Dromen over muizen: de betekenis van muizen in dromen

Posted on
dromen over muizen

Dromen over muizen. Wat betekent het als je droomt over muizen? Vaak zijn de dromen over dit ongedierte vrij vervelend. Sterker nog meestal komen ze voor in nachtmerries, maar wat is de betekenis van muizen in dromen nu eigenlijk?

Dromen over muizen

De meeste dromen over muizen betekenen dat je een persoon of situatie uit de weg bent gegaan die je eigenlijk wel aangekund had. Je denkt dat je kleiner en kwetsbaarder bent dan dat je werkelijk bent. Dat probeert je onderbewustzijn je duidelijk te maken. Zeker als de muizen voorkomen in een nachtmerrie.

Heel veel muizen

Als je overspoelt wordt door muizen, betekent het dat je eigen angsten en stress je tegenhouden in je leven. Het is belangrijk dat je gaat onderzoeken wat reëel is en wat niet.

Gebeten worden

Word je gebeten door een muis? Dan moet je juist oppassen dat een kleine aanvaring met iemand of een vervelende situatie niet nog een staartje gaat krijgen.

De muis doden 

Maak je de muis dood? Dan overwin je de problemen of stress en angsten.

Met een muis samenwerken

Moet je samenwerken met een muis en lukt dat? Dan ben je aan het groeien in jezelf. Je leert samen te werken met je angsten en kunt steeds beter om gaan met stress. Je gaat anders met problemen om en wordt steeds sterker.

Doet de muis niet wat je wilt? Dan nemen je angsten en zorgen nog wel eens een loopje met je. Je bent wel bezig om er beter mee om te gaan, maar het lukt nog niet helemaal.
Neem je tijd, want je bent wel op de goede weg.

 

83 Comments

 1. Maria says:

  Ik droomde laatst dat ik koffie had gedronken dat iemand voor me had gezet.. toen ik later zelf de Senseo wou maken, zag ik dat er allemaal jonge (geen babies) dooie muizen in het water lagen. Het waren er een stuk of 20… nou kan ik vaak een droom wel vertalen voor mezelf, maar deze droom is een raadsel voor me. Iemand ideeen?

  1. Scarlet says:

   Hey Maria,

   Deze droom lijkt voor mij te zeggen dat je een bepaalde ontweken hebt of ervoor weggelopen bent. Waarschijnlijk ben je jezelf hier niet bewust van geweest. Je droom zegt dat dit oké is. Je bent de spanning ervan al aan het ontladen.

   1. maria says:

    Hm oké dankjewel! ik kan me daar zeker wel in vinden..

 2. johan says:

  Ik heb maandag nacht gedroomd dat ik tussen muizen zat en die waaren aan mijn oren aan het knabbelen en gisterenavond heb ik gedroomd dat ik tussen de slangen zat en plots schoot ik wakker en recht in mijn bed .

  1. Scarlet says:

   Hey Johan,

   Dit is een duidelijk teken dat je eigen systeem je duidelijk wil maken dat er dingen niet kloppen (waarschijnlijk met de mensen om je heen) en dat je je eigen ingevingen negeert.

 3. Safia says:

  Hoi ik heb vannacht gedroomd over veel muizen maar niet in mijn huis bij ander vrouw die ik ken in mijn droom kwam ik langse haar en een kamer waren veel muizen ik had gezegt doe er iets aan maar die vrouw zegt ik heb als aan gedaan maar niks helpt ik was echt mij bezeg om haar te helppen en op eens kwam haar dochter binnen ik zo jij moet help bellen en toen voor Ik weet was kamer leg maar er waren
  Maar drie zwarte muizen in hoekje wat zal dit betekenen

  1. Scarlet says:

   Hey Safia,

   Dit zegt eigenlijk alleen maar dat jij anderen wilt helpen en wilt beschermen tegen pijn en verkeerde mensen en situaties. 🙂

 4. Sandra says:

  Ik droomde dat een lief klein muisje ineens in mijn grote wok met eten sprong of viel. Het was okerkleurig en toen t in mijn wok belandde lag t op zn zij en ging t direct in foetushouding met zn pootjes voor zn dichtgeknepen oogjes. Het kwam mij niet uit dat t in mijn eten kwam want dan moest ik een groot deel weggooien. Wat zou dat betekenen..?

  1. Scarlet says:

   Heel simpelweg dat je niet lief genoeg voor jezelf bent. Te praktisch geworden bent.

