Hoe verzorg je edelstenen?

Posted on
Hoe verzorg je edelstenen

Hoe verzorg je edelstenen? Je hebt een of meerdere edelstenen waar je super blij mee bent, maar naar verloop van tijd merk je dat ze wat dof worden of zelfs ‘leeg’ aan gaan voelen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus hoe zorg je zo voor je edelstenen dat dit niet gebeurt?

Hoe verzorg je edelstenen? Hoe draag je edelstenen?

Het leuke aan edelstenen is dat je ze op elke manier kunt dragen die je maar wilt. De meest voorkomende manieren zijn het dragen als hanger aan een ketting, als armband of als losse steen in je broekzak.

Wil je het meeste uit je edelstenen halen? Dan kun je deze het beste dragen als armband om je rechter pols. Daar sta je namelijk het meeste open voor het ontvangen van nieuwe energie.

Wat belangrijk is bij het dragen van edelstenen, is dat je wel bewust blijft dat je er eentje bij je hebt. Als het onprettig gaat voelen, kun je deze dan ook beter wegstoppen in je tas.
Sommige stenen zoals tijgeroog zijn namelijk zo sterk dat ze je juist onrust kunnen geven, doordat ze je te veel kracht en energie geven.

Dat is ook de reden dat niet elke edelsteen in je slaapkamer mag liggen. Dat mogen eigenlijk alleen edelstenen met een hele rustgevende werking zoals bijvoorbeeld rozenkwarts en amethist.

Hoe reinig je edelstenen?

Een ander belangrijk onderdeel van de verzorging van edelstenen is het reinigen van edelstenen. Edelstenen geven namelijk niet alleen energie, ze absorberen het ook. Daardoor raken ze een soort van verstopt en voelen ze leeg aan en lijken ze dof te worden.

De meeste edelstenen vinden het dan ook heerlijk om gewassen te worden in steen koud water, maar niet alle stenen kunnen hiertegen. Seleniet bijvoorbeeld lost op in water en die ben je dus kwijt als je deze wast. Let daarom goed op de beschrijving van de edelsteen die je koopt of er iets over vermeld staat of zoek het juist op.
Het zijn gelukkig maar enkele edelstenen die niet van water houden, dus het is ook een veilige gok om ze zo te reinigen als je het echt niet weet.

Het allerveiligste is eigenlijk om je edelsteen een paar nachtjes in het maanlicht in het raamkozijn te leggen. Dan worden ze gereinigd en ook een stuk opgeladen. Elke edelsteen kan hier tegen.
Het is alleen wel belangrijk dat je de steen overdag uit de vensterbank haalt, want veel edelstenen verkleuren als ze een langere tijd aan fel zonlicht worden blootgesteld.

De laatste manier is je edelsteen op te laden en te reinigen door deze in een bak met hematiet en bergkristal te leggen. Dit kan natuurlijk ook bij elke edelsteen.

 

Hoe verzorg je edelstenen? Met deze basis kom je al een heel eind en ben je al heel lief voor je stenen.

 

*Edelstenen hebben een energetische werking en deze is niet wetenschappelijk bewezen.
Doe jezelf alsjeblieft nooit tekort en ga met klachten altijd eerst naar de arts of professional.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

6 Reactie(s)

 1. De werking van lavendelkwarts | Ontspanningstuin says:

  […] Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen […]

 2. Annet Elverdink says:

  Dag lieve Scarlet, hoe lang duurt het voordat een edelsteen na het afspoelen met water (volledig) is opgeladen? 17 juni is het zoals je weet weer volle maan om ze op te laden. Ik heb een Labradoriet-knuffelsteen die ik altijd bij me draag en tussendoor als ik het nodig vind wil afspoelen met water.

  1. Scarlet says:

   Meestal is 2 tot 3 uurtjes het fijnste. 🙂
   Dus even lekker laten badderen.
   Mag ook langer, dat je het ‘s nachts doet terwijl je slaapt. 🙂

 3. De werking van onyx | Ontspanningstuin says:

  […] onyx kan op alle manieren gereinigd worden. Het makkelijkste is dan ook om de steen af te spoelen met wat water of maandelijks in het licht van de volle maan te leggen. Klik hier voor meer informatie over het verzorgen van edelstenen. […]

 4. De werking van maansteen | Ontspanningstuin says:

  […] Maansteen is een kwetsbare steen en kan daarom het allerbeste opgeladen worden door deze maandelijks in het licht van de volle maan te leggen. Klik hier om meer te lezen over de verzorging van edelstenen. […]

 5. De beste manieren om edelstenen te gebruiken | Ontspanningstuin says:

  […] Leestip: je edelstenen verzorgen […]

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.