Het hogere zelf

Posted on
het hogere zelf

Het hogere zelf is een deel van je ziel die in de spirituele wereld is achtergebleven. Dat klinkt misschien een beetje raar als je dit voor de eerste keer hoort, maar het wordt logischer als je erover nadenkt. Je hebt namelijk altijd het gevoel dat er meer is dan je ziet. Ergens weet je dat gewoon, diep van binnen.

Die wijsheid ontstaat doordat je nog steeds in contact staat met je hogere zelf. De verbinding daarmee is nooit verbroken. Als je jezelf daar weer bewust van wordt, kun je heel veel inzichten en wijsheid daar vandaan krijgen.

Waarom is het hogere zelf niet meegekomen?

Als je beseft dat je hier op aarde bent om te leren, te ervaren en te beleven, dan snap je gelijk dat dat niet gaat als je alle wijsheid nog in pacht hebt. Dat is een van de redenen dat de ziel al niet volledig mee naar de aarde komt.

Daarbij ‘past’ de ziel ook niet volledig in onze menselijke geest. De taak van onze geest is ervoor zorgen dat je hier op aarde goed kunt functioneren en je dingen kunt doen. Het is daarvoor zo groot als het moet zijn en niet veel groter dan dat. Onze ziel is veel groter dan onze mind is.

Hoe kom je weer in contact met het hogere zelf?

Besef dat de verbinding met het hogere zelf er nog steeds is. Het contact maken en hebben hiermee verloopt dan ook heel natuurlijk. Het is niets meer dan een innerlijke stem waar je jezelf ineens bewuster van wordt. Je hoeft niet eens heel veel moeite te doen om hem te horen. Je hoeft alleen maar op zoek te gaan in jezelf en te luisteren.

De grootste valkuil hierbij is dan ook twijfelen. Het kan zo gemakkelijk zijn dat het je van de leg brengt. Dat is iets waar je aan zult moeten wennen en dat is niet erg. Zolang je jezelf die kans er maar toe geeft.

De stem van het hogere zelf

Ik ga proberen voor je om de stem van het hogere zelf te omschrijven. Hopelijk helpt je dit om hem ook in jezelf te herkennen.

Het hogere zelf is altijd rustig als hij informatie doorgeeft in je gevoel of als innerlijke stem. De kalmte doet hem al opvallen. Zelfs in chaos blijft deze stem kalm en rustig.

Het klinkt voor mij dan ook als de stem die het verhaal van een film introduceert. Een alwetende stem die je vertelt op een rustige manier wat er aan de hand is. Denk hierbij maar eens hoe sprookjes geïntroduceerd kunnen worden: “er was eens….”
Zo klinkt het voor mij en dat maakt het ook zo herkenbaar. Dat onderscheidt het het meeste van de rest van mezelf.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.