Dromen over katten: de betekenis

geplaatst op
dromen over katten

Dromen over katten. Wat betekent het als je over een poes droomt? Katten in dromen staan vaak voor je eigen sensuele kant en gewoon jezelf zijn.

Kijk maar eens naar een normale huiskat. Deze doet gewoon waar hij of zij zin in heeft en trekt zich niks van niemand aan. Als een kat je mag, dan komt hij gewoon bij je liggen of je dat nou zelf wilt of niet. Als hij je niet mag, dan gaat hij weg of laat merken dat je uit de buurt moet blijven. Wil je dan nog een goede relatie opbouwen met deze kat? Dan zul je heel hard je best moeten doen.

Dromen over katten, de betekenis

Als je dus over een kat of poes droomt, dan betekent dat eigenlijk dat je het jezelf te moeilijk maakt. Het is een uitnodiging om zelf meer op een kat te gaan lijken en te doen wat jij werkelijk wilt doen.
Deze droom zegt ook dat het niet nodig is om onzeker te zijn en dat je niet hoeft te twijfelen over jezelf.
Dit is helemaal van toepassing als je droomt dat er een kat in je huis loopt.

Daarom komen katten ook vaak in dromen voor als we keuzes moeten maken of als we doelen willen bereiken. Zij staan voor succes behalen en eigenlijk vertelt je onderbewustzijn dat je op de juiste weg bent.

Ga je eigen sensuele en seksuele kant ontdekken

Deze droom kan ook betekenen dat je eigen sensuele kant onbewust aan het ontdekken bent en bewust mag gaan ontdekken. Je mag jezelf bevrijden.

Dromen over een kat die aanvalt, bijt of krabt

Wordt je door de kat aangevallen in je droom? Dan is dat een heel duidelijk signaal dat je niet genoeg naar jezelf luistert. Je zorgt niet goed genoeg voor jezelf en dat kost je meer dan je denkt. Je bent daardoor in een tweestrijd belandt tussen wat anderen willen, wat je denkt dat je moet doen en wat je werkelijk wilt.

Deze droom zegt eigenlijk: stop met piekeren, want je doet jezelf pijn. 

Bang voor je eigen seksualiteit

Een andere betekenis hiervan kan zijn dat je bang bent voor je eigen seksualiteit en jezelf daarin blokkeert. Als dat bij jou het geval is, dan is deze droom een teken dat je die angst aan het verwerken bent.

 

 • Delen

169 Reacties

 1. Db says:

  Ik heb gedroomd over mij eigen katten, dat ze mij de weg wijzen en elke keer bij me waren om me bij te staan. Meer herinner ik me niet.
  Ik ben benieuwd wat dit te betekenen heeft.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dat is een leuke droom en de betekenis is heel simpel hoor! Je hebt een sterke band met je katten en je ook echt willen ondersteunen. 🙂

   1. Veronpoeleke says:

    Ik heb gedroomd over mijn poes die nu al dood is maar ik had wel een hele sterke band met haat. We waren in de jungle en ik kon haar mee trekken aan een of Andere kabel waar ze aan hing. Maar toen sprong er opeens een tijger achter de struiken vandaan en greep haar ik was zo in shock en kon opeens niks meer zien. Toen ben ik (terwijl ik niks kon zien) de struiken in gerend. Deze droom heb ik 2 x gehad in dezelfde nacht

    1. Veronapoeleke says:

     Ik had vroeger altijd een droom over mijn roze lamp die in mijn kamer hing. Ik droomde altijd dat ik gewoon ik mijn bedje lag en toen begon het opeens te bliksemen de lamp bewoog dan over het plafond en hij kwam steeds dichter naar mij toe toen hond ik tegen mijn kinderwage aan zitten en toen kwam hij heel angstaanjagend op mij af net bliksem om hem heen en ik kon nergens naartoe. Op dat moment werd ik altijd wakker en probeerde ik te gillen dan kwam er geen geluid uit. Deze droom heb ik vroeger heel vaak gehad bijna altijd over mijn lampenkap

     1. Scarlet says:

      Hey,

      Dit gaat over je angsten in het algemeen als kind. Angst voor de wereld en alle veranderingen.

    2. Scarlet says:

     Hey Veronpoeleke,

     Het klinkt alsof je nog echt mag verwerken dat ze weg is.

  2. tineke says:

   hey dat klopt ook.katten zijn hele spirituele wezens en wijzen je vaak de weg of laten je dingen zien.een kat staat voor vrouwelijke energie en is ook je beschermer.

  3. elizabeth says:

   De kat is jou gevoel leven, je loopt schijnbaar op de verkeerde levensweg.

 2. Babyplu says:

  Ik heb net gedroomd dat ik aan het appen was met mn vriend. En ik stuurde hem ik hou van je. Toen stuurde hij dat ik niet elke keer ik hou van je hoefde te sturen naar hem. De kamer was donker en het raam was een beetje open. Opeens hoorde ik miauw en was er een kat in mn kamer. Die kwam wel gelijk naar me toe en gaf me kopjes. Ik zag hem vaag… hij leek rood wit te zijn. Toen ik de steller in het stopcontact wilde doen om mn lamp aan te zetten bleef hij met zn achterpoot haken in mn sok. Dus ik zei rustig maar en deed de stekker van de lamp in het stopcontact. De kat deed me niets toen hij vastzat aan mijn sok. Hij bleef rustig. Wat betekend deze droom?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Deze droom geeft aan dat je heel erg gegroeid bent en meer op jezelf bent gaan vertrouwen. Het is daarbij gelijk een uitnodiging om jezelf nog meer ruimte te geven en dingen te doen die jij leuk vindt en waar jij je nog vrouwelijker door voelt. 🙂

 3. Anja Hendrickx says:

  Ik heb gedroomd over mijn eigen katten. We zaten 2 dorpen verder op de markt. Ze kwamen naar mij toe en begonnen allebei te spinnen en ik aaide en knuffelde ze. Opeens sprong mijn rosse kat van het bankje en kwam onder een auto terecht. Mijn zwarte kat liep er naartoe en begon er aan te ruiken. Ik was helemaal in paniek… er kwamen mensen aan en mijn rosse kat leefde opeens terug, hij was bang van de mensen en daarom liep hij weg. (In het echt is hij ook een bangerik). wat zou deze droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Anja,

   Je droom wijst je er op dat je eigen angst je soms in de weg staat, zelfs als er niks aan de hand is. Het geeft aan dat je wat meer los mag laten en vertrouwen mag hebben.

 4. Jessica says:

  In mijn droom vannacht sliep ik met allemaal onbekenden in 1 huis. Ik sliep in de woonkamer, terwijl er een man en een vrouw in een aansluitende kamer met 2 honden (een bruine en een zwarte) sliep. Toen we gingen slapen, kwamen er een moederpoes en een jong katje binnen. Deze begon ik te aaien en net toen het stel de deur van de slaapkamer dicht wilden doen, glipte dat jonge katje naar binnen en werd vervolgens aangevallen door de bruine hond. Het jonge katje was gewond en bloede. Het stel wilde niet naar de dierenarts en ik werd zo boos en begon te schreeuwen. Toen werd ik wakker… Ik ben dierenliefhebber en ben gek op honden en katten. Wat betekent deze droom?

  1. Scarlet says:

   Hey Jessica,

   Dit gaat eigenlijk meer over de mensen dan over de dieren. Je voelt je niet altijd gehoord en soms machteloos. Hierdoor heb je ook wel eens ruzie met je jezelf. Je wilt sociaal zijn, maar tegelijkertijd voel je je ook wel eens gekwetst. Dat maakt het lastig en deze droom geeft aan dat je meer voor jezelf mag kiezen.

 5. Deb1506 says:

  Goedemiddag,
  Ik heb vroeger katten gehad.. nu al 8 jaar geen huisdieren gehad. Maar vannacht droomde ik dat er een kat onder mijn salontafel op een kleedje was gaan liggen. Toen ik in mijn droom net wakker was geworden en beneden kwam zag ik in ene dat er 5 katjes waren geboren. Wat betekend dit? 2 mnd geleden droomde ik ook al over een kat maar die dan in ene bij me was in de slaapkamer (geen dreiging) alleen aanwezig verders niks.

  1. Scarlet says:

   Hey Deb,

   Dit geeft aan dat je jezelf aan het ontwikkelen bent. Je komt nog dichter bij jezelf en je zelfvertrouwen ontwikkelt zich steeds meer. Misschien zit er daaronder ook wel weer het verlangen om weer een kat te hebben. 🙂

 6. Jeannette Bunnik says:

  Ik droomde dat ik 3 grote cyperse poezen onder water zag zwemmen in een brede sloot.
  Ze deden het moeiteloos. Eerst dacht ik dat het grote snoeken of baarsen waren, maar toen ik beter keek zag ik dat het echte poezen waren. Ik was zeer verrast in mijn droom. Zoiets had ik nog nooit gezien.

  1. Scarlet says:

   Hey Jeanette,

   Dat is bijzonder! 🙂

   Het klinkt alsof je intuïtie en je elegantie steeds meer aan het samensmelten zijn

 7. Anne says:

  Hallo,

  Ik heb nu twee maal in een korte tijd gedroomd dat ik mijn poes meerdere keren door verstikking naar het randje van de dood breng. Soms bedenk ik haar snuit zodat ze niet kan ademen en soms heb ik haar in een tas zitten waar ze geen lucht in krijgt.

