Dromen over muizen: de betekenis van muizen in dromen

geplaatst op
dromen over muizen

Dromen over muizen. Wat betekent het als je droomt over muizen? Vaak zijn de dromen over dit ongedierte vrij vervelend. Sterker nog meestal komen ze voor in nachtmerries, maar wat is de betekenis van muizen in dromen nu eigenlijk?

Dromen over muizen

De meeste dromen over muizen betekenen dat je een persoon of situatie uit de weg bent gegaan die je eigenlijk wel aangekund had. Je denkt dat je kleiner en kwetsbaarder bent dan dat je werkelijk bent. Dat probeert je onderbewustzijn je duidelijk te maken. Zeker als de muizen voorkomen in een nachtmerrie.

Heel veel muizen

Als je overspoelt wordt door muizen, betekent het dat je eigen angsten en stress je tegenhouden in je leven. Het is belangrijk dat je gaat onderzoeken wat reëel is en wat niet.

Gebeten worden

Word je gebeten door een muis? Dan moet je juist oppassen dat een kleine aanvaring met iemand of een vervelende situatie niet nog een staartje gaat krijgen.

De muis doden 

Maak je de muis dood? Dan overwin je de problemen of stress en angsten.

Met een muis samenwerken

Moet je samenwerken met een muis en lukt dat? Dan ben je aan het groeien in jezelf. Je leert samen te werken met je angsten en kunt steeds beter om gaan met stress. Je gaat anders met problemen om en wordt steeds sterker.

Doet de muis niet wat je wilt? Dan nemen je angsten en zorgen nog wel eens een loopje met je. Je bent wel bezig om er beter mee om te gaan, maar het lukt nog niet helemaal.
Neem je tijd, want je bent wel op de goede weg.

 

40 Reacties

  1. Maria says:

    Ik droomde laatst dat ik koffie had gedronken dat iemand voor me had gezet.. toen ik later zelf de Senseo wou maken, zag ik dat er allemaal jonge (geen babies) dooie muizen in het water lagen. Het waren er een stuk of 20… nou kan ik vaak een droom wel vertalen voor mezelf, maar deze droom is een raadsel voor me. Iemand ideeen?

    1. Scarlet says:

      Hey Maria,

      Deze droom lijkt voor mij te zeggen dat je een bepaalde ontweken hebt of ervoor weggelopen bent. Waarschijnlijk ben je jezelf hier niet bewust van geweest. Je droom zegt dat dit oké is. Je bent de spanning ervan al aan het ontladen.

      1. maria says:

        Hm oké dankjewel! ik kan me daar zeker wel in vinden..

  2. johan says:

    Ik heb maandag nacht gedroomd dat ik tussen muizen zat en die waaren aan mijn oren aan het knabbelen en gisterenavond heb ik gedroomd dat ik tussen de slangen zat en plots schoot ik wakker en recht in mijn bed .

    1. Scarlet says:

      Hey Johan,

      Dit is een duidelijk teken dat je eigen systeem je duidelijk wil maken dat er dingen niet kloppen (waarschijnlijk met de mensen om je heen) en dat je je eigen ingevingen negeert.

  3. Safia says:

    Hoi ik heb vannacht gedroomd over veel muizen maar niet in mijn huis bij ander vrouw die ik ken in mijn droom kwam ik langse haar en een kamer waren veel muizen ik had gezegt doe er iets aan maar die vrouw zegt ik heb als aan gedaan maar niks helpt ik was echt mij bezeg om haar te helppen en op eens kwam haar dochter binnen ik zo jij moet help bellen en toen voor Ik weet was kamer leg maar er waren
    Maar drie zwarte muizen in hoekje wat zal dit betekenen

    1. Scarlet says:

      Hey Safia,

      Dit zegt eigenlijk alleen maar dat jij anderen wilt helpen en wilt beschermen tegen pijn en verkeerde mensen en situaties. 🙂

  4. Sandra says:

    Ik droomde dat een lief klein muisje ineens in mijn grote wok met eten sprong of viel. Het was okerkleurig en toen t in mijn wok belandde lag t op zn zij en ging t direct in foetushouding met zn pootjes voor zn dichtgeknepen oogjes. Het kwam mij niet uit dat t in mijn eten kwam want dan moest ik een groot deel weggooien. Wat zou dat betekenen..?

    1. Scarlet says:

      Heel simpelweg dat je niet lief genoeg voor jezelf bent. Te praktisch geworden bent.

