Dromenvanger: zo maak je optimaal gebruik van de energie van je dromenvanger

Posted on
dromenvanger

Een dromenvanger is een prachtige, bijna magische, creatie van het inheems Amerikaanse volk, de indianen. Zij geloofde erin dat een dromenvanger je beschermt tegen nachtmerries en negatieve energie.

Een kort stukje geschiedenis over de dromenvanger

Dromenvangers vinden hun oorsprong in de Ojibwe (Chippewa) stam, een inheems Amerikaans volk dat voornamelijk in het noorden van de Verenigde Staten en Canada leeft. De Ojibwe geloofden dat dromenvangers bescherming boden tegen nachtmerries en slechte dromen, die volgens hun het gevolg waren van kwade geesten die rondwaarden in de nacht.

Volgens een Ojibwe legende was er een spinvrouw genaamd Asibikaashi die de dromen van de stamleden beschermde. Naarmate de stam zich uitbreidde, werd het echter moeilijk voor Asibikaashi om iedereen te bereiken. Om haar te helpen, begonnen de Ojibwe dromenvangers te maken, geïnspireerd op haar spinnenweb, om hun dromen te beschermen.

Hoe een dromenvanger werkt

Als ik het in mijn eigen woorden omschrijf, geloofde de indianen erin dat de nachtmerries van buitenaf naar je toekomen. Ze komen als het ware naar je toe gezweefd en treden je hoofd binnen terwijl je slaapt. Daar creëren ze vervolgens al die nare beelden en onrust.

Een dromenvanger vangt die nachtmerries in haar web van touwen en houdt ze zo tegen. Als een vervelende mug die in een spinnenweb vast komt te zitten en daardoor niet meer verder kan.
Mooie, fijne dromen zijn lichter en kleiner en kunnen daardoor gemakkelijk door de gaten van het web verder. Zij worden dus niet weggevangen. Zo kun je nog steeds prachtige dromen hebben.

Als de zon weer opkomt en de zonnestralen over de dromenvanger heen gaan, worden de nachtmerries door het licht vernietigd. Ze verdwijnen volledig, waardoor ze je nooit meer lastig kunnen vallen.

Dromenvangers vangen trouwens niet alleen nachtmerries weg. Ook andere vormen van negatieve energie, die je lastig komen vallen terwijl je slaapt, worden zo weggevangen.

Waar je je dromenvanger het beste op kunt hangen

Als decoratie kun je je dromenvanger natuurlijk overal ophangen.
Zelfs energetisch gezien, doet een dromenvanger iets goeds, ongeacht waar je deze ophangt.
Maar, als je optimaal gebruik wilt maken van de spirituele werking ervan, dan is het het beste om hem of boven je bed te hangen of bij het raam te hangen.

Een dromenvanger is het meest effectief als zij boven je hoofd, boven je bed hangt. Dan kan zij het makkelijkste alle nachtmerries wegvangen, want zij hangt precies in hun route naar jou toe.
Het is echter ook belangrijk dat het licht van de zon de gevangen nachtmerries kan vernietigen. Als het dus ook overdag donker blijft boven je bed, is het veel beter om je dromenvanger bij het raam te hangen. Dan vangt zij misschien minder dromen weg, maar ze worden in ieder geval altijd vernietigd.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

5 Reactie(s)

 1. Cecile says:

  Hoi Scarlet.

  Mijn zoon heeft ooit een dromenvanger voor mij gemaakt en die hangt in mijn slaapkamer maar ik zal hem boven mijn bed hangen, overdag is het toch licht en eventueel zonnig, dan werkt die effectiever.

  1. Scarlet says:

   Wat gaaf! 🙂

 2. Karoline says:

  Jaaaaaa, heb er 29 jaar geleden stad en land voor afgelopen omdat ik er 1 voor mn nichtje wilde ♥. Sinds die tijd heb ik ondertussen al vele malen mogen ervaren hoe heerlijk het is er 1 speciaal voor iemand te ‘weven’. Zelf heb ik er ook eens 1 mogen ontvangen van een vriendin… natuurlijk heb ik die direct boven ons bed gehangen…en wauw wat een mooie verandering in mn dromen heb ik destijds gemerkt…Dreamcatchers ♥♥♥
  Dank Scarlet voor je woorden weer, naar jou durf ik ‘gewoon’ met al mn enthousiasme te reageren … Heb een heerlijke dag vandaag. Warme groet, Karoline

  1. Scarlet says:

   Wat ontzettend gaaf! Ook zeker dat je ze zelf zo ‘weeft’. 🙂

   Dikke virtuele knuf terug!

 3. Jolanda says:

  Je hebt mij weer eraan herinnert dat ik de dromenvanger overdag in licht moet hangen. Ik zal dit meteen doen. Ben altijd heel spiritueel geweest en nadat ik zware hersenoperaties heb gehad en mijn gezin heeft zitten waken. Weet ik dat ik beschermt wordt door meerdere engelen en lichtwezens. Mijn moeite nu is vergeetachtigheid, ook mediteren en alles wat geleerd had ; het zit in me en toch krijg ik het nog niet tot dagelijks weten en doen. Ik weet niet eens meer hoe ik jou op beluisteren mag zetten. Een hopeloze en toch beschermend Oma

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.