Dromen over liften

Posted on
dromen over liften

Dromen over liften. Wat betekent het als je droomt over een lift? Deze dromen staan vaak symbool voor welke kant jij in je leven op gaat: de goede of de verkeerde.

Dromen over een lift de naar boven gaat

Wanneer de lift in je droom omhoog gaat, betekent dat dat je de goede kant op aan het gaan bent. Je bent op de goede weg om je doelen te behalen en steeds meer te genieten van het leven.

Als we deze droom op een spirituele manier bekijken, kunnen we ook zeggen dat je bewustzijn steeds groter aan het worden is. Je bent jezelf aan het ontwikkelen en je groeit steeds meer.

Dromen over liften: de lift gaat naar beneden

Wanneer de lift in je dromen naar beneden gaat, dan staat dat meestal symbool voor niet trouw zijn aan jezelf. Je doet niet de dingen die goed voor je zijn en waarschijnlijk luister je te veel naar anderen. Het is tijd dat je weer je eigen keuzes gaat maken en voor jezelf gaat zorgen. Anders raak je steeds verder van je eigen pad af.

De spirituele betekenis van deze droom is daar natuurlijk mee verbonden. Je bent jezelf kwijt aan het raken en raakt weer verzeild in situaties die je eigen ‘ik’ onderdrukken. Je bent steeds minder verbonden met het universum en met God.

Dromen dat de lift vast blijft zitten of defect is

Als je in de lift blijft hangen, dan betekent dat dat je vast zit in je leven. Je gaat niet vooruit en niet achteruit. Het stroomt gewoon niet meer en de kans is groot dat je veel dingen als een last ervaart.

Als de lift ‘raar’ doet of bijvoorbeeld ineens naar beneden stort, dan hebben je emoties op dit moment de overhand. Daarnaast kan het zijn dat er een angst is of een trauma is die je leven (onbewust) beheerst.
Wanneer de lift (net) niet neerstort, zegt dat dat je al met het verwerken van deze emoties, angsten of trauma’s begonnen bent en dat het wel goed komt.

 

19 Comments

 1. Elise says:

  Hoi scarlet,

  Ik droomde over een lift maar het was steeds de verkeerde. Het duurde heel lang voor dat ik het juiste knopje had gevonden en kwamen steeds op de verkeerde verdieping uit

 2. bianca says:

  lieve scarlet, vanacht droomde ik weer de gekste dingen. het valt me op dat ik hele andere dromen heb dan voorheen. een deel van mijn droom ging over dat aardige mensen die voor mijn gevoel betrouwbaar aanvoelde me vroegen om mee te gaan naar een andere dimensie. ik had zoiets van oke dat wil ik wel. ik weet nog dat we een lift in stapte en die mensen keken heel blij. even later gingen de deuren weer open en kwam ik in een mooie en rustige omgeving terecht.
  ik droomde ook nog over heleboel lieveheersbeestjes. ik werkte ergens en die moest ik weghalen. ik weet nog dat ik zei. maar we laten ze wel leven. ik zag grote maar ook baby lieveheersbeestjes. zo mooi zagen ze eruit.
  weet jjj wat deze droom mij wilt vertellen?

  1. Scarlet says:

   Hey Bianca,

   Dit gaat over een stukje transformatie waar je in zit. Je gaat beter verbindingen aan met fijne mensen en energieën. 🙂

   1. bianca says:

    dankjewel scarlet ❤

 3. Daphne says:

  Hey Scarlet,

  Ik droomde over een lift waarin de koffers en spullen van iemand anders nog in stonden. Ik hielp haar met het er uit tillen. Zij liep even weg. En ik stond nog in de lift de laatste spullen er uit te slepen. Iemand (een stem) waarschuwde dat de lift zo dicht zou gaan als het te lang duurt. Ik tilde net de laatste spulletjes, maar de deur ging net dicht en de lift ging naar beneden. Ik was wat in paniek, maar ik zei, ik kom er zo weer aan, wacht hier maar! Eenmaal beneden was ik bang dat ik niet wist welke verdieping ik weer heen moest, dus vroeg ik aan anderen welke verdieping ik zat. Ik kon de omhoog knop niet te vinden. Uiteindelijk vond ik de omhoog knop aan de andere zeide van de lift. Ik drukte en ging omhoog. Ik drukte op de knop om de deur te openen, de voorste deuren gingen open, maar de achterste deuren bleven hangen. Het waren een soort matten, plastic, met klittenband. Uiteindelijk heb ik ze opengeknipt en kon ik er uit.
  Eenmaal er uit was ook mijn vader daar. (Ik heb mijn vader vorige week weer sinds 10 jaar ontmoet) in mijn droom bleef hij bij me en stelde mij vragen. Ik vertelde hem dat het soms goed met me gaan, maar soms als ik wakker wordt dat ik al weet aan hoe ik me voel dat het een grote puinzooi gaat worden.. Hij moest toen hard lachen.. Het voelde vertrouwd.

  Groetjes Daphne

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je soms zo veel voor anderen doet, anderen helpt en met anderen bezig bent, dat je eigenlijk niet echt de tijd en aandacht voor jezelf hebt die je wel nodig hebt. Daardoor ontstaan er ook dagen/momenten dat het minder gaat.
   Het stukje met je vader staat hier eigenlijk los van en gaat er meer over dat je een niveau wilt vinden waarop jullie fijn kunnen verbinden.