  5. Mirella says:

    Hoi ,
    Ik heb al meerdere keren dezelfde droom. Dat er veel muizen zijn in de kamer waar ik in slaap (dat is in mijn droom niet mijn eigen kamer, geen idee van wie wel hahaha)
    Althans ik zie geen muizen maar ik hoor ze en in mn droom probeer ik ze te negeren al gaat dat niet makkelijk

  6. C.A.C says:

    Ik droomde vanacht dat ik een riem vol opgerolde muizen op me buik had. Was moeilijk om ze los te halen .ik heb ze in een bosje losgelaten. Ben zo benieuwd. .gaat niet goed met me nl

  7. cheyenne says:

    Sinds mijn verhuis heb ik de laatste tijd altijd een nachtmerrie dat er of muizen ( ongedierte) uit mijn muur komen of dat ik binnen kom in mijn huis en dat er super veel muizen naar mij toe lopen ik heb een doodsangst er voor en als ik wegren word ik wakker zo eng…

  8. Sylvie says:

    Hallo ik droomde dat er een muis uit onze slaapkamer wegliep. Wat betekent dat?

  9. Soubida says:

    Hallo ik droomde dat ik buiten op een plein of markt stond en alle muizen het waren heeeeeel veel die liepen allemaal weg van mij ????

    1. Scarlet says:

      Als ik het zo lees, betekent het dat je langzaam begint te beseffen dat jij niet bang hoeft te zijn, omdat de situaties en mensen niet zo groot zijn als ze zich voordoen.

  10. Elise says:

    Ik heb een tijd lang muizen in mijn kamer gehad. Eerst eentje, toen meerdere en die zich ook steeds meer lieten zien. Ze werden brutaler en kwamen steeds dichter naar mij toe. Totdat uiteindelijk eentje bijna in mijn bed zat. Ik was zo geschrokken en voelde me niet meer fijn en veilig in mijn eigen huis. Uiteindelijk wel moeten doden, vond dat vreselijk maar wel een opluchting. Droomde ook steeds over muizen. Wat hebben/hadden die muizen mij te zeggen?

    1. Scarlet says:

      Hey Elise,

      Als ik het goed begrijp had je in het echt muizen in je kamer, dat heeft meer met het huis/omgeving/warmte en voedingsmogelijkheden te maken, dan een symbolische betekenis.
      Waarschijnlijk zijn je dromen dan ook geweest om deze situatie te verwerken. 🙂

  11. Reshma says:

    Hoi,
    Ik droomde dat er muizen uit Mn been werden gehaald, 4 jonge muiZen, ze waren soort van nog niet geboren.. en het leek een puistje op mm been, maar bij nader uitdrukken kwamen er jonge muizen uit!! Daarna was het been leeg. En niks verder.

    1. Scarlet says:

      Goede morgen,

      Dit gaat over de symbolische basis waarop je leeft/staat.
      Je bent daarin bang voor dingen waarvoor je niet bang hoeft te zijn.

  12. Ingrid Rodrigues says:

    Goede avond Scarlet,

    Ik had gister avond een droom dat ik in een huis was en er kwamen telkens meer ratten en muizen tevoorschijn van gaten en hoeken van het huis.
    Ik had eergisteren ook een droom over een grote rat die laast me lag.
    Ik vraag me af wat dit betekent?

    Alvast bedankt en vriendelijke groet,

    Ingrid

    1. Scarlet says:

      Goede morgen,

      Dit gaat er over dat je het gevoel hebt dat je niet je eigen ruimte in kunt nemen.
      Alsof je alert moet zijn, omdat er altijd wel weer iets gebeurt waarop je je aan moet passen.
      De rat gaat hier eigenlijk over. Dat je ook ergens het gevoel hebt dat je mensen niet helemaal kunt vertrouwen.
      Dit gaat er niet over dat ze slecht zijn, maar bijvoorbeeld naïef of onzeker, waardoor jij alert moet blijven.

  13. Quin says:

    Goedemorgen Scarlet,

    Vannacht had ik een hele drukke droom met allerlei facetten en er was een gedeelte waarin ik op een bed lag met vriendinnen en toen maakte 1 vriendin een kotsgeluid en er kwam toen een dooie muis uit haar mond..ieuww. in de droom had ik ook een woordenwisseling met m’n ouders die vonden dat ik nog thuis woon, terwijl ik mijn eigen huis heb. Het raakte me en in de droom wilde ik m’n ouders een tijdje niet meer zien. Vaaaaag!! Wat zou dit betekenen?

    1. Scarlet says:

      Hey Quin,

      Deze droom gaat eigenlijk over twee verschillende dingen.
      Aan de ene kant geeft het aan dat je vindt deze dat deze vriendin vervelende dingen zegt of dat je dit eventueel zelf doet.
      Aan de andere kant geeft het aan dat je bepaalde aspecten van de relatie met je ouders aan het verwerken bent (heel normaal en heel gezond). Met name het gevoel dat ze veel voor je willen bepalen. Al kan dit ook van heel lang geleden zijn.

  14. Suzy Q says:

    Hoi Scarlet,

    Ik ben vannacht twee keer wakker geschrokken in mijn hotelkamer waar ik overnachtte voor werk in Barcelona omdat ik droomde dat er een muis onder de dekens zat. Het voelde zo echt totdat ik wakker werd en nog steeds onder de dekens aan t zoeken was naar de muis. Zo vreemd.

