Ben je gelukkig of ben je gerustgesteld?

Posted on
gelukkig zijn of gerustgesteld zijn

gelukkig zijn of gerustgesteld zijnBen je gelukkig of ben je gerustgesteld? Dit is een hele belangrijke vraag die je jezelf met enige regelmaat mag stellen als je besloten hebt dat je gaat voor je eigen geluk.
Woordelijk lijken gelukkig zijn en gerustgesteld zijn namelijk helemaal niet zo erg op elkaar, maar in de praktijk zijn ze behoorlijk snel te verwarren.

Als je namelijk echt gaat voor je eigen geluk, zul je angsten moeten overwinnen, soms moeten doorbijten en uit je comfortzone stappen. Zeker als je eerst een leven hebt geleid waarin je niet gelukkig was. Dan moet je juist dingen gaan veranderen en dat gaat zeker niet altijd even makkelijk.

Juist daarom is het zo makkelijk om te vervallen in het stukje gerustgesteld zijn. Het voelt goed, je hoeft je even geen zorgen te maken en het is redelijk comfortabel. Je geweten en angsten zijn gesust. Het is toch een soort van goed…
Maar toch voel je ergens dat het ook weer niet zo is. Je voelt ergens nog die onrust en het verlangen naar toch iets meer, naar een andere levensstijl, naar nog meer jezelf zijn.

Ben je gelukkig of ben je gerustgesteld? Waar het vaak fout gaat.

Ik zie het stukje gerustgesteld zijn vaak plaatsvinden als er iets van eenzaamheid in het spel is. Dat is namelijk een van de emoties in onszelf die ons kan overmeesteren en die ons behoorlijk onrustig kan maken. Die duwt ons van onze weg af en laat ons een afslag nemen naar een plekje wat rust brengt.
Dit is dan vaak een partner die toch niet helemaal past. Vaak meer de energie heeft van een hele goede vriend of broer of zus. Het is hem net niet, maar voor nu is de eenzaamheid gerustgesteld en dat is goed genoeg.
Je kunt jezelf dan makkelijk volhouden dat je gelukkig bent.

Toch zal het dan ook al snel gaan knagen, want het voelt niet helemaal juist. Er is toch nog spanning en je mist die echte verbinding. Dit wordt sterker en sterker tot je jezelf niet meer gerust kunt stellen en dat kan echt jaren duren.

gerustgesteld zijn op het werk

Ditzelfde stukje vindt ook vaak plaats op het gebied van werken. Het werk dat je doet brengt geld in het laatje en dat is genoeg. Het is ook nog een beetje leuk zo nu en dan en we kunnen ermee vooruit. Je bent gerustgesteld, maar niet gelukkig.
Het voordeel met dit stukje is, is dat je gemakkelijk naar ander werk kunt kijken als je nog een baan hebt. Niemand verbied het je, dus je hoeft ook je jezelf het niet te verbieden en je mag best je oogkleppen afdoen.
Tja, misschien voel dan juist dat je op je werk niet op je plek zit, maar dan kun je juist verder komen.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.