Dromen over wolven

Posted on
dromen over wolven

Dromen over wolven. Wat betekent het als je droomt over een wolf? Wanneer deze dieren een rol spelen in jouw nachtelijke avonturen, dan gaat dit vaak over je eigen instincten en emoties.

Dromen over wolven waarin de wolf lief is

Wanneer je droomt over een wolf die heel lief is of zich neutraal tegen je gedraagt, dan gaat deze droom over je eigen zelfvertrouwen en trots.
Het is een teken dat je aan het groeien bent en steeds meer in contact mag komen met je eigen natuur.
Het is een teken dat je klaar bent voor je eigen spirituele reis.

De wolf heeft eigenlijk ook een vraag voor jou: Wat wil je nou echt?

Je bent een elegant mysterieus wezen

Daarnaast is het dromen over wolven op een positieve manier een uitnodiging om je eigen elegantie te gaan benadrukken. Je hebt het in je en het mag nu naar buiten gaan komen.
Je mag steeds meer op jezelf gaan vertrouwen en trots op jezelf zijn. Je bent namelijk veel sterker dan je soms zelf denkt.

Het is daarvoor misschien ook een uitnodiging om meer tijd alleen te besteden en op zoek te gaan naar je eigen kern.

Dromen over een agressieve wolf

Wanneer de wolf in je droom echter helemaal niet leuk is en zich agressief gedraagt, dan heeft deze droom en andere betekenis.

Je voelt je aangevallen en kwetsbaar

Meestal is deze droom dan een vertaling van het gevoel in het echte leven. Je hebt bijvoorbeeld het gevoel dat je er niet bijhoort en dat mensen je niet mogen. Waarschijnlijk zijn er mensen in je leven die niet eerlijk tegen je zijn, weerstand bieden of gewoon gemeen tegen je zijn.
Dat komt in deze droom naar voren. Als je dit nog niet bewust herkent, is dit een uitnodiging om alert op onderzoek uit te gaan in je leven.

Je bent niet lief voor jezelf

Een andere betekenis van deze droom is dat je niet lief bent voor jezelf. Je verstopt je eigen kwetsbaarheid en wil en geeft jezelf te vaak een harde schop onder je kont.

Hierdoor ben je jezelf aan het verliezen en raak je je contact kwijt met je echte natuur.

 

77 Comments

 1. Kristin says:

  Ik had vanacht een droom over een zwart witte Wolf met bloed rode ogen. Daarnaast zat een meisje met een gele achtige mantel om zich heen en met lang zwart haar en bloed rode ogen. Ze keken allerbei naar mij en toen ik naar beneden keek zag ik dat de wolf een nest puppy’s aan het beschermen was. Ik wilde niet kwaad doen maar ze gromde naar mij en het leek alsof de wolf op elk moment kon aanvallen. Toen werd ik wakker. En daarna viel ik weer inslaap en had ik precies dezelfde droom weer. Op internet kan ik niet zoveel vinden over wat ik heb gedroomd en de betekenis. Ik ben zelf wel een heel erg gevoelig persoon en gevoeliger dan andere mensen. ik kan dingen aanvoelen maar wat heeft mijn droom te betekenen ? Alvast bedankt groetjes K

  1. Scarlet says:

   Hey lieve Kristin,

   Wij hebben al contact gehad op Fb hierover 🙂

   1. Marjolein Renfurm says:

    Ik had een droom dat zo heftig voor mij leek te zijn. Het leek er wel 2 zwarte wolven die richting mijn ouderlijke huis kwam aanlopen vanuit mijn rechter ooghoek en zag het gevaar alsof ik mijn moeder ook de zelfde weg naar huis van uit de linker ooghoekkwam aanlopen. Ik haalde haar binnen maar voelde het gevaar alsof het voor mij was. Ik vluchte een richting op waar er veel rommel van oude auto’s gestapeld waren maar tegelijk heel erg donker. Ik klom naar boven maar voelde dat de beesten mij steeds moesten hebben., met slimme list heb ik mij kunnen bevrijden en rende de straat op waar alles ene heel helder leek te zijn. Ik riep hierom hulp maar kreeg de hulp niet. Ik waarschuwde ook dat er gevaar is er zijn wolven, maar merkte dat niemand naar mij luisterde. Terwijl ik om hulp vroeg en naar een man liep die nogal groot een blankeman was wees mijn hulp af. Ik zag auto’s en m.n ook een witte auto. Zag ik vrouw die mij wel hulp wilde bieden alsof ik die hulp kreeg en anderszijn zag het gevaar van de wolven nog die mij opzochten. Het gevaar van de wolven agressief om mij iets aan te willen doen. Ik voelde de angst, teleurgesteld, boos, alleen, geen hulp van anderen alsof ik mij zelf moest helpen om vrij te zijn. En toen werd ik wakker.

    Wat zou deze droom voor mij kunnen betekenen?

    1. Scarlet says:

     Hey marjolein,

     Deze droom gaat er letterlijk over dat je je onveilig in de wereld voelt, het gaat eigenlijk minder om de wolven en meer over het hulp vinden.
     Dit geeft namelijk aan dat jij je uiterste best doet om voor anderen te zorgen en anderen te beschermen, maar dat anderen je tegelijkertijd niet begrijpen.
     Dit gaat erover dat je je eigenlijk alleen en onbegrepen voelt. Dit gevoel werd in deze droom even helemaal ontladen.

   2. Daihen says:

    Hallo,

    Ik ben Daihen en had een droom over een man of vrouw in met een mantel op met kapuchon. Deze persoon had een zwarte wolf bij zich. Ik liep in het bos op het moment dat ik ze zag staan en aankeek liep de wolf op me af. Ik dacht dat hij me wilde aanvallen, maar op het moment dat hij naast me liep begon hij mij ergens heen te begeleiden. Ik liep maar begon steeds mee te zweven op het moment dat de wolf mij begeleiden. Ik weet niet waar we heen gingen want ik werd wakker gemaakt tijdens de droom. Het voelde alsof de wolf mij vergezelde en begeleiden. Heeft iemand hier uitleg voor? En het sneeuwde!!