    1. Scarlet says:

      Dat is inderdaad heel onprettig!
      Dit is wel een signaal van je geeft dat er iets aan de hand is wat niet prettig voelt en heel dichtbij je staat.
      Dat er iets speelt wat je emotioneel diep kan raken, maar dat je het waarschijnlijk nog niet helemaal door hebt.

  15. Anne says:

    Hallo Scarlet,

    Ik droomde vannacht dat ik etter, gif of iets dergelijks uit m’n lichaam moest krijgen en toen kotste ik met veel moeite een dode muis uit. Heeft u hier misschien een duiding voor?

    1. Scarlet says:

      Hey Anne,

      Dit gaat erover dat je iets dwars zit, iemand of een bepaalde situatie, wat je probeert te onderdrukken en dat werkt eigenlijk niet zo goed.

  16. Genevieve says:

    Hoi Scarlet,

    Deze nacht droomde ik over dode muizen in mijn auto. Het enige dat ik onthouden heb..
    Ik vroeg mij af hoe die dode muizen in de auto terecht kwamen..
    Weet jij hier een mogelijke betekenis van deze droom?

    Groetjes

    1. Scarlet says:

      Hey hey,

      Deze droom ging erover dat je je eigen ruimte kleiner maakt dan goed voor je is.
      Je mag je eigen ruimte innemen, anders komt er teveel negativiteit binnen.

      1. Genevieve says:

        Dank je wel Scarlet! Jou uitleg klopt meer met mijn gevoel dan de uitleg dat ik vermoedde..

  17. Noor says:

    Hallo Scarlet,

    Ook ik heb over muizen gedroomd. Ik verstopte mij in een ruimte met de muizen, zij waren mijn vrienden(zo voelde het) en we waren aan het verstoppen voor een gemene vrouw(geen idee wie). Er was een trap in die ruimte en ik rende snel naar boven en riep dat een paar muizen mij moesten volgen maar helaas werden we gezien door die gemene vrouw en zij doodde 2 muizen voor mijn gezicht. Ik was erg geschrokken en verdrietig. Geen leuke droom. Enig idee wat mijn droom betekent?

    1. Scarlet says:

      Hey Noor,
      Dit gaat erover dat je bang bent dat je kwetsbaarheden en minder leuke kanten niet geaccepteerd worden door de mensen om je heen en/of de maatschappij.

  18. Marvin says:

    Mijn vrouw heeft gedroomd dat onze kat met een muis naar binnen kwam en dat de kat mijn (haar man) de muis liet zien en iets wilde vertellen. Toen probeerde ik de muis naar buiten te krijgen maar toen kwamen er steeds meer muizen bij terwijl onze kat stil stond te kijken naar mijn er waren ook baby muizen bij gekomen

    1. Scarlet says:

      Hey Marvin,

      Je vrouw neemt waar dat je het te goed wil doen voor anderen, waardoor je je eigen kracht iets meer verliest.
      In haar gevoel stel jij je kwetsbaarder op dan nodig is en zie je je eigen kracht niet.
      Daarnaast zegt deze droom dat ze hier te veel in meegaat en daardoor ook haarzelf kleiner houdt dan ze is.

  19. Yvette says:

    Hoi,ik droomde dat ik jong was en in een soort vieze paardenstallen verbleef.Samen met veel andere jonge mensen.We werden regelmatig opgesloten snachts.Er zaten 2 grote groepen muizen in de ruimte waar ik die duistere nacht opgesloten zou worden.Ik voorzag uitbreiding van de muizen en wilde perse regelen ergens anders te slapen.Dit mocht niet ontdekt worden.

    1. Scarlet says:

      Hey Yvette,

      Deze droom geeft aan dat er situaties zijn waar jij je onprettig bij voelt en dat je jezelf hierbij (onbewust of bewust) teveel aanpast/klein maakt.
      Je gaat in ieder geval uit je kracht, om het zo ‘goed’ mogelijk te houden.

      De kans is daarnaast groot dat je je mening en gevoelens hierbij probeert te verstoppen, om zo min mogelijk ‘problemen’en ‘weerstand’ te veroorzaken.

  20. Yvette says:

    Bedankt voor je reactie,herkenbaar.Hier kan ik wel wat mee!

    1. Scarlet says:

      Graag gedaan! 🙂

  21. Narda says:

    Hoi scarlet
    Ik had gedroomt dat er een muis zat onder een kledingstuk of een doek. Ik zag het in gelijk niet meer. Hij was gelijk weg en ik wordt waker

    1. Scarlet says:

      Hey hey,

      Dit geeft aan dat je iets over het hoofd ziet of verstop is. Dat kan een eigen angst of onzekerheid zijn, maar ook het gedrag van iemand dat je niet fijn vindt.

Reageren

Je mailadres wordt niet getoond