Dromen over school

Posted on
dromen over school

Dromen over school. Wat betekent het als je droomt dat je op school bent? Als je hierover droomt wijst dit er op dat je aan het leren bent. Het is tevens een verzoek van je geest dat je niet te veel druk op jezelf legt. Je bent namelijk op dit moment aan het oefenen en bezig dingen onder de knie te krijgen. Wees dus niet te streng voor jezelf, maar geef jezelf juist de ruimte hiervoor.

Dromen over school

Je droomt niet alleen over een school omdat je aan het leren bent, maar ook omdat je onzeker bent over jezelf of over je situatie. Deze droom geeft aan dat dit niet nodig is en dat je rustig je tijd mag nemen. Haal die druk van je schouders af.

Je hebt namelijk het gevoel dat je moet presteren en geen fouten mag maken, terwijl je ergens voelt dat je er nog niet helemaal klaar voor bent.

Dromen over een school waar je op gezeten hebt

Wanneer je specifiek droomt over een school waar je zelf op gezeten hebt, dan wil je jezelf eigenlijk laten zien hoe ver je al gekomen bent. Je hebt meer bereikt dan waar je zelf bij stil staat.

Dromen over problemen op school

Als je in je droomt spijbelt, geschorst wordt, ruzie hebt of als er zich andere problemen voor doen, dan vertelt je droom je dat je niet moet weglopen voor je eigen verantwoordelijkheden. Je kunt het aan, maar dan moet je wel alles onder ogen komen en de situaties en de mensen zien zoals ze zijn.

Dromen over je eerste schooldag

Is het in je droom je eerste schooldag? Dan sta je op het punt om iets nieuws te beleven of te leren.

Dromen over je laatste schooldag

Als je droom gaat over je laatste schooldag, dan heb je bijna geleerd wat je mag leren. Waarschijnlijk kijk je ook heel erg uit naar het afronden van een project of situatie.

 

19 Comments

 1. Melissa says:

  Goeie morgen scarlet,
  Ik heb vannacht gedroomd over een oude school die ik kreeg om over te nemen en in die droom was ik met hulp leraren en leraressen aan het zoeken om die school weer op te bouwen ,vraag me af wat de droom betekend .
  Mvg melissa en een prettige dag gewenst x

  1. Scarlet says:

   Hey Melissa,

   Dit gaat over zelf iets leren of anderen iets mogen leren. Het gaat ook over een blokkade erop. Dat je denkt dat je anderen erbij nodig hebt en dat er dingen voor moeten veranderen. Nu kan deze droom ook letterlijk betekenen dat er dingen moeten veranderen om verder te komen. 🙂

   1. Melissa says:

    Bedankt x
    En idd dit klopt en ik moet idd goed nadenken dat ik verder wilt doen met dit manier van leven

 2. chanerrebijlhout says:

  hey scarlet gister in de ochtend uren heb ik
  een droom gehad waar ik op school was het was de laatste school dag me klasse voogd was in de klzas ze ging iert iutleggen op het bordt daarna hb ik toen ruzie met twee meisje van mij klas gekregen ik begon met ze te bekvechten ik werdt echt boos en woedent en begon te tranen daarna kwam mijn schoolhoofdt in de klas en vroeg wat er aan de hand was en me klasse voogd zij der wat was gebeurdt dt ik ruzie had gekregen mt met meisjes van mij klas toen zij mij school hoofd tegen mij omdat je zo tekeer bent gegaan ga ik je net meer helpen ik zou je helpen om tebevorderen naar de volgen de klas toen begon ik haar te bedelen toen zij ze tegen mij maakt niet iut hoe veel je me bedeld al hiul je ik ga je tog niet helpen toen gaven de kinderen van de klas als antwoordt dat ik allang hiulde later van was me schoolhoofd achterin van de klas op een stoel en tafel naast mij komen zitten met die rapports mijn rapport was boven en ze zette het naar onderen ik was niet de enigste kind in de droom die ze zou helpen er waren meer kinderen toen zij ze tegen een jongen die ze ook zou helpen om een wiskunde som op het bordt te maken als hij het goed had gemaakt zou ze hem helpen om ook te bevorderen naar de volgende klas en later in die zelfde droom droomde ik dat ik een 6.4 voor natuurkunde had gekregen en was zo blij had het niet verwacht weet u wat dit betekent ps in het echt heb ik slecht gewerkt op school

  1. Scarlet says:

   Goede morgen,

   Deze droom geeft aan dat je de behoefte hebt om het goed te doen en het is ook een signaal van jezelf dat je anderen wat meer los mag laten.
   Het is een uitnodiging om je te focussen op jezelf en je eigen ontwikkeling.
   De dingen leren die je wilt leren. Als je dat doet, wordt het ook wat rustiger met de anderen om je heen en wordt je ook gelukkiger.