  Ik kan nergens achterhalen wat dit inhoudt
  Ik heb overigens een aantal jaar geleden het zelfde gedroomd maar dit ging over een vorige kat die ik had.

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Dit gaat over je eigen pijn en gekwetstheid die je nog bij je draagt. Ergens ben je daar boos om (op jezelf) en dat uit je op deze manier.

 8. Manon says:

  Ik droom de laatste tijd regelmatig dat ik dieren heb die zich maar blijven vermenigvuldigen (jongen krijgen) en dat ik steeds niet optijd ben met ze uitelkaar halen (de jongens van de meisjes) eerder ging dit over konijnen, maar vanacht waren het katten en dus kittens. Ze krabte me en beten me toen ik ze op wilde pakken om te kijken naar hun geslacht. En iedere keer dat ik dacht dat ik ze goed gescheiden hielt, beviel er weer 1 van een nieuw nestje…

  1. Scarlet says:

   Hey Manon,

   Dit gaat over je eigen machteloze gevoel. Je hebt het gevoel dat je je leven niet in de hand hebt en dat je daardoor niet de lieve en elegante vrouw kan zijn die je werkelijk van binnen bent.

 9. Nawal says:

  Hey Scarlett,

  Ik heb vannacht een hele gekke droom gehad over een kat dat aan een sjaal opgehangen was aan een boom. De kat was wit en super mooi. Hij keek me aan er leek niks met de kat aan de hand te zijn. Later in mijn droom liep hij naast mij. Kun jij me misschien aangeven wat deze droom betekend?

  Alvast super bedankt,

  1. Scarlet says:

   Hey Nawal,

   Deze droom gaat eigenlijk over je eigen wijsheid en kwetsbaarheid. Dat je die mag gebruiken en dat die er helemaal mogen zijn. Daar wordt je (nog) gelukkiger van en er kan je niks gebeuren als je die er gewoon laat zijn.

   1. Vraagsteller says:

    Waar haal je je kennis vandaan, ik heb een aantal reacties gelezen en je bent naar mijn gevoel gewoon aan het gissen en geeft telkens de zelfde antwoorden. Ik wil je niet aanvallen, ben eerder benieuwd naar je kennis en waar die op gebaseerd is.

    1. Scarlet says:

     Hey Vragensteller,

     Ik heb ik meerdere opleidingen voor gevolgd. 🙂
     Het kan heel goed kloppen dat dezelfde antwoorden terugkomen, aangezien veel mensen ook tegen dezelfde dingen aanlopen. Zeker als je op een droomsymbool kijkt gaat het vaak over hetzelfde. 🙂
     Wat jouw gevoel misschien ook voed en waar ik zelf ook tegenaan loop is dat de reacties vaak bestaan uit korte simpele uitleg, waardoor je niet veel elementen hebt om specifiek mee aan de slag te gaan. Dat zorgt ook voor meer algemene uitleg van mijn kant waardoor ook dingen op elkaar gaan lijken.

 10. D. says:

  Was een mooi stuk heb je geschreven, ik droomde vannacht dat ik een kast met allemaal oud speelgoed van mijzelf aan het opruimen was in het huis waar ik samen met mijn moeder woonde. Toen ik samen met mijn moeder de kast opgeruimd had, kwam er een moederpoes met 5 a 6 kittens tervoorschijn, ik was heel verbaasd dn gelukkig. Ik vond het wel gek dat ik ze nooit eerder had gezien of gehoord.. ik hou ontzettend veel vAn katten, wat zou het betekenen?

  Liefs

  1. Scarlet says:

   Hey D,

   Dit zegt dat je doordat je goed met jezelf bezig bent een heel mooi stukje van jezelf aan het (her)ontdekken bent. 🙂

 11. Curce says:

  Ik droomde over een lieve, dikke witte kat die ik heerlijk knuffelde. Alleen had deze kat een groene en een hardroze vlek op een verder witte vacht.
  Wat zou deze droom kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Dat betekent eigenlijk dat je zelfliefde meer gaat stromen en dat je jezelf steeds meer ormarmt

   1. Curce says:

    Dank je, ik werk hier idd aan!

 12. Mal says:

  Goedemorgen. Nog nooit eerder heb ik hier over gedroomd: een witte kat met rode vlekken heeft me in m’n droom 2 keer in m’n hand gebeten waardoor ik twee punten in m’n hand had staan. Tijdens n bijten kreeg de kat groene ogen. Later hebben ik samen met andere mensen de kat geprobeerd te doden omdat deze aan bleef vallen. Zon specifieke droom vind ik de moeite waard om te onderzoeken. Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Mal,

   Dat is inderdaad een specifieke en aparte droom. Het gaat over een tweestrijd in jezelf. Ergens wil je sterk zijn en jezelf zijn, maar je bent bang dat als je dat doet, anderen je niet meer zo leuk vinden.

  2. elizabeth says:

   De kat heeft altijd te maken met je eigen gevoelsleven, de kat die in je hand beet, is een onbetrouwbaar persoon, in je nabijheid.bekijk je kennissen groep eens goed.

 13. A says:

  Hoi,
  Ik droom vaak dat er meerdere vreemde katten in mijn huis (Soms ook ouderlijk huis) rondlopen. Zelf heb ik ook een kat. Soms zien de katten er hetzelfde uit als mijn eigen kat en weet ik niet meer welke mijn kat is. Ik hou van mijn eigen kat, maar andere katten vertrouw ik niet en wil ze niet in mijn huis en voel me dan ook angstig.

  Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey A,

   Dit wijst er heel simpel op dat je te veel gefocust bent op de emoties van anderen en je ze te veel aantrekt. 🙂

 14. Geraldine Marcelis says:

  Hallo,
  Ik droomde net dat er een kat naar me kwam aangekropen want ze was gewond aan haar voorpoot.Ze toonde haar poot aan mij en ze had een open wonde aan de hele linkervoorpoot.
  Alhoewel ik een auto had wou ik de dierenarts bellen maar dat ging niet kon mijn gsm niet gebruiken.Dan besefte ik in mijn droom dat het uren verder was en nog steeds geen dierenarts had omdat ik het vergeten was…klinkt niet te best he..

  1. Scarlet says:

   Hey Geraldine,

   Het is heel duidelijk dat je veel beter voor jezelf mag gaan zorgen, je vergeet jezelf letterlijk wel eens. 🙂

   1. Geraldine says:

    A ja dat is waar,ga mezelf moeten herpakken!Dank je❤️

 15. Marijke says:

  Beste, raar gedroomd, ging kijken of mijn kat naar binnen wilde want ik hoorde miauwen, blijkt dat het broertje (zwart-wit katertje) van mijn kat (tijgerkat ) van zijn nieuwe thuis weggelopen was en hij er heel erbarmelijk (angstig, vechten, honger, enz) uitzag en bij ons binnen wou…en toen werd ik wakker???
  Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Marijke,

   Ik denk dat je je onbewust zorgen maakt over dit katje en hem mist. 🙂

 16. Rebecca says:

  Hoi
  Ik heb regelmatig dromen over katten.. niet zomaar een paar maar heel me huis vol.. ze willen me aanvallen en moet ik vluchten.. dan trek k de deur dicht n glippen ze achter me aan. Ben n echte dierenvriend maar sinds die enge dromen erg bang van katten geworden. Wat zou dat kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Rebecca,

   Deze droom gaat gelukkig niet over echte katten, maar over jezelf. Je wordt soms overspoeld door je eigen gevoelens en gedachtes en daardoor loop je vast. Je wilt eigenlijk voor jezelf vluchten en dat lukt natuurlijk niet zo goed.

 17. Sofie says:

  Ik droomde dat mijn familie en ik aan een ronde tafel zaten en een vrouw had een poes met 4 kittens bij. Ik mocht een kitten kiezen en ik huilde zo van geluk dat ik er eentje mocht kiezen net nadat mijn man mij verliet. Wat betekend het? Alvast bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Sofie,

   Dit betekent dat je weer een beetje beter naar jezelf aan het luisteren bent. Het is nog pril, maar wel heel goed.

 18. Wai says:

  Hoi Scarlet,

  Mijn vrouw had een heftige droom en we zijn benieuwd of je de betekenis weet. Ze houdt van katten en we hebben een poes en twee foster kittens.

  De droom: er kwam een onbekend straatkat/poes door het raam onze huiskamer binnen. Een bruin/grijs tabby. Deze is kleiner dan onze katten. Op de een of andere manier werd de kat nat door ons toedoen. (Misschien wilden we hem schoonmaken?) Daarna wilden we zijn nagels knippen. Hij stribbelde tegen en mijn vrouw hield haar voet op de kat. Ik knipte twee nagels en er kwam water/vloeistof uit de vingers gespoten. Mijn vrouw nam het over en knipte de rest terwijl ze haar voet nog op de kat hield. Toen het nagel knippen voorbij was bewoog de kat niet meer. Reanimeren hielp niet. Mijn vrouw ervoer de droom als schokkend.

  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hey Wai,

   Je vrouw is heel erg bang voor haar eigen kracht. Ze houdt zichzelf in heel veel dingen tegen, omdat ze anderen geen pijn wil doen, maar daardoor maakt ze het zichzelf weer erg moeilijk en haalt ze niet de voldoening uit het leven die er wel uitgehaald zou kunnen worden.

