Dromen over katten: de betekenis

Posted on
dromen over katten

Dromen over katten. Wat betekent het als je over een poes droomt? Katten in dromen staan vaak voor je eigen sensuele kant en gewoon jezelf zijn.

Kijk maar eens naar een normale huiskat. Deze doet gewoon waar hij of zij zin in heeft en trekt zich niks van niemand aan. Als een kat je mag, dan komt hij gewoon bij je liggen of je dat nou zelf wilt of niet. Als hij je niet mag, dan gaat hij weg of laat merken dat je uit de buurt moet blijven. Wil je dan nog een goede relatie opbouwen met deze kat? Dan zul je heel hard je best moeten doen.

Dromen over katten, de betekenis

Als je dus over een kat of poes droomt, dan betekent dat eigenlijk dat je het jezelf te moeilijk maakt. Het is een uitnodiging om zelf meer op een kat te gaan lijken en te doen wat jij werkelijk wilt doen.
Deze droom zegt ook dat het niet nodig is om onzeker te zijn en dat je niet hoeft te twijfelen over jezelf.
Dit is helemaal van toepassing als je droomt dat er een kat in je huis loopt.

Daarom komen katten ook vaak in dromen voor als we keuzes moeten maken of als we doelen willen bereiken. Zij staan voor succes behalen en eigenlijk vertelt je onderbewustzijn dat je op de juiste weg bent.

Ga je eigen sensuele en seksuele kant ontdekken

Deze droom kan ook betekenen dat je eigen sensuele kant onbewust aan het ontdekken bent en bewust mag gaan ontdekken. Je mag jezelf bevrijden.

Dromen over een kat die aanvalt, bijt of krabt

Wordt je door de kat aangevallen in je droom? Dan is dat een heel duidelijk signaal dat je niet genoeg naar jezelf luistert. Je zorgt niet goed genoeg voor jezelf en dat kost je meer dan je denkt. Je bent daardoor in een tweestrijd belandt tussen wat anderen willen, wat je denkt dat je moet doen en wat je werkelijk wilt.

Deze droom zegt eigenlijk: stop met piekeren, want je doet jezelf pijn. 

Bang voor je eigen seksualiteit

Een andere betekenis hiervan kan zijn dat je bang bent voor je eigen seksualiteit en jezelf daarin blokkeert. Als dat bij jou het geval is, dan is deze droom een teken dat je die angst aan het verwerken bent.

 

  • Delen