boerderij was, daar stond een kruiwagen met een kikker die ging verdrinken in het water dat er in aanwezig was. Ze nam de kikker mee naar huis en bij thuiskomst bleek hij ons lieve Fonsje te zijn. Wij vragen ons af of deze dromen enkel onze ‘hoop’ inhouden? We zijn zeer benieuwd naar jouw reactie.

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Ann,

   Dit is zo lastig! Dus allereerst sterkte.
   De dromen zijn op de eerste plaatst inderdaad hoop dromen. Wat er ook in terugkomt is dat je jongste dochter haar dromen aangeven dat het goed met hem gaat, hij rustig is.
   Alleen zegt dat niks over of jullie hem nog vinden en of hij nog leeft.
   Dat maakt het zo lastig.

   1. Ann B. says:

    Lieve Scarlet, dankjewel voor je oprechte zorg en geruststelled antwoord.

    …. is hij nog in dit leven of niet…we sturen massa”s liefde naar ons vreugdebrengertje <3 ,
    Ann Olivia Emilie xxx

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan en dat is zo mooi! <3

 111. Nance says:

  Ik droomde net voor dat ik wakker werd dat ik onze kat vasthield en wilde neerzetten. Het was op een drukke plaats met auto’s.Telkens ik ze wilde neerzetten klauwde ze zich in me vast en werd ze kwaad. Ik kwam op een rustigere plek en daar kon ik ze pas neerzetten. Ze wandelde daarna rustig weg. Ik schok van zoveel kwaadheid dat ze tevoren had

  1. Scarlet says:

   Hi!
   Deze droom is meer een verwerkingsdroom die aangeeft dat je het heel erg goed wilt doen, maar soms nog zoekt naar wat dat precies inhoud.

 112. Nance says:

  Dankjewel Scarlet. Het klopt helemaal. Veel liefs en succes stuur ik je toe. (even de laatste zin corrigeren: ‘Ik SCHROK van zoveel …. ‘)

  1. Scarlet says:

   Dankjewel!
   Ik wens jou ook het beste toe. 🙂

 113. ACSf says:

  Hoi Scarlet, na een lange tijd herinner ik me weer mijn droom, omdat ik daarna wakker werd vannacht. Ik droomde over mijn eigen 2 katten. Ik zag ze aan de kant van de weg, naast het huis waar ik vroeger heb gewoond en waar mijn ouders nu nog wonen in het bos. Ze zaten of stonden voor het oprit van de buren. Ik zag ze daarna het oude bospad, wat er vroeger was maar nu niet meer, inlopen. Toen ik die kant opliep, zag ik ze samen een heel eind verderop in het bospad. Ik riep ze, maar ze sloegen beiden linksaf, een ander bospad in, wat verder het bos in gaat.
  Ik ging terug om hulp te halen. Toen ik terug kwam, waren ze niet meer te zien. Aan mijn rechterkant stond een man achter een bar. Hij vertelde iets tegen mij over mijn katten, wat weet ik niet (meer). Ik hoorde iemand naast mij zeggen: “Kijk maar, daar zit een non, zie je?”. Ik keek naar links achter mij en daar zat een non aan een houten tafel, op een houten bankje (zoiets wat je op duitse wijnfeesten ziet). Ze zat tussen andere mensen in, ik dacht voornamelijk mannen.
  Daarna werd ik wakker en was ik opgelucht dat het een droom was en ik mijn katten niet kwijt was.
  Ik ben wel benieuwd welke uitleg jij hieraan kunt geven.
  Dankjewel alvast, liefs

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je probeert alles goed te doen en iedereen in de gaten te houden.
   Alleen raak je daardoor soms je eigen pad kwijt, het pad wat voor jou het beste voelt.
   Deze droom geeft eigenlijk aan dat je je niet in hoeft te houden, aan een maatschappelijk beeld hoeft te voldoen of aan een beeld wat je van je familie heb gekregen te voldoen.
   Niet dat anderen slecht zijn of die beelden verkeerd zijn, maar je mag meer trouw aan jezelf zijn.

 114. Sanne says:

  Ik had vanacht een droom dat ik aan gekeken werd door een zwart grijze kat wat betekent dat

  1. Scarlet says:

   Dit betekent dat je jezelf het misschien iets te moeilijk maakt en mag kijken wat jijzelf nu graag wilt.

