Van je lichaam houden: 4 tips!

Posted on
Van je lichaam houden.

Van je lichaam houden is niet altijd even makkelijk. Zeker niet in een wereld waar heel veel draait om lichamelijke schoonheid. De media laat nog steeds zien dat je lang, slank en knap moet zijn als je ertoe wilt doen. Als je al moeite hebt om jezelf waardevol en goed genoeg te vinden, kan dit best hard binnenkomen. Zelfs als je al op een goede en positieve weg bent, kan dit nog steeds zeer doen.
Hoe kun je hier nu mee omgaan? Hoe kun je van je lichaam gaan houden? Met deze 4 tips kom je in ieder geval een heel eind.

Van je lichaam houden: 4 tips

Wat is er nu werkelijk mis met je lichaam, los van het huidige schoonheidsideaal?

Neem eens de tijd om in de spiegel te kijken en het daadwerkelijk te observeren. Is er iets wat daadwerkelijk misvormt is? Is er iets wat niet functioneert en je leven bedreigt?
Is er daadwerkelijk wat mis met je lichaam?

We verdrinken ons zo in de heersende idealen, dat ze de bril vormen waardoor we naar onszelf gaan kijken. Neem eens de tijd om echt naar jezelf te kijken. Gewoon zoals je bent en je zult zien dat je echt een heel mooi lichaam hebt.

Wat vind je mooi aan je lichaam?

Iedereen heeft wel een aantal mooie lichaamsdelen. Dat mag en kun je eigenlijk niet ontkennen en het is dus belangrijk dat je ook je eigen schoonheid gaat herkennen.

Maak er nou eens een gewoonte van om die mooie delen nog mooier te maken. Als je mooie ogen hebt, benadruk die dan met make-up en als je mooie heupen hebt, draag dan een goede broek die dat benadrukt. Laat jezelf zien!

Zoek eens bekende personen die jij mag

Zoek eens een aantal bekende personen op die jij echt leuk vindt. Je vindt ze gewoon tof en als je nou een moment neemt om goed te kijken, zien ze er eigenlijk heel normaal uit. Eigenlijk zijn ze niet zo heel erg anders dan jij. Ze dragen zichzelf alleen anders, ze laten zichzelf zien.

Hang hun foto’s eens aan je spiegel en herinner jezelf hier eens aan. Het zal je goed doen!

Geef jezelf complimentjes!

Je bent echt wel mooi om te zien. Zeker als je de tijd neemt om passende kleding voor jezelf uit te zoeken en jezelf te verzorgen. Geef jezelf dus ook eens een complimentje als je een leuke broek aantrekt die goed past of een jasje draagt waarvan de kleur je goed staat. 🙂

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.