 5. Mirella says:

  Hoi ,
  Ik heb al meerdere keren dezelfde droom. Dat er veel muizen zijn in de kamer waar ik in slaap (dat is in mijn droom niet mijn eigen kamer, geen idee van wie wel hahaha)
  Althans ik zie geen muizen maar ik hoor ze en in mn droom probeer ik ze te negeren al gaat dat niet makkelijk

 6. C.A.C says:

  Ik droomde vanacht dat ik een riem vol opgerolde muizen op me buik had. Was moeilijk om ze los te halen .ik heb ze in een bosje losgelaten. Ben zo benieuwd. .gaat niet goed met me nl

 7. cheyenne says:

  Sinds mijn verhuis heb ik de laatste tijd altijd een nachtmerrie dat er of muizen ( ongedierte) uit mijn muur komen of dat ik binnen kom in mijn huis en dat er super veel muizen naar mij toe lopen ik heb een doodsangst er voor en als ik wegren word ik wakker zo eng…

 8. Sylvie says:

  Hallo ik droomde dat er een muis uit onze slaapkamer wegliep. Wat betekent dat?

 9. Soubida says:

  Hallo ik droomde dat ik buiten op een plein of markt stond en alle muizen het waren heeeeeel veel die liepen allemaal weg van mij ????

  1. Scarlet says:

   Als ik het zo lees, betekent het dat je langzaam begint te beseffen dat jij niet bang hoeft te zijn, omdat de situaties en mensen niet zo groot zijn als ze zich voordoen.

 10. Elise says:

  Ik heb een tijd lang muizen in mijn kamer gehad. Eerst eentje, toen meerdere en die zich ook steeds meer lieten zien. Ze werden brutaler en kwamen steeds dichter naar mij toe. Totdat uiteindelijk eentje bijna in mijn bed zat. Ik was zo geschrokken en voelde me niet meer fijn en veilig in mijn eigen huis. Uiteindelijk wel moeten doden, vond dat vreselijk maar wel een opluchting. Droomde ook steeds over muizen. Wat hebben/hadden die muizen mij te zeggen?

  1. Scarlet says:

   Hey Elise,

   Als ik het goed begrijp had je in het echt muizen in je kamer, dat heeft meer met het huis/omgeving/warmte en voedingsmogelijkheden te maken, dan een symbolische betekenis.
   Waarschijnlijk zijn je dromen dan ook geweest om deze situatie te verwerken. 🙂

 11. Reshma says:

  Hoi,
  Ik droomde dat er muizen uit Mn been werden gehaald, 4 jonge muiZen, ze waren soort van nog niet geboren.. en het leek een puistje op mm been, maar bij nader uitdrukken kwamen er jonge muizen uit!! Daarna was het been leeg. En niks verder.

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dit gaat over de symbolische basis waarop je leeft/staat.
   Je bent daarin bang voor dingen waarvoor je niet bang hoeft te zijn.

 12. Ingrid Rodrigues says:

  Goede avond Scarlet,

  Ik had gister avond een droom dat ik in een huis was en er kwamen telkens meer ratten en muizen tevoorschijn van gaten en hoeken van het huis.
  Ik had eergisteren ook een droom over een grote rat die laast me lag.
  Ik vraag me af wat dit betekent?

  Alvast bedankt en vriendelijke groet,

  Ingrid

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Dit gaat er over dat je het gevoel hebt dat je niet je eigen ruimte in kunt nemen.
   Alsof je alert moet zijn, omdat er altijd wel weer iets gebeurt waarop je je aan moet passen.
   De rat gaat hier eigenlijk over. Dat je ook ergens het gevoel hebt dat je mensen niet helemaal kunt vertrouwen.
   Dit gaat er niet over dat ze slecht zijn, maar bijvoorbeeld naïef of onzeker, waardoor jij alert moet blijven.

 13. Quin says:

  Goedemorgen Scarlet,

  Vannacht had ik een hele drukke droom met allerlei facetten en er was een gedeelte waarin ik op een bed lag met vriendinnen en toen maakte 1 vriendin een kotsgeluid en er kwam toen een dooie muis uit haar mond..ieuww. in de droom had ik ook een woordenwisseling met m’n ouders die vonden dat ik nog thuis woon, terwijl ik mijn eigen huis heb. Het raakte me en in de droom wilde ik m’n ouders een tijdje niet meer zien. Vaaaaag!! Wat zou dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Quin,

   Deze droom gaat eigenlijk over twee verschillende dingen.
   Aan de ene kant geeft het aan dat je vindt deze dat deze vriendin vervelende dingen zegt of dat je dit eventueel zelf doet.
   Aan de andere kant geeft het aan dat je bepaalde aspecten van de relatie met je ouders aan het verwerken bent (heel normaal en heel gezond). Met name het gevoel dat ze veel voor je willen bepalen. Al kan dit ook van heel lang geleden zijn.