 19. Jet says:

  Hey
  Ik droomde dat ik in een heel groot vreemd huis was op zoek naar de slaapkamer met mijn man en kinderen na 2 na een paar trappen was het donker en kon ik het lichknopje niet meer vinden een paar trappen later valt een kat mij van onder aan de trap aan en schop ik hem hard weg waardoor hij zwaar agressief op me afgevlogen komt.. en toen schrok ik wakker.

  Ik heb de laatste tijd regelmatig nachtmerries over een veel te groot huis met veel teveel trappen en kamers waar ik verdwaal..
  Wat betekend dit?

  Groetjes jet

  1. Scarlet says:

   Hey Jet,

   Dit is een teken dat je het contact met jezelf een beetje kwijt bent. Je vecht tegen jezelf en je emoties.

 20. Kathleen says:

  Hey, ik droomde dat ik met mijn kat bij de dierenarts was voor in te laten slapen. Ze was oud en ziek. Ze lag in mijn armen maar de dierenarts kreeg haar niet ingeslapen. Ik heb ze maar terug mee naar huis genomen dan.
  Wat zou dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Kathleen,

   Eigenlijk is dit een simpele droom die je angst uit haar te verliezen, maar dat is nu nog niet aan de orde. 🙂

 21. Cb says:

  Goeiemorgen
  Ik heb gedroomd dat ik bij een dierenarts een kat van iemand ging ophalen. Het was een grijze kat. Ik moest ze vangen want ze wou niet gepakt worden. Daarna beet en krabte ze in mijn handen. Toch bleef ik ze vasthouden. Wat zou dit willen zeggen denk je?

  1. Cb says:

   Ook in diezelfde nacht heb ik gedroomd dat ik tussen koeien en stieren stond in een grote stal waar sommigen wild en gevaarlijk waren en aanvielen. Ik vraag me af wat dit zou willen zeggen?

   1. Scarlet says:

    Dat zegt precies hetzelfde. Je bent aan verzorgen/moederen met gevaar voor jezelf. 😉

  2. Scarlet says:

   Hey Cb,

   Waar ben je tegen aan het vechten? Wat wil je zijn, maar mag niet omdat je bang bent voor wat anderen ervan vinden? Deze droom geeft aan dat je jezelf te dienstbaar opstelt en dat te intens doet, waardoor je jezelf het heel moeilijk maakt.

 22. Antoinet Van Den Bogaard says:

  Hey.
  Ik heb vannacht echt een rare droom gehad over een kat . De kat leek op een kat die ikzelf gehad heb alleen lag ie op zolder in stukken! Ik krijg het ook niet uit mijn hoofd. Ik liep op zolder en het hoofd van de kat zat tegen mij de miauw. Echt bizar

  1. Scarlet says:

   Hey Antoinet,

   Dit is een uiting van angst. De angst voor emoties die je onderdrukt, omdat je ze denkt niet aan te kunnen.

 23. Marie says:

  Hoi,

  In de droom die ik vannacht heb gehad zat er een hele kleine schattige grijze kitten op de trap voor mijn deur. De droom was ook snel weer voorbij en hij leek heel bang. Ik weet nog dat ik hem zelf wilde oppakken om hem te helpen maar de rest weet ik niet meer 🙁 Het leek wel of ie zich aan het verstoppen was daar. Echt zielig.

  1. Scarlet says:

   Hey Marie,

   Volgens mij houd jij of heel veel van dieren en droom je daardoor hierover of er is een deel van jou wat zelf aandacht wil. 🙂

 24. Sophie says:

  Ik word wakker en de gordijnen van de slaapkamer zijn dus nog dicht. Binnen op de vensterbank zit een dikke gevlekte kat. Ik zie ze af de vensterbank springen richting mij en het bed lopen. Ik droom dan dat ze agressief is en ik verschuil mij onder de dekens omdat ze in mijn tenen wil bijten. Ik heb het gevoel dat ze mij wil opeten. Ik word daarna plots zwetend wakker en met pijn in mijn voeten. En in het dagelijkse leven ben ik er eigenlijk totaal niet bang voor en hebben ook geen huisdieren. Vanwaar komt dit ?

  1. Scarlet says:

   Hey Sophie,

   Dit is dus een angst voor je eigen kracht/sensualiteit die zich uit. Je vindt jezelf wsl niet mooi of knap genoeg om vrij te zijn. 😉

 25. Hanske says:

  Vannacht een rare droom gehad, dat ik in een vreemd huis door een kat van achteren werd aangevallen en zijn nagels in mijn lichaam plante. Er was een onbekende vrouw in huis, die ik vroeg om de kat van mij af te halen en met veel moeite kreeg ze de kat van mijn rug af. Daarna stond de schuur in brand, de brandweer had het vuur geblust en ik werd met vreemden verhoord door een vrouwelijke politie in burger en vertelde mij, dat ze de daders al hadden te pakken. Ben er erg van ontdaan en vraag me af, wat hier de betekenis van is. Help ;-(

  1. Scarlet says:

   Hey Hanske,

   Dit alles geeft aan dat het tijd is voor een goed nieuw begin in alles. Het is tijd dat je ruimte maakt voor je gevoel, nieuwe mensen ontmoet die je ondersteunen en werkt aan je vertrouwen in de wereld.

 26. Alissa says:

  Hey Scarlet,

  Vannacht heb ik voor mijn gevoel raar gedroomd.
  Ik droomde van een kitten in mijn tuin. Hij dwaalde wat rond, miauwde en leek bang. Het was donker en het regende best wel hard.
  Ik ben naar m toe gegaan, heb m opgetild en mee naar binnen genomen. Ik wou me erg graag over het beestje ontfermen. Ik had er medelijden mee. Mijn ouders waren het er niet zo mee eens. De kitten was in eerste instantie wit met bruine vlekken toen ik m mee naar binnen nam, maar eenmaal daar aangekomen keek ik nog eens en was die grijs van kleur. Het viel me op dat de kitten een halsband omhad met een brief eraan. Ik las het omdat ik dacht dat die misschien van iemand was. Op het briefje stond iets heel geks geschreven. De kitten was van een vrouw geweest die zelfmoord had gepleegd. Het briefje daarin tegen was van haar man, hij had de kitten los gelaten en wie m vond mocht m houden? Ik vind dit zelf een erg vreemde droom en blijf er maar over door piekeren.
  Wat zou dit betekenen? Help..
  Gr.

  1. Scarlet says:

   Hey Alissa,

   Dat is inderdaad een bijzondere droom.
   Het gaat er eigenlijk over dat je het gevoel hebt dat je niet helemaal mag zijn wie je bent(van je ouders)en dat je hoopt mensen tegen te komen waarbij je wel volledig jezelf kunt zijn, maar de mensen die je tegenkomt, zijn het iedere keer niet. Dat probeer je een plekje te geven.

 27. Ciske says:

  Hoi Scarlet,

  Heel benieuwd wat jouw visie op mijn droom is. Ik droomde dat ik op zolder was. Ineens vond ik 3 kittens. Leukerdjes. Een witte, een grijzige en een donkerder. Zo ondeugend als kittens kunnen zijn. Ik wilde ze de vlizotrap afhelpen, maar ze waren heel behendig en konden dat best zelf. Ik zag dat het bad aan het vollopen was. Ik probeerde de ondeugende kleine poezen weg te houden bij het bad. Maar eerst sprong de witte er in, en even later de anderen. Ze hadden het erg naar hun zin. Ik wist niet waar ik met mijn zorgzame beschermende gevoel heen moest, ze konden het best zelf. Ik heb ze alleen afgedroogd, dwz de witte, de rest zag ik al niet meer en vervolgens werd ik wakker.

  Bedankt alvast voor je antwoord! Fijne avond.

  1. Scarlet says:

   Hey Ciske,

   Wat een leuke droom! Kan me voorstellen dat je wel gek werd van dag overbezorgde gevoel.
   Deze droom geeft aan dat je steeds meer in connectie komt met jezelf. De witte kat staat namelijk voor puurheid, de grijze voor kracht en de donkere voor sensualiteit. Alles komt steeds meer samen, maar het is nog wel pril, daarom waren het kittens. Daarnaast is het nog ongemakkelijk, daarom liep je er zo achteraan. 🙂

   1. Ciske says:

    Dank je voor je mooie antwoord! Fijne dag.

 28. E says:

  Hoi,
  Ik droomde net dat ik in met 2 mannen in mijn huis bezig was die hielpen met klussen. Maar ik woon 2 hoog en liep de keuken in. Toen zag ik plotseling een witte kat richting me keuken rennen. Ik schrok omdat ik niet van katten hou in huis en eigenlijk best wel bang voor ze. Dus ik sprong op me keukenaanrecht en zei kijk een kat in me keuken!! En zag ook dat die kat op het aanrecht wilde komen. Verder was die kat niet agressief ofzo.
  Maar in werkelijkheid ben ik best bang voor katten en honden enzo. Dus ik schrok in me droom.

  Wat zou dit kunnen betekenen?