 115. Doris says:

  Hi ik heb net een droomgehad over een rood gestreepte kat. Eerst was het een jong katje echt een schattig bolletje die ik op verschillende plaatsen zag en probeerde te redden. Dit katje was de de weg kwijt en schuw. Uiteindelijk heb ik de kat gevangen. Eerst was het nog jong daarna een grote volwassen kat. Eerst viel die aan maar daarna toen ik zei dat het OK was en veilig toen was de grote kat chill lag op mijn schoot op zijn rug. Ben erg benieuwd wat je hiervan zegt dat het betekent alvast dank

  1. Scarlet says:

   Hey Doris,

   Dit is een droom waarin je (onbewust) een inzicht aan het verwerken bent.
   Dit inzicht gaat erover dat je niet iedereen kunt redden en ook dat wanneer je rustig blijft, wat de ander ook doet, dat je ‘wint’.

 116. Marion says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde dat ik weer thuis was (huis waar ik geboren ben) en ik was in de woonkamer en zag een heel raar klein beestje springen door de woonkamer. Het leek een soort pad maar ook niet helemaal. Vond het echt niet fijn dat er zoiets in de woonkamer was en zag opeens Ibra onze poes van de familie de kamer binnen lopen. Ik was erg blij aaide haar wat en ik hoopte dat zij dat raare beest naar buiten ging jagen. Ik zei daar heb je een raar beest waardoor ze er eerst mee ging spelen. Dat beest ging vluchten waardoor Ibra der achterna rende. Ibra wist hem uiteindelijk op te pakken en smijte buiten neer in de tuin. Toen dat beest in de tuinkwam hoorde ik opeens harde onweer /thunder en daarna ging het keihard regenen. Ik zat eerst nog te denken van ahh wat zielig voor dat beest zo ineens in dat vieze weer en zat bijna te overwegen om hem te helpen maar uiteindelijk besloot ik dat ik het maar niet ging doen.

 117. Kim says:

  Ik heb een enorm lief katje, mijn meisje Norah. Ik beschouw haar zo’n beetje als mijn kind al kan ik zelf geen kinderen krijgen. Maar dat terzijde, ik heb ongeveer 5 x gedroomd dat ik haar op 1 of andere manier kwijt was en haar niet kon vinden. Telkens een andere setting, bijvoorbeeld op een vliegveld. Terugkerend onderwerp is dat ik helemaal in paniek ben in mijn droom als ik haar weer niet kan vinden. Ik ben benieuwd wat het onderwerp in mij weerspiegelt.

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Deze droom is eigenlijk heel erg logisch wat de betekenis betreft. Het gaat er namelijk over dat je bang bent haar te verliezen. Onbewust is deze angst behoorlijk groot en komt zo dus naar boven toe.

 118. Marleen says:

  Hey Scarlet,

  Ik kom er niet uit.. Ik droomde vannacht dat ik in een kleine stal een koe met kalf naar buiten moest jagen. Het wilde niet lukken. De koe werd vals en beet mijn kat dood. De kat was zwart. Heel zijn buik was eruit gebeten. Ik hield de kat in me armen en eigenlijk moest ik ‘m uit zijn leiden halen maar kon het niet.

  Ik word dan echt overstuur wakker
  Ik zit daar dan heel erg mee..
  Kun jij me hier bij helpen?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je eigenschap en talent om voor mensen te zorgen en er voor anderen te zijn soms te ver gaat.
   Je gaat dan over je eigen grenzen heen, waardoor je zelfvertrouwen en eigenzinnigheid een beetje aan de kant gedrukt wordt.

   1. Marleen says:

    Hey Scarlet,
    hartelijk bedankt voor jou snelle reactie.
    Je hebt helemaal gelijk. Zo voeld ’t ook, past ook in de situatie waar ik op dit moment in leef.

    Je bent echt geweldig liefs Marleen

    1. Scarlet says:

     Heel erg graag gedaan en dankjewel voor je lieve woorden. 🙂

 119. Melissa says:

  Hallo Scarlet,

  Ik zou heel graag willen weten wat mijn droom betekend. Uit het niets was ik in een donkere ruimte leek wel een grot. Mijn ex was er ook opeens bij. Hij is in het verleden gewelddadig tegen mij geweest en heeft daar uiteindelijk straf voor gehad alleen het is al wel 5 jaar geleden. Mijn ex zat achter iets aan en ik bleef op afstand eerst kijken. Hij riep dat hij het wou vermoorden. Hij hield het in de houdgreep en ik zag niet gelijk wat het was, maar toen ik dichterbij kwam zag ik dat het mijn kat was. Hij hield een mes vast en snee zo in mijn kat. De vacht van mijn kat was alleen beschadigd, wat ik in mijn droom raar vond is dat het hem niet lukte om mijn kat te doden. Vervolgens werd ik heel kwaad en kwam er een soort van moeder gevoel naar boven. Ik schreeuwde nee afblijven. Ik ging er tussen staan om mijn kat te beschermen en daarna werd ik wakker.