 14. Suzy Q says:

  Hoi Scarlet,

  Ik ben vannacht twee keer wakker geschrokken in mijn hotelkamer waar ik overnachtte voor werk in Barcelona omdat ik droomde dat er een muis onder de dekens zat. Het voelde zo echt totdat ik wakker werd en nog steeds onder de dekens aan t zoeken was naar de muis. Zo vreemd.

  1. Scarlet says:

   Dat is inderdaad heel onprettig!
   Dit is wel een signaal van je geeft dat er iets aan de hand is wat niet prettig voelt en heel dichtbij je staat.
   Dat er iets speelt wat je emotioneel diep kan raken, maar dat je het waarschijnlijk nog niet helemaal door hebt.

 15. Anne says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik etter, gif of iets dergelijks uit m’n lichaam moest krijgen en toen kotste ik met veel moeite een dode muis uit. Heeft u hier misschien een duiding voor?

  1. Scarlet says:

   Hey Anne,

   Dit gaat erover dat je iets dwars zit, iemand of een bepaalde situatie, wat je probeert te onderdrukken en dat werkt eigenlijk niet zo goed.

 16. Genevieve says:

  Hoi Scarlet,

  Deze nacht droomde ik over dode muizen in mijn auto. Het enige dat ik onthouden heb..
  Ik vroeg mij af hoe die dode muizen in de auto terecht kwamen..
  Weet jij hier een mogelijke betekenis van deze droom?

  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom ging erover dat je je eigen ruimte kleiner maakt dan goed voor je is.
   Je mag je eigen ruimte innemen, anders komt er teveel negativiteit binnen.

   1. Genevieve says:

    Dank je wel Scarlet! Jou uitleg klopt meer met mijn gevoel dan de uitleg dat ik vermoedde..

 17. Noor says:

  Hallo Scarlet,

  Ook ik heb over muizen gedroomd. Ik verstopte mij in een ruimte met de muizen, zij waren mijn vrienden(zo voelde het) en we waren aan het verstoppen voor een gemene vrouw(geen idee wie). Er was een trap in die ruimte en ik rende snel naar boven en riep dat een paar muizen mij moesten volgen maar helaas werden we gezien door die gemene vrouw en zij doodde 2 muizen voor mijn gezicht. Ik was erg geschrokken en verdrietig. Geen leuke droom. Enig idee wat mijn droom betekent?

  1. Scarlet says:

   Hey Noor,
   Dit gaat erover dat je bang bent dat je kwetsbaarheden en minder leuke kanten niet geaccepteerd worden door de mensen om je heen en/of de maatschappij.

 18. Marvin says:

  Mijn vrouw heeft gedroomd dat onze kat met een muis naar binnen kwam en dat de kat mijn (haar man) de muis liet zien en iets wilde vertellen. Toen probeerde ik de muis naar buiten te krijgen maar toen kwamen er steeds meer muizen bij terwijl onze kat stil stond te kijken naar mijn er waren ook baby muizen bij gekomen

  1. Scarlet says:

   Hey Marvin,

   Je vrouw neemt waar dat je het te goed wil doen voor anderen, waardoor je je eigen kracht iets meer verliest.
   In haar gevoel stel jij je kwetsbaarder op dan nodig is en zie je je eigen kracht niet.
   Daarnaast zegt deze droom dat ze hier te veel in meegaat en daardoor ook haarzelf kleiner houdt dan ze is.

 19. Yvette says:

  Hoi,ik droomde dat ik jong was en in een soort vieze paardenstallen verbleef.Samen met veel andere jonge mensen.We werden regelmatig opgesloten snachts.Er zaten 2 grote groepen muizen in de ruimte waar ik die duistere nacht opgesloten zou worden.Ik voorzag uitbreiding van de muizen en wilde perse regelen ergens anders te slapen.Dit mocht niet ontdekt worden.

  1. Scarlet says:

   Hey Yvette,

   Deze droom geeft aan dat er situaties zijn waar jij je onprettig bij voelt en dat je jezelf hierbij (onbewust of bewust) teveel aanpast/klein maakt.
   Je gaat in ieder geval uit je kracht, om het zo ‘goed’ mogelijk te houden.

   De kans is daarnaast groot dat je je mening en gevoelens hierbij probeert te verstoppen, om zo min mogelijk ‘problemen’en ‘weerstand’ te veroorzaken.

 20. Yvette says:

  Bedankt voor je reactie,herkenbaar.Hier kan ik wel wat mee!

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan! 🙂

 21. Narda says:

  Hoi scarlet
  Ik had gedroomt dat er een muis zat onder een kledingstuk of een doek. Ik zag het in gelijk niet meer. Hij was gelijk weg en ik wordt waker

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit geeft aan dat je iets over het hoofd ziet of verstop is. Dat kan een eigen angst of onzekerheid zijn, maar ook het gedrag van iemand dat je niet fijn vindt.

