Hoe ziet het masker dat je draagt eruit?

Posted on
het masker dat je draagt

het masker dat je draagtIedereen draagt op een bepaalt moment wel eens een masker en dit hoeft ook helemaal geen probleem te zijn. Een masker bepaalt namelijk alleen maar wat je wel of niet aan de groep mensen om je heen laat zien. Daarom heb je vaak ook niet maar een masker, maar meerdere maskers. Eentje voor op je werk, eentje voor bij je familie en helaas soms ook eentje voor bij je thuis.

Het masker dat je draagt, hoeft geen problemen te veroorzaken, want het kan je ook beschermen. Een masker veroorzaakt pas problemen als je jezelf er niet bewust van bent, maar het je toch blokkeert. Zo kan een masker er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen je niet begrijpen, omdat ze jou niet kunnen zien achter je masker.

Bewust worden van het masker dat je draagt

Juist om die reden is het wel belangrijk dat je jezelf bewust bent van het masker dat je draagt. Juist dan kun je het bewust aanpassen naar hoe het voor jouw het beste functioneert. Het werkt dan niet tegen je en je kunt er dan echt het beste uithalen.

Hoe word je je bewust van het masker?

Door het te tekenen. Pak een twee legen vellen en een potlood, een gum en een pen. Teken op alle drie een ovaal, twee rondjes voor de ogen en een simpele mond en een lijntje voor de neus. Houd het simpel, het maakt niet uit hoe goed je dit tekent. 🙂

Schrijf vervolgens op het eerste velletje ‘Werkmasker’ en op het tweede velletje ‘sociaal masker’. Je kunt aan de twee termen wel achterhalen waar elke masker voor is. 😉
Deel vervolgens elk masker op in drie delen: onder, boven en midden.
Het onderste deel gaat over hoe je je gedraagt, bijvoorbeeld terughoudend, zorgzaam, actief, leidend, etc.
Het middelste deel gaat over wat je uitspreekt. Spreek je je gevoel uit, wat je denkt, je mening, behoeftes. Doe je dit gematigd, haast niet of helemaal niet?
Het bovenste deel gaat over je visie en je missie in dit leven, wat je geloofd. Wat deel je daarvan als je dit masker op hebt? Wat deel je vanuit je intuïtie?

Ga aan de hand hiervan rustig zitten en vul het in voor zover er dingen bij jou naar bovenkomen. Doe dit de komende dagen een paar keer tot je masker goed voelt.
Als het af is kun je het met een andere kleur pen gaan aanpassen naar hoe jij het wilt hebben, hoe het voor jou het beste functioneert. Doordat je dit doet, word je jezelf er bewust van en kun je het masker dat je draagt aanpassen. 🙂

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.