Hoe kan ik beter loslaten? [Vrijdag Vragendag]

Posted on
Hoe kan ik beter loslaten

Hoe kan ik beter loslaten? Ik heb moeite om gebeurtenissen of mensen los te laten. Bijvoorbeeld: ik was laatst in een winkel en werd heel klantonvriendelijk behandeld. Dan kan ik dat slecht los laten, die situatie blijft dan in mijn hoofd afspelen en van binnen blijf ik mega kwaad.

Ik ben er van bewust dat dit gedrag van die persoon niet met mij te maken heeft, maar kan die woede die ik tegen over die persoon voel niet los laten omdat ik in mijn ogen niet zo behandeld wil worden. Ik kan mij in zulke momenten slecht uiten omdat ik in mijn hoofd alles aan verwerken ben en dan niet zo snel een antwoord terug kan geven.

Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? ik heb meditatie geprobeerd, dit geeft even rust maar dat boze, teleurgestelde gevoel is er zo weer en dan kan ik het niet van mij afzetten. Wat kan ik doen om dit beter los te laten?

Hoe kan ik beter loslaten? Scarlet’s Antwoord

Dit is een heel bekent iets en je bent echt niet de enige die hier moeite mee heeft. Wat je heel erg kan helpen is de vraag: wat wordt er precies in jou geraakt? Natuurlijk wil je niet zo behandelt worden, dat wil niemand, maar wat raakt het precies?
Doet het je bijvoorbeeld denken aan iets wat je eerder meegemaakt hebt of zit iemand gelijk in jouw kwetsbaarheid. Ik vermoed dat het daar wel zit, aangezien je gelijk in je boosheid schiet (wat een beschermingsmechanisme is).

Als dat zo is, dan licht de oplossing in zelfliefde. Als je dat gaat ontwikkelen, dan raakt het niet meer zo en kun je veel beter loslaten, want dan voel je ook daadwerkelijk dat het gedrag van de ander echt niks met jou te maken heeft. Dan heb je misschien niet eens meer de behoefte om wat terug te zeggen.

Gebruik dus juist de liefde voor jezelf als schild, maak die zo enorm sterk en grijp daar ook op terug op zo’n moment.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.