Hoe kun je de chakra’s herstellen?

Posted on
de chakra's herstellen

de chakra's herstellenHoe kun je de chakra’s herstellen? In een vorig artikel heb ik het uitgebreid gehad over de werking van de chakra’s en even kort een paar tips benoemd over hoe je de chakra’s kunt herstellen. Daar wil ik vandaag verder op ingaan, want het in balans houden van je chakra’s en het herstellen van je chakra’s is heel belangrijk voor hoe je in je vel zit.

De chakra’s herstellen: een healing ontvangen

Een van de makkelijkste manieren om je chakra’s te herstellen is ze laten herstellen door een magnetiseur, healer of reiki master.

Dan hoef je zelf even niet na te denken en kun je vertrouwen op de professionaliteit van een ander.

De voorwaarde hierbij is dat jij natuurlijk zelf wel een goed gevoel hebt bij de healer. Dat je je veilig voelt en je open kunt stellen.
Anders kan er niet op de juiste manier met je energie gewerkt worden.

Chakra meditatie

Het kan ook heel goed zijn dat je liever zelf met je chakra’s werkt en ze zelf gaat herstellen. Dan is een van de eerste dingen die ik je aan wil raden het doen van chakra meditaties.
Dit betekent niet dat je met een meditatie gelijk klaar bent. Dit is iets wat je meerdere keren per week kunt herhalen.

Als je het gevoel hebt dat je chakra’s echt uit balans zijn, zou het heel goed zijn om elke dag een kwartier te mediteren op je chakra’s. Dan breng je jezelf sneller in balans en als je dit volhoudt, kun je je chakra’s hier ook goed mee in balans houden.

Jezelf uiten om de chakra’s te herstellen

Als een chakra niet goed werkt, komt dat meestal omdat er een blokkade in de chakra zit. De meeste blokkades in chakra’s worden veroorzaakt door geestelijke dilemma’s. Doordat je daar niks mee doet en ze niet uit, gaan ze vast zitten in je energetisch lichaam.

Dit kun je ook (deels) terugdraaien door toch uiting te gaan geven aan de dingen die je dwars zitten of pijn hebben gedaan.
Het kan zijn dat je ze met iemand deelt, maar ook dat je ze uitschrijft of juist eruit sport. Zolang je maar gehoor geeft aan jezelf.

Yoga kan je hier ook enorm goed bij helpen. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.