    Groetjes 🙂

    1. Scarlet says:

     Hoi Hoi,

     Dat klinkt als een hele bijzondere droom en we kunnen deze op twee manieren vertalen.
     Als we hem spiritueel vertalen is dit een teken dat de wolf jouw krachtdier is.
     De meer psychologische vertaling is dat je steeds meer op jezelf aan het vertrouwen bent en aan het ontdekken bent wie je precies bent. Dit is een hele reis.

     1. Daihen says:

      Bedankt voor je reactie 🙂 ik heb nog 1 vraag. Kun je meer dan 1 kracht dier hebben?

     2. Scarlet says:

      Dat kan zeker! 🙂

 2. Stephanie says:

  Hoi Scarlet,

  Ik had vanacht een droom over een wolf (lichtbruin/grijs volgens mij) die mijn familie kwam opzoeken bij ons thuis. Ik voelde dat hij er aan zat te komen en specifiek voor mij kwam. Ik rende naar de achterdeur van het huis om iedereen buiten te waarschuwen maar niemand leek zich aan te trekken van mijn waarachuwing. De wolf kwam rechtstreeks op mij afgerend en wilde me grijpen waarop ik zijn snuit dichtkneep met mijn hande en ze op elkaar probeerde te houden zodat hij niet kon bijten. Ik wilde hem achter slot en grendel doen maar kreeg geen hulp van mijn medemens. Niemand leek zich ook maar interesseren hoe moeilijk ik het vond en hoe zwaar ik het had om de wolf in bewang te houden. Uiteindelijk heb ik een manier gevonden om de wolf in een ruimte te duwen waarvan ik de deur op slot kon doen. Toen dat eenmaal gelukt was was, werd ik wakker.

  Deze droom ervaarde ik als vrij heftig, ik was bang en voelde me onveilig. Wat zou het kunnen betekenen? Is het zo dat de wolf een weerspiegeling van mij is? Meestal zeggen ze dat over dromen toch? Ik ben benieuwd!

  1. Scarlet says:

   Hey Stephanie,

   Dit staat inderdaad symbool voor je gevecht met jezelf. Je durft niet alles van jezelf te accepteren, zeker je perfectionisme en andere minder leuke kanten niet. Je wilt wel vrij zijn, maar zorgt hierin ook nog te veel voor anderen.
   Het staat ook voor je spirituele ontwikkeling die je niet durft te omarmen. 🙂

 3. Blijf liever anoniem says:

  Nou ben ik benieuwd want ik heb dus gedroomd dat ik op een toren zat {niet heel hoog} en er stonden omgevallen bomen tegen aan in vorm van een trap die naar boven op de toren liepen. 2 wolven vielen me aan en rende via de bomen richting mij toe [ik sta tevens op de toren] vervolgens gooide ik in de 2e wolf een speer en raakte maar nummer 1 deed ik niks mee en daarbij hield de droom op. Het gedeelte dat agressieve wolven te maken heeft met dat iemand niet eerlijk is een weerstand bied klopt. maar dan snap ik nog steeds niet waarom ik de 2e wolf neergooi met een speer en de ander doe ik niks mee.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Het stukje dat je met de een wat doet en met de ander niet, is een signaal dat je al wel bezig bent met wat beter omgaan met degene die niet eerlijk is, maar dat het nog beter kan.
   Een andere mogelijkheid is dat het aangeeft dat je niet zoveel hoeft te veranderen als je zelf denkt in deze situatie.

 4. Dee says:

  ik droomde dat ik in een soort tuin was achter een huis, op een berg. er kwam een zwarte grote wolf naar me toe lopen. Ik begreep eerst niet dat het een wolf was tot ik zn ogen zag. Ik probeerde heel rustig weg te komen maar de wolf was niet agressief. Later zat ik aan de andere kant van de tuin naar de weg te kijken toen de wolf weer terugkwam en bij me kwam staan. Vervolgens herrinner ik me een meisje die me vroeg hoe ik de wolf zo tam had gekregen en ze vertelde me hoe ze ze normaal wegjaagd en dat ze heel gevaarlijk zijn. Nu komt het gekke gedeelte, na dat gesprek veranderde alles en kwamen er meerdere wolven, ze vielen iedereen aan en wanneer ze ie,and gebeten hadden werden de ogen van die persoon zwart, groot. alsof ze verdwenen waren. Ik was ook gebeten maar bleef immuun. Ik hielp de mensen weg te komen maar probeerde ook de wolven te beschermen.

  1. Scarlet says:

   Hey Dee,

   Dit gaat over een tweestrijd in jezelf. Aan de ene kant gaan staan voor jezelf en waar je in geloofd, aan de andere kant anderen pleasen en hun beschermen.

 5. Mariposa says:

  Ik droomde vannacht dat ik tegenover een wolf stond en iets of iemand beschermde. Ik maakte me groot en riep naar hem, en eerst leek de wolf terug te deinzen, maar kwam toch steeds agressief terug. Ik voelde me tegelijkertijd krachtig alsook angstig.
  Het was heel vaag verder. Weet wel dat hij niet ‘demonisch’ was of zo, en een donkergrijze kleur had.
  Wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Dit is een teken dat je in gevecht bent met je eigen beschermingsmechanismes.

 6. Onbekend says:

  In mijn droom was ik zelf een wolf die gezocht werd door andere. Ik had 6 puppy’s die ik bij elkaar riep door wolven gejank we rende naar boven naar een hoge berg waar een huisje was waar mijn ouders woonde. We konden niet naar binnen samen met de puppy’s tegen me aan hadden we rust. Uiteindelijk werden de puppy’s van Me af genomen en werden onderzocht ze speelden samen in de sneeuw en ik keek van een afstandje toe uiteindelijk rende ze weer op me af en werd ik wakker.

  Wat kan dit betekenen ?? Ik heb zelf geen kinderen

  1. Scarlet says:

   Als ik het zo lees, is het niet perse een droom met een grote betekenis, maar gaat het er meer over dat je meer wilt doen met je eigen zorgzaamheid op een positieve manier.

 7. jouke hoeksma says:

  mijn moeder had ooit een droom over twee meisjes uit haar klas, in een veldje en die pakten haar en een pakte haar via de handen en een via de voeten en mijn moeder wist dat degene die haar via de voeten pakte, altijd een voet liet vallen. alleen ze namen haar mee naar een slootkant en daar kwam een wolven kop uit en die werd steeds groter en wanneer die wolfenkop net boven haar zat, zag ze alles draaien, en werd ze wakker. ik vraag me af, wat betekent dit?

