De volle maan van 8 december 2022: meningen loslaten

Posted on
volle maan van december 2022

De volle maan van december 2022 (8 december) staat in het teken van loslaten van meningsverschillen en de meningen van anderen die je niet verder helpen.

De nadruk van deze energie ligt hierbij op jezelf losmaken van de invloed die de meningen van anderen op je hebben.
Het is niet vreemd als je best veel kleine dingetjes niet doet, omdat iemand in je omgeving die dingetjes niet leuk vindt.
En dat terwijl ze er niet eens bij zijn of last van hebben.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je die ene jurk niet meer draagt omdat een vriendin heeft gezegd dat ze die nooit zelf zou dragen.
Of je draagt geen hakken meer, omdat je collega heeft gezegd dat ze je te lang vindt met hakken. Nu voelt het daardoor vreemd om hakken te dragen, zelfs wanneer dat in je eigen tijd is.

De volle maan van december 2022: niet langer leven naar de meningen van anderen

Dit soort aanpassingen in je leven kunnen er ongemerkt insluipen. Je merkt het eigenlijk alleen omdat het opvalt dat iets wat je voorheen een fijn gevoel gaf je nu ineens een druk op je maag geven. Er ontstaat ineens spanning, alsof je iets doet wat niet oké is. Dat terwijl er realistisch gezien niks aan de hand is.

Een of twee van dit soort aanpassingen maken vaak niet heel veel verschil, maar als het er steeds meer worden, ga je het gevoel krijgen dat je opgesloten bent. Alsof je je voortbewegen in een te kleine ruimte met onzichtbare muren.

Als de onzichtbare muren op je afkomen

Als dit te lang doorgaat en de onzichtbare muren steeds meer op je afkomen, kan dit een soort onbestemd verdriet gaan geven.
En als dat verdriet groter wordt, kunnen er beschermingsmechanismes in werking treden. Die beschermingsmechanismes gaan vaak samen met frustratie, waardoor je ineens feller gaat reageren op anderen en op situaties dan echt bij je past.
Waardoor je je nog rotter gaat voelen en de muren nog meer op je afkomen.

De energie van deze volle maan werkt dus in op dit proces. Ze wil je helpen om die dingen die ‘niet mogen’ van anderen, maar waar eigenlijk niks mis mee is, weer gewoon voor jezelf te gaan doen.
De spanning en druk mogen daar vanaf, zodat je weer de dingetjes voor je zelf doet die je eigenlijk een goed gevoel geven.

Hulpmiddelen

Naast maansteen is lapis lazuli een hele fijne steen hierbij.
Deze steen helpt je namelijk je eigen gevoel en visie helder te maken.
Het is een steen die je helpt jezelf beter te voelen en jezelf (en je paranormale gaven) verder te ontwikkelen.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

2 Reactie(s)

 1. Els says:

  Hoi heel mooi weer!
  Ik ga dan ook “weer” mijn best doen,
  om dit te onthouden!
  Dank je wel

  1. Scarlet says:

   Dankjewel!

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.