Je zal nooit gelukkig worden van de waarheid van een ander

Posted on
de waarheid van een ander

de waarheid van een anderJe zal nooit gelukkig worden van de waarheid van een ander. Iedereen heeft zijn of haar eigen waarheid en dat is helemaal goed. Je hebt ook een eigen waarheid nodig om je leven op te baseren en je een houvast te geven. Het leven naar je eigen waarheid is ook precies het geen wat je leidt naar je eigen innerlijk geluk.

Iedereen zal ook praten en projecteren vanuit zijn of haar eigen waarheid en dat is goed. Zeker als je hierbij stil staat en wat er gezegd wordt toetst met je eigen gevoel en waarheid.

Jammer genoeg is dat niet wat er bij de meeste mensen gebeurt. Vaak gebeurt er juist het omgekeerde. We toetsten onszelf aan de waarheid van de ander en dat is precies waar het fout gaat.
De waarheid van een ander is namelijk niet jouw waarheid. Je kunt het dus ook niet 100% begrijpen, waardoor je jezelf ook niet goed kunt toetsen. Je creëert daardoor een soort tussen waarheid die voor niemand klopt. Juist in die tussen waarheid ontstaat miscommunicatie en onrust.

Doordat je weg stapt uit je eigen waarheid, stap je ook nog eens weg bij je eigen innerlijke geluk. Dat is dus niet goed.

En nu hebben we het maar over een ander iemand met een eigen waarheid gehad. Er zijn veel meer mensen waarmee jij in aanraking komt. Veel meer waarheden waaraan jij jezelf kunt toetsen. Hierdoor creëer je een steeds grotere tussen waarheid. Een combinatie van al die waarheden samen, zonder ze helemaal te begrijpen. Dit komt zo ver van je af te staan, dat het helemaal niet goed meer voelt.
Als je jezelf dan ook nog eens dwingt om aan deze tussen waarheid te voldoen en erbij te passen, raak je uit balans en voel je heel veel onrust.

Breng jezelf dus weer even terug en toets wat anderen zeggen aan jouw waarheid in plaats van jezelf te testen aan de waarheid van een ander. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.