  Alvast bedankt voor het uitzoeken van de betekenis hiervan. Ik heb zelf twijfels wat het nu precies kan zijn.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit is een verwerkingsdroom van wat er toen gebeurd is.
   Je hebt er waarschijnlijk al heel veel van verwerkt, maar soms mogen we iets even opnieuw verwerken/een ander plekje geven en dat is wat hier gebeurd.
   Deze droom geeft vervolgens aan dat je ontzettend krachtig aan het worden bent. Wat hij gedaan heeft, komt niet meer heel diep.
   Je volgt steeds meer je eigen pad, bent je eigen ik.
   En je komt nu ook steeds meer voor jezelf op. In deze droom ook tegen hem.

 120. Renate says:

  Dag Scarlett,
  Ik heb nu al twee keer gedroomd dat ik aan het fietsen ben en dat mijn kat bij mij voorop de fiets tegen mij aan zit. Het voelde heel fijn om samen met mijn kat op weg te zijn. Beide keren passeerde we een aantal plekken en mensen waaronder een station in mijn oude woonplaats en mijn oude huizen in het dorp waar ik gewoond heb. Beide keren dat we samen aan het fietsen waren was het mooi voorjaar weer. Ik had al even bij de katten verklaringen gekeken maar met je kat samen op de fiets zitten zag ik er niet tussen staan. Wat zou dit kunnen betekenen.

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Deze dromen geven aan dat je rustig alles aan het verwerken bent wat je de afgelopen jaren hebt meegemaakt, alles aan het herordenen bent.
   Waarschijnlijk is je kat een anker of rustpunt voor je en daarom neem je deze mee in dit proces. 🙂

 121. Dennis says:

  Ben net wakker uit een heftige droom:
  Ik droomde over een zwart (met wat wit) jong katje die ik niet ken. Ze was erg speels en zo te voelen had ik in die droom een hele sterke liefdesband met het katje. Om onbekende reden moest ze in worden geslapen. Ik was helemaal emotioneel en van de kaart.
  Toen ik afscheid wilde nemen en naar haar toeging, was ze met een speeltje aan het spelen en heel erg blij mij te zien.
  En toen… Werd ik wakker!

  Het is te bizar om te negeren, vandaar dat ik het verhaal hier schrijf in de hoop dat ik een verklaring krijg voor deze droom!

  1. Scarlet says:

   Hey Dennis,

   Wat een pittige droom!
   Dit soort dromen zijn vaak verwerkingsdromen van iets wat zich heel lang geleden heeft afgespeeld.
   Bijvoorbeeld in je kindertijd.
   We weten dan niet helemaal precies wat ons dwars heeft gezeten, maar toch moet de lading ervan geuit en verwerkt worden.
   Dan hebben we zulke dromen die niet direct aan het hier en nu verbonden zijn.

 122. Dennis says:

  Hoi Scarlet,

  Bedankt voor je snelle reactie met uitleg. Gevoelsmatig kan ik hier wel wat mee!
  Dan is het nu (pas) zo’n beetje verwerkt… Was vroeger ook wel een heftige periode. Maar ik weet nu hoe de vork in de steel zit, en dat het vervolg positief zal zijn.

  Nogmaals bedankt, top!

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Graag gedaan!
   Zeker als er zoveel gebeurd is, kan het verwerken onbewust best lang doorgaan.

 123. Helly says:

  Ik droomde dat ik 3 kittens kreeg, 2 zwarte. Zelf heb ik ook al twee katten. Was wat onzeker van wat vinden ze ervan zo veel katten in m’n slaapkamer. In m’n droom woonde ik ook nog thuis.

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Dit is een verwerkingsdroom waarin je op zoek bent naar de hoeveelheid ruimte die je in mocht nemen toen je nog thuis woonde.

