Hoe moet ik mijn zoon benaderen? [Vrijdag Vragendag]

Posted on
hoe moet ik mijn zoon benaderen

hoe moet ik mijn zoon benaderenLieve Scarlet, hoe moet ik mijn zoon benaderen?
Ik heb mijn zoon 5,5 jaar niet meer gezien, hij is nu 20 jaar. In het verleden zijn er veel nare dingen tussen ons gebeurd. Ik kon hem vinden via Facebook en diende een verzoek vriendschap in, die heeft hij beantwoord. Hij vroeg of hij bij me op de koffie kon komen. Dat vond ik goed en gaf mijn tel.nr. Dat is nu ongeveer een week geleden, ik heb niets meer van hem vernomen. Kun je me raad geven wat betreft benadering (wat wél en wat vooral niet zeggen) naar hem en wat heeft hij van me nodig?

Dank je wel dat ik deze (voor mij niet gemakkelijke)vraag aan je kan stellen.

Hoe moet ik mijn zoon benaderen? Scarlet’s Antwoord

Goede middag lieve Anoniem,

Bedankt voor je vraag en wat fijn dat hij gereageerd heeft op je vriendschapsverzoek.
Het allerbelangrijkste is dat het rustig blijft en dat je zelf niet begint over wat er allemaal gebeurt is. Hij voelt er nog erg onzeker over en twijfelt daardoor veel over wat hij wil en wat hij nodig heeft. Eigenlijk wil hij gewoon zijn moeder, maar weet ook niet echt wie jij bent. Dat is voor hem het belangrijkste. Focus je daarop: jezelf laten zien zoals je nu bent en de liefde die je nu voor hem hebt. Natuurlijk niet te overweldigend, maar voorzichtig. Je zou bijvoorbeeld nog tegen hem kunnen zeggen dat hij altijd welkom is bij je en dat het aan hem is wanneer hij eraan toe is om dat kopje koffie te komen drinken.
Houdt een open houding en laat daardoor merken dat je open staat om overal over te praten, maar push het niet, want het is bij hem nog te gevoelig.

Overweldig hem dus niet, maar blijf wel open. Een lastige combi om in jezelf te zoeken, omdat jij natuurlijk ook je behoeftes hebt. Die komen echt vanzelf wel. Voor nu ben jij even de moeder en hij de zoon. Als je dat rustig aanhoudt, worden jouw behoeftes de komende jaren ook vervuld. 🙂

Hopelijk helpt dit je iets!

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.