  Dank u wel

  1. Scarlet says:

   Hey E,

   Een witte kat staat voor puurheid en oprechtheid. De kans is dus groot dat jij zo aan jezelf aan het werk bent, dat je steeds meer jezelf wordt en dat komt zo naar voren. 🙂

 29. M says:

  Ik droomde over een terugweg die anders was dan de heenweg. Nu moest ik kruipend door een donkere tunnel. Net toen ik begonnen was met kruipen kwam er een kat/poes met me meelopen. (Ik kroop, zij liep tussen m’n armen/benen in), helemaal tot we uit de tunnel waren.
  Wat is de betekenis?

  1. Scarlet says:

   Hey M,

   Eigenlijk gaat dit erover dat je tegen jezelf wil zeggen dat je alles aan kan. Ook de onverwachte en moeilijke dingen.

 30. Lieke says:

  Hallo.
  Ik heb afgelopen 2 nachten gedroomd dat ik de kat van mijn vriend kwijt raakte. De eerste keer moest ik er in het trappenhuis achteraan, en afgelopen nacht liep hij van me weg richting de weilanden.. en rende iker achteraan. Bij verkeren is het nog duieijk of ik hem te pakken kreeg..
  Wa zou dit kunnen betekenen?
  Alvast bedankt

  1. Scarlet says:

   Hey Lieke,

   Dit staat er of voor dat je bang bent dat de kat wegloopt of dat je eigenlijk te veel van je vriend zijn verantwoordelijkheden/problemen overneemt.

 31. Marius says:

  Ik had vannacht en gisteren dezelfde droom. alleen gisteren kom ik hem slecht onthouden maar vandaag bleef hij beter hangen.

  Ik droomde dat ik in mijn schuur bezig was en mijn hond was in de buurt. Na een tijdje trok een hoopje rommel de aandacht van de hond en ging het onderzoeken. waarop zij terugdeinst en gaat blaffen. Toen ik ging kijken zag ik een slang te voorschijn komen. en rende mijn hond angstig naar buiten.

  Toen ik de hond volgde zag ik 2 katten die ruzie hadden waarvan de een de ander aan de achterkant aan het buiten was. Ik vond dat gek maar vond het belangrijkste dat mijn hond veilig was en ik wou weten of de hond gebeten was door de hond. Nadat ze tot rust gekomen was kwam ze weer bij mij en leek ze in orde.

  Toen ik weer langs de katten kwam zag ik dat de ene kat met zijn kop in de andere zat terwijl ze allebei leefden en op hun gemak waren. ik vond dit heel vreemd en werd een beetje onpasselijk hiervan. echter de slang was nu het belangrijkste die moest in vangen of doden, zodat als de hond wel gebeten was ik de dierenarts kon laten zien om wat voor slang het ging.
  waarop ik de slang dode.

  Toen ik naar binnen wou gaan om de hond te onderzoeken kwam ik de 2 katten voor de derde keer tegen nu zag ik dat de 2de kat bijna helemaal in de andere kat was gekropen en zag je alleen nog het puntje van zijn staart heen en weer gaan en langzaam in de andere kat verdwijnen. Dit vertelde ik daarna aan mijn moeder waarop ik wakker werd.

  het was voor mij zo’n vreemde droom dat ik wel heel graag wil weten wat dit betekent. en ook echt het gevoel heb dat dit iets moet betekenen. hoor graag jou idee hierover.

  1. Scarlet says:

   Hey Marius,

   Wat een bijzondere droom! Het is eigenlijk een oerdroom die verwijst naar de slang die zijn eigen staart op eet: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ouroboros
   Dit gaat over de eenheid en wederkerigheid van alles. Spiritueel gezien kan het een teken zijn dat je voelt dat je de wereld mag gaan helpen.
   Anders is het simpelweg een teken dat je intuïtief voelt dat je goed bezig bent en dat alles goed komt. Dit is met name praktisch op werk gericht en hoe je met mensen omgaat.

 32. Daniëlle says:

  Hoi Scarlet,

  Ik droomde van de week over onze eigen poes Moos, we waren met een boel andere mensen in een huis en ik had Moos vast. Ik was op zoek naar mijn man toen plotseling tussen haar ogen nog een derde oog tevoorschijn kwam! Ik in paniek mijn man roepen en zoeken om naar de dierenarts te gaan maar hij kwam maar niet, ik gefrusteerd maar erg bezorgd om Moos. En het derde oog bleef gewoon kijken, Enig idee wat dit kan betekenen?
  Liefs

  1. Scarlet says:

   Hey Daniëlle,

   Dit gaat eigenlijk erover dat jij je derde oog aan het openen bent en het een beetje spannend vindt. 🙂

 33. ineke says:

  Af en toe droom ik dat ik in mijn oude huis kom, of op een zolder kom en dan realiseer ik me dat ik al heel lang vergeten ben om de poezen eten te geven. Dan voel ik me rot daar over. En de poezen zijn er wel en leven ook. De laatste keer was er een volwassen poes en een kitten, en zonder dat ik eten had gegeven was de kitten toch gegroeid en zag er goed uit. Ik ben zo benieuwd wat deze droom mij te vertellen heeft.

  1. Scarlet says:

   Hey Ineke,

   Dit gaat over een deel van jezelf, een talent of eigenschap, die je in de tijd dat je in dit huis woonde hebt afgesloten. Dat probeert weer terug te komen.
   Aangezien er ook een kitten bij zit, kan het ook gaan over een deel wat je al in je kindertijd hebt afgesloten. 🙂

 34. Sylvia says:

  Hoi Scarlet,

  Wij hebben zelf 4 katten. Vannacht droomde ik dat ik ze telkens van straat moest plukken en mee moest nemen van waar ik was, een vreemde plek waar ik ze dus niet zomaar achter kon laten. Ik kon ze telkens niet vinden, het was druk op straat en ik zag steeds meer katten die op de mijne leken. Ik kreeg ze maar niet bij elkaar. Zo’n zelfde droom heb ik vaker gehad. Wat zou dit kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Sylvia,

   Als ik dit zo lees, is het eigenlijk een teken dat je jezelf teveel wegcijfert. 🙂

 35. Tessa says:

  Hoi Scarlet, ik heb vanmorgen gedroomd over een rode kat met een groot lijf en zonder kop, ik vond dit vreemd om te zien. De kat sprong op mijn schoot om me stevig te knuffelen, het voelde alsof hij wilde zoenen (terwijl ik geen kop zag), ik ervaarde dit als dwingend. Vervolgens veranderde de kat in een man die me eng aankeek, ik beet zijn pinknagel er af en vroeg om hulp. Toen werd ik wakker. Zou jij mij kunnen helpen bij de betekenis van deze droom?
  Liefs Tessa

  1. Scarlet says:

   Hey Tessa,

   Dit klinkt als een verwerkingsdroom. waarschijnlijk heb je iets mee gemaakt op seksueel gerelateerd gebied wat je als dwingend hebt ervaren.

 36. Tessa says:

  Bedankt voor je reactie!

 37. Rania says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht heb ik gedroomd over een dode kat die in mijn huis lag. In het echt ben ik totaal geen dierenvriend, maar in mijn droom leek die dode kat mij niet te deren. Tussendoor gebeurde er veel in mijn droom maar ergens aan het einde kwam de kat weer tot leven… wat betekent dit?

  Groetjes Rania

  1. Scarlet says:

   Hey Rania,

   In deze droom staat de kat symbool voor een deel van jezelf wat je negeert. Ik kan zo niet helemaal achterhalen welk deel het precies is, maar de kans is groot dat jij dat wel weer weet. 🙂

 38. Marc says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde afgelopen nacht dat mijn eigen kat werd weggezogen in mijn afvoer van de gootsteen. Helaas kon ik haar niet tegenhouden.

  Weet jij wat deze droom zou kunnen betekenen?

  Groeten,

  Marc

  1. Scarlet says:

   Volgens mij is dit eerder een angst idee wat je ooit gehad hebt en wat in je droom verwerkt werd.

 39. Astrid says:

  .. k droomde dat onze kat in n venster lag in een veel hoger gebouw dan anders. Toen zij in beweging kwam viel ze van heel hoog naar beneden. k durfde niet te kijken hoe t met haar was. Vermoedde dat ze dood was. Later kwam k er achter dat ze het overleeft had. Schaamde me er wel voor dat k eerst niet durfde kijken.

  1. Scarlet says:

   Hey Astrid,

   Deze droom is eerder een uiting van die angst in jou. Je wilt veel eerder kunnen handelen, maar je angsten remmen je.

 40. Mirella says:

  Mijn hond is een katten hater en altijd op jacht.
  Zeker in de tuin van mijn moeder…
  Gistere waren we toevallig daar en dan hoor ik hem soms lelijk doen.
  Vannacht droomde ik dat hij weer een kat wou aanvallen maar dat er minstens 10 katten waren…hij viel aan zonder nadenken en die jatten vielen terug aan….ik hoorde een geschreeuw en was bang dat mijn hond verscheurd zou worden.
  Riep hem terug maar kon zelf niet zijn waar hij was…

 41. Olga says:

  Ik heb gedroomd dat onze poes kittens had gekregen. Het waren er alleen wel 30 of 40.
  Wat betekend dit?

 42. Charlotte says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht droomde ik dat ik het kopje van de kat eraf hakte en dit te eten gaf. Ik weet niet meer aan wie. Ik dacht een ander dier. Ik ben dat helaas vergeten. Ik weet nog wel dat ik had gezegd dat vooral de hersens erg voedzaam zijn.

