Waar kunnen energetische blokkades vandaan komen?

Posted on
energetische blokkades

Energetische blokkades zijn ‘knopen van energie’ in een chakra of in je aura. Deze knopen blokkeren de energiestroom in jouw systeem, waardoor jij vervelende sensaties kunt krijgen in lichaam en geest. Waar komen deze blokkades vandaan? 

Als je last hebt van een energetische blokkade, dan uit zich dat vaak in vermoeidheid en lusteloosheid. Daarnaast kun je spanning en andere klachten ervaren op de plek van de blokkade. Wat alleen vaak vergeten wordt is dat je ook te maken hebt het de functie van de energie die geblokkeerd is.
Als jij bijvoorbeeld een blokkade in je hartchakra hebt, kun je niet alleen spanning op je borst ervaren, maar het ook moeilijk vinden om liefde te geven en/of te ontvangen.
Die verscheidenheid in sensaties maakt het zo lastig om voor jezelf te ontdekken of je last hebt van energetische blokkades en waar die eventueel zouden zitten.

Hoe weet je of je last hebt van energetische blokkades?

Gelukkig zijn er een aantal dingen waaraan je kunt herkennen of je last hebt van een energetische blokkade. Een aantal daarvan zijn:

  • vermoeidheid
  • concentratie problemen
  • niet goed kunnen gronden
  • last hebben van spierpijn op onlogische plekken
  • hoofdpijn hebben of spanning in het hoofd hebben
  • last hebben van onrust
  • last hebben van ‘onverklaarbare’ emoties
  • slecht los kunnen laten
  • het verleden dat maar blijft terugkomen in je hoofd

Waar komen energetische blokkades vandaan?

Deze knopen in je energie ontstaan als je iets meemaakt wat je niet helemaal goed kunt verwerken. Voor de een kan dit iets ‘kleins’ zijn zoals een opmerking van een broer of zus, voor de ander kan het een scheiding zijn.
Dit geldt ook voor lichamelijke ervaringen. Denk bijvoorbeeld aan een auto ongeluk of vallen tijdens het schaatsen.

Als je verstand, gevoel en/of lichaam zo’n ervaring niet helemaal goed kunnen verwerken, ontstaat er een remming van de energie op de energetische plek die ermee verbonden is.
Hier kun je meer lezen over de werking van de chakra’s 
Daarbij verandert een klein deel van die energie ook in een soort hardere energie. Alsof er een energetisch steentje ontstaat. Die remt de stroming nog meer.

Door de remming in de energiestroom, hoopt de energie zich op en ontstaat er een blokkade.

Hoe kom je van een energetische blokkade af?

Er zijn twee goede manieren om een energetische blokkade op te lossen. De meest simpele voor jezelf is door een healing te ontvangen van een magnetiseur, healer of reikimaster.
Daarnaast kunnen meditaties gericht op het verwerken van de oorzaak van de blokkade of gericht op het reinigen van de chakra’s  of aura ook al heel veel goeds doen.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.