Hoe kom je in contact met je gids? Op deze manier:

Posted on
hoe kom je in contact met je gids?

hoe kom je in contact met je gids?Laatst kreeg ik een hele mooie vraag op vrijdag vragendag, namelijk: hoe kom je in contact met je gids?

Aangezien goed contact hebben met je gids ervoor zorgt dat je met een stuk meer vertrouwen in de spirituele wereld leeft en ook iemand hebt waar je op terug kunt vallen als je met vragen en twijfels zit, wil ik het antwoord op deze vraag graag met jullie allemaal delen via de nieuwsbrief.

Hoe kom je in contact met je gids?

Je kunt het beste met je gids in contact komen door te mediteren, zeker in het begin. Je moet namelijk bewust leren welke manier van contact leggen jouw gids bij jouw gebruikt.

Zorg ervoor dat er niet veel omgevingsgeluid om je heen is en dat je alleen bent.
Begin door lekker in bed te gaan liggen of comfortabel in een stoel te gaan zitten en sluit je ogen. Concentreer je even alleen op je ademhaling en laat alle gedachtes voor wat ze zijn. Breng jezelf telkens terug naar je ademhaling.

Vraag dan aan je gids of deze je wil ontmoeten in je meditatie. Zeg bijvoorbeeld zachtjes in jezelf of hardop: ‘lieve gids van mij, ik wil je heel graag ontmoeten. Wil jij jezelf laten zien in deze meditatie?’

Stel jezelf vervolgens voor dat je in een hele mooie tuin loopt vol met bloeiende bloemen en rozen. Vol met bomen en planten en een heel lang pad die daardoor heen loopt. Stel jezelf voor hoe dit eruit zou zien, zou ruiken, zou voelen onder je voeten (en de wind in je gezicht) en stel jezelf voor hoe het daar zou klinken (de vogeltjes enzo). Loop maar over het pad heen tot je een bankje tegenkomt en ga daarop zitten. Je zult zien dat er op een paar meter voor het bankje een hele mooie deur in een heg zit.

Vraag nu in jezelf of je gids door de deur wil komen en je wil ontmoeten. Wacht rustig af en laat alles maar gebeuren wat er gebeurt. Als het heel lang duurt, kun je eventueel ook opstaan en op de deur kloppen, dan zal je gids opendoen.
Als je gids er is, kun je hem vragen of hij als hij met jouw wil communiceren je een beeld in je hoofd geeft of een bepaalde sensatie in je lichaam, zodat je hem herkent en kunt luisteren.
Vraag hem dat nu voor te doen.

Kom dan langzaam bij en doe de meditatie na een paar dagen nog een keer en let natuurlijk op wanneer je dat beeld en die sensatie krijgt. Schrijf als je dat hebt, alles op wat er in je op komt, je gevoel, je gedachtes en wat ziet. Zo kun je later filteren wat er van je gids moet zijn geweest.

Aan boven kun je vragen of ze je, als ze een bericht aan je door willen geven, je aan een bepaald getal willen laten denken. En schrijf dan weer alles op als je dat getal ineens in je hoofd hebt.

Dus, hoe kom je in contact met je gids?

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

2 Reactie(s)

 1. Emma says:

  Als ik me concentreer en me een tuin in beeld zie ik niks kan ik dan wel mijn gids zien?

  1. Scarlet says:

   Het heeft wat meer tijd, oefening en geduld nodig. 🙂
   Toevallig geef ik dinsdag 14 april hier weer een webinar over. Deze kun je vinden onder het kopje ‘gratis’ in het menu. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.