  Heb jij enig idee wat het mij wil zeggen? Ik zit momenteel in een spannende fase in mijn leven.

  Groetjes Charlotte

 43. Freyja says:

  Hallo Scarlet,
  Ik droomde vanmiddag over mijn vermiste kater (hij is 7 jaren vermist..weet nog steeds niet wat er met hem gebeurd is), een beetje rare droom. Ik droomde dat ik wakker werd, toen ik opstond zag ik een kat bij mijn bed zitten..net op de grens van onder mijn bed en eruit, het was donker daar dus ik zag alleen zijn silhouet. Ik tilde hem op zoals altijd maar toen ik hem naar boven bracht zag ik dat het een zwart gestippeld kat is en niet bruin gestippeld zoals de mijne. Ik keek weer naar beneden en zag nog een silhouet van een kat. Ik zette deze weer op de grond en tilde de ander op. Die was inderdaad mijn kater. Hij was aan het grommen, ik weet dat hij andere katten in zijn omgeving niet leuk vindt vooral niet in ons kamer. Ik probeerde hem te kalmeren en zette hem op het bed..ik zei aan hem: blijf en wees met mijn wijsvinger naar hem zodat hij weet dat ik hem bedoel en het meen. Hij bleef grommen maar bleef op zijn plaats alleen zijn ogen volgde de andere kat. Ik tilde de andere kat op en wilde die zo snel mogelijk naar buiten brengen maar het moment dat hij in mijn armen kwam zag ik een hoop kitten van onder het bed komen. Nu begon ik de panikeren, dacht van als mijn kater nu vals wordt is het gedaan met de rest. Ik begon naar mijn moeder te roepen (ik woon nog thuis) maar kreeg geen respons. Ik probeerde de kittens op te tillen samen met de ander kat en wilde met zijn allen naar buiten lopen. Mijn kater zijn ogen volgde mijn handelingen en hij bleef grommen maar bleef op zijn plaats. Ik bracht ze allemaal naar buiten maar de kittens bleven binnen komen. Ik zag verder niemand in de keuken (de keuken grenst aan de buitendeur). Toen ik weer in de kamer kwam tilde ik mijn kater op, vroeg als hij wilde eten en zocht naar zijn voerbakje. In het hoekje waar zijn bakjes altijd bleven zag ik al zijn vijf bakjes gevuld met oud eten en vies water. Ik zette mijn kater neer, dat moment kwam mijn moeder aangelopen en ik vroeg hoe het komt dat alle bakjes vies zijn. Ze gaf geen antwoord en liep door naar de keuken. Mijn kater liep naar een van zijn bakjes en begon van het oud eten te eten, ik greep hem terug. Ik zei nee, je gaat geen oud eten eten. Ik vond het wel raar dat hij het had gedaan want normaal gesproken eet hij geen oud eten. Ik tilde hem weer op, pakte een van zijn bakjes en ging naar de keuken om die te wassen. Kwam terug in de kamer en kon zijn pakje met eten niet vinden. Ik riep naar mijn moeder om te vragen waar het eten was en ze ging in de koelkast en haalde het pakje eruit. Ik vroeg haar waarom heb je het eten bewaard in de koelkast. Kreeg weer geen respons. Ik gaf mijn kater zijn eten en hij bleef maar naar oud eten kijken. Ik zei nee, deze moet je eten. Ik pakte de rest van zijn bakjes en ging alles opruimen en wassen. Toen ik bezig was te wassen, vroeg ik mijn moeder vanwaar komen al die kittens en die kat. Ze zei ze weet het niet. Ik pakte een van de schone water bakjes en gaf mijn kater water. Toen ik in de kamer was bij mijn kater zag ik weer een kitten onder het bed vandaan komen…op dat moment werd ik bewust van dat ik droomde want ik dacht van, dit klopt niet..mijn kater vermist al jaren, en werd gelijk wakker.

  Weet jij wat dit zou kunnen betekenen?

  Groetjes,

  Freyja.

 44. Kim says:

  Ik droomde dat er een witte kat bij mij op bed kwam. En die begon naast en op mij te spinnen. In mijn droom probeerde ik mijn vriend wakker te maken en toen kwam ik erachter dat dat niet lukte omdat ik mijn stem kwijt was.
  Ik ben normaal niet bang van katten maar ik was erg geschrokken dat er een kat op bed was.

 45. Vandevyvere Gerd says:

  Mijn dochter gad een droom over haar eigen kat en ze bloedde enorm en was dood in de droom . Wat zou dit willen zeggen ? Dank je en lieve groet , Gerd

 46. Kim says:

  Hoi, ik heb net een hele specifieke droom gehad, mij kat is ondertussen al 13 dagen spoorloos verdwenen, en ik ben overal aan het zoeken en flyers aan het verspreiden. Mijn kat houd van buiten te zitten en breekt alles af binnen als je die binnen probeerd te houden.

  Dit was mijn specifieke droom:

  Ik passeerde een aantal straten verderop een appartementblokje van 3 appartementjes, ik was mijn kat aan het zoeken en riep zijn naam. Ik hoorde een miauw van ergens boven mij komen, dus ik keek en zag op de 1ste verdieping aan de raam (die op kiep stond) mijn kat zitten. Ik trok een foto en vergeleek die met een foto van mijn kat om zeker te zijn dat het echt wel mijn kat was. Uiteindelijk 100% zeker dat het mijn kat is, ben ik gaan aanbellen, de bewoner weigerde toe te geven dat het mijn kat was. Uiteindelijk belde ik de politie met melding dat ik mijn kat gevonden had maar dat de bewoner hem weigerde terug te geven. Mijn kat zag er overigens enorm ongelukkig uit en hij bleef naar me miauwen.

  Toen de politie aankwam, ben ik in het appartement naar binnen kunnen gaan en toen ik mijn kat riep kwam ie direct naar mij en was niet meer bij me weg te krijgen. Toen ik hem oppakte kroelde ie meteen dicht tegen me aan.

  En toen werd ik wakker.

  Er is 5 jaar geleden HSP bij me vastgesteld, dat verklaarde mijn problemen in het verleden wel.

  Maar ik heb nog nooit zó een specifieke droom gehad, met specifiek bedoel ik, de straat bestaat echt, het appartement bestaat echt, de ligging klopte met de werkelijkheid zelfs de kleur klopte.

  Ik heb ook soms wel eens dromen waarin ik 2 keuzes kan maken, een goede en een slechte, in die soort dromen maak ik steeds de slechte keuze en sterf ik, of er gebeurd vanalles met mij. Steeds in jet echte leven heb ik een deja vu van die soorten dromen en dan kom ik uit op doe 2 keuzes en dan weet ik dat ik de andere keuze moet maken. Zo heb ik al een aantal keer mijn leven gered. In die dromen was ik aant het rijden met de wagen maar nam ik de verkeerde keuze om een bepaalde richting uit te gaan door een bepaalde snelweg te nemen, en als ik in werkelijkheid ook die keuze moet maken neem de juiste keuze door een andere weg te nemen, en dan hoor ik iets later op de radio dat er een dodelijk accident is gebeurt op de andere snelweg die ik in mijn droom wel genomen had. Dat is redelijk vies maar dit is me al een aantal keer voorgekomen.

  Dit was ff een voorbeeld van wat er al gebeurd is, maar ik wil eigenlijk echt wel weten wat die specifieke droom over mijn kat wilt zeggen.

  Groetjes!

 47. catharina says:

  Hi Scarlet,
  Een aantal maanden geleden droomde ik dat ik een kitten uit het water vis. ik hoorde hem toevallig mauwen. Het poesje is erg vies en verwaarloosd. ik ga naar binnen in een bedrijfspand waar een vriend werkt. mijn man werkte daar ook maar we gaan nu scheiden. ik loop naar de vriend en samen wassen we het poesje schoon. het blijkt een heel mooi wit poesje te zijn. de poes blijft bij de vriend wonen.
  kun je mij vertellen wat deze droom betekend?

  groetjes xx

 48. willem groeneveld says:

  Ik droomde dat ik bewust katten toe liet en op eens was het wat donker en voor ik het wist was er een kat achter me en die wilde me in de nek bijten, ik schrok eerst, maar dacht, laat het maat toe, vertrouw het maar en zie maar en hij beet niet. Het voelde nog wel raar aan dat ik hem zo dichtbij liet, maar ik wou niet kiezen voor angst. Wat betekent het volgens jou?

 49. Arek says:

  Ik ben een man en droomde van mijn eigen zwarte kat die zich verstopte, ik kon die niet zien. Tegelijkertijd droomde ik ook over een andere grote kat, het was een grote perzische kat, de kleur weet ik niet meer maar hij was zeker niet wit of zwart. Die perzische kat werd mij gebracht door iemand, ik kan mij niet herinneren wie. Die perzische kat zat dus eerst op de grond naast een bed en dan pakte ik die op en zat die met zijn grote ogen naar mij te staren. Ik had die ook geaaid. Mijn eigen kat zwarte kat was daar ook ergens maar liet zich dus niet zien. Ik had geen negatieve gevoelens bij die droom maar heb het gevoel dat dit een sterke betekenis heeft.

