Hoofdpijn verminderen op een natuurlijke manier

Posted on
Hoofdpijn verminderen op een natuurlijke manier

Hoofdpijn verminderen op een natuurlijke manier. Hoofdpijn is heel vervelend en als je vaker last van hoofdpijn hebt, is het heel belangrijk dat je naar de huisarts gaat. Dat gezegd hebbende, wil ik vandaag een aantal natuurlijke manieren met je delen die je hoofdpijn kunnen verminderen.

Hoofdpijn verminderen op een natuurlijke manier

Drink voldoende water

Hoofdpijn kan onder andere ontstaan als je vochthuishouding niet in balans is en het kan dus ook zeker verlichting geven als je water drinkt als je hoofdpijn hebt.

Vitamine B en D

Als je een tekort hebt aan deze vitamines verlies je onder andere je concentratievermogen, ben je sneller moe en kun je een flinke hoofdpijn krijgen. Een arts kan een echt tekort pas vaststellen, dit is dus een ook van de redenen dat het handig is om naar je huisarts te gaan als je vaker last hebt van hoofdpijn.
Natuurlijk kun je deze vitamine ook binnenkrijgen door voedingssupplementen te gebruiken.

Masseer je schouders en nek

Hoofdpijn kan ook voortkomen uit spanning. Dit kan spanning zijn van de spieren op je hoofd zelf, maar het kan ook zeker voortkomen uit de spieren in je schouders en nek. Een goede massage (wat je ook zelf kunt doen) kan in dit geval heel veel van de pijn wegnemen.

Maak het donker en stil om je heen

Als je hooggevoelig bent kan je hoofdpijn ook voortkomen uit overprikkeling en dan is het heel fijn om jezelf te ontladen door in een donkere ruimte (met kaarslicht) en in stilte te gaan zitten. Als je daarbij ook nog eens een grondingsoefening doet, komt het helemaal goed.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.