Hoe heet mijn gids?

Posted on
Hoe heet mijn gids?

Hoe heet mijn gids?Hoe heet mijn gids? Deze vraag is er eentje die heel veel spirituele mensen bezighoudt. Als je namelijk weet hoe jou gids heet, kun je er veel makkelijker vragen aan stellen en contact mee leggen. Dat is helemaal waar, maar er zijn nog een paar andere dingen waar je rekening mee mag houden als het gaat om de naam van je gids.

Hoe heet mijn gids? Een naam uit een vorig leven.

Jouw gids is meestal niet iemand uit dit leven, maar juist uit een vorig leven. Het is vaak iemand waarmee je een hele sterke liefdevolle band hebt gehad in dat leven. Denk bijvoorbeeld aan een broer/zus, vader of moeder of soms zelfs een beste vriend of partner.

Het kan heel goed zijn dat je gids nog graag dezelfde naam gebruikt als dat leven, maar dat hoeft niet. Ze hebben dat leven namelijk al losgelaten.

De naam van je gids moet goed voelen

Het gaat er dan met name ook om dat de naam goed voelt voor jullie beide. Gidsen zijn zo in balans en hebben geen last van emoties zoals wij. Ze pakken de meeste dingen niet persoonlijk op en daardoor hechten ze ook minder waarden aan hun naam.

Het maakt het communiceren wel heel makkelijk. Daarom kiezen ze vaak of een hele simpele naam om het makkelijk te maken of een naam die veel gevoel waarborgt. Dat ligt net even aan het karakter van je gids.

Hoe kom je achter de naam van je gids?

De beste manier om erachter te komen hoe je gids heet, is door het gewoon te vragen. Vraag het gewoon in je hoofd: “gids, hoe heet je?” en ga uit van je eerste reactie. Dat is altijd de juiste. Dus laat je gedachtes en overtuigingen niet in de weg staan, maar ga uit van je eigen gevoel. Dan zit je goed.

Als je het dan echt niet weet en er echt niks omhoog komt, is het echt niet erg als je gids zelf een naam geeft. Je mag echt wel een naam kiezen die jij heel leuk vindt en die goed voelt. Daar neemt je gids ook meer dan genoeg mee, dat weet ik zeker.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

11 Reactie(s)

 1. Dalin says:

  Ik vroeg mijn gids hoe hij/zij heet via mijn toetsenbord en ik typte door hem/haar enigma, wat letterlijk raadsel of mystery betekent in het Engels. Waarom wil hij/zij zijn/haar naam niet vertellen?

  1. Scarlet says:

   Het kan ook zijn dat ze het fijn vindt om gewoon zo genoemd te worden (voor nu) 🙂

 2. Rosanna Ramakers says:

  Ik heb via FB een half jaar geleden een brief door een spiritueel begeleider-Sjamaan laten maken en kwam met een naam Zuus…. we zoude tweelingzussen in 1420 zijn geweest.

  Ik heb hier gemengde gevoelens over. Kan er de vinger niet op letten. Vroeger ( heel apart werd ik wel eens Zusette genoemd als plagerijtje.

  Wat kan ik hiermee om te onderzoeken of dit een echte gids van mij is?

  1. Loes says:

   Luister naar je gevoel Noem de naam en vraag je af voelt dit licht of zwaar voor mij. Denk daar niet over na. Maar luister naar eerste intuitie..Als t licht voelt dan klopt de naam. Alle antwoorden weet jezelf als je naar je gevoel luisterd.

 3. Tanja says:

  Ik doe aan automatisch schrijven en er kwam ee een naam te voren hugh laurie hij maakte zich zelf kenbaar

 4. Yvonne Dijkstra says:

  Heeft iedereen een gids? Zou jij dmv automatisch schrijven eens willen vragen? En hoe werkt zoiets? Ik zou dit ook graag willen leren!
  Alvast bedankt.

