Jouw pendel kiezen: zo kies je de juiste edelsteen voor je pendel

Posted on

Een pendel kan je helpen bij het maken van keuzes en om antwoord te krijgen op vragen, maar hoe kun je de juiste pendel voor jezelf kiezen

Pendels zijn er in allerlei soorten en maten. Ze worden vaak vervaardigd uit edelstenen. De reden daarvoor is dat edelstenen energie kunnen ontvangen, versterken en uitzenden. Dit zijn drie manieren om de juiste edelsteensteen te kiezen:

Intuïtief kiezen

Als je intuïtief een steen voor je pendel kiest, ga je ervan uit dat de beste steen voor je pendel een steen is waartoe je je aangetrokken voelt. Je kunt hiervoor de edelsteen in je hand houden of je ogen sluiten en met je handen over verschillende edelstenen heengaan.

Wees helemaal met je aandacht bij de stenen en vraag eventueel aan het universum of je de steen mag vinden die jou het beste kan helpen. Wees je bewust van lichamelijke sensaties die aanwijzingen kunnen zijn dat je de juiste edelsteen hebt gevonden.

Lichamelijke sensaties kunnen zo subtiel zijn als een tinteling of plotselinge jeuk op je handpalm. Je kunt ook een trillend gevoel in je hele arm krijgen.

Leg de kristallen die je aanwijzingen geven opzij en herhaal dit proces tot je nog maar één steen hebt. De steen met de sterkste reactie is de steen die het beste correspondeert met jouw energie.

Via numerologie

Je kunt ook een edelsteen kiezen voor je pendel met behulp van numerologie. Dat doe je door zowel je eigen naamgetal als het naamgetal van de edelsteen te vinden. Doe dit volgens onderstaan schema en gebruik je volledig naam, dus je voornaam en je achternaam.

Je naamgetal vind je door de afzonderlijke cijfers van een getal bij elkaar op te tellen, net zolang tot er een enkel cijfer overblijft. Alleen bij dubbele getalen, zoals 11, stop je en houd je dat getal aan. Dit zijn namelijk meestergetallen die een speciale missie in je leven aanduiden.

Voor de edelsteen doe je hetzelfde en gebruik je de wetenschappelijke naam. Voor maansteen houdt je bijvoorbeeld de naam orthoklaas aan.

pendel kiezen met numerologie

Edelstenen met een getal dat één cijfer boven of onder jouw naamgetal zit, zijn goede keuzes op basis van numerologie. De meest bruikbare steen zal met jouw naamgetal overeenkomen.

Op basis van de werking

Je kunt ook een edelsteen kiezen voor je pendel op basis van de werking van de steen. Zo zijn er een aantal stenen die vaak voor pendels worden gekozen op basis van het effect dat deze stenen hebben. Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje:

Amethist: dit spirituele kristal helpt je om antwoorden te vinden die diep in je onderbewustzijn verborgen liggen. De steen bevordert je verbinding met de goddelijke aspecten van jezelf. Dit kan fijn zijn als je het moeilijk vindt om je te verbinden met je onderbewustzijn.
Rozenkwarts: de perfecte pendel bij het maken van keuzes in je liefdesleven of voor het nemen van beslissingen met begrip en vrede in je hart.
Bergkristal: dit zuivere kristal helpt je om heldere antwoorden te vinden op vragen waarmee je rondloopt.
Jaspis: deze steen versterkt je visualisatievermogen, wat helpt om tijdens het pendelen je vraag of doel heel duidelijk voor ogen te hebben.
Blauwe agaat: dit kristal helpt om je energieniveau te verhogen, zodat je klaar bent om de antwoorden te ontvangen die je zoekt.

Wist je dat je heel goed spirituele sieraden kunt gebruiken als pendel? Als je wil weten hoe een pendel precies werkt, dan kun je dit artikel lezen.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.