De energie van vandaag: geef je grenzen aan

Posted on
geef je grenzen aan

Geef je grenzen aan. Na een dag van stilte, komt vaak een dag van werk verzetten en dat is vandaag niet anders. Je wordt vandaag dan ook uitgedaagd om je grenzen aan te geven. Wat vind je wel fijn en wat niet?

Je lichaam zal dit ook heftiger aangeven dan normaal. Je maag reageert stevig op spanning en op stress en je kunt ook eerder last hebben van keelpijn en hoofdpijn vandaag.

Als je niet goed gefocust bent op je eigen grenzen en niet durft aan te geven wat je wel een niet goed vindt, zul je in de loop van de dag steeds gefrustreerder raken.
Word dan niet boos op jezelf, maar ga juist ontdekken welke grens van jou overschreden is.

Geef je grenzen aan of zeg dat je er even over na zult denken

Als je wel je grenzen voelt, maar niet gelijk ‘nee’ wilt zeggen omdat je bang bent om iemand te kwetsen of boos te maken, zeg dan dat je er even over na zult denken. Dat geeft jou de tijd om energie en kracht te verzamelen om toch nee te zeggen en het geeft je tijd om de juiste woorden daarvoor te vinden.

Besef wel dat de mensen die echt van je houden je grenzen zullen accepteren. Misschien zullen ze wel even opkijken van je nieuwe reactie en misschien zullen ze er zelfs even tegen in gaan. Dat is alleen maar omdat ze het niet gewend zijn. Ze zullen eraan wennen en je met alle liefde respecteren.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.