Het gevoel dat je keel dichtgeknepen wordt [Vrijdag Vragendag]

Posted on
het gevoel dat je keel dichtgeknepen wordt

Het gevoel dat je keel dichtgeknepen wordt. Lieve Scarlet, ik heb soms het gevoel dat mijn keel dichtgeknepen wordt. Het is Soms met vlagen en het komt best vaak voor als ik stress ervaar. Dan heb ik het gevoel alsof iemand mijn keel dicht knijpt.
Het is heel vervelend want ik krijg het dan benauwd. Ik heb zelf het gevoel dat het wel iets in mijn spieren is. Dat ik die zelf op een of andere manier aanspan, maar het lukt mij dan niet om ze te ontspannen. Wat kan dit betekenen of wat kan ik hiermee doen?

Het gevoel dat je keel dichtgeknepen wordt. Scarlet’s Antwoord

Goede middag lieve Anoniem,

Dank je wel voor je mooie vraag.
Zoals je zelf al heel goed aangeeft, heeft dit heel erg met stress te maken. Doordat je gestrest raakt, komt er een angst naar boven die ervoor zorgt dat je daar, in je keel, al je spieren aan gaat spannen en daardoor dit gevoel krijgt.

Dit gevoel van een dichtgeknepen keel geeft wel aan dat je niet alles even goed uit. Met name boosheid en pijn zitten nog vast in je systeem, daarom krijg je het gevoel dat je keel dichtgeknepen wordt. Wat je dus sowieso mag gaan doen, is gaan uiten. Praat erover of schrijf het uit.

Er is ook een chakra verbonden met deze plek, de keelchakra. Het is daarom misschien een goed idee om de komende tijd elke dag een meditatie te doen. Eentje die specifiek gericht is op deze chakra of eentje die zich richt op alle chakra’s. Beide zijn goed om te doen.

Ik denk dat je dan hier een heel stuk verder mee komt.

Fijne dag!

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.