  1. Scarlet says:

   Dit betekent dat je moeder eigenlijk wel weet dat niet iedereen te vertrouwen is, maar toch het nog voor anderen goed wil doen.
   Deze droom zegt eigenlijk dat ze anderen te veel de leiding geeft.

 8. Sandra says:

  Dag Scarlet,

  Ik droomde dat ik fietste en onderweg was naar een feestje. Toen ik de straat uit fietste zag ik een groep wolven de straat ingaan waar ik vandaan kwam, ik fietste een stukje terug om te kijken wat er gebeurde en plotseling sprong er een wolf in m’n nek. Het was helemaal niet verontrustend de wolf lag rustig in m’n nek en ik fietste terug naar huis waar in eens het feestje plaatsvond waar ik naar toeging. Mijn eerste indruk was, dat ik mij beschermd voelde.
  Ik ben benieuwd wat er nog meer achter zit.
  Hartelijke groet.

  1. Scarlet says:

   Hey Sandra,

   Eigenlijk is dit een teken dat je jezelf beter aan het verzorgen bent en beter beschermend. 🙂
   En daarbij is het denk ik ook gewoon tijd om daar trots op te zijn.

 9. Martha says:

  Hoi Scarlet,
  Ik weet niet of je hier iets mee kan, maar mijn zoontje van 4 jaar droomt al maanden bijna elke nacht over wolven. Hij kan de droom niet echt na vertellen, maar Is vooral bang van het gehuil van wolven.
  Kan jij hier iets aan verklaren/uitleggen?

  1. Scarlet says:

   Hey Martha,

   Dat klinkt heel intensief.
   Meestal als ze op die leeftijd over wolven dromen, wijst dat erop dat ze bang zijn of last hebben van de schaduwkanten van iemand of van meerdere mensen.
   Is er misschien iemand in zijn omgeving die hij niet prettig vind of niet zulke fijne eigenschappen heeft.
   Daar is dit waarschijnlijk de uiting van.
   Het hoeft niet gelijk iets heel ernstigs te zijn, maar wel fijn om even te checken.

 10. Jesse says:

  Hey Scarlet

  Ik droomde vanacht over 3 grijze wolven die met hun hoofde in een cirkel naar elkaar toe stonden en af en toe naar mij keken. Ik probeerde ze te laten schrikken (omdat ze op mijn pad stonden) maar toen draaide 1 zich naar mij toe en ging grommen waar door ik schrok en hard wegrende.

  Hoop dat je het kan uitleggen bij voorbaat dank

  1. Scarlet says:

   Hey Jesse,

   Als ik deze droom oppak gaat dit er eigenlijk over dat je je soms genegeerd en geblokkeerd voelt door anderen en dat je op zoek bent om hiermee om te gaan zonder daar een vervelende reactie van anderen van te krijgen.

 11. L says:

  Hallo,

  Dit is mijn droom:
  Het leek om een moord te gaan, zo spannend was het. Maar mijn moeder wilde de scooter van mijn vader laten verdwijnen. (Mijn ouders zijn gescheiden, 7 jaar) We hadden samen de scooter in het water gedaan. Ik stond daar niet helemaal achter maar mijn moeder deed het en het ging zo snel dat de scooter in de vijver lag. Even later zonk de scooter onder water. We hadden een schuurtje en dat was helemaal blauw geverfd van binnen, maar mijn moeder ging er over heen verven en het werd grijs met daar onder wat blauw gemengd en ze vertelde: kijk het word een zee. Om te vertellen dat de verdwijning goed kwam en goed geregeld zou zijn. Ik kwam weer thuis en politie had al gebeld en ondertussen was ik boven en op die kamer en zag ik dat die scooter niet meer op zijn plek stond. Sommige mensen kregen het door dat die er niet meer stond.
  Even later zat ik samen met mijn ex op de bank en zijn tweelingbroer. We hadden lol en moesten veel lachen. (Die hadden niks met de verdwijning van de scooter te maken). Mijn ex en ik zoende elkaar. Het gaf een goed gevoel. Een gevoel van hereniging.
  Tussendoor heb ik nog een keer in een auto gereden. Paar keer hetzelfde rondje leek wel. De auto reed ook wat harder maar kon daar niet veel uithalen waarom ik daar in reed en waar naartoe weet ik ook niet.

  Groetjes, L.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom gaat met name over de verwerking van de scheidingen in je leven.
   Het is al lang geleden dat je ouders gescheiden zijn, maar deze droom lijkt er toch over te gaan over het aandeel van je moeder tijdens de scheiding. Dat ben je zonder oordeel een plekje aan het geven. Haar emoties, haar handelen enzo.
   Daaronder zit een stukje dat je bepaalde gezelligheid van je ex mist en deze kwam ook even omhoog. 🙂

 12. Christina says:

  Hey Scarlet,

  Ik ga me ff voorstellen, ben een Transvrouw Van 48 sta vrij sterk in het leven ben alleenstaand geen vriend of Vriendin.

  Deze nacht had ik een vrij akelige droom over een Zwarte en witte Wolf, ik herinner me niet heel me droom maar ga proberen de grote lijnen aan je uit te leggen.

