Dromen over tanden: de betekenis

Posted on
dromen over tanden

Wat betekent het het als je droomt over tanden? Dromen over tanden kunnen twee verschillende symbolische betekenissen hebben.

Dromen over tanden gaan over je zelfbeeld

Dromen over tanden kan in de eerste instantie betekenen dat je jezelf druk maakt om je uiterlijk. Je tanden zijn namelijk een deel van je aangezicht. Mooie tanden hebben staat dan ook vaak voor aanzien hebben en als je droomt dat je tanden niet mooi zijn of weg zijn, zegt dat eigenlijk dat je onzeker bent over je uiterlijk of er helemaal niet blij mee bent.
Dit gevoel verwerk je op deze manier via je droom, zodat je het steeds meer los kunt laten en ook zodat je de volgende dag in de spiegel kijkt en het toch weer meevalt.

Dromen over tanden gaan over leugens

Dromen over tanden kunnen ook gaan over liegen of je tanden op elkaar bijten. Het lastige aan deze betekenis is dat het over jezelf kan gaan of over een ander.

Het is dus even aan jou de vraag of je het gevoel heeft dat iemand anders tegen jou liegt of jou dingen niet vertelt of dat je zelf eigenlijk dingen niet uitspreekt of zelfs liegt.

Vaak gaan deze dromen over dit stukje als je droomt dat je tanden rot zijn of uitvallen. Ook kan je in deze situatie dromen dat je tanden heel erg pijn doen of dat je niet goed kunt eten.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.