Hoe kun je jezelf gronden?

Posted on
Hoe kun je jezelf gronden

Hoe kun je jezelf gronden? Als je jezelf een beetje verdiept hebt in spiritualiteit, dan weet je dat jezelf gronden heel belangrijk is. Daar haal je namelijk een deel van je balans vandaan.
Als je ermee aan de slag gaat, blijkt het meestal toch heel lastig te zijn om jezelf te gronden.

Je voelt niet of het lukt of je krijgt al snel toch weer het gevoel dat je zweeft. Daardoor word je steeds sporadischer in het gronden van jezelf en als je dan ook nog geen effect bemerkt, stop je vanzelf helemaal.

De conclusie: gronden lukt mij niet

Hoe kun je jezelf gronden? Dit is wat je moet weten

Gronden is niet iets wat je in een paar seconden leert. Het is iets wat heel veel oefening vergt. Je kon als kind toch ook niet in een keer lopen en schrijven heb je jezelf ook aan moeten leren.
Met gronden is het precies hetzelfde. Je zult het niet zomaar in een keer helemaal kunnen. Je moet jezelf de tijd gunnen om te oefenen en hoe meer je oefent hoe beter het zal gaan.

Doe bijvoorbeeld elke dag of om de dag een meditatie om jezelf te gronden.

Waarom is gronden/aarden zo belangrijk?

Het brengt je in contact met de aarde en helpt je daardoor de energie die je teveel hebt of de energie die van een ander hebt overgenomen te ontladen. Je geeft dit door je gronding aan de aarde die het verwerkt en reinigt tot een energie die opnieuw gebruikt kan worden.

Daarnaast brengt een goede gronding je in contact met je eigen basis en kracht. Daardoor helpt het je om je zelfverzekerder te voelen en jezelf te uiten. Het maakt het ook makkelijker om je ergens thuis te voelen en te ontspannen.

2 manieren om jezelf te aarden

Meditaties

Mediteren is en blijft een hele goede manier om jezelf te gronden. Het helpt je namelijk om jezelf op je energie stroom te focussen en die bewust te leren voelen. Als je daarmee oefent, dan kun je veel bewuster met je gevoel jezelf gaan gronden.

Mediteren helpt je om meer gefocust te visualiseren dat je jezelf grond door bijvoorbeeld jezelf voor te stellen dat er wortels uit je voeten de aarde in gaan.

Bewegen

Als je het bovenstaande toch te lastig vindt of misschien simpelweg te zweverig vindt, dan is het misschien een goed idee om jezelf te gronden door te bewegen.
Springen, stampen en wandelen zijn ideale manieren om jezelf te verbinden met de aarde, waardoor je jezelf grond.

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

1 Reactie(s)

  1. Het stuitchakra: de werking van jouw basischakra | Ontspanningstuin says:

    […] manieren om jezelf gronden helpen hier ook […]

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.