 124. Anja says:

  Goedemorgen,ik droomde dat er een zwarte kat over mijn been zat.Ik probeerde ze er keihard van te schudden maar kreeg ze er niet volledig van.Heb al paar keer gedroomd de laatste tijd van katten die ik weg wil van me.

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Deze dromen geven aan dat je je los probeert te maken van anderen, met name van anderen waarvan je het gevoel hebt dat ze iets van je willen. Iets wat eigenlijk een beetje tegen je grenzen aanduwt.

 125. Anja says:

  Dag Scarlet,
  Ik droomde dat ik op de trap stond met een wasmand, en mijn ex schoondochter haar oma ging voor mij naar beneden en viel van de trap.Had wel het gevoel dat ze het opzettelijk deed.

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze droom is een verwerkingsdroom van het gevoel dat je had dat je deze vrouw niet helemaal kon vertrouwen.

 126. Fj says:

  Mijn man droomde over z’n eigen poes. Hij was buiten met Bella (poes) aan het spelen. Ze sprong vd bbq naar hem en ineens had hij alleen haar kop vast. Bloed spoot alle kanten. Hij bleef een uur gillen en niemand hoorde hem. Toen werd hij huilend wakker, zwetend en in paniek. Wat betekent dat?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is een droom die voortkomt uit angst en overspannen zijn.
   Het is een uiting dat iets anders in zijn leven hem echt even teveel is geworden.
   Hij zoekt onbewust grip, veiligheid en rust en is bang dat ook te verliezen.

 127. Amina says:

  Heyy Heyy ,

  Ik droomde over een zwarte kat met opvallend mooie ogen…
  Tegen mij was de kat gewoon lief …diep van binnen was ik een klein beetje bang voor kat maar hij deed mij niets. Ik heb hem ook gewoon vast gehouden in mijn droom. Later in mijn droom stond er iemand voor de deur .. de deur ging open en die zelfde kat viel iemand aan in zijn gezicht en ik zag dat.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je jezelf steeds meer op de eerste plaats aan het zetten bent.

 128. Rosey says:

  Hoi Scarlet,

  Mijn dochertje droomde over haar kat dat een andere kat in hem kon stoppen. Zelfde rassoort. Maar dat vond ze eng en ze zei dat is mijn kat niet meer.

  Wat kan dat betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Deze droom geeft aan dat ze merkt dat niet iedereen zich voordoet zoals ze zijn en dat er bepaalde mensen zijn waarbij ze zich daardoor niet helemaal fijn voelt.

 129. Daantje says:

  Hoi Scarlet,

  Ik ben een dierenliefhebber en heb vannacht gedroomd dat ik een rood gecyperde kat tegenkwam met 6 a 8 kittens in dezelfde kleur. Ik til ze 1 voor 1 op om ze naar mensen te laten kijken die verderop staan. Ineens zie ik dat de moederpoes nog meer kleintjes aan het werpen is. Heel behendig maakt ze steeds een draai in de navelstreng om deze vervolgens door te bijten. Verwonderd kijk ik toe. De laatste kitten is in tegenstelling tot de rest grijs van kleur.

  Wat zou dit kunnen betekenen.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit gaat erover dat je (onbewust) hard naar bepaalde doelen aan het toewerken bent. Deze doelen zijn verbonden met hoe je jezelf ziet en hoe je in het leven staat.
   Je hebt hier al fijne stappen in gezet, maar het proces is nog niet klaar en dat is ook positief.

