Je mag je rust nemen

Posted on
je rust nemen

Je mag je rust nemen. Soms moet je rennen, regelen, struikelen en doorgaan. De kinderen moeten naar school, het eten gemaakt en je werk moet gedaan. De was moet er ook doorheen, want je partner wil morgen graag die ene broek aan.
Natuurlijk wil je je vriendinnen ook niet in de steek laten en daarom bel je ze nog even of stuur je een berichtje. En dan is de dag plotseling om.

Je kijkt misschien nog even tv of leest een stukje uit je boek voor je naar bed toe gaat. Je komt misschien wel snel in slaap, maar echt uitgerust word je niet wakker voor de dag opnieuw begint.

Je mag je rust nemen

Zulke dagen branden je licht op. Ze kosten je energie en doordat je ook nog eens minder goed slaapt, raak je snel in een vermoeiende sleur.

Besef daarom dat je je rust echt wel mag nemen. Je mag even zeggen: Stop! Ik heb tijd nodig om bij te komen.

Niemand neemt het je kwalijk

Neem eerst even afstand van die innerlijke kritische of perfectionistische stem die je als slavendrijver door laat gaan. Je hoeft niet door te gaan. Stil zitten op de bank mag best.

4 manieren om je rust te nemen

Maar hoe neem je je rust dan in al die hectiek? Hoe zeg je ‘stop’ en neem je de tijd om te ontspannen?

Neem een lekker kopje thee en geniet in stilte

Even geen prikkels, geen tv, geen radio en geen mobiel. Alleen een kwartiertje jezelf zijn en in stilte genieten van dat lekkere drankje.
Dit zijn de momenten waarop je herstelt en weer even terugzakt in je eigen energie.

Mediteren

Gewoon 10 minuten de tijd nemen om te mediteren. Je kunt je lichaam waarnemen of je alleen focussen op je ademhaling. Meer is eigenlijk niet eens nodig, maar als je daar wel behoefte aan hebt, kun je natuurlijk altijd een geleide meditatie doen.

Ga wandelen

Beweging helpt je om weer jezelf te voelen en gedachtes los te laten. Het versterkt namelijk de verbinding tussen je linker- en rechterhersenhelft.

Tel van 60 naar 0

Het is eigenlijk bijna hetzelfde als schaapjes tellen om in slaap te vallen. Doordat het je afleidt van je eigen gedachtes en wat er allemaal speelt, kom je tot rust. Het is eigenlijk een verfrissing van je geest.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.