Dromen over liften

Posted on
dromen over liften

Dromen over liften. Wat betekent het als je droomt over een lift? Deze dromen staan vaak symbool voor welke kant jij in je leven op gaat: de goede of de verkeerde.

Dromen over een lift de naar boven gaat

Wanneer de lift in je droom omhoog gaat, betekent dat dat je de goede kant op aan het gaan bent. Je bent op de goede weg om je doelen te behalen en steeds meer te genieten van het leven.

Als we deze droom op een spirituele manier bekijken, kunnen we ook zeggen dat je bewustzijn steeds groter aan het worden is. Je bent jezelf aan het ontwikkelen en je groeit steeds meer.

Dromen over liften: de lift gaat naar beneden

Wanneer de lift in je dromen naar beneden gaat, dan staat dat meestal symbool voor niet trouw zijn aan jezelf. Je doet niet de dingen die goed voor je zijn en waarschijnlijk luister je te veel naar anderen. Het is tijd dat je weer je eigen keuzes gaat maken en voor jezelf gaat zorgen. Anders raak je steeds verder van je eigen pad af.

De spirituele betekenis van deze droom is daar natuurlijk mee verbonden. Je bent jezelf kwijt aan het raken en raakt weer verzeild in situaties die je eigen ‘ik’ onderdrukken. Je bent steeds minder verbonden met het universum en met God.

Dromen dat de lift vast blijft zitten of defect is

Als je in de lift blijft hangen, dan betekent dat dat je vast zit in je leven. Je gaat niet vooruit en niet achteruit. Het stroomt gewoon niet meer en de kans is groot dat je veel dingen als een last ervaart.

Als de lift ‘raar’ doet of bijvoorbeeld ineens naar beneden stort, dan hebben je emoties op dit moment de overhand. Daarnaast kan het zijn dat er een angst is of een trauma is die je leven (onbewust) beheerst.
Wanneer de lift (net) niet neerstort, zegt dat dat je al met het verwerken van deze emoties, angsten of trauma’s begonnen bent en dat het wel goed komt.

 

6 Comments

 1. Elise says:

  Hoi scarlet,

  Ik droomde over een lift maar het was steeds de verkeerde. Het duurde heel lang voor dat ik het juiste knopje had gevonden en kwamen steeds op de verkeerde verdieping uit

 2. bianca says:

  lieve scarlet, vanacht droomde ik weer de gekste dingen. het valt me op dat ik hele andere dromen heb dan voorheen. een deel van mijn droom ging over dat aardige mensen die voor mijn gevoel betrouwbaar aanvoelde me vroegen om mee te gaan naar een andere dimensie. ik had zoiets van oke dat wil ik wel. ik weet nog dat we een lift in stapte en die mensen keken heel blij. even later gingen de deuren weer open en kwam ik in een mooie en rustige omgeving terecht.
  ik droomde ook nog over heleboel lieveheersbeestjes. ik werkte ergens en die moest ik weghalen. ik weet nog dat ik zei. maar we laten ze wel leven. ik zag grote maar ook baby lieveheersbeestjes. zo mooi zagen ze eruit.
  weet jjj wat deze droom mij wilt vertellen?

  1. Scarlet says:

   Hey Bianca,

   Dit gaat over een stukje transformatie waar je in zit. Je gaat beter verbindingen aan met fijne mensen en energieën. 🙂

   1. bianca says:

    dankjewel scarlet ❤

 3. Daphne says:

  Hey Scarlet,

  Ik droomde over een lift waarin de koffers en spullen van iemand anders nog in stonden. Ik hielp haar met het er uit tillen. Zij liep even weg. En ik stond nog in de lift de laatste spullen er uit te slepen. Iemand (een stem) waarschuwde dat de lift zo dicht zou gaan als het te lang duurt. Ik tilde net de laatste spulletjes, maar de deur ging net dicht en de lift ging naar beneden. Ik was wat in paniek, maar ik zei, ik kom er zo weer aan, wacht hier maar! Eenmaal beneden was ik bang dat ik niet wist welke verdieping ik weer heen moest, dus vroeg ik aan anderen welke verdieping ik zat. Ik kon de omhoog knop niet te vinden. Uiteindelijk vond ik de omhoog knop aan de andere zeide van de lift. Ik drukte en ging omhoog. Ik drukte op de knop om de deur te openen, de voorste deuren gingen open, maar de achterste deuren bleven hangen. Het waren een soort matten, plastic, met klittenband. Uiteindelijk heb ik ze opengeknipt en kon ik er uit.
  Eenmaal er uit was ook mijn vader daar. (Ik heb mijn vader vorige week weer sinds 10 jaar ontmoet) in mijn droom bleef hij bij me en stelde mij vragen. Ik vertelde hem dat het soms goed met me gaan, maar soms als ik wakker wordt dat ik al weet aan hoe ik me voel dat het een grote puinzooi gaat worden.. Hij moest toen hard lachen.. Het voelde vertrouwd.

  Groetjes Daphne

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je soms zo veel voor anderen doet, anderen helpt en met anderen bezig bent, dat je eigenlijk niet echt de tijd en aandacht voor jezelf hebt die je wel nodig hebt. Daardoor ontstaan er ook dagen/momenten dat het minder gaat.
   Het stukje met je vader staat hier eigenlijk los van en gaat er meer over dat je een niveau wilt vinden waarop jullie fijn kunnen verbinden.

Leave a comment

Your email address will not be published.