Hoe word je positief en hoe blijf je positief?

Posted on
Hoe blijf je positief?

Hoe blijf je positief?We weten het allemaal ondertussen wel: positief zijn is belangrijk als je gelukkig wilt worden, maar hoe kom je in die positieve gedachtespiraal en hoe blijf je positief?

Hoe leer je positief te zijn?

Om te beginnen moet je jezelf leren te focussen op wat positief is en dit kan best een lastige stap zijn. Je bent namelijk gewend om door een ‘realistische’ of ‘negatieve’ bril te kijken. Je onderbewustzijn houdt dit uit gewoonte ook in stand, want dat heeft hij geleerd. “Dat is goed en hoort bij het in leven blijven.”
Als je dit zo leest, besef je waarschijnlijk heel goed dat die aanname of gewoonte niet zo fijn is.
Juist met dat besef mag je aan de slag. Daar moet je jezelf telkens aan herinneren als je merkt dat je je weer niet lekker begint te voelen of als je merkt dat je gedachtes niet die positieve energie hebben die je zo graag wilt.

Hoe blijf je positief?

Vervolgens ga je bewust op zoek naar positieve dingen. Al is het een mooie bloem, al is het een glimlach van een vreemde. Maak jezelf er alert op en schrijf ze op in je eigen ‘positiviteitsdagboek’ Dit is een agenda of kalender waarin je elke dag bijhoudt welke positieve dingen je gezien en ervaren hebt. Daarnaast schrijf je daarin elke dag een positieve gedachte, een inzicht of compliment naar jezelf.

Ik ben zeker van plan om zo’n kalender voor jullie te maken, zodat jullie deze gratis kunnen downloaden, maar voor nu is die nog niet af. 🙂
Je kunt dus nu het beste een mooie kalender of agenda in de winkel halen en die gebruiken.

PS. Agenda’s zijn nu juist in de aanbieding, dus als je dit wilt, is het nu ook echt het moment er een aan te schaffen.

Hoe blijf je positief?

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.