Emoties uit de kindertijd loslaten? Schrijf een brief aan je innerlijk kind

Posted on
emoties uit de kindertijd loslaten

emoties uit de kindertijd loslatenEmoties uit de kindertijd loslaten. Heb je nog last van oude emoties en wil je die emoties uit je kindertijd loslaten? Dan zou het je heel erg kunnen helpen als je een brief aan je innerlijk kind zou schrijven.

Je innerlijk kind is een deel van jezelf dat nog helemaal is wie jij vroeger als kind was. Het is even kwetsbaar en gevoelig als een kind en het weet alles nog van wat jij meegemaakt hebt in je kindertijd. Als er nog emoties zijn uit die tijd waar je nog last van hebt, dan is de kans groot dat je innerlijk kind deze emoties nog heel sterk ervaart.

Emoties uit de kindertijd loslaten begint dus eigenlijk ook met het helen van je innerlijk kind. Hier zijn verschillende manieren voor. Een daarvan is het bekende mediteren en in een meditatie je innerlijk kind overladen met liefde en geruststelling. Een andere manier is een brief schrijven naar je innerlijk kind vanuit je volwassen zelf.

Een brief schrijven naar je innerlijk kind

Realiseer je goed dat jouw innerlijk kind vol met de emoties zit die jij los wilt laten en dat je dus heel liefdevol zult moeten schrijven. Dat heeft jouw innerlijk kind namelijk nodig: liefde en heling.

Schrijf aan je innerlijk kind hoe jij je voelt en hoe goed je hem/haar begrijpt. Schrijf wat jij als kind had moeten/willen horen, wat je nodig had om deze emoties goed te kunnen verwerken.
Het gaat erom dat jij je jonge zelf in deze brief geeft wat je toen nodig had gehad. Dat weet jij gelukkig als beste, dus wees daar heel eerlijk in en geef dat in deze brief aan jezelf.

Lucht je hart en je mag tijdens het schrijven ook best even huilen. Je gaat nu namelijk bijna rechtstreeks naar de kern van je emoties, dus ze kunnen ook gelijk naar boven komen.

De laatste stap in het schrijven van deze brief om de emoties uit de kindertijd los te laten, is deze brief aan jezelf voor te lezen.
Doe dit het liefst een paar keer en laat je helemaal gaan. Dat zal het een stuk makkelijker maken om deze oude emoties te verwerken en los te laten.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

2 Reactie(s)

  1. Juppie says:

    Kan het ook andersom? Dat ik vanuit dat kleine, angstige meisje een brief schrijf aan de oudere, volwassen ik? Die niet altijd weet hoe dat kleine meisje zich voelt. En die door de brief van dat kleine meisje hoort wat zij eigenlijk had willen hebben? Dat wil ik namelijk gaan doen. Ben net begonnen 🙂

    1. Scarlet says:

      Dat kan zeker!! 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.