  Ik was een het lopen in een wij vol met koeien met een persoon die ik niet kon identificeren. het werd donkerder en besloten naar huis te gaan, sprongen over de draad en gingen op pad, we geraakte de weg kwijt en het werd steeds donkerder toen kwamen we aan een boerderij en besloten daar aan te kloppen twee bewoners kwam van achter de hoek van het het huis en we schrokken ff toen we ze zagen. kan geen gezichten herkennen. de bewoners vertelde ons dat we om thuis te geraken door het bos moesten maar dat het niet ongevaarlijk was en besloten van met ons mee te gaan. ik werd vrij moe en mocht toen in de rug van een van de bewoners van de boerderij gaan zitten. we stapten verder en op een gegeven moment zag ik een zwarte en witte wolf uit de duisternis komen waarop de bewoners begonnen te lopen, de wolven kwamen steeds dichterbij en ik riep maar sneller sneller op het moment dat ze ons bijna hadden ben ik al schoppen en krijsend wakker geworden. ik dreef gewoon in het zweet.
  me haren stonden recht op me lichaam en geraakte maar moeilijk weer in slaap. toen me wekker ging om vier uur kreeg ik nog steeds de haren recht op me lichaam en had ik het gevoel dat ik niet alleen thuis was. voelde me echt niet op me gemak maar zal wel met de droom te maken hebben.
  Ik kijk alvast uit naar je antwoord,
  Groeten,
  Christina

  1. Scarlet says:

   Hey Christina,

   Leuk om van je te horen!
   Deze droom heeft een sterke connectie met een heel oud indianen verhaal: de zwarte en de witte wolf. Hier kun je daar meer over lezen: https://www.begripdoorinzicht.nl/info/76-welke-wolf-voed-jij
   Alle mensen in deze droom staan dus eigenlijk ook symbool voor de verschillende delen van jezelf.
   Waar deze droom voor namelijk om gaat is dat je goede en slechte kanten hebt, zoals iedereen en beide mogen er zijn.
   Het is tijd om dat nog minder uit de weg te gaan en ze echt te gaan omarmen.

   1. Christina says:

    Dank je wel voor je antwoord, ik heb de tekt goed gelezen welke ik vond in de link en eigenlijk is deze helemaal waar ik vind me terug in de beide, het is de nagel op de kop als i het goed begrijp is er waarschijnlijk ergens iets gebeurd waardoor ik ff terecht geroepen moest worden vandaar deze akelige droom.
    bedankt voor je hulp nu weet ik veel van mezelf waar ik al heel lang naar op zoek was.

    Groeten,
    Christina

    Ps. ik heb altijd onbewust wel een band gehad met de indianen, was echt raar toen ik het las, me haar kwam recht te staan.

    1. Scarlet says:

     Hey hey,

     Dat is heel fijn om te horen!
     Die kans is heel erg groot, het is een uitnodiging om te checken welke wolf er nu voorop loopt. 🙂

     Dat maakt het helemaal bijzonder. 🙂

 13. Christina says:

  Hey hey,

  Het was de Zwarte Wolf die het kortste bij we zat.
  Groeten,
  Christina

 14. Tess says:

  Ik droomde dat mijn vrienden/vriendje me achterliet bij de wolven, de wolven waren heel agressief, ik verstopte me eerst in de bomen. Dit hielp niet, daarna verstopte ik mij onder bladeren en mos, de wolven krabte rond de bladeren en zelfs mij, ze vonden me wel niet. Hierna werd alles gewoon zwart, ik werd niet wakker ofzo, ik zag gewoon zwart en ik besefte ook dat ik zwart zag.

  1. Scarlet says:

   Hey Tess,

   Dit gaat over het gevoel dat je er niet helemaal bijhoort.
   Dat je het gevoel hebt dat je toch nog een beetje buitengesloten wordt of dat mensen je toch niet helemaal mogen.
   De kans is heel erg groot dat dit voortkomt uit een angst en niet uit de realiteit.

 15. Jim says:

  Net ontwaakt uit een hele vage serie droom.
  Ik was ergens in Afrikaanse wildernis tussen een stam. Er kwamen wolfen mijn richting opgerend. Ik probeerde hier foto’s van te maken. Plots dook er een agressieve beer vlak voor mij op en rende op mij af. Ik begon te schreeuwen om de mensen van de stam wakker te maken. Blijkbaar waren de roede wolfen met hem in gevecht. Plots was ik een kind (net Mowgli) en vocht één op één met de beer. De wolfen stonden aan mijn kant en probeerde mij te helpen. De aanwezige mensen deden niks. Ze zeiden dat ze mij moesten opofferen zodat de beer niet meer levens op zou eisen.
  Het gevecht duurde lang maar niemand raakte gewond.

  Plots ging de droom over in een andere.

  Ik hackte een website.

  Daarna ging de droom over in een andere.

  Ik zat in een huis. In een kamer had ik een tent opgezet. In de tent zaten echter een paar gigantische insecten en een rat. Ik raakte bevriend met de rat. Al wou ik alle beesten weg hebben. De rat werkte mee kroop in mijn plastic tas zodat ik hem in een andere kamer kon uitzetten. De gigantische insecten verstopte zich in mijn tent. Uiteindelijk kreeg ik ze er allemaal (4 ofzo) uit, wel werd ik er door 1 geprikt en zat mijn hand vol stekels, die er makkelijk uitgingen. Ik was naakt en moest naar buiten om de insecten er uit te zetten. Twee meiden zagen mij in m’n blote kont en één van hun wou met me op de foto.

  De droom ging terug naar de tweede droom.

  En ik legde iemand uit hoe ik een website gehackt had.

  De droom ging over in een andere.

  Ik zat te vissen in een rivier in Australië met 2 vrienden. Plots werd er 1 gegrepen door een krokodil. Ik zwom achter de krokodil aan en trok hem aan zijn staart het water uit (met mijn vriend nog steeds in zijn bek, de andere jongen keek toe). Met een stok en een stuk touw probeerde ik de bek open te maken om mijn vriend te bevrijden. Uiteindelijk lukte dit maar zijn ingewanden vielen er bijna uit. Ik probeerde deze in zijn lichaam te houden terwijl ik hem naar een dichtbijzijnd huis mee sleepte. De bewoners lieten ons achterin een pickup truck zitten en reden ons naar het ziekenhuis.

  Zit hier enig verband in? Zo veel verschillende dieren ook, sommige vijandig, andere vriendschappelijk.

  1. Scarlet says:

   Hey Jim,

   Het eerste stuk gaat over een gevecht in jezelf met jezelf.
   De beer staat voor een gefrustreerd en gekwetst deel wat gehoord wil worden en soms op een ongezonde manier door wil duwen. De bron komt uit je kindertijd (daarom werd je kind).
   De wolven staan hierbij voor je eigen wijsheid, dat je eigenlijk wel weet wie je bent en wilt zijn en dat je daar steeds meer naartoe werkt.

   Het tweede stuk over de insecten gaat hier verder op in.
   Dit gaat erover dat je ‘bang’ bent voor de gevolgen als je meer wordt wie je bent.
   Dan zul je afscheid moeten nemen van bepaalde mensen en situaties en dat kan heel erg ‘naakt’ gaan voelen.