 130. Ciske says:

  Hey Scarlet,

  Vaak kan ik mijn eigen dromen vrij makkelijk uitleggen, maar soms heb ik een rare, die ik niet helemaal plaatsen kan. Vaak omdat ik anders reageer dan ik normaal zou doen. Zo ook nu. Ik droomde dat ik ergens logeerde, ik sliep op de bank. In dat huis woonden katten. Ik hou van katten, maar ik was vooral erg moe en wilde graag slapen. Er was echter een kat die me steeds opzocht. Een hybride kat. Behoorlijk wat groter dan een normale huiskat, met een prachtig exotisch patroon. Volgens de huiseigenaren een kat die normaal niet knuffelig was of mensen opzocht. Deze sprong meermaals op me, zocht een fijne houding en probeerde wat knuffels te krijgen, om vervolgens in slaap te vallen. Niks bizars eigenlijk. Behalve dan dat ik normaal een kattenmens ben, en ook als ik erg moe ben vind ik katten vooral erg leuk en gezellig. En van zo’n prachtige hybride kat zou ik in het echte leven smelten…en ook soort van trots zijn dat zo’n bijzonder beestje nu juist mij opzocht, terwijl het niet echt een mensenvriendje is. In deze droom was ik behoorlijk afstandelijk naar de kat. Ja, ik zag dat hij prachtig was, en erg lief, maar ik vond hem een heel klein beetje eng, omdat het een halfwilde kat was, en waar ik normaal de knuffels met open armen ontvangen zou hebben had ik in deze droom een afstandelijkheid…ik tolereerde de knuffels van de kat en beredeneerde dat wat hij deed bijzonder was, en dat ik het normaal wel gezellig vond, maar ik voelde er erg weinig van. Ik lag op de bank, met een prachtige wilde kat half op me, die het erg fijn bij me vond…en ik vond er eigenlijk niet zoveel aan…mmmm, ik vond het een rare droom…omdat het gevoel zo niet klopte bij de ervaring. Wat denk jij ervan?

  Fijne dag!
  Ciske

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat er iets in je aan het veranderen is.
   Aan de ene kant ben je meer voor jezelf aan het kiezen en voor jezelf aan het zorgen en dat is goed.
   Aan de andere kant is er ook een valkuil ontstaan dat je afstand neemt van dingen die wel goed voor je zijn, omdat je in deze transformatiefase zit.

   1. Ciske says:

    Dank je wel Scarlet. Je slaat de spijker op z’n kop…

 131. Nora says:

  Dag Scarlet,

  Ik heb een droom gehad over een muis zwerfkatten en zwarte ratten met een gele staart.
  In deze droom kwamen mijn collega’s in voor waar we allerlei proeven moesten doorstaan in een hele rare soort teambuilding en tegelijkertijd kwam mijn broer met wie ik niet meer praat ook in voor.

  Eerst liep de muis langs mij heen op de muur en werd achtervolgt door een kat. Daarna moest ik over iets stappen om ergens binnen te geraken maar wat ik over stapte waren de zwarte ratten met gele staart die aan het slapen waren samen met katten. Eens overgestapt wou een rat mij aanvallen maar heb die kunnen wegstampen. En kon ik rustig doorlopen. Wat zou dit betekenen?
  Groeten
  N

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom lijkt erover te gaan dat je te maken hebt (gehad) met mensen die niet helemaal betrouwbaar zijn. Het wel lijken, maar achteraf toch dingen zeggen en doen die niet kloppen.
   Volgens je droom heeft dit met je werk en met je broer te maken.
   Dit heeft niet fijn gevoeld, maar je weet ergens ook dat je er niet bang voor hoeft te zijn. Je kunt het tegelijkertijd ook wel aan.

 132. Iris says:

  Vandaag droomde Ik over twee van mijn katten. De een had een muis gevangen en gedood. Ik wilde het beestje opruimen maar toen viel ie op de grond en nam de kat hem weer in zijn bek. De andere kat stond op mijn schouders en miauwde steeds, waardoor ik besefte dat ik ze weer vergeten was weten te geven… Al een paar dagen. Beide waren katten uit mijn leven, beiden zijn al lange tijd overleden. De witte langharige komt vaker terug in mijn dromen. De ander, grijsgestreepte, zie ik zelden. Ook mijn andere katten zie ik zelden. Ik interpreteer de droom wel als dat zij mij iets willen vertellen. In ieder geval die van daarnet.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Ik zou zeggen dat ze je even terug willen brengen naar het hier en nu.
   Dat je juist jezelf meer mag voeden, op alle niveaus

 133. Mireille says:

  Goedemiddag,

  Ik kreeg een droom dat mijn zus alles van mij weg wiste en een kat zijn hoofd weg sneed maar die kat kwam steeds achter me aan zonder kop ik vroeg haar vervolgens om de kat te nemen mar deed er niet veel aan uiteindelijk reed ik weg met me auto en die kat stond op mijn auto hij ging maar niet weg
  Wat is dit?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je het gevoel hebt dat je zus je soms blokkeert of geblokkeerd heeft in het zijn wie je bent.
   Dat als je meer gaat zijn wie je bent, dat zij en anderen je dan anders gaan zien, je misschien niet zo leuk meer vinden.
   En dat geeft heel veel onrust.

