Dromen over wolven

Posted on
dromen over wolven

Dromen over wolven. Wat betekent het als je droomt over een wolf? Wanneer deze dieren een rol spelen in jouw nachtelijke avonturen, dan gaat dit vaak over je eigen instincten en emoties.

Dromen over wolven waarin de wolf lief is

Wanneer je droomt over een wolf die heel lief is of zich neutraal tegen je gedraagt, dan gaat deze droom over je eigen zelfvertrouwen en trots.
Het is een teken dat je aan het groeien bent en steeds meer in contact mag komen met je eigen natuur.
Het is een teken dat je klaar bent voor je eigen spirituele reis.

De wolf heeft eigenlijk ook een vraag voor jou: Wat wil je nou echt?

Je bent een elegant mysterieus wezen

Daarnaast is het dromen over wolven op een positieve manier een uitnodiging om je eigen elegantie te gaan benadrukken. Je hebt het in je en het mag nu naar buiten gaan komen.
Je mag steeds meer op jezelf gaan vertrouwen en trots op jezelf zijn. Je bent namelijk veel sterker dan je soms zelf denkt.

Het is daarvoor misschien ook een uitnodiging om meer tijd alleen te besteden en op zoek te gaan naar je eigen kern.

Dromen over een agressieve wolf

Wanneer de wolf in je droom echter helemaal niet leuk is en zich agressief gedraagt, dan heeft deze droom en andere betekenis.

Je voelt je aangevallen en kwetsbaar

Meestal is deze droom dan een vertaling van het gevoel in het echte leven. Je hebt bijvoorbeeld het gevoel dat je er niet bijhoort en dat mensen je niet mogen. Waarschijnlijk zijn er mensen in je leven die niet eerlijk tegen je zijn, weerstand bieden of gewoon gemeen tegen je zijn.
Dat komt in deze droom naar voren. Als je dit nog niet bewust herkent, is dit een uitnodiging om alert op onderzoek uit te gaan in je leven.

Je bent niet lief voor jezelf

Een andere betekenis van deze droom is dat je niet lief bent voor jezelf. Je verstopt je eigen kwetsbaarheid en wil en geeft jezelf te vaak een harde schop onder je kont.

Hierdoor ben je jezelf aan het verliezen en raak je je contact kwijt met je echte natuur.