   Het hacken van de website staat daarbij symbool voor het uitvinden wat je nu moet doen en wilt.
   Je weg vinden in dit alles als het ware.

   Het laatste deel bevestigd nogmaals dat je bepaalde mensen echt niet kwijt wilt, maar een angst hebt dat dit toch gaat gebeuren.
   Je vindt ze zo belangrijk dat je niet alleen voor jezelf vecht, maar ook voor hun.
   Wat het extra lastig maakt.

   1. Jim says:

    Super bedankt voor je uitleg!

    Dit is de vierde keer ooit dat ik mijn droom na kijk. Sowieso is dit de eerste keer dat ik besloot om niet alle verbanden zelf te leggen maar om dit eens (aan jou) te vragen, ook omdat er deze keer zo veel gebeurde.
    Ik vind het bizar hoe telkens weer de meest onlogische droom zo duidelijk te vertalen is.

    Jouw uitleg is echt gewoon volledig spot on, alles klopt!

    “De bron komt uit je kindertijd ” is het enige punt wat ik niet zo herken. Al zou dit volledig in de situatie passen als dit enkele jaren terug zou weerspiegelen. Misschien is het kind ook wel symbool voor “een jongere versie van mijzelf”, ongeacht of dat 2 of 20 jaar terug is.

    Super gaaf! Dankje!

 16. marian says:

  ik droomde vannacht, dat ik door rotterdam liep en een hond over zag steken op een heel drukke winkelstraat. het dier schoot een tram in die bijna leeg was. er zaten (letterlijk) enkele schimmige figuren in die het beest wilden vangen wat dus niet lukte. de trambestuurder was ten einde raad. ik ging de tram in om ook een poging te wagen en de hond bleek een jonge wolf te zijn. ik gaf hem ter plekke een naam en riep hem bij me en zei, kom we gaan, het is goed, ik neem je mee. ik heb hem zonder problemen aangelijnd en ben met hem naar een grasveld gegaan waar we geruime tijd hebben gespeeld.

  1. Scarlet says:

   Hey Marian,

   Wat een mooie droom, de betekenis is in ieder geval mooi.
   Dit gaat er namelijk over dat je jezelf meer toelaat, dat je er meer mag zijn van jezelf en veel meer loslaat wat anderen van je willen.

 17. C25 says:

  Beste Scarlet,

  Vannacht droomde mijn zoon over 2 wolven. Het was een flinke nachtmerrie want hij stond huilend langs ons bed (7jaar).

  Hij stond in de woonkamer en ik zat op de bank. Ik zat daar maar wat en rechts voor mij (links van hem) lag een wolf op de poef. Aan onze andere kant lag ook een wolf. Ze waren aan het slapen en toen zei hij een scheldwoord. Hij wilde het niet zeggen maar het kwam er zo uit toen werd de wolf op de poef wakker en ging hem bijten. Toen had ik gezegd, trappen trap hem weg… Dat deed hij maar daarna kon hij niet meer en werd hij opgegeten. Ik vind het nogal wat. Kan er zelf wel wat van maken maar ben zeer benieuwd naar jou mening.

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Dat is inderdaad een heftige droom. Het gaat eigenlijk vooral over dat hij het goed wil doen bang is om gestraft te worden als hij een foutje maakt.
   Soms doet hij namelijk dingen zonder over na te denken en kan zichzelf moeilijk remmen (dat is heel logisch). Tenminste zo ervaart hij het.
   Hij is bang voor welke gevolgen dit heeft, de mening die een ander daarover heeft. Nu weet hij wel dat jij er voor hem bent en hem wil beschermen, maar hij is ook bang dat dit niet genoeg is.
   Deze droom geeft helaas niet aan voor wie hij ‘bang’ is. Al lijkt deze droom er wel op de wijzen dat het gaat om iemand die dichterbij staat in zijn omgeving en waarschijnlijk gaat het om 2 mensen.

 18. Liesbet says:

  Hey scarlet,

  Ik ben net wakker geworden vanuit een intense droom. Ik was ergens in een huis aan het poetsen en rr kwam een grijze wolf binnen. Il was bang maar hij kwam me aan lijn hand likken. Ik voelde dat dit een speciaal mpment was maar was toch bang en streelde hem aarzelend. En wilde hem terug weg sturen en duwde hel zachtjes naar buiten. Hij liet dit toe maar wilde niet echr weg. Toen zag ik hem buiten nog rondlopen en kwam er een man binnen die ik vaag ken van hier in het dorp. Een moordenaar die terug vrij is. Blijkbaar woonde hoj in het huis. Ik zeg pas op er zit ern wolf want ik was bang dzt de wolf moest aanvallen en daardoor eigenlijk bang voor de wolf wat er met hem zou gebeure . De man was nier bangcrn wandelde gewoon verder. De wolf deed niets. Toen wilde de wolf terug naar binnen komen en ik was bang. De deur hing en vliegenraam hingen plots los en kreeg die niet goed gesliten. Hij duwde zijn hoofd naar bunnen en ik duwde hem zachtjes weg en daarna tik op zijn snuit. Hij liet dit allemaal toe. En ik voelde verdriet boor hem omdat ik hem wegjaagde maar was bang voor mij en de andere mensen moest hij toch agressief worde. Daarna zag ik hem vanuut raam over de straat lopen tussen de autos en lief doen tegen de mensen. Ik was bang dat hem iets moest gebeuren maar vertrouwde hem niet ook al deed hij lief. En ben toen wakker geworden. Kun je me op weg helpen? Groetjes liesbet

  1. Scarlet says:

   Hey Liesbet,

   Deze droom gaat erover dat je bang bent voor dingen waar je niet bang voor hoeft te zijn.
   Het geeft aan dat je bang bent dat jezelf aangevallen of pijn gedaan wordt (zowel emotioneel als mentaal als fysiek).
   Eigenlijk ben je bezig deze angst los te laten. 🙂

 19. patrick says:

  Hallo. Ik heb zo nu en dan een terugkerende droom: Het is over een bos waar je doorheen moet, je kunt er niet doorheen. maar in het bos leven wolven en deze zijn niet lief en staan klaar om je aan te vallen. vandaag gebeurde er iets meer: ik was alleen en mijn fiets was kapot en ik moest nog langs de gevaarlijke wolven heen…. toen werd ik wakker. Vaak wordt ik uit mezelf wakker omdat het soms best een naar gevoel geeft of het wordt te intens voor mij.