 3. Tim says:

  Ik heb een vraag ik kreeg vannacht een onverwachte droom dat ik de laatste paar sagen op school zat en van school afging en afscheid moest nemen van mijn vriend..hij was boos en teleurgesteld dat ik van school afging..hij bleef maar huilen en ik hem troosten..omhelsen en proberen zoveel mogelijk af te spreken (die jonge is nu toevallig mijn oude collega alleen ik zie hem niet meer en ben ook niet meer met hem bezig..hij weet ook niet dat ik gevoelens voor hem heb)

  1. Scarlet says:

   Hey Tim,

   Deze droom gaat erover dat je het gevoel hebt dat dit stuk met deze persoon nog niet afgerond is.
   Je ‘moest weg’ voor het proces klaar was of je in deze situatie ‘uitgeleerd’ was.

 4. Andreas says:

  Gm ik droomde vannacht dat k op een school zat en een relatie had met de mooiste meid van de hele school en iedereen was jaloers een deel van me familie zat ook op die school en mijn beste vriend van de basisschool zat ook derin en steunde me om de haat los te laten en schijt he hebben wat betekent deze droom ben helemaal in de war

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat erover dat je op zoek bent naar de steun van de mensen die dichtbij je staan. Zeker in de keuzes die je maakt en de relaties die je aangaat.
   Want je merkt ook dat er mensen zijn die oordelen hebben en dat wil je niet meer binnen laten.

 5. Joy says:

  Hoi! Ik had vannacht een droom waarin ik gepest werd op de school waar ik nu zit. Ik werd telkens dik genoemd door iedereen, en dat vond ik heftig, aangezien ik heel onzeker ben over mijn lichaam. Ook mijn beste vriendin schold mij uit en had mij bedrogen. Het raarste was, ik wilde de personen die mij uitscholden slaan en trappen, maar het lukte niet. Het was zo zwaar dat ik niks kon bewegen. Wat betekend dit?

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dit is een uiting/verwerking van de onzekerheid die je zelf ook benoemd.
   Er zit een angst onder waardoor je je ook machteloos voelt en bang bent dat anderen zich tegen je keren.

 6. John says:

  Beste Scarlet ik heb al meerdere keren een droom gehad over het stelen van geld, het rare is dat ik nog nooit iets heb gestolen of de behoefte had om te stelen. Vannacht deed mijn brein er nog een schepje bovenop: ik heb namelijk gedroomd over dat ik in de oude gymzaal kleedkamer van mijn bassischool, terwijl iedereen aan het gymen was, tussen hun spulletjes ging rondneuzen naar waardevolle spullen. En ook opvallend was dat de klas die aan het gymen was ook echt mijn klas was van toendertijd. Alleen als ik me de droom goed kan herinneren was ik dan weer wel 22 en niet jong zoals zei. Wel apart.

  1. Scarlet says:

   Hey John,

   Dit gaat erover dat je je eigen talenten onderdrukt.
   Door dit onderdrukken, zit er een bepaald verlangen om meer te kunnen dan je kan.
   Daardoor zit er een soort van verlangen naar wat anderen kunnen en dat je dat ook zou willen.
   Onbewust vergelijk je je zelfs met die klasgenootjes van toen.

 7. Marion says:

  hoi, ik heb gedroomd over dat ik thuis school heb (zoals nu ook in het echt door coronavirus) en dat ik iets moest maken voor school maar ik wist niet hoe je erin kwam en toen legde allemaal docenten uit hoe ik dat moet doen enz

  1. Scarlet says:

   Hey Marion,

   Dit is een verwerkingsdroom, waarin je systeem de onrust van de huidige situatie een plekje probeert te geven.

 8. Alicia says:

  Hoi Scarlet,

  Ik heb vannacht weer een droom gehad over school. Het thema keert zeer regelmatig terug. De situatie verschilt wel. Laatst droomde ik bijvoorbeeld over te laat komen op school, vannacht deed ik mee aan een wedstrijd op het schoolpodium. Opvallend is dat er steeds een mannelijke collega aanwezig is in mijn dromen over school. Ik heb een vriendschappelijke relatie met hem.

  Hoe kan ik zijn aanwezigheid linken aan de betekenis van deze terugkerende droom?

  Liefs!

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Waarschijnlijk staat school bij jou persoonlijk symbool voor uitdagende situaties, dus bijvoorbeeld als je het gevoel hebt dat je moet presteren.

   Zijn aanwezigheid heeft er waarschijnlijk al mee te maken dat je dromen sowieso al aan je werk gekoppeld zijn.
   Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat hij een beetje in hetzelfde schuitje zit als jij.
   Of hij is een rustpunt, een ankerpunt met zijn vriendschap op je werk.

 9. yoelle says:

  hoi ik heb vanacht gedroomd dat ik naar school moest en dat mijn moeder mij met de auto bracht maar om de een of andere reden kwam ik niet aan op school uit eindelijk was ik telaat voor mijn eerste uur en zijn we weeer terug naar huis gereden vertel mij a.u.b wat dit betekend

  1. Scarlet says:

   Dit is een droom waarin je bepaalde spanning en onrust die je op school ervaren hebt aan het verwerken bent.
   Misschien heb je het gevoel dat je echt even moet presteren, maar ben je bang dat dit niet helemaal lukt.

Leave a comment

Your email address will not be published.