Hoe ga ik met angst en onzekerheid om?

Posted on
hoe ga ik met angst en onzekerheid om

hoe ga ik met angst en onzekerheid omHoe ga ik met angst en onzekerheid om? Dit is een vraag die vaak op Vrijdag Vragendag gesteld wordt. Angst en/of onzekerheid kunnen ons gevoel namelijk heel sterk beïnvloeden en daardoor ons leven heel sterk beïnvloeden. Het kan daardoor blokkerend werken en dat wil je natuurlijk niet.

Hoe ga ik met angst en onzekerheid om?

Angst en onzekerheid zijn gevoelens waar de meeste van ons geneigd zijn om tegen te vechten, maar dat is precies wat niet helpt. Vechten tegen je gevoel, maakt het gevoel alleen maar sterker en vervelender.

De truc is te achterhalen waar de angst en/of onzeker je voor wil waarschuwen of beschermen. Vervolgens mag je nagaan of dit realistisch is of niet.
Als het niet realistisch of goed voor je is, is het belangrijk om dit iedere keer tegen je angst en onzekerheid te zeggen.
Zie ze als twee raadgevers die het goed bedoelen, maar te veel aanwezig zijn en zich te ver naar voren hebben gewerkt. Met mildheid en vriendelijkheid mag je ze weer op de juiste plek gaan zetten.

Dit lukt natuurlijk niet direct of een twee drie, maar als je blijft volhouden, lukt het wel.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.