  1. Scarlet says:

   Hey Patrick,

   Dit gaat erover dat je naar een goede manier zoekt om je beter met andere mensen te verbinden, maar je weet niet echt hoe je dit het beste aan kunt pakken.
   Het lijkt erop dat de droom zegt dat je wel dingen probeert, maar dat die niet echt werken.
   Het is daarnaast ook een vertaling van je in het dagelijks leven niet helemaal op je gemak voelen bij anderen.

 20. Barbara says:

  Hoi Scarlett, wat een heftige droom vannacht. Voel dat het een boodschap heeft maar weet niet welke. Ik was op een strand middenin de nacht en achter mij een woeste wilde zee, voor mij een groep witte wolven die langzaam naar me toe kwamen lopen. Ik kon geen kant op. Ze gromden niet maar beslopen me wel. Weet jij wat dit zegt?

  1. Scarlet says:

   Hey Barbara,

   Deze droom gaat over een gevoel dat je klem staat. Aan de ene kant heb je emoties geparkeerd die eruit willen komen en niet veel langer onderdrukt kunnen worden.
   Aan de andere kant heb je basisbehoeftes (die eigenlijk niet zo heel slecht zijn), maar die je nu wel dwars zitten en waar je tegen aan het vechten bent.

 21. Mir says:

  Ik ben net wakker geworden over een droom met een wolf en een hond. Beiden zo groot als een volwassen herdershond. Langharig en bruin. Samen bleven ze een weg vinden naar en in huis, waar we eigenlijk ontspannen zaten. We werden opgeschrikt op het moment dat ze rustig samen binnen kwamen. Ze zochten ons op om te bijten. Met iets tegen de mond van de hond aan gedrukt konden we ze met angst naar buiten werken. Ze kwamen wel steeds weer terug en we hadden niet de mogelijkheid om ze met deuren op slot buiten te houden omdat ze steeds weer een weg naar binnen konden vinden.

  1. Scarlet says:

   Hey Mir,

   Deze droom gaat erover dat je worstelt met bepaalde eigenschappen/emoties van jezelf en ook van anderen.
   Je bent aan de ene kant te streng voor je eigen emoties, Je perfectionisme zit je soms behoorlijk dwars, hoe goed je je best ook doet om je er niet door te laten leiden.
   Tegelijkertijd heb je ook een angst voor de kritiek die anderen op je zouden kunnen hebben.

 22. jessica says:

  ik heb vanacht gedroomd over een mooie grijze wolf die in een zolder zat niet in ons huis het was met een luik ik duuwde die open met zaklamp in de hand wat ik daar moest hebben weet ik niet maar ik verschoot wel met hem te zien hij deed mij niets en wou ok niet dichter komen ik was er wel bang voor en keer op keer keerde ik terug naar die zolder met zaklamp aan en weer verschieten echt rare droom

  1. Scarlet says:

   Hey Jessica,

   Deze droom gaat erover dat je je bezig bent meer op jezelf te gaan vertrouwen, maar dit tegelijkertijd toch ook weer spannend vindt.

 23. bianca says:

  lieve scarlet, vannacht droomde ik dat ik in een soort centrum was. er liep een hele grote licht grijze en witte wolf langs met voorbij. ik weet nog dat ik dacht, zo die is groot. ik was niet bang en leek ook niet verbaasd verders. een stukje verder zag ik tot mijn verbazing 2 jonge mannen die zelfde wolf aanvallen en mishandelen. ik liep er gelijk naar toe en zei stop daarmee laat hem met rust. de wolf lag om een soort paaltje hun gebogen op zijn zij op de straat. ze wilde de wolf weer slaan. ik ging bij de wolf gehurkt zitten om hem te beschermen en zei tegen die jongenmannen stop daarmee.
  een moment later waren ze weg en stond de wolf naast me en aaide ik hem.
  wat wil deze droom mij vertellen scarlet.
  liefs bianca

  1. Scarlet says:

   Wat ontzettend mooi deze droom.
   Het betekent namelijk dat je je eigen kracht nu echt meer gaat accepteren en ook beschermen tegen de meningen van anderen.
   Je gaat als het ware meer achter jezelf staan.

 24. bianca says:

  dankjewel scarlet voor jou reactie. ik word er helemaal blij van. ❤

  1. Scarlet says:

   Super fijn om te horen!

 25. Yasmine says:

  Hey … ik droomde over een grijssachtige wolf het waren er 2 misschien maar 1 herriner ik me niet echt ik was samen met 2 andere meisjes 1 van de meisjes herriner ik me ook de andere niet … er was een man bij die 1 van de wolven vermoorde de andere bleef in leven als die er was… de wolf gedroeg zich neutraal tegenover mij en de 2 andere volgens mij ging hij zelfs wandelend weg… Ik wou de wolf helpen die volgens mij in gevaar was door die ene man en wou geen andere wolven dood hebben dus belde in mijn droom naar de politie om de man in te geven … de politie wou niet komen helpen wegens dat hij te lui was … het was tussen weides en en een paar bomen rondom … wat ik ook raar vond was dat volgens mij er geen wolven konden zijn in het land ( dit dacht ik dus ook in mijn droom )

  1. Scarlet says:

   Hey hey,

   Deze droom geeft aan dat je op zoek bent naar je eigen waarheid, wijsheid en verbinding met de wereld om je heen.
   Alleen zie jij de wereld soms anders dan anderen, waardoor het lastig is om je eigen stuk te vinden.
   Die ‘worsteling’ wordt in deze droom als het ware onderzocht.

   1. Jade says:

    Hey Scarlet,

    Vannacht droomde ik dat ik rondliep met mijn hond en ik zag een tunnel en ik vroeg me af waarom dis tunnel niet in gebruik was. Toen ik ging checken of ik hem zelf wel kon gebruiken kwam er een grijze wolf uit. Ik ging meteen voor mijn hond staan om haar te beschermen. en omdat ik hem er dreigend uit vond zien viel ik zélf de wolf aan. Toen werd ik wakker.
    Enig idee wat dit betekent?
    Alvast bedankt

    1. Scarlet says:

     Hey hey,

     Deze droom geeft aan dat je steeds meer in contact komt met de eigenschappen van jezelf die je niet leuk vindt.
     Je probeert daar steeds meer mee in balans te komen.
     Alleen is dat toch lastig, je bent streng voor jezelf.