 22. Leon says:

  Ik had gedroomd dat ik op mijn bed was en een heel schatige gezicht maar zwarte kleur had die muis.
  Toen ik die had gezien ben ik van mijn bed opgestaan en ik pakte die muis en verzorgd die.

  Ik wil geraag de betekenis van dit droom weten, dankuwel

  1. Scarlet says:

   Hey Leon,

   Dit betekent dat je je onzekerheid/angst onder ogen bent gekomen en daar nu beter mee omgaat/ er voor zorgt.

 23. Maud says:

  Ik heb vannafht voor de tweede nacht achter elkaar gedroomd dat ik door huis heen liep en dat ik overal hele of stukken dode muis tegen kwam en soms ook levende. Overal waren grote dode muziek en degene die leefde waren nog klein. Ik voelde me er onprettig bij en besprak met mijn moeder in m’n droom dat we echt iemand moesten laten langs komen om ze weg te halen. Toen gaf zij als oplossing om een nieuwe voordeur te kopen en toen werd ik wakker. Wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Hey Maud,

   Het laatste stuk van je droom maakt alles duidelijk: je laat mensen binnen die niet altijd even goed voor je zijn.
   Die nieuwe voordeur is daar dus zeer symbolisch voor. 🙂

 24. Klaske de Jong says:

  Hallo Scarlet,

  Ik droomde dat er meerdere grijs-bruine muizen op de bank zaten, allemaal vrij groot en eentje heel groot en met een heel grote romp. Ze waren niet zo snel en even later had ik ze allemaal in een soort lunchtrommel van glas. Dee meesten waren dood en dat vond ik niet prettig. Ik gooide ze uit het bakje en toen bleken er toch nog wel een paar in leven. Even later zaten ze onder de bank. Mijn katten wilden ze pakken en kropen ook onder de bank. Het was niet mijn bedoeling om ze door de katten te laten doden. Toen ik nogmaals keek, zag ik al een paar afgebeten muizenpootjes bij de rand onder de bank liggen. Ik probeerde de katten erbij weg te houden waar ik niet heel goed in slaagde.
  Ik ben heel benieuwd wat deze droom mij te zeggen heeft.

  1. Scarlet says:

   Hey Klaske,

   Deze droom gaat erover dat je mensen en situaties die je niet fijn beïnvloeden eigenlijk meer buiten de deur wilt houden, maar tegelijkertijd doe je dit niet altijd, omdat je niemand pijn wilt doen en ook geen grote veranderingen wilt creëren.
   Hierbij probeer je ook je wat krachtigere en misschien zelfs fellere eigenschappen tegen te houden, maar deze droom geeft aan dat het steeds minder lukt.

 25. Sandra says:

  Hallo,
  In mijn droom zitten er hopen met gewone grijze muizen boven op zolder in mijn huis.
  Via een open trap kwam er eentje naar beneden gestormd om dan bij mij te komen zitten.

  Onmiddellijk hierna werd ik wakker en kon niet meer slapen. Vanmorgen wist ik de hele droom nog, inclusief alle details. Dit heb ik normaal enkel met dromen die uitkomen.

  1. Scarlet says:

   Hey Sandra,

   Het kan als eerste zo zijn dat je in je slaap geluiden opgepikt hebt die op muizen lijken en daardoor deze droom hebt gehad.
   Een andere betekenis van deze droom kan zijn dat je ‘grijze mensen’ aantrekt die bij je willen zijn.
   Dit is niet goed of slecht, maar geeft aan dat je daarin goed op je grenzen mag letten.

 26. Edith says:

  Hi Scarlet,
  Ik droomde vannacht dat ik in de auto zat met mn man en dat hij aan de verkeerde kant van de weg wilde rijden maar door een motoragent werd gedwongen de straat achteruit te rijden.
  Toen we de straat uit waren stopten we voor een soort hotel om te overnachten.
  Opeens bevond ik me in het hotel met mn overleden moeder, broer en mn man.
  Ik pakte wat te eten en opeens zag ik onder de tafel een bruine gevlekte muis aan het tafelkleed knagen.
  Mn overleden broer hield m vast aan zn staart maar plaagde me omdat de muis mij wilde bijten.
  Mn man was inmiddels in slaap gevallen en opeens zag ik dat er overal muizen waren.
  Omdat ik eten in een plastic zakje vasthield, kroop 1 muis op mn hand en begon me te bijten om bij het eten te komen, ik rende hysterisch naar mn moeder om me te bevrijden van de bijtende aanvallende muis. Overal waren nu muizen in de kamer en mn slapende man was opeens mn kleinzoon.
  Mn moeder ging om een andere kamer vragen en we kregen een andere volgens de receptie muisvrije kamer.
  Ik vertrouwde het niet en wilde liever naar huis.
  Toen werd ik wakker.