 4. Ellentje says:

  Hey,

  Ik weet niet of dit voor mij van toepassing is, ik droom voornamelijk over gebouwen waar ik niet uitgeraakt (meestal) en de lift speelt hier een grote rol in, ik neem veel liften maar meestal leiden ze me naar een doolhof van gangen waarvan ik maar liften blijf nemen met telkens een niet voorziene uitkomst… ik denk dus dat ik weet waar ik naartoe ga maar de uitkomst is zelden hetgeen wat ik van plan was. Dit is al jaren de basis van mijn dromen, de personen die ‘mee’ doen wijzigen wel… het begin is meestal een toffe droom, maar eindigt in het verhaal wat ik beschreven heb.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze dromen geven aan dat je onbewust je prioriteiten niet meer helder hebt en het dus niet helder meer is waar je je op wilt focussen.
   Je bent als het ware aan het zoeken naar wat nu de juiste stap is om nu te zetten.

   1. Ellentje says:

    Kan idd wel kloppen, ik weet nog steeds niet goed wat ik wil. Maar of ik daar ooit uit geraak? 😉
    Dank je voor uw snelle reactie, het geeft ergens wat rust 🙂

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan. 🙂
     Misschien heeft dat er ook wel een beetje mee te maken dat wat je wilt ook kan veranderen naarmate je zelf verandert en groeit. 🙂

  2. Marjolijn says:

   Hoi, ik heb een tijdje bij een droom coach gelopen en zijn verteer me sowieso alles in je droom ben je zelf. Dus alle mensen, alle dieren alle dingen. En die staan ergens voor voor. Wat ze ook zei is dat als je droom dat je binnen bent in gebouwen. Dat je je teveel laat leiden door je ego. Dat je je niet vrij voelt en niet handelt overkomstig je eigen weg.

 5. Josje says:

  Heyhey!

  *Ik heb hoogtevrees*

  Ik had een droom dat ik een goede baan had, maar dat die baan in een enorm hoog gebouw zat en dat ik elke dag met de lift naar de 97e verdieping moest. Die lift zat aan de buitenkant van het gebouw en het was alleen de vloer en een schacht van alleen maar een paar stalen pijpen, het was meer een plateautje waarop ik naar boven ging. Als ik naar boven ging kon ik alleen maar naar beneden kijken en niet naar voren of omhoog. Ik was echt extreem bang dat ik eraf zou vallen en de enige manier dat ik naar boven durfde was in elkaar gedoken (in een foetushouding zeg maar) op het plateau liggen. Op gegeven moment toen ik met de lift weer naar boven ging raakte ik bewusteloos en toen ik wakker werd, werd ik aan de top wakker en dacht ik dat ik viel, maar ik viel niet. Het was allemaal heel raar en angstaanjagend.

  Heb je enig idee wat dit zou kunnen betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hoi.

   Deze droom gaat erover dat je voelt dat je ontzettend veel potenties en talenten hebt die nog niet naar boven komen.
   Ze komen er niet, omdat er angsten en onzekerheden zijn die je tegenhouden.

   1. Josje says:

    Dankjewel! Dit is heel herkenbaar 🙂

 6. Pieter says:

  Hey Scarlet,

  Ik droomde met dat ik met een groep mensen (die ik niet kende) naar boven met de lift ging. De lift zat vol en ik moest naar de bovenste verdieping. Toen de lift op halverwege de bovenste verdieping was begon het vast te zitten. Uiteindelijk kwam ik eruit maar ik weet niet meer hoe. Nou vraag ik me af wat dit betekent, want de betekenis van met de lift naar boven gaan en dat de lift daarna defect raakt is een beetje tegenstrijdig.

  Met vriendelijke groet,

  Pieter

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Dit gaat erover dat je bezig bent je doelen te bereiken, alleen dat er nog een paar uitdagingen te overwinnen zijn om ze echt te bereiken.
   Echter weet je wel met deze uitdagingen om te gaan.

  2. A says:

   Nachtmerries over liften komen weleens voor bij mij. Ik vind liften eng dus bij mij komt dit voort uit angst. In mijn droom gaat het licht uit, komen ze weleens vast te zitten, gaat hij verder omhoog dan de verdieping waar ik moet zijn ondanks dat ik het knopje had ingedrukt, hij gaat iets te ver naar beneden waardoor ik er niet uit kan of hij maakt allerlei rare capriolen zoals ondersteboven en dat ik mij nergens aan kan vasthouden en door die hele lift heen geslingerd wordt. Brrr..

 7. Ivy says:

  Vanacht droomde ik dat ik met meerdere mensen de lift in ging. Ik met mijn kinder wagen met kind erin. Het moment dat de lift bewoog volgens mij omhoog. Ging de vloer bewegen die zat los en schoof terug van de deur naar achter. Ik heb mezelf klem gezet met de kinder wagen tegen de deur en mezelf tegen de achter kant (met de mensen achter me) zodat we niet zouden vallen. Dit gebeurde gelukkig ook niet al had ik me al schrap gezet op een val naar beneden.

  1. Scarlet says:

   Dit lijkt aan te geven dat je het spannend vindt om bepaalde stappen te zetten die je mag gaan zetten.
   Alleen lukt het je wel, zelfs als je wat tegenslagen krijgt of het even wat lastiger wordt.

Leave a comment

Your email address will not be published.