 134. kittekat78 says:

  ik droomde dat ik in een huis was waar een grote kast tegen de muur stond en plots vielen er kittens uit de kast.daarna kwam de moederpoes naar mij toe. ik mocht haar aaien en merkte dat ze mishandelt was. een wonde aan haar hals alsof er een touw rondgereden had. op de rest van haar lichaam had ze ook wondes. toen ze haar op haar zij draaide zag ik haar buik. ik schrok mij omdat ze was opgesneden van voor tot achter. vond het raar dat ze nog leefde met zo een diepe insnijding in haar buik want ik zag haar darmen. vond dit zo erg voor haar. ik vond dit zo een rare droom. hopelijk kun je mij vertellen wat die betekent, want houdt veel van katten en heb er zelf 4 en 1 kitten.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit is een pittige verwerkingsdroom waarbij een pijn uit het verleden terugkomt.
   Iemand heeft jou ooit behoorlijk pijn gedaan en emotioneel geraakt. Dit was al op een moment dat je jezelf aan het wegcijferen was.
   Op dit moment is deze pijn ergens door getriggerd en wordt dus zo weer verwerkt.

 135. Lieneke says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde gisternacht dat ik mij expres in mijn hand liet bijten door mijn kat (die op dat moment meer een slang leek te zijn) omdat het slangengif een heilzame werking op mijn huid zou hebben. Ik zag het gif duidelijk op mijn gewonde hand, het was zoveel dat het er vanaf droop. Ik was opgelucht dat de beet zelf snel voorbij was en niet echt pijn leek te doen.

  Ik ben heel benieuwd wat deze droom zou kunnen betekenen en of het puur verwerking ergens van is of dat er een advies in zit? Ik heb zo’n vermoeden dat het iets van doen heeft met struggles op werk 😉

  Alvast super bedankt, echt tof dat je altijd zoveel moeite steekt in dit soort vragen te beantwoorden <3

  1. Lieneke says:

   Oja, nog een kleine toevoeging: Afgelopen nacht droomde ik dat ik in een bus stond (denk ik) en dat daar een hele grote zeldzame kat rondliep, heel relaxed, alsof de wereld van hem was (zoals een echte kat dus 🙂 ). Met een medepassagier bewonderde ik de kat en samen legden we aan nog een andere passagier uit die niet snapte wat een gave situatie het was dat dit echt een hele bijzondere kat was omdat zijn kleur ook nog extra zeldzaam was.

  2. Scarlet says:

   Hoi!

   Deze dromen vullen elkaar heel mooi aan.
   De eerste droom geeft aan dat je eigenlijk geen zin meer hebt om te vechten tegen iemand of een situatie.
   Het vechten op zich doet namelijk meer pijn dan het laten zijn zoals het is. Je ontwikkelt je toch wel verder.
   De tweede droom geeft daarbij aan dat je aan het veranderen bent en dat daarbij je zelfvertrouwen aan het groeien is.

 136. Anoniem says:

  Ik heb gedroomd dat een kat over m’n nieuwe kleding plaste en respectloos was, de baas van de kat negeerde het en lief de kat opnieuw in de kamer. De kat kwam ook zelf de kamer in en ik vroeg mij af:
  Hoe kan dat? Ik heb m’n deur op slot gedaan.. en het op een pesterige manier deed. Ik ben vroeger gepest, wellicht dat ik dat nu pas aan het verwerken ben en aan het healen ben?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat vermoeden heb ik precies ook.
   Het klinkt alsof het respectloze gedrag wat je bij mensen ervaren hebt aan het verwerken bent.
   Zowel van mensen die je pijn hebben gedaan als van mensen die het toelieten.

 137. Daphne says:

  Ik had geen droom over een kat.
  Maar zou je mij iets kunnen vertellen over mijn droom over een tijger (katachtige)? Deze had ik als huisdier genomen en in een kooitje gestopt..
  Toen ik een week weg ging, en weer terug kwam, bedacht ik mij dat er niemand voor de tijger had gezorgd. Hij was mager en kon amper meer lopen. Ik voelde me er wel schuldig over.
  Later krabbelde hij wel iets op. En was hij erg lief en volgzaam.

  Ik vroeg aan anderen waarom ik een tijger had aangeschaft in het verleden..

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Deze droom geeft aan dat je je eigen kracht onderkent.
   Je bent het wel wakker aan het maken, maar je zoekt nog naar een goede manier om ermee om te gaan.

Leave a comment

Your email address will not be published.