  Sorry dat het zo’nlange en onsamenhangende uitleg is, maar ik heb het meteen opgeschreven toen ik wakker werd.

  1. Scarlet says:

   Hey Edith,

   Dit gaat erover dat je je niet altijd veilig voelt en zeker niet altijd begrepen voelt.
   Dit geldt vooral voor de momenten wanneer je voelt dat er dingen niet kloppen of aanvoelt dat er iemand niet eerlijk is.
   Je hebt het gevoel dat mensen je niet serieus nemen of zelfs plagen. Dit hebben je broer en moeder waarschijnlijk vroeger ook gedaan.
   En je hebt het gevoel dat je man het dus allemaal een beetje negeert en laat gebeuren.
   Dit gevoel probeer je met de droom te verwerken.

 27. Suki says:

  Hallo,
  Ik had laatst gedroomd over dat ik een grijze muis in mijn kamer zag. Ik schrok een beetje, en wou hem in een plastic ronde doosje doen en dan buiten vrijlaten. Ik wou het muis geen pijn doen.
  Uiteindelijk had ik hem gevangen, en toen ik het muisje in het doosje wou doen, zag ik dat er in het doosje al een salamander zat. Op dat moment ontsnapte het muisje, en ging ervandoor. Ik keek hem achterna.

  Wat kan het betekenen?
  Mvg, Suki

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je op een liefdevolle manier met mensen om wilt gaan die niet zo leuk zijn en ze tegelijkertijd buiten de deur wilt houden.
   Dat laatste lukt alleen niet echt, want er zijn emoties die ver weggestopt zitten, waardoor je toch net niet die anderen op een gezonde afstand kunt houden.

 28. An says:

  Beste Scarlett,

  Ik hoop dat je mij kan helpen!
  Ik droomde vandaag dat ik in de slaapkamer was met mijn partner. Er ging iets snel voorbij en hij zei ‘er zal toch geen muis zijn hier, dat hoort toch niet in zo een gebouw!’ Ik reageerde er niet op, maar wist hoe dat zou kunnen (onze voordeur heeft een klein spleet waar de muis dus via binnen kan zijn gekomen), ik reageerde niet omdat ik vind dat hij veel niet weet omdat hij zich er niet echt in verdiept in realiteit dus in mijn droom dacht ik dat ook en had daardoor geen zin weer uit te leggen dat het wel kon. Ik focus me op waar dus iets was om te kijken of het wel echt een muis was en ga dichterbij. Er zijn dan 3 kleine grijze muisjes schattig bij elkaar. Dan sta ik ineens bij een bureau naast me, waar de 3 muisjes nu groter zijn en op staan en pakken aan hebben. Naast hun is een soort ouderwetse telefoon denk ik, zonder hoorn met hierop een memo met een boodschap voor mij (mijn naam stond erop).
  Erna kijk ik naar buiten en zie ik dat er een park is gebouwd grotendeels en men nog bezig is het af te maken. Dit terwijl het een bouwval was 1 dag geleden. Ik bewonder het dat het zo snel is gedaan en zo mooi aan het worden is.

  Hierna ga ik naar de woonkamer. Daar is het pikdonker. Ik sta bij de bank en ben op mijn telefoon en zie ineens het silhouet van mijn partner achter mij. Hij houdt Me in de gaten. Ik doe alsof ik dat niet doorhebben lach en ga naar het raam. Ik zie een mooie park en denk ‘oh er is dus echt een park, de vorige was een droom, maar wat leuk dat er echt een is gemaakt!
  Het is licht buiten m, en mijn partner En ik staan bij de ramen die nu wijd open staan. Hij staat bij de rechter en ik links. Ik zie dat hij teveel leunt naar voren en ben bang dat het niet stabiel is en zeg dat ook. Hij kijkt naar rechts naar beneden en ik heb het idee dat hij naar zijn familie kijkt die dan waarschijnlijk beneden zal staan.
  Ik keek echter rechts en naar het park en ik zei ook van : ‘eh ik kijk naar het park hoor’ (Omdat ik de indruk had dat hij me wilde nadoen maar dus niet snapte wat ik deed).

  Dankjewel alvast 🙂

  1. An says:

   Oh die ouderwetse toestel met een memo had ipv een Hoorn een grote knop die je kon indrukken. Het was een zwart toestel.

