Dromen over schorpioen: dit kunnen je dromen betekenen

Posted on
dromen over schorpioen

Wat betekent het als je droomt over een schorpioen? Dromen over een schorpioen gaan vaak over frustratie en controle. Daarnaast kunnen deze dromen verbonden zijn met het gevoel dat je niet veilig bent in je omgeving.

In de meeste gevallen zijn dromen over schorpioenen verbonden met je eigen emoties. Deze dromen geven aan dat je een frustratie of irritatie ervaart die vrij intens is.
Deze frustratie kan er zelfs voor zorgen dat je dingen zegt of doet die je niet meent of wilt doen.
Daardoor zou je deze dromen kunnen zien als een waarschuwingssignaal. Je mag op de rem trappen voordat je iets doet of zegt waar je spijt van krijgt.

Dromen over een schorpioen: een gevaar in je omgeving

Daarnaast kan een droom over een schorpioen symbool staan voor een gevaar van buitenaf. Dan is het een uiting van het gevoel dat je niet helemaal veilig bent in je omgeving.
Je hebt het gevoel dat iets of iemand zomaar ‘aan kan vallen’. Dit is iemand die je onterecht de schuld geeft van dingen.
Daardoor kun je de sfeer als ‘scherp’ en ‘giftig’ ervaren.

Een spirituele betekenis

Als je je bezighoudt met spiritualiteit en/of astrologie, dan kan je onderbewustzijn je via je droom een aanwijzing mee willen geven.
Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je iemand met het sterrenbeeld schorpioen in je omgeving hebt, waarvan je intuïtie je aan wil geven dat deze persoon niet helemaal bij je past. Er klopt iets niet.

Iets anders om even na te gaan is of de maan niet toevallig in het maanteken schorpioen staat. Je kunt namelijk ook dromen over een schorpioen wanneer de volle maan in het maanteken schorpioen staat.
Je bent dan vaak ook precies bezig met het uitwerken van scherpe emoties, wat weer past bij de algemene betekenis van dit droomsymbool.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.