 26. jeroenymus says:

  Beste Scarlet,

  Ik schrijf deze droom maar bij wolven, zag geen specifiek Dieren algemeen blog. Ik droom namelijk gemiddeld vaker dromen waarin (wilde)dieren een hoofdrol vertolken. Hieronder ook eentje van een tijdje terug.

  ——-
  Ik ben ergens in een enorm grote hal of gang. De vloeren waren van marmeren steen en de wanden waren overwegend wit gekleurd. Ik kijk omhoog. Het was er zo hoog, dat ik het plafond eigenlijk niet kon zien. Het is er ook erg licht, net alsof er ramen in de wanden zaten, maar die zaten er niet. Wel zitten er meerdere bruin-hout gekleurde klapdeuren. Deze zijn net zo hoog als het plafond. Althans het gaat zover omhoog als ik kan zien. Dan zie ik ineens een oplichtende steen vol vuur door de hemel. Deze ploft op aarde. Dan kijk ik terug in de gang. Er waren ontelbaar veel van die klap deuren. Ik kijk in de gang en het gaat zover als het oog reikt. De klapdeur waar ik vlakbij stond, staat open. Het lijkt net of ik van daar was gekomen. Ik kijk naar binnen. De ruimte moet daar enorm zijn, want binnen zit een enorm oerwoud. Ook hier kan ik het plafond niet zien. Ik loop eventjes over de drempel naar binnen. Onmiddellijk word ik begroet door een klein aapje. En daarachter een enorme gorilla. Ze doen mij niets en het lijkt net alsof het de normaalste zaak voor ons is. Toen ik weer de grote gang opging achtervolgde het aapje en de gorilla mij. Maar vlak daarachter loopt ook een leeuw en een grote (volgens mij) grizzly beer. Deze loopt achteraan en kan ik dus niet helemaal goed zien. Vervolgens nader ik in de hal een andere deur. Ik keek naar beneden en ineens kom ik tot de ontdekking dat ik zo’n meter of 10 boven de grond zweef. Naast mij zweeft ook het kleine aapje. Op de grond achtervolgt de gorilla, de leeuw en de beer. De klapdeur staat op een klein kiertje welke ik verder wil open doen. Maar ineens komt via de kop van de klapdeur een super grote slang omhoog. Hij siste als een waanzinnige. Voordat de slang een sprong naar mij toe waagt weet het aapje hem naar beneden te gooien. Daar komt hij vlak voor de voeten van de gorilla terecht. Deze pakt zonder vrees de slang bij zijn staart. Met twee krachtige klappen slaat de gorilla de slang met zijn hoofd op de grond. Het hoofd van de slang ontplofte volledig. Ondertussen was ik beneden gekomen en zag ik dat ook de leeuw en de beer tot vlakbij ons zijn gekomen. Ik besef dat ik droom en vraag mij af hoe het komt dat ze mij niets doen. Het lijkt alsof ze mij willen beschermen.
  ————

  Ik ben een vrij actieve dromer en redelijk instinctief en visueel ingesteld, schrijf de dromen ook op vandaar de details. Sommige laten me niet los dat ik er een filmpje of foto van bij maak. Zoals ook bij deze:
  https://www.youtube.com/watch?v=rJadDRv_1u8

  Ik hoop dat je er een betekenis aan kan geven.
  Groetjes

  1. Scarlet says:

   Hi!

   Wat een mooie droom.
   Deze droom gaat over jezelf bevrijden.
   Je ontdoen van lasten die je niet meer helpen, zodat je verder kunt ontwikkelen.
   Hierbij ben je je eigen krachten en talenten ook aan het ontdekken, want elk dier wat je omschrijft staat voor een bepaalde innerlijke kracht.
   Een leeuw voor trots en moed.
   En gorilla voor leiderschap en doorpakken.
   Een klein aapje voor snelheid en behendigheid.
   En een beer voor doorzettingsvermogen en lichamelijke kracht.

   Al die krachten in jou beginnen steeds meer samen te werken, zodat dingen die niet fijn zijn en niet bij je passen (slang) geen kans meer maken.

 27. nadine Isen says:

  Hoi Scarlet

  Mijn dochter van 8 is een Hsper. Zij heeft vaak nachtmerries over wolven die haar en ons gezin aanvallen. Praten over haar nachtmerries vind ze moeilijk maar ik krijg er af en toe wel wat uit.
  Zojuist droomde ze dat een groep wolven het huis binnen drong en ons ging aanvallen.
  Wat kan dit betekenen?

  1. Scarlet says:

   Hey Nadine,

   Deze dromen geven aan dat ze ‘last’ heeft van het gevoel dat niet iedereen te vertrouwen is.
   Dat ze aanvoelt hoe negatief mensen over anderen/jullie kunnen denken en dat ze zich daar machteloos in voelt.

 28. Steffi says:

  Hey Scarlet,
  Ik had een beeld waarin heel duidelijk voelde dat een wolf in mij zat (ik de wolf was?) Het was een zwarte wolf die zijn tanden liet zijn. Boos/agressief. Grommend. Het enige beeld wat ik zag was van zijn hoofd. Ik had niet het gevoel dat ik tegenover hem stond, maar toch herinner ik me heel duidelijk een beeld van de ogen die sterk naar mij keken (vanuit mij keken). Ik voelde me niet angstig, meer iets wat uit mij wilde.

  Ik hoop dat je me iets meer hier achter kan geven.
  Groetjes Steffi 🙂

  1. Scarlet says:

   Hoi!
   Ik denk allereerst dat het goed is om eens te Googlen naar het indianen verhaal over de witte en zwarte wolf die in ons leven. 🙂
   Dit gaat erover dat je kracht meer naar boven gaat komen, dat er meer balans in komt, omdat je het minder bestempeld als iets storends of egoïstisch. 🙂

 29. Bianca says:

  Hoi Scarlet,

  Vannacht een droom gehad waarin een wolf voorkwam maar ik kom er niet achter wat dit kan beteken.