   Merci again 🙂

  2. Scarlet says:

   Hey An,

   Deze droom gaat er vooral over dat je vooral mag doen wat voor jou goed voelt.
   Luister ook niet naar wat anderen van een situatie of van anderen vinden, maar vorm juist je eigen mening.
   Dingen kunnen namelijk veel beter zijn dan ze in het eerste oogopslag lijken.
   Je bent bezig met meer naar je eigen kern te gaan, maar daarvoor mag je ook meer loslaten wat je partner doet en zegt.
   Het is wel weer goed om te delen wat je doet, zodat hij het meer begrijpt. 🙂

   1. An says:

    Mooie boodschap! Dankjewel

    1. Scarlet says:

     Graag gedaan! 🙂

 29. Dieuwke Seebregts says:

  Goedemorgen Scarlet,

  Ik droomde dat in de koelkast een pan soep stond met een spartelende muis erin.
  Heb de soep gekookt ,de muis is hierdoor dood gegaan en denk dat ik het toen heb verwijd. De soep heb ik opgediend aan mensen en pas daarna heb ik verteld dat er een muis in heeft gezeten.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit gaat erover dat je eigenlijk weet dat je meer met mensen mag delen (over jezelf), maar niet heel goed weet hoe je dat kunt doen, omdat je niet weet hoe ze ermee om zullen gaan.
   Dat ben je onbewust in jezelf aan het onderzoeken als het ware.

 30. bianca says:

  Lieve Sarlet de afgelopen dagen slaap ik erg onrustig geen fijne dromen over mijn vriend. Oude angsten ( in mijn dromen lijk ik de enige te zijn die wegrent. ) Het gaat dan over dat ik denk dat ik hem niet kan vertrouwen met andere vrouwen. Maar in mijn dromen gaat het ook over het krijgen van een huwelijks geschenk van mijn vader. Mijn vriend en ik gaan binnenkort ook trouwen in ons echte leven.)

  Maar de net droomde ik een stukje over een lief klein lichtkleurig muisje een tamme muis denk ik.
  Ik ben totaal niet bang voor muizen. Heb vroeger ook een witte tamme muis gehad.
  Mijn vriend was thuis hij had zich ziek gemeld. Ik dacht nog. oh oke waarom dan. hij zag er niet ziek uit. hij keek wat sip.
  Ik kan me herinneren dat ik het muisje in mijn hand had en aan mijn vriend liet zien.
  Het volgende moment pakte mijn 14 jarige dochtje het muisje en zette het voor onze honden bench ( die staat naast onze bank in de huiskamer ) en openede de bench. Ik geelde en riep neeeeee niet doen. Ik ging er gauw naar toe om het muisje van de vloer af te halen. Ondertussen was de bench al opengemaakt door mijn dochter, die het blijkbaar erg grappig vond. Ik riep nog straks eet de hond hem op. Maar gelukkig was ik optijd en had het muisje vast. Het gekke aan deze droom was dat niet mijn hond ik de bench zat, maar mijn vriend. ( alleen voor dat moment, het andere moment zat hij gewoon op de bank )
  Ik weet niet meer op welke volgorde het was. Maar toen ik bij de bank was bij het raam. Een stoelbank staat daar.
  Zag ik een moment mijn muisje aan zijn staart spartelde tussen 2 vingers en ook een moment dat hij achter de stoelbank viel. Ik vond dat natuurlijk niet leuk en zei er wat van en pakte het muisje weer op.

  Een beetje een vreemde droom vind ik zelf. Maar dat zijn mijn dromen meestal wel.
  Ik ben heel erg benieuwd wat deze dromen betekenen.

  liefs Bianca ❤

  1. Scarlet says:

   Dat zijn eigenlijk hele logische dromen in deze tijd, al zijn ze dan nog steeds niet leuk.
   Het is het verwerken van de spanning rondom de stappen die jullie gaan zetten.

   Deze droom gaat erover dat je je even behoorlijk kwetsbaar voelt maar niet het gevoel hebt dat je daarin gezien of begrepen wordt.
   waarschijnlijk heb je het ook nog niet helemaal kunnen uiten wat je voelt en probeer je daar met deze droom meer grip op te krijgen.

 31. bianca says:

  Dankjewel Scarlet ❤

  1. Scarlet says:

   Graag gedaan mooi mens

 32. Tamy says:

  Hallo, ik droom dat. Ik in een kamer was, en ineens kwam heelveel muizen. Zwarte en witten. Maar in of andere manier ging de zwarte muizen dood en die witten bleven. Leven wat die muizen at kon gwn die witten niet opeten.

  Is echt raar om het uit teleggen

  1. Scarlet says:

   Hey Tamy,

   Dit gaat over een tweestrijd in jezelf. Er zijn dingen in jezelf die je niet fijn vindt en je wilt daar vanaf.
   Tegelijkertijd wil je je fijne eigenschappen meer benadrukken. Deze droom geeft daarbij aan dat je in dit proces niet te streng voor jezelf hoeft te zijn.

