Waarom je je voeten altijd goed moet verzorgen

Posted on
Waarom je je voeten altijd goed moet verzorgen

Waarom je je voeten altijd goed moet verzorgenWaarom je je voeten altijd goed moet verzorgen. Voeten worden vaak vergeten als het om het verzorgen van jezelf gaat. Zelfs met douchen worden voeten vaak wel ‘schoon geweekt’ terwijl we de rest van ons lichaam wassen. De voeten elke keer goed inzepen gebeurt haast bij niemand.

Handcrèmes zijn er meer dan genoeg te koop en veel mensen vinden het heerlijk, maar een speciale voetcrème zie ik haast nergens, tenzij het om eelt te verwijderen gaat.
Ergens is het logisch, want we zien onze handen meer, waardoor we er onszelf meer bewust van zijn. Onze handen zijn ook zichtbaarder voor de buitenwereld en we ‘doen er meer mee’.

We vergeten dan dat onze voeten precies het lichaamsdeel zijn wat ons gedurende de hele dag draagt. Onze voeten brengen ons overal naartoe en zijn ook onze fysieke verbinding met de aarde. Onze voeten zijn dus eigenlijk super belangrijk en verdienen eigenlijk meer aandacht.
Zeker als je het moeilijk vind om jezelf te gronden of energetisch te ontladen, mag je jouw voeten niet vergeten. Juist hierbij helpen je voeten je namelijk.
Dat is al een van de redenen waarom je je voeten altijd goed moet verzorgen, maar niet de enige reden.

We verstoppen onze voeten namelijk graag. Veel mensen vinden hun eigen voeten niet mooi. Of het nu gaat om de vorm, het eelt of gewoon het idee dat het een ‘voet’ is.
Misschien is dan geen emotie of deel van jezelf waar je je voor afsluit, maar het is wel een lichaamsdeel waar je jezelf voor afsluit door je voeten te verstoppen. Dit werkt juist je onzekerheid weer in de hand.

Als je elke week een momentje zou nemen om je voeten lekker te verzorgen, nagels te lakken en masseren met een lekkere bodylotion, zul je subtiele verschillen gaan merken.
Niet alleen omdat er zoveel zenuwen met de voeten verbonden zijn en je daardoor ook heel je lichaam een plezier doet, maar ook omdat je op een positieve manier met jezelf bezig bent.

Waarom je je voeten altijd goed moet verzorgen? Omdat ze bij jou horen en je dragen en verbinden op deze wereld.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.