  1. Scarlet says:

   Hey Arek,

   Ook een man heeft een sensuele kant en daar gaat deze droom toch over. Je bent een nieuw/sterk/gevoelig deel van jezelf aan het ontdekken. En daar wordt als het ware voor gemaakt in jezelf.

 50. Kayleigh says:

  Ik droomde dat ik werd aangevallen door een kat, een paar keer achter elkaar.
  Ik wist dat deze kat boos op mij was, hij bleef bijten en krabben en ik liep er niet voor weg

 51. Marion says:

  Ik droomde over een kat onder het bed die muizen op at.

 52. Hilde says:

  Dag Scarlett,
  Ik droomde vannacht over een mij onbekende cyperse kat waarvan hele grote stukken haar verdwenen was – zag er heel naar uit. Ze werd van achteren mishandeld en was zo hulpeloos en triest…. Hilde

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad heel triest!
   Het gaan waarschijnlijk over een deel (sensualiteit) van jezelf die je nog onderdrukt en die nu heel graag vrij wil zijn.

 53. Hennieke says:

  Hi Scarlet, wat een mooie website heb je. Ik had hem nog nooit gezien maar ga hier zeker vaker komen. Ik droomde vannacht dat mijn kat in een haven van de steiger in helderblauw water viel. Ik sprong hem achterna en zag hem naar de bodem zinken en op de bodem liggen. Maar toen ik bij de bodem was zag ik hem niet meer en moest ik uit ademnood naar boven, zonder kat. Echt heel naar wakker worden 🙁

  1. Scarlet says:

   Dank je wel!

   Wat een nare droom inderdaad!
   Als we deze droom volgens de algemene betekenissen vertalen, heeft dit er mee te maken dat je je eigen sensualiteit/elegantie blokkeert, omdat er een angst op zit.
   Wat het echter ook kan betekenen is dat je een bepaalde verandering in je leven wilt maken, maar bang bent om daar mensen die je dierbaar zijn pijn mee te doen.

 54. Mariska says:

  Ik heb gedroomd dat mijn poes jongen had gekregen en ik probeerde ze te redden door ze bij haar te laten drinken maar ze liep steeds weg, ik was constant op zoek naar de kittens maar sommige op 1 na waren bijna te klein om re zien. Wat betekent dat?

  1. Scarlet says:

   Dit gaat er meer over dat je te veel om handen hebt om jezelf te blijven.
   Je voedt jezelf niet genoeg. 🙂

 55. Dutchess010 says:

  Hoi,

  Vanmiddag in een hele diepe dut, droom ik over een hele berg katten in mijn huis. Klein, groot, alle kleuren. Ik wilde ze allemaal vangen en mijn huis uitzetten. Het waren het er teveel. 1 had zelfs een gat ( als muis) in mijn deur van de gang naar het eetgedeelte gebeten. Ze waren overal. Op de trap, ik kreeg ze niet te pakken. Gewoon lieve leuke speelse katten allemaal. Er was geen agressie verder. Kreeg ze alleen niet allemaal te pakken. Toen ik wakker werd was ik verward en de droom was super realistisch en ging nog een beetje door toen ik wakker was. Katten waren inmiddels wel weg. heb nog zeker een half uur, na gespaced van de droom. Vrij croggie. Heb nog nooit een droom opgezocht, maar nu had k wel die drang. Vreemd. Ik zit in een lastige periode in mijn leven en ben vol bezig zelfliefde te vinden.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom is dus eigenlijk een uiting geweest van alle spanning die zich heeft opgebouwd de laatste tijd. Je bent op een (zelf)liefdevolle manier je ruimte weer aan het innemen en opruimen. Daar lijkt het meer over te gaan.

 56. Tamara says:

  Ik had net gedroomd, dat er veel mensen waren in ons huis en toen iedereen weg was, zag ik bij de voordeur veel haar van mijn kat en zijn hele staart erbij liggen zonder bloed die ik opraapte. Ik had een gevoel dat ze iets met mijn kat gedaan hadden, maar het kon iedereen zijn

  1. Scarlet says:

   Heftig!
   Dit is meestal een signaal dat je het gevoel hebt dat je sensitieve kant niet helemaal veilig is bij anderen.

 57. Anoniem says:

  Hallo
  Ik droomde vannacht dat ik bij een tuin stond, ik zag wat liggen in die tuin, en toen ik beter keek, zag ik dat er allemaal dode jonge baby kittens lagen. Ze waren nog heel klein, het waren meer embryo’s dan volgroeide katjes. Nu vraag ik me natuurlijk af wat dit kan betekenen. Later in mijn droom kwamen er allemaal slangen in voor.

  1. Scarlet says:

   Hey Anoniem,
   Dat klinkt alsof je dingen aan het verwerken bent uit je aller jongste jaren.
   Het zal met name over dingen gaan die je blokkeren in het zijn van je gevoelige zelf die toch zijn/haar eigen weg volgt.

 58. Droomster says:

  Hey, ik droomde dat ik bevallen was van een klein wit katje en ik gaf het borstvoeding. Ik gaf nog nooit borstvoeding maar het voelde aangenaam. Het at ook katteneten. In de droom was een vriendin ook bevallen van een (mensen)tweeling. Op het einde van de droom zei het tegen mij dat het bij het opgroeien liever in de kattenwereld zou zijn. Ik zei dat de mensentaal ons altijd zou verbinden.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Deze droom gaat erover dat je een proces in jezelf aan het afronden bent. Dit heeft waarschijnlijk betrekking op hoe ‘lief’ je was voor anderen.
   Je bent dit gezonder aan het maken en je zelfvertrouwen aan het voeden, terwijl je je onzekerheid steeds meer loslaat.

 59. Lisaa says:

  Goeiemorgen mevr Scarlet,

  Aangezien jij/u veel over dromen weet en ik graag zou willen weten wat mijn droom betekent, leg ik hem voor;
  Ik droomde over een kat in een kooi, dat arme beestje zat er zo zielig bij, ik waarschuwde de eigenaar, maar het interesseeerde ze totaal niet en toen liep de kooi vol met water en ik werd heel boos op de eigenaar en probeerde de kat droog te maken en opeens waren er 3 zeiknatte katten, helemaal verkleund van de kou. En toen werd ik wakker.
  Hoop dat je me kan helpen, bij voorbaat dank.

  1. Scarlet says:

   Hey Lisaa,

   Dit lijkt er over te gaan dat je niet genoeg naar jezelf luistert en jezelf in een hokje probeert te stoppen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het proberen te voldoen aan wat anderen van jou verwachten.
   Je luistert hierbij niet genoeg naar jezelf en de signalen van je emoties, want die geven aan wat je nodig hebt: ruimte, rust en liefde van jezelf.

   1. Lisaa says:

    Dankjewel voor jouw snelle reactie, je hebt me erg geholpen, dankje!

 60. Jolein says:

  Hi Scarlet, ik word net wakker uit n droom dat ik mijn auto achteruit ging parkeren terwijl er twee katten in de buurt van mijn auto stonden. Ik reed dus heel voorzichtig achteruit maar was toch bang dat n kat zou overrijden.
  Mijn rechterraam passagierskant stond open. Een v d katten zat inmiddels hoog op n muurtjemaakte aanstalten mijn auto in te springen.
  Ondertussen stond er n man rechts achter de auto me te coachen/te roepen dat ik hoorzichtig moest zijn voor de katten. Een beetje bozig paniekerig zelfs. Terwijl ik af en toe terugriep: gaat t goed zo?
  Het voelde onprettig dat de ene kat ‘de sprongbeweging’ inzette. Ik wilde de kat eigenlijk niet in de auto.
  Ben benieuwd!

  1. Scarlet says:

   Hey Jolien,

   Dit gaat eigenlijk meer over de gevoeligheid en soms zelfs meningen van anderen.
   Jij probeert je als het ware hier tussendoor te manoeuvreren, terwijl het steeds meer binnen je eigen ruimte komt.
   Dat voelt soms heel onprettig.

   1. Jolein says:

    Hi, nog even n verhelderingsvraag. Bedoel je dat de energie van anderen teveel binnenkomt in mijn eigen ruimte?

    1. Scarlet says:

     Bijvoorbeeld als iemand gefrustreerd is. Dan voel je dat als het ware om je heen. 🙂

     1. Jolein says:

      Dank je. Dat klopt wel. Ik voel vrij veel. Wordt er ook vermoeid door.

 61. Wendy says:

  Goedemorgen Scarlet,

  Onze zwarte kat is sinds vier weken vermist. In de eerste dag van de vermissing droomde ik dat ik buiten onze zwarte kat zag lopen en toen ik naar hem toe ging, veranderde hij in een zwarte rat. Nu na vier weken droomde ik dat hij heerlijk opgekruld lag te slapen. Is dit puur verwerken of betekent het meer? Groet, Wendy

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Wendy,

   Dit klinkt inderdaad alsof het verwerkingsdromen zijn.

   Sterkte en hopelijk komt jullie kat toch nog op zijn pootjes terecht.

