Hooggevoeligheid: jij en de ander

Posted on
Hooggevoeligheid jij en de ander

Een van de eerste dingen die vaak leiden tot de ontdekking dat je hooggevoelig bent, is de ontdekking dat je emoties en gemoedstoestanden van een ander over kunt nemen.
Vanuit daar komt vaak het bekende ‘aha’ moment, waarna je jezelf gaat verdiepen in die verbinding tussen jezelf en de ander.
Je gaat lezen, speuren en verder zoeken. Steeds meer puzzelstukjes vallen op hun plaats en je gaat jezelf steeds meer snappen.

Dan komt alleen het echte obstakel: hoe creëer je een gezonde relatie met de ander, zonder dat je er zelf iedere keer zoveel last van hebt?
Daar ga ik je in dit artikel meer over vertellen, maar laten we eerst beginnen bij het begin. Laten we beginnen met je huidige energetische relaties met andere mensen.

Jouw energetische verbinding met anderen

Als je nog steeds te veel emoties en gevoelens van een ander overneemt, dan sta je nog te veel open en ben je daardoor te sterk verbonden met andere mensen.
Dit komt omdat je zonnevlecht (3de chakra) op dit moment te ver open staat. Daar vindt de energie van de ander zijn weg in jouw systeem.
Dat is ook de reden dat je snel last van je buik of je rug hebt als je met andere mensen te maken hebt.

Hoe komt het dat de zonnevlecht te ver openstaat?

Door je hooggevoeligheid heb je die behoefte om anderen te helpen en te verzorgen en soms zelfs te redden. Je wilt verbonden zijn met iedereen en erbij horen. Deze behoeftes zijn de oorzaak dat je zonnevlecht te ver openstaat en uiteindelijk dus ook de reden dat je alles binnenkrijgt en overneemt.
Dit betekent niet dat je anderen niet meer mag helpen of dat je jezelf helemaal af moet gaan sluiten, al kan dat als tijdelijke oplossing wel even handig zijn.
Het jezelf afsluiten en je niks meer van anderen aan proberen te trekken is een soort van pleister plakken. Het beschermt even, maar het heelt de wond niet.

Hoe kun je dan wel voor die zonnevlecht gaan zorgen?

Wat ik nu ga zeggen, gaat misschien heel erg tegenstrijdig klinken, maar het is wel iets dat je gaat helpen: je kunt die zonnevlecht ook ingaan zetten als energieschild.

Leg je handen maar eens op je buik, op die 3de chakra en haal diep adem. Doe dit maar 5 minuten lang en je zult al merken dat je meer tot jezelf komt. Je wordt rustiger en er komt ruimte om jezelf heen.
De energie van de zonnevlecht chakra kan je ook helpen jezelf te beschermen en in balans te brengen. Zet dus niet een los energetisch schild of een ei om je heen, maar maak er eentje vanuit je derde chakra. Zowel vanuit je buik als vanuit je rug.
Stel je daarbij voor dat je de chakra zelf wat kleiner maakt, dat maakt het nog makkelijker.

Als je dit op de juiste manier onder de knie hebt, zul je merken dat je gedachtes ook gaan veranderen. Dat je minder onzeker wordt bij anderen en rustige kunt staan. Het is misschien subtiel, maar het verschil kun je wel merken.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.