Edelstenen voor je keelchakra

Posted on
edelstenen keelchakra

Edelstenen die helpen de energie in je keelchakra in balans te brengen zijn onder anderen sodaliet, chalcedoon en aquamarijn.

Je keelchakra is het chakra dat alles te maken heeft met communicatie. Als dit chakra in balans is, dan kun je helder aan anderen overbrengen wat je vindt, wat je visie is, wat je grenzen zijn en wat je nodig hebt.
Dit gaat verder dan alleen het woordelijk overbrengen van deze dingen. Je mag je grenzen namelijk ook energetisch neerzetten. Daarnaast mag je uitstraling ook meegeven hoe je in het leven staat. Dat helpt je namelijk juist mensen aan te trekken die bij je passen en mensen die niet bij je passen op afstand te houden.

Chakra’s die elkaar beïnvloeden

Het is dan ook niet vreemd dat de edelstenen die helpen dit chakra in balans te brengen vaak ook ergens al inwerken op je derde oog chakra en je kruinchakra. Dat zijn namelijk twee chakra’s waar veel informatie binnen komt en verwerkt wordt.
Zo kun je bijvoorbeeld op basis van de inzichten die in het derde oog verwerkt worden, je grenzen en visie bepalen. Dat zijn dingen die het keelchakra weer naar buiten mag overbrengen.
Deze 3 chakra’s werken dan ook nauw samen en beïnvloeden elkaars werking.

Edelstenen voor je keelchakra

De meeste edelstenen die de energie van je keelchakra in balans helpen te brengen zijn blauw van kleur, maar ze kunnen ook een beetje paars zijn. Dat is de calcedoon bijvoorbeeld.
De stenen die we gaan bespreken helpen allemaal mee het keelchakra in balans te brengen.
Daarbinnen hebben ze echter allemaal hun eigen specialisatie.

Aquamarijn

Aquamarijn is ook een rustbrenger. Hij helpt je je eigen oordelen over je mening en visie af te halen, zodat je open kunt delen waar je staat en wat je vindt.
Het gaat er namelijk niet om wat de ander daarvan vindt. Het gaat om jou en dat jij helemaal jezelf mag zijn. Ook op plekken waar dat misschien niet begrepen wordt.

Chalcedoon

Chalcedoon helpt je begrijpend te luisteren. Het is een steen die je helpt te begrijpen waar de ander staat en mee bezig is, zodat je je communicatie (zowel energetisch als woordelijk) daarop af kunt stemmen.

Sodaliet

Sodaliet is de edelsteen die je helpt je zelfvertrouwen te vergroten. Dit is de krachtigste steen op dit gebied.
Sodaliet geeft dan ook een kracht mee aan wat je aan anderen overbrengt en helpt je je eigen ruimte in te nemen.

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.