 33. Chantal says:

  Hallo Tamy,

  Ik droomde vorige week dat de muizen mijn auto inliepen, allemaal in de garage, eentje kroop onder mijn koppeling dus ik kon niets.

  Een paar dagen later sliep ik in mijn droom ergens anders met iemand op de kamer (als een jonger meisje leek het wel) en had ik het vermoeden van een muisje op de kamer. Er kwam een kat en die ving het muisje en ik was blij (en bang/vies tegelijk). Een soort leider van waar we waren was boos dat het muisje dood ging.

  Ik bedacht ook van alles om meerdere muizen tegen te gaan omdat ik dacht dat er meerdere waren en daarom deed ik een ketting om mijn hoofd zodat ze snachts niet over me heen konden lopen. Twijfelde ook nog of ik nog een nacht in die kamer zou slapen (was dus in mijn droom niet thuis aan het slapen).

  Heel wazig allemaal. Betekent dit iets? Ben dan heel angstig in de slaap blij als ik wakker ben. Ben overigens 31 jaar.

  Groetjes
  Chantal

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Deze dromen gaan eigenlijk over hetzelfde.
   Je bent op zoek naar je eigen manier van zijn en vooral ook naar een manier om je eigen grenzen aan te geven.
   Dat mag namelijk meer en duidelijker, je eigen ruimte innemen.
   Je hebt de kracht hier ook voor, daarom zijn het muizen in je droom, alleen mag je die kracht nog echt vinden.

 34. Eline says:

  Best Scarlet,

  Ik droomde vannacht dat ik met mijn moeder, vader, broertje en zusje boodschappen aan het doen was. In de supermarkt ging ik stofzuigen. Al snel maakte deze een plopgeluid; er zat een propje in de slang en er kwam een beetje bloed uit druppelen. Ik had witte sokken aan het het zat ook een beetje op mijn sok. In mijn droom trok ik samen met mijn moeder de conclusie dat ik een muis had opgezogen en dat die dood in de stofzuigerslang zat. Gedurende mijn droom was ik veel bezig met het bloed op mijn sok en vond ik het heel ik een muis had opgezogen. Ik sprak er ook steeds met mijn moeder over (in mijn droom).
  Weet jij wat dit kan betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Eline,

   Deze droom geeft aan dat je op zoek bent naar nieuwe energie/activiteiten/verbindingen.
   Tegelijkertijd ben je in jezelf aan het opruimen (loslaten, verwerken. etc).
   Wat dit proces echter lastig maakt is dat je hierin nog meer stappen wilt zetten, maar niemand anders tekort of pijn wilt doen.
   Zelfs als de ander misschien zelf even niet zo leuk is.

   1. Eline says:

    Dankjewel Scarlet!

 35. Bianca says:

  Hoi Scarlet,

  Vanochtend werd ik angstig wakker van een droom met heel veel muizen. Ik was een hoekje aan t schoonmaken waar zilvervisjes zaten. Deze zilvervisjes bleken hele kleine bijna doorzichtige muisjes te zijn. Even later had ik een soort van plaat weggehaald. Hierachter zaten heel veel beestjes later drong t pas tot me door dat het allemaal muisjes waren die bezig waren een nest te maken. Ik had ze eerst niet als muis herkend. De ruimte waarin ze zaten werd ook steeds groter net als de muizen zelf. De muisjes klein en groot gingen steeds verder mijn hal in en ik vond dit erg onprettig. Ik ben niet bang voor muizen maar wilde dit niet in mijn huis hebben. Ineens stond er iemand naast me die zei me dat de woningstichting er niks aan kon doen omdat het niet levensbedreigend was. De muizen werden steeds groter en agressiever eentje probeerde in mijn broekzak te klimmen. Leek wel een beetje op een tamme rat. Ik vond hem heel lief maar wilde echt niet een soort van band krijgen omdat ik er verder niet voor wilde zorgen. Een andere rat/Grote muis met de tanden van een pitbull viel dat andere vrouwtje aan. En toen werd ik angstig wakker. Wat betekent dit? Ik kom er zelf niet aan uit.

  Groetjes Bianca

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom is een verwerkingsdroom/uitingsdroom dat alles even op je afkomt.
   Het is een uiting van stress, onrust en ook een beetje angsten.
   Je bent onbewust op zoek naar een manier om om te gaan met al deze gevoelens, maar dat is lastig, want er is niet echt direct een oplossing te vinden.