 62. Euretje says:

  Dag Scarlet

  Ik droomde vanacht dat ik in een huis was vol familie en vrienden. Ik werd steeds achterna gezeten door een witte poes. Deze was een jonkie, nog een kleintje. Overal waar ik ging kwam ze me achterna, maar ik was vooral bang voor de poes. Er waren momenten dat ik haar zelf opsloot in kamers of ik klom op een hoge kast zodat ze niet in m’n buurt hoefde te komen, maar het lukte haar steeds mij op te zoeken en te vinden. Tussendoor kwam er een bruine poes in de droom voor, maar die kwam mij niet zo achterna als die andere poes. Ze deed mij geen kwaad, maar het leek alsof ze bij mij wilde zijn. Mijn zusje zei op een gegeven moment dat ik haar gewoon bij me moest nemen, maar omdat ik zo bang was ontweek ik haar juist op alle fronten.

  Wat kan deze droom betekenen?

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dit lijkt te betekenen dat je jezelf, met name de je kwetsbare en mooie kanten, niet helemaal durft te zijn en omarmen.
   Je zus kan hierin een aanwijzing zijn. Zij heeft ditzelfde stuk al wel omarmt of je aanwijzingen gegeven over welk stuk dit specifiek is.

 63. Avalon says:

  Ik heb zojuist een droom genad over mijn huidige kat , hij was in de droom ernstig ziek en moest ingeslapen worden echter belde ik iemand voor een thuis euthanasie voor hem , die man die dat kwam doen plakte 2 pleisters op zn bekje wel met zn bekje een beetje open zodat ie nog ademen kon , ik mocht hen verder geen voeding geven , daarna maakte hij een soort altaar klaar waarop dit zou gebeuren , echter in de droom voelde ik heel erg dat ik afscheid moest nemen van mn meest dierbare vriendje . Dit deed me pijn tot in het diepste van waar een mens geraakt kan worden , ik heb niet gezien dat hij ingeslapen is want toen was de droom afgelopen

  1. Scarlet says:

   Hey Avalon,

   Dat lijkt me een zeer heftige droom die eigenlijk getriggerd is door angst.
   Ergens zul je bewust of onbewust heel even stil gestaan hebben bij het idee dat je ooit afscheid van hem zult moeten nemen en dat kwam in je droom zo tot uiting.

 64. Diana van Hal says:

  Hallo,
  Ik werd vannacht wakker omdat ik beweging op mijn deken voelde, als liep er een poes over mijn bed. Ik schrok wakker en dacht: ik ben mijn poes kwijt… ik bedacht waar ik m het laatst gezien had, in de woonkamer of de tuin… toen realiseerde ik mij opeens dat ie al 10 jaar dood is. Wat kan dat nu betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Diana,

   Dit is eigenlijk gewoon een uiting van dat je deze kat mist.
   Misschien was deze ook wel even op bezoek (als je daarin geloofd).

 65. Lien says:

  Ik ben stikster en droomde dat ik jassen moest verstellen
  (normaal maak ik kussens e n matrashoezen)
  nu lag er een nest kittens met de moeder tussen mijn werk met de hulp van mijn collega’s heb ik ze naar buiten kunnen krijgen omdat mijn hogere katten zou haten. Het kostte mij wel een hoop scharren omdat de moeder haar nest beschermde. (Ben altijd gek geweest van katten kost wat kost)
  Alvast bedankt hopelijk weet je genoeg

  1. Scarlet says:

   Hey Lien,

   Dit gaat simpelweg over een deel van jezelf, waarschijnlijk je kwetsbare en verzorgende deel, waar je niet helemaal je weg mee vindt.
   Je past je zelfs hiermee aan voor anderen.

 66. Angel says:

  Hoi scarlet,
  Ik had vannacht een rare droom. De droom begon als volgt.. 1 zoontje van me stond in de keuken en liep tegen iets onzichtbaars aan waarop hij mama roept en ik kom kijken. Het 1ste wat me opviel toen ik in de keuken kwam was dat het 2.30u was en plots 2.53u. Ik voel met mijn armen op die plaats waar mijn zoontje stond en ik voel een hele koude plaats waarop ik mijn man roepte en hij voelde niks. Mijn man zei toen dat er een poes door de deur kwam en houde de hond op afstand. Ik had opeens 2 kittens in mijn armen. 1tje zwart met wit en 1tje wit met heel licht ros geel achtig. Ik wou de hond van mijn vriend laten snuffelen aan de kitten om te kijken of ze het met elkaar konden vinden. Waarop de hond heel agressief reageert en tegen me aan begint te springen en de ros-gele kitten uiteindelijk een aantal keer aanvalt. Ik probeerde haar zo goed mogelijk te beschermen maar dat lukte niet en wat later overleed ze aan haar verwondingen getroost door de kat die ik vroeger had thuis. De andere kitten zwart met wit was in orde en die kon ik wel beschermen. Daarna werd ik wakker en ik keek op de klok 2.40u en het was bijna dezelfde tijd als in mijn droom.

  1. Scarlet says:

   Hey Angel,

   Wat een heftige droom.
   Het eerste stuk gaat erover dat je veel meer op je gevoel mag vertrouwen, net als je zoontje wel doet.

   De kittens en de hond gaan erover dat je vooral je gevoel mag vertrouwen als het over anderen mensen gaat. Dat het soms beter is om niet te voordeel van de twijfel te geven. Aangezien je daar zelf veel pijn van kan krijgen.

 67. L says:

  Hallo,

  Ik was met een groepje en gingen op uitstapje. Dat uitstapje was dat iemand aan een dun touw ging hangen en heel hard door de natuur heen en weer ging. Een soort kabelbaan door de natuur. Alleen dan aan een dun touwtje. Maar dan ging het echt heel hard. Ik zelf deed dat niet, want dat zou ik zelf heel eng vinden en in de droom dus ook.

  Daarna..
  Ik was in het bos met kinderen van mijn werk en mijn collega aan het rond lopen. We gingen samen wat activiteiten doen. Geen grote activiteiten, meer kijken en ontdekken. Dit lijkt kort, maar we waren wel een tijdje in het bos.

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   Deze droom staat voor een ontdekkingsreis in jezelf. Je bent jezelf, de dingen die je eigenlijk nog niet van jezelf kent, steeds meer aan het ontdekken.
   Soms is dat eng en voelt dat als te snel en te veel, maar je kunt het zeker aan, met kleine stapjes.

 68. Moortje says:

  Hoi ik droomde vanacht dat ik bij me oude school was en me poes was bij mij zoals ze altijd doet en ik was de gras bij de voetbal kooi aan het kamen en me poes was bij me aan het genieten van het buitenweer met zonetje ik heb een goeie band met mijn poes en toen kwam er een akelige vent op de fiets die reed haar bijna over hij mikte echt op haar en ik kwam heel aggresief naar hem toe en zijd heey hallo kijk uit met je domme fiets je rijd bijna me poes dood toen zijd hij kijk maar uit als je het vol houd win je maar anders maak ik je poes dood en we begonnen te vechten ik had me poes in me armen om te beschermen ze bleef braaf bij me ook als ik haar even moest neerzeten soms had ik 2 handen nodig om die vent aan te kunnen hij had een mes en mikte elke keer bijna op
  Me
  Poes en elke
  Keer dat hij dat deed ik sloeg de mes met een koekenpan uit zijn handen ik schupte hem in zijn ballen om zo
  Meer tijd te winnen om weg te komen met me poes toen beschoot hij me met verdovingspijlen zodat hij de kans kreeg me poes te vermoorden maar hij kreeg mij niet verdoofd koste wat kost beschermde me poes wie haar wilt moet eerts langs mij dus ik verschool met in de school met me poes tussen me armen in en vertelde mensen die daar op school waren dat die man op de fiets me poes wilde vermoorde ik verschuilde me
  Met de poes in een hal zonder ramen waardoor die niet kon zien waar ik zat beschermde me poes met me leven de mensen die in school zaten kwamen voor mij op en me poes er werd geschoten maar we wonnen en me
  Poes was veilig wat betekend deze droom??

  1. Scarlet says:

   Hey Moortje,

   Dat klinkt als een heftige droom en dit is een verwerkingsdroom waarin je verwerkt dat je je toch met enige regelmaat onveilig voelt of het gevoel hebt dat je moet vechten in het dagelijkse leven, jezelf moet beschermen.
   Dit gaat met name over je lieve, zachte en vrouwelijk kant die je voor je gevoel moet beschermen.

 69. Maria says:

  Hoi Scarlet, vannacht droomde ik dat er twee jonge rode katten waren. Op een gegeven moment gingen ze paren. De poes ging er echt voor zitten. De kater beet de poes in haar nekvel en kroop boven op haar.

  1. Scarlet says:

   Hey Maria,

   Deze droom gaat er meer over dat je je eigen seksualiteit en sensualiteit aan het bevrijden bent. 🙂
   Passie is daarbij ook zeker een sleutelwoord.

 70. Susanne Staal says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb gedroomd dat er 3 hele gemene katten voor Mn deur stonden. Ze deden heel lelijk en wilden naar binnen. Al krabbend en bijtend heb ik ze steeds weer naar buiten gegooid. Dit moest een aantal keer omdat de deur heel moeilijk dicht ging. Het kleed ging er steeds tussen. Uiteindelijk is het wel gelukt en leek het alsof ze zelfs door de deur en muur zouden komen, maar ik heb ze niet meer binnen gelaten.

  Groetjes Susanne

  1. Scarlet says:

   Hey Susanne,

   Dit gaat over een tweestrijd/ruzie in jezelf.
   Er zit je iets dwars en je bent er nog niet helemaal over uit wat je ervan vindt of hoe je ermee om moet gaan.
   Dat creëert onrust in je systeem.

