Wat is jouw droom? Of weet je dat niet meer?

Posted on
wat is jouw droom

wat is jouw droomWat is jouw droom? Wat wil je nu echt bereiken of beleven in dit leven? Het kan heel goed zijn dat je dit niet eens zo goed kan beantwoorden, omdat je niet meer bij je dromen of passie kan komen.

We leven op dit moment in een maatschappij waarin je geleerd hebt dat je een bepaald leven moet leven om te overleven. Je moet een baan hebben om jezelf te kunnen onderhouden en tja, dromen leveren vaak geen geld op. Dat kan dus ook nooit je baan worden.
En ergens wordt een droom soms zo naar beneden gehaald dat het ook niet meer goed genoeg is om als hobby door te gaan.
Zonde is het wel, omdat je vaak heel erg gelukkig wordt als je met je droom bezig kunt zijn. Of het nu geld oplevert of niet staat daar helemaal los van en gelukkig zijn is toch het allerbelangrijkste wat er is?

Wat is jouw droom? Je hoeft er niet gelijk je werk van te maken

Natuurlijk is het heerlijk als je droom je zoveel geld oplevert dat je ervan kunt leven en dat is misschien zelfs ergens je doel, maar dat is meestal niet gelijk morgen gerealiseerd. Daarom laten we onze dromen helemaal los of blokkeren ze, waardoor we ze vergeten.

Het lijkt bijna alsof het te veel pijn doet om er in het hoofd mee bezig te zijn terwijl we er in het echt niet mee bezig mee kunnen zijn. 

Daar zit ook precies de fout. Je kunt echt wel bezig zijn met datgene wat jou gelukkig maakt en toch ook je werk blijven doen. Je moet er alleen tijd voor inplannen. Als je dat doet, zul je merken dat je steeds meer gaat genieten.

En de kans is stiekem ook nog eens heel erg groot dat je uiteindelijk wel iets kunt gaan verdienen aan je droom. Je wordt er namelijk beter in, omdat je ermee oefent. Je vergroot je talent en ervaring en dan kan er zich ineens een hele mooie mogelijkheid voordoen.

Wat als je niet weet wat je droom is?

Je bent je droom verloren door deze leer- en werkdruk, wat nu? Ga eens terug naar je kindertijd. Wat vond de kleine jij echt leuk? Wat wilde je later worden?
Als je daar weer over na gaat denken, is de kans heel groot dat je de ingang vindt naar jouw droom.

Lukt dit niet? Ga dan lezen over verschillende dingen en ga verschillende dingen ervaren. Let op wanneer jij die kriebels in je buik krijgt en ineens energie krijgt, dan ben je namelijk vlak bij je droom. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

4 Reactie(s)

 1. Suki says:

  Hallo,
  ik had vannacht gedroomd over wat dingen, en onder andere ook over mijn fiets (Die een week geleden gestolen is) ik zag mijn fiets voor het raam. Om zeker te zijn of het wel mijn fiets was, keek ik naar de logo van de fietsmerk, en dat was ook de echte merk wat mijn fiets had, en schrok me heel erg. Toen ik aan het nadenken was over hoe de fiets daar kon zijn, zag ik iemand, (Ik weet niet meer wie, maar het was een vrouwelijke persoon geloof ik) en wist toen dat zei het gestolen had, en greep bij haar kraag, en vroeg waarom ze het gestolen had.

  ik vraag me af wat dit droom zou betekenen.
  mvg, Suki

  1. Scarlet says:

   Hey Suki,
   Dit gaat er over dat je op zoek bent naar meer rechtvaardigheid. Dit kan over het algemeen gaan, maar ook echt over je spullen zelf.

 2. Sandra says:

  Hallo,

  Ik heb gedroomd van een hele rare en magische wereld. Ik sta op een balkon met een heel wijd uitzicht over een groot meer waar vele mensen in zwemmen. Ook zijn er hoge rotsen waar walrussen op liggen en in het water glijden. Ze zwemmen tussen de mensen en ik vraag me af of ik dat ook durf.

  1. Scarlet says:

   Hey Sandra,

   Deze droom gaat erover dat je ziet dat mensen bepaalde stappen nemen vanuit moed, lef en intuïtie en dat je dat zelf eigenlijk ook wilt kunnen.
   Tegelijkertijd zit daar nog een angst/onzekerheid tussen en weet je nog niet helemaal hoe je dat zou kunnen doen.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.