3 dingen die zeer empathische mensen onbewust doen

Posted on
dingen die empathische mensen onbewust doen

Dingen die empathische mensen onbewust doen. Empathische mensen zijn mensen die andere heel goed begrijpen en aanvoelen. Daardoor zijn ze meestal enorm zorgzaam. Ze staan klaar voor anderen en vergeten daarbij vaak hun eigen grenzen in de gaten te houden.

Heel veel van die zorgzaamheid is voor deze mensen normaal. Ze hebben vaak niet eens door dat ze zo voor anderen klaar staan. Het gebeurt vanzelf, zonder dat ze er zelf mee bezig zijn. Eigenlijk gebeurt het onbewust. Herken jij jezelf hierin?

Zo zijn er nog een aantal dingen die empathische mensen onbewust doen. Vandaag wil ik je bewust maken van 3 van die dingen.

3 dingen die zeer empathische mensen onbewust doen

Ze luisteren naar de problemen van anderen

Op de een of andere manier vertellen mensen altijd heel makkelijk hun problemen aan jou. Zelfs bij de bushalte of bij de kapper beginnen mensen hun levensverhaal aan jou te vertellen.
Als je erover nadenkt heb je niet bewust iets gezegd of gedaan wat hiertoe aanleiding gaf. En toch gebeurt het je keer op keer.

Dit komt omdat je aandachtig luistert als iemand iets vertelt. Je kijkt alert en bent stil. Je onderbreekt de ander niet zo snel en stelt daarbij ook nog eens vragen over hetgeen wat de ander zegt.
Dat wekt dat vertrouwen op, waardoor mensen zo makkelijk tegen je praten.

Ze bedenken gelijk oplossingen voor problemen

Als iemand een probleem tegen je vertelt, heb je gelijk al een aantal mogelijke oplossingen bedacht. Meestal wil je die ook graag met de ander delen, zodat hun probleem weggaat en zij gelukkiger worden.

Helaas kan niet iedereen dit van je waarderen. De mensen die dit niet kunnen waarderen, kunnen behoorlijk hard en lullig reageren en dat doet weer zeer. Je bedoelt het toch goed?
Besef dat niet iedereen zijn of haar probleem (gelijk) op wil lossen. De meeste willen zichzelf uiten en hun hart luchten, meer niet.

Ze schuiven hun intuïtie aan de kant

Empathische mensen hebben vaak een ijzersterke intuïtie. Eigenlijk voelen ze heel goed aan wie te vertrouwen is en wie niet. Ze voelen hun grenzen heel goed aan en weten ook precies hoe ver ze kunnen gaan. Ze weten eigenlijk wel wat goed voor ze is en wat niet, maar ernaar luisteren, dat is best lastig.

Empathische mensen willen het namelijk graag goed doen voor anderen, doordat ze de emoties van een ander zo goed begrijpen. Daarnaast wil je ook gewoon geaccepteerd worden en goed gevonden worden.

De meeste van ons, drukken daarom hun eigen intuïtieve gevoelens weg. Als je dit herkent, wil ik je van harte uitnodigen hier bewuster mee om te gaan en toch weer naar je intuïtie te gaan luisteren.
Dat is namelijk de weg naar jouw eigen balans en een eigenschap van empathische mensen die wel in balans zijn

Empathische mensen die in balans zijn luisteren wel naar hun intuïtie

Vond je dit interessant? Dan is het artikel belangrijke grenzen die empathische mensen moeten creëren misschien ook iets voor jou

 

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.