 36. Denise says:

  Ik droomde dat ik op een matras op de grond sliep in een leegstaand huis. Naast mij ligt mijn vriend te slapen. Ik wordt wakker en zie een gat in de muur en ik wil er in kijken. Op dat moment rent er een donkere muis uit over mijn hoofd mijn rug op maar blijft vast zitten in mijn haar. De muis blijft rennen op mijn rug bezit vast. Ik wil mijn vriend roepen maar ik krijg er geen geluid uit. En dan ineens roep ik zijn naam
  Met volle kracht maar er komt een kleine stem uit en ik word gehoord. Wanneer ik wakker wordt voel ik die plek op mijn rug en heb het gevoel dat het echt is gebeurd. Deze droom heb ik eerder gehad maar dan op een andere manier. In de eerdere droom was er een witte muis deze ging op mijn bed zitten terwijl ik er in lag en kruipt naar mij toe. Ik kijk naar hem en denk wat ben je lief . Dan komt er nog een witte muis bij. En ze zwemmen samen over mij heen en komen op mijn rug in mijn haar vast te zitten en rennen. Ik kom half omhoog en wil de muizen uit mij. Haar bevrijden. Dan wordt ik wakker en voel het niet meer. En ga dus op zoek naar de muizen in mijn kamer. Ik kijk onder mijn kussen en onder mijn bed en voel de plek op mijn rug. Moet mezelf overtuigen dat het niet echt is gebeurd.

  1. Denise says:

   Correctie ik
   Wordt niet gehoord

  2. Scarlet says:

   Hi Denise,

   Deze dromen gaan erover dat je aan het onderzoeken bent wie je bent en wie je wilt zijn. Wat is jouw identiteit?
   De muizen en vooral dat ze vast komen te zitten staan symbool voor de fijne (witte muis) en minder fijne (zwarte muis) meningen van anderen die je hierbij aan het onderzoeken bent.
   Je wilt het namelijk wel goed doen, maar weet ook dat je je niet van iedereen wat aan hoeft te trekken.
   Alleen ben je onbewust nog aan het onderzoeken hoe je hiermee om wilt gaan.

 37. Marleen says:

  Hi!

  Ik heb de laatste tijd vaker een zelfde soort droom. Ik ben dan in een huis met meerdere mensen, meestal vriendinnen en merk dat er een muis zit. Ik ervaar deze droom niet zo zeer als angstig terwijl ik normaal gesproken helemaal niet van muizen hou. Voor zover ik nog kan herinneren zit er dan telkens 1 muis en geef ik aan aan mijn bezoek dat ik er een muizenvanger wil neerzetten om deze te vangen. Maar ik ga wel gewoon op mijn gemak op de bank zitten in mijn droom, wetende dat die muis daar ook zit.

  Zoals ik al zei voelt het niet angstig en is het geen nachtmerrie waar ik wakker van schrik maar toch ben ik wel wakker wanneer dit is gebeurd. Het voelt allemaal heel ‘vaag’. Ben nu zelf aan het kijken wat deze droom mij aangeeft dus ben erg benieuwd.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze dromen geven aan dat je een angst in jezelf aan het overwinnen bent.
   Welke angst dit precies is, is niet helemaal duidelijk, maar het geeft wel aan dat het te maken heeft met je veilig voelen bij anderen en jezelf kunnen zijn bij anderen.
   Een voorbeeld van een angst die hierbij zou kunnen horen is: de angst niet leuk genoeg te zijn.

 38. Silvie says:

  Ik heb vannacht een droom gehad en met angst opgestaan. Ik droomde dat er dagelijks in mijn brievenbus een doos met een dode muis in lag en briefjes dat ik dit moest zwijgen, niet naar de politie gaan. Ik had schrik om naar de brievenbus te gaan, elke dag steeds een witte doos met een dode muis.

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Dit is een verwerkingsdroom. Ergens heb je een angst om slecht nieuws te ontvangen, dat je daar niet goed mee om zou kunnen gaan en/of dat je dan geen mensen zal hebben om het mee te delen.
   Dat ben je hierin aan het loslaten.

 39. Sharon says:

  Hoi Scarlett
  Ik droomde vannacht dat ik het oor van mijn jongste broertje ging schoonmaken met een wattenstaafje, en toen kroop er opeens een muis uit… wat kan dit betekenen?
  Alvast bedankt!

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Dit geeft aan dat je merkt dat hij vanwege zijn eigen angsten niet altijd even goed luistert.

 40. Daphne says:

  Hey,
  Ik droom de laatste tijd vaak over muizen en muizennesten.

  Vannacht droomde ik van een muis welke ik wilde vangen. Ik ving hem met een beker. Ik zag dat de muis hier angstig van werd en hij krimp in een iniminie bolletje die je zo weg kon schieten..

  Dank je wel alvast!

  1. Scarlet says:

   Hoi!

   Dat klinkt alsof je je eigen angsten aan het onderzoeken en aan het leren kennen bent.
   Dit gaat nog niet heel gemakkelijk, maar je bent wel goed bezig. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.