  Groetjes Yvonne Dijkstra

  1. Scarlet says:

   Hey Yvonne,

   Zou je me een mailtje willen sturen? Dan kunnen we wat makkelijker bespreken wat ik voor je kan doen hierin. 🙂

 5. Marion says:

  Ik heb een tijd terug een droom gehad dat ik mijn gevoelens uitte aan Joost en vertelde hem wat mij dwars zat in het leven. In dat droom zag ik ons samen hij is was mijn maatje, mijn alles, me grote liefde.. Laatste tijd ben ik erg veel met innerlijk werk bezig en heb het gevoel dat de vele dromen die ik elke nacht heb die mij wat willen vertellen op onbewuste niveau en vorige levens.. En ook ben ik me aan het verdiepen qua gidsen/engelen enz. Ik had een naam van de week bedacht voor mijn gids want ik vond het fijn om hem een naam te geven ipv gids. Dus ik noemde hem Jesaja. Maar toch voelde het op één of ander manier niet goed… En later spookte Joost constant door me hoofd maar wist het niet zeker en twijfelde toch beetje. Uiteindelijk heb ik later aan mijn gids gevraagd wat zijn werkelijke naam is of was? En hij zei Joost. En het bleef door me gedachten hoofd spoken dat hij ook echt Joost heet. Ik ben er zelf van overtuigd maar nog niet helemaal dat Joost mijn gids in een vorige leven van mij een partner was en dat hij afgesproken heeft om mij te helpen en begeleiden.
  Vind dit best bijzonder en hoop in de toekomst meer te kunnen ontdekken…

  1. Faduwa says:

   Hoi Marion,

   Prachtig en heel bijzonder.

 6. Petra says:

  Ik was een jaar of 10 geleden lid van een spiritueel clubje en degene die het leidde deed met ons een meditatie om onze gids te leren kennen. Ze had ons er van te voren over verteld en zei ook dat we op een gegeven moment om de naam zouden vragen.
  De meditatie startte en ik zag een meisje met witblond haar en een witte prinsessenjurk (zo had ik niet gedacht dat mijn gids er uit zou zien, maar dat sterkte eigenlijk juist mijn overtuiging dat het echt was) Ze was erg enthousiast en blij en zei nog voor ik haar om haar naam kon vragen “Gabriëlle, Gabriëlle” Alsof ze stond te popelen het me te vertellen.
  Dit was een erg leuke ervaring.

  Jaren eerder had ik ook eens een geleide meditatie gedaan om mijn gids te ontmoeten, maar met het verhaal lukte het me niet. Je moest eerst via een tunnel en op een of andere manier kreeg ik dat niet in beeld. Toen ging ik voor mezelf een weiland visualiseren met allemaal bloemen en stelde me voor dat mijn gids me daar zou ontmoeten. (ik heb altijd al een soort van herinnering aan dat weiland, dat ik daarover zweef) En dat lukte: er kwam een meisje op me afrennen en er kwam een boost van liefde over me heen gespoeld. Ik denk dat we zussen waren.

  Mijn moeder heeft 2x een miskraam gehad (voordat ik ben geboren) en mij is een keer verteld dat dit allebei zussen zouden zijn geweest en dat een daarvan nu mijn gids is. De naam zou dan vaak geassocieerd zijn met de familie of iets wat de familie aan zou spreken. Nu ben ik geboren in een katholiek gezin en ik kan me voorstellen dat het verhaal van Maria’s zwangerschap, dat haar werd voorspeld door engel Gabriël, door mijn moeder erg mooi gevonden werd. Maar dat is een aanname, ik kon het haar helaas niet meer vragen.

  Zelf heb ik heel lang gedacht dat mijn gids Elisabeth heette, die naam deed me wat, maar sinds die meditatie houd ik het op Gabriëlle.

  1. Scarlet says:

   Wat een mooie en bijzondere ervaringen!
   Het zou trouwens kunnen dat je twee gidsen hebt, dus dat beide namen kloppen. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.