Er kan er maar een de beste zijn

Posted on
er kan er maar een de beste zijn

er kan er maar een de beste zijnEr kan er maar een de beste zijn. Ik spreek dagelijks veel liefdevolle en prachtige mensen die zeer waardevolle levensdoelen en missies hebben. Als ik dan vraag waarom ze nog niet met hun doelen en missie bezig zijn, dan komt er vaak onzekerheid naar boven. Onzekerheid om niet goed genoeg te zijn of niet waardevol genoeg te zijn.

Ze gaan zich dan vergelijken met allerlei ‘concurrenten’ en zien beren op de weg die er helemaal niet lopen. Ze creëren zo een hoop weerstand voor zichzelf zonder dat dat nodig is.

Je hoeft namelijk helemaal niet de beste te zijn. Er kan er maar een de beste zijn, er kan er ook maar een de goedkoopste zijn, er kan er maar een de liefste zijn en er kan er ook maar een de slimste zijn.
Maar jij koopt toch ook niet de goedkoopste auto, omdat dat de goedkoopste is? Je kijkt toch ook eerst naar de auto zelf en of deze aan jouw wensen voldoet?
Je neemt toch ook advies van mij aan, terwijl ik zeker niet de slimste mens op deze aarde ben?

Het gaat er niet om dat je de beste of de meest waardevolle bent. Het gaat namelijk om het totaalpakket. Het gaat om wie jij bent, wat je weet, jouw ervaringen, je gevoel, je uitstraling, je talenten en zelfs je minder leuke kanten.
Dat alles bij elkaar vormt het totaal pakket. En er is maar een iemand die dat totaalpakket heeft: jij. Je kunt misschien niet de beste zijn, maar je kunt wel jezelf zijn. Vanuit jezelf kun je unieke dingen creëren en geven. Dingen die niemand anders heeft. Eigenlijk ben je dan wel de beste, maar op een hele andere manier.

Laat dus los en stop met kijken naar anderen. Keer je naar binnen en onderzoek wat jij te bieden hebt, wat jouw missie is aan de hand van alles wat je bezit en alles wat je bent. Juist dan praten we niet meer over goed genoeg, niet meer over onzekerheid. Dan praten we over creëren en op avontuur gaan. Dan praten we over genieten en droomdoelen behalen.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.