  Ik ben ergens in een restaurant of iets dergelijks. Daar is een heel grote bakplaat (Denk ik dat dat was) en daarop lag een wolf met allemaal eten erom heen opgediend. De wolf diende als versiering. Ik vond het raar dat dat zo was en uiteindelijk zag ik de wolf ademen en af en toe bewegen. Iedereen die ik erbij haalde zei dat de wolf dood was terwijl ik zo duidelijk zag dat dit niet zo was. Ik heb mensen meegetrokken en ze gedwongen het te zien en uiteindelijk bleek dat de wolf inderdaad nog leefde en niemand wou er iets aan doen. Ik ben wakker geworden met een zere keel alsof ik heel veel had gehuild en de tranen liepen over mijn wangen. Ik was toen ik wakker werd nog boos dat niemand iets deed.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Dit is een stukje verwerking van verdriet en frustratie.
   Vooral van de onrechtvaardigheid in de wereld. Dat mensen niet willen zien of willen handelen, maar vooral zichzelf willen voeden.
   Dit gaat ten kosten van de puurheid in het leven.

 30. Micha says:

  Dag Scarlet,

  Mijn droom heel erg in ’t kort want herinner me geen details. Er was een setting waarbij iemand was vastgebonden en er omheen cirkelden 2 wolven, grijs wit. Ik verjoeg de wolven waardoor ik de vastgebonden persoon redde. De wolven renden weg, eind goed al goed.

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   Deze droom gaat erover dat je steeds meer voor jezelf aan het kiezen bent en je los aan het komen bent van wat je ‘opgelegd’ is.

 31. Jinke says:

  Ik heb in totaal 3 dromen gehad over wolven die ik me nog helemaal kan herinneren, er is geen enkele andere droom die ik mij herinner.

  1. Ik droomde dat ik in de supermarkt gewoon aan het winkelen was in mijn eentje maar het was best druk, toen opeens de stroom uitviel en het donker was maar je kon nog wel alles zien.
  Alle mensen waren verdwenen en ik zat een bloeddorstige uitziende zwarte wolf bij de ingang staan.
  Hij begon naar me toe te rennen en ik rende weg, dit duurde heel lang.
  Uiteindelijk werd ik wakker.

  2. Ik ging savonds een wandeling maken door het bos (het was in een bos waar ik in het echt naast woon) ik was al donker en ik was al heel diep het bos in gelopen toen ik meerdere felle rode ogen mijn kant op zag kijken.
  Ze begonnen richting mijn kant te rennen dus ik rende heel hard terug.
  Het waren wolven.
  Toen ik bij de rand van het bos aankwam zat er een soort onzichtbare muur waardoor ik niet verder kon.
  Ik zag de wolven naar me toe komen dus ik rende in de richting van alle bomen in de zijkant van het bos.
  Toen ik daar aankwam waren allen bomen veranderd in water en zag ik mijn broer en zijn vriend daarin spartelen terwijl ze riepen om hulp.
  Toen werd ik wakker.

  3. In deze droom werd ik elke keer (in mijn droom) wakker en ging ik naar school toe.
  Elke keer met mijn pleegbroertje en mijn vader stapten we op de fiets naast het veldje die ook in het echt naast mijn huis is.
  Op dat veldje stond een wolf met een rode kop, geel lichaam, groene poten en een blauwe staart.
  In die droom gebeurde wel 5 keer hetzelfde, elke keer werd ik wakker, stapten we op naast het veldje met de wolf en fietsten we naar school.
  Totdat de laatste keer.
  Ik werd wakker en we stapten weer op naast het veldje.
  Mijn vader zette mijn broertje achter op zijn fiets toen de wolf opeens voor ons stond.
  Hij deed zijn bek open en beet mijn vaders hoofd eraf.
  Toen werd ik echt wakker.

  Ik weet niet of deze dromen iets te betekenen hebben maar ik heb wel vaker dromen over wolven alleen die ben ik allemaal vergeten en ik vond het gewoon bijzonder dat de enige 3 dromen die ik heb onthouden met wolven erin zijn..

  1. Scarlet says:

   Hoi hoi,

   De eerste droom is een uiting dat je je niet helemaal veilig voelt in het leven/de maatschappij.
   Een gevoel dat je alert moet zijn en blijven.

   De tweede droom geeft aan dat je soms overprikkeld raakt van je eigen gevoelens en die van anderen.
   Je wilt wel meer doen, maar soms voelt dat onmogelijk.

   De derde droom geeft aan dat je merkt dat je vader soms over zijn eigen grenzen heen ging/gaat.
   Dit gebeurt in allerlei situaties en dingen, ook hier wil je iets aan doen, maar je weet niet hoe.

 32. Milou says:

  Ik zat op een bankje en een wit/grijze wolf kwam bij me, had mijn hand een beetje in zijn mond en deed er verder niet echt iets mee. Toch riep ik naar voorbijgangers op de fiets of ze konden helpen of iets, alleen iedereen fietste gewoon verder zonder te reageren. Als ik dit lees ook logisch hihi zo mooi!

  1. Scarlet says:

   Volgens mij heb de vertaling al te pakken. 🙂
   Zo mooi!

 33. Jerry koestal says:

  Beste scarlet, ik droomde vannacht dat ik bij wijze van onderzoek een wolvenvacht had omgedaan en zodanig een wolvenroedel van dichtbij kon observeren. Hoe langer ik in de groep verbleef hoe meer ik erachter kwam dat de vacht steeds meer verkleefde met mijn huid. Tot het punt dat ik mij steeds meer wolf ging voelen en zelfs Alfa werd.
  Ik kan zelf niets van maken???

  1. Scarlet says:

   Hey Jerry,

   De betekenis van deze droom staat eigenlijk een beetje los van het symbool wolven.
   Het geeft vooral aan dat je je soms te veel aanpast aan je omgeving/de mensen om je heen.
   Hierdoor loop je het risico dat deze aanpassingen normaal en gewoon voor je worden.

   1. Jerry koestal says:

    Hai Scarlet,
    Bedankt voor je antwoord.

Leave a comment

Your email address will not be published.