   1. Susanne Staal says:

    Grappig dat dat meteen zo naar voren komt. Ben gisteren idd zo naar bed gegaan.

    1. Scarlet says:

     Dan was je dat toch nog even aan het voortzetten in je droom. 🙂

   2. Kim says:

    Hoi zie dat je veel reageert op dromen heb zelf een droom gehad dat een oude bekende me een zwangere poes kwam brengen raskat Britse korthaar

    1. Scarlet says:

     Hey Kim,

     Dit gaat erover dat je merkt dat anderen graag voor je willen dat je meer tot jezelf komt, de volgende fase ingaat.

 71. Adrienne says:

  Goedemorgen Scarlet, ik droomde vannacht dat ik zwanger was en beviel van een kat. Het was geen kitten maar een grote,enorme lieve, kater.
  De droom duurde voor mijn gevoel heel lang en was ook uitgebreid. Het meest opvallende vond ik, ook tijdens mijn droom, dat niemand het raar vond dat ik zwanger was van een kat. Ik zelf vond het ook niet raar. Ik heb mijzekf nog wel in mijn droom afgevraagd hoe ik zwanger had kunnen worden van een kat maar het maakte mij ook niet echt uit.
  Heb jij een idee?
  Groetjes Adrienne

  1. Scarlet says:

   Hey Adrienne,

   Dit is qua betekenis eigenlijk een hele mooie droom.
   Deze droom gaat er namelijk over dat je een stuk dichterbij jezelf/je sensuele kwant bent komen te staan.
   Dit is waarschijnlijk iets waar je al langer naartoe aan het werken bent geweest. 🙂

 72. Adrienne says:

  ☺Dank je voor je reactie. ja! Ik denk het ook en het klopt ik ben afgelopen half jaar dichterbij mijzelf gekomen. De droom heeft een diepe indruk gemaakt wat een teken voor mij is dat het mij iets wil vertellen/ laat zien. Mooi!

 73. Cat says:

  Goedemorgen Scarlet,
  Ik droomde dat er een python over het gras kroop in de tuin waar ik was. Mijn katten liepen los en ik was ongerust dat de slang ze te pakken zou krijgen, dus haalde ik ze steeds weg zodra ze in de tuin kwamen. De katten waren eigenlijk niet bang van de slang. Een van de katten was mijn overleden kat Joesje. De andere was een van mijn huidige katten, die in mijn handen veranderde in een zwarte cavia. Hihihi Ergens wist ik wel dat de katten best voor zichzelf zouden kunnen zorgen, maar ik nam het zekere voor het onzekere.
  Wat zou dit kunnen betekenen? Alvast bedankt voor je uitleg.

  1. Scarlet says:

   Hey Cat,

   Deze droom gaat erover dat je jezelf kwetsbaarder inschat dan je bent.
   Je bent te ‘voorzichtig’ met jezelf en de mensen van wie jij houdt.
   Dat staat je soms ook behoorlijk in de weg, waardoor je niet meer zo bent als je werkelijk bent.

 74. devi says:

  Ik heb gedroomd over 2 katjes die mijn baby zijn en dat ik ze mijn eigen borstvoeding geef. Thuis heb ik inderdaad 2 katten maar ze zijn al 7maanden groot.

  1. Scarlet says:

   Hey Devi,

   Dit gaat volgens mij wel over echte katten, dus de kans is groot dat het over je eigen katten gaat.
   Het is een uiting van liefde en zorgzaamheid. 🙂

 75. Anja H says:

  Ik heb gedroomd over mijn kat, een flinke poes met 1 oog. In mijn droom lag zij naast mij lekker te koelen. Op het moment dat ik stopte met krioelen had ze haar beide ogen open. Heel vreemd want mijn katten gaan nooit mee naar bed.

  1. Scarlet says:

   Hey Anja,

   Dit is je eigen systeem die probeert aan te geven dat je ‘je ogen open mag doen’.
   Dat er iets is wat je over het hoofd ziet, waarschijnlijk niks ernstigs, maar wel vervelend.
   Het zal iets zijn wat je rust verstoord en dichtbij je staat, aangezien de droom op bed plaatsvindt.

 76. Kim says:

  Hallo, ik droomde dat ik een zwarte kat vond. Ik kende de kat. Zij was onder handen genomen door een sadist. Want haar vacht was losgesneden, maar zat nog wel vast bij de schouders. Bij haar achterwerk was de vacht weg en er was met een mes in gesneden. Het bloedde niet. haar voetjes waren eraf. Maar de kat kon nog wel lopen.
  Ik heb de kat mee naar huis genomen en op een bedje gelegd. Op weg naar huis liep ik samen met de kat langs een kooi met zeer gekleurde (veel felgeel) vogels (volgens mij papegaaien). De papegaaien waren slecht behandeld en zaten in een veel te kleine kooi.
  Er gebeurde nog meer in deze droom, maar dat ging niet over de kat.

  1. Scarlet says:

   Hey Kim,

   Deze droom gaat over twee dingen:
   aan de ene kant zie je steeds meer dingen om je heen die niet kloppen, mensen die elkaar en dieren pijn doen en dat zit je dwars.
   Eigenlijk ben je dit zo een beetje aan het verwerken.

   De andere droom gaat erover dat er mensen zijn die dingen tegen je gezegd of bij je gedaan hebben waardoor jij je aan bent gaan passen en minder goed voor je grenzen bent gaan zorgen.
   Daardoor raak je ook een stuk van je ‘levensenergie’ kwijt.
   Deze droom geeft je aan dat het tijd is om beter je grenzen neer te zetten en voor jezelf te zorgen.

 77. Tessa says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb vannacht gedroomd over een kat die mijn zusje aan het krabben was, ik zag dat het pijn deed en zei tegen de kat dat ‘ie maar naar mij moest komen. Normaal ben ik bang voor zo’n kat in mijn droom, maar ik bleef zitten en hij krabte mij ook, de pijn voelde ik amper. Vervolgens ging hij weg.

  Heb jij een idee wat dit kan betekenen?

  Groetjes Tessa

  1. Scarlet says:

   Hey Tessa,

   Dit gaat over twee dingen: aan de ene kan heb je het gevoel dat je zusje zichzelf niet altijd even goed beschermd tegen anderen en aan de andere kant gaat deze droom erover dat je zelf steeds sterker wordt en meer voor jezelf (en anderen) opkomt.

 78. Ula says:

  Goedemorgen,
  Mijn droom ging over een ex, die in NYC woont waar ik heen ben gevlogen en ineens is daar onze poes, die doodnormaal tevoorschijn komt…mijn verbazing was groot. Hij vind het maar heel normaal, hij weer het bestaan niet van mijn huidige huisdier.
  Zou het super fijn vinden als deze droom me meer helder werd. Super dank, alvast.

  1. Scarlet says:

   Hey Ula,

   Dit is een stukje verwerking van de relatie van toen.
   Eigenlijk zegt deze droom dat je een stukje van jezelf hebt achtergelaten bij hem.
   Je tijdens de relatie als het ware aangepast hebt aan hem en dat het nu echt tijd is om weer helemaal jezelf te worden.

 79. L says:

  Hallo,

  Ik weet dat deze droom niet bij de stukje hoort, maar weet niet waar ik het moest plaatsen.

  Ik had veel gedroomd
  Ik droomde dat ik berichtjes aan het sturen was met mijn ex van de basisschool. Het was een leuk gesprek. Duidelijk ook van zijn kant interesse.

  Even later was ik bij de dokter voor een aantal dingen. Maar wat ik nog weet is dat ik keelpijn had en daarvoor hele kleine naalden in mijn wang. Die naalden deden dus zeer. Hij begreep niet waarom ik die van de vorige dokter had gekregen. Toen schoot hij een derde oorgaatje bij van oorbellen en hij schoot verkeerd, er was een stukje oor af van de zijkant. Dit vond ik zo erg! Ik vond het verminking. Toen moest ik zo hard huilen in me droom dat ik er dus wakker van werd. Hij zei dat hij ging kijken wat hij er aan kon doen..

  Er was nog veel meer gebeurd maar dit is wat ik nog weet.

  1. Scarlet says:

   Hey L,

   Dit is duidelijk een zoekende droom, waarin je in jezelf aan het zoeken bent naar manieren om jezelf beter te uiten en je meer te verbinden met mensen die daadwerkelijk interesse in je hebben.
   Op afstand gaat het namelijk wel oké, maar het is tijd voor de volgende stap.
   Je bent alleen bang dat anderen je pijn gaan doen (dat je dingen gaat horen die niet leuk zijn).

 80. Bansie says:

  ik droomde over een rooie dikke bolle kat die alleen zat en ze zat te schuilen voor iets .
  toen riep ik haar en ging ik haar aaien en ze vond het leuk en toen ging ze mijn hand heel hard tegen haar buikje drukken en dat vond ze heel lekker …meer weet ik niet ..kan iemand me helpen wat het betekent ?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je een stukje angst en kwetsbaarheid in je draagt wat zich het liefst wil verstoppen.
   Tegelijkertijd geeft deze droom aan dat het niet nodig is en dat je het veel meer naar je zin hebt, wanneer je veel meer doet wat je leuk lijkt. 🙂

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond