Dromen over liften

Posted on
dromen over liften

Dromen over liften. Wat betekent het als je droomt over een lift? Deze dromen staan vaak symbool voor welke kant jij in je leven op gaat: de goede of de verkeerde.

Dromen over een lift de naar boven gaat

Wanneer de lift in je droom omhoog gaat, betekent dat dat je de goede kant op aan het gaan bent. Je bent op de goede weg om je doelen te behalen en steeds meer te genieten van het leven.

Als we deze droom op een spirituele manier bekijken, kunnen we ook zeggen dat je bewustzijn steeds groter aan het worden is. Je bent jezelf aan het ontwikkelen en je groeit steeds meer.

Dromen over liften: de lift gaat naar beneden

Wanneer de lift in je dromen naar beneden gaat, dan staat dat meestal symbool voor niet trouw zijn aan jezelf. Je doet niet de dingen die goed voor je zijn en waarschijnlijk luister je te veel naar anderen. Het is tijd dat je weer je eigen keuzes gaat maken en voor jezelf gaat zorgen. Anders raak je steeds verder van je eigen pad af.

De spirituele betekenis van deze droom is daar natuurlijk mee verbonden. Je bent jezelf kwijt aan het raken en raakt weer verzeild in situaties die je eigen ‘ik’ onderdrukken. Je bent steeds minder verbonden met het universum en met God.

Dromen dat de lift vast blijft zitten of defect is

Als je in de lift blijft hangen, dan betekent dat dat je vast zit in je leven. Je gaat niet vooruit en niet achteruit. Het stroomt gewoon niet meer en de kans is groot dat je veel dingen als een last ervaart.

Als de lift ‘raar’ doet of bijvoorbeeld ineens naar beneden stort, dan hebben je emoties op dit moment de overhand. Daarnaast kan het zijn dat er een angst is of een trauma is die je leven (onbewust) beheerst.
Wanneer de lift (net) niet neerstort, zegt dat dat je al met het verwerken van deze emoties, angsten of trauma’s begonnen bent en dat het wel goed komt.