Houd het simpel: creëer meer rust in je hoofd

Posted on
houd het simpel

houd het simpelVaak als je een probleem hebt, ben je geneigd te piekeren, te malen en alles te overdenken. Hierdoor is de kans groot dat het probleem groter maakt dan het werkelijk is. Houd het simpel. Dat scheelt al de helft en helpt je om veel makkelijker een oplossing te vinden dan als je het moeilijker maakt.

Houd het simpel. Hoe doe je dat?

Het simpel houden is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je al de gewoonte hebt om te piekeren en alles te overdenken.
Het allerbeste wat je kunt doen is voor jezelf uitschrijven wat er werkelijke aan de hand is. Dit staat dan namelijk op zwart en wit en kun je niet meer zomaar aanpassen of veranderen. Het is dan simpel weg wat het is.
Maak vervolgens een korte samenvatting van twee of  drie zinnen. Heel simpel en duidelijk.

Wat moet er gebeuren om dit probleem op te lossen of de situatie te veranderen? Houd het simpel en schrijf het in een paas zinnen op.

Hoe stop je met piekeren?

De volgende stap is zorgen dat je stopt met piekeren en het daardoor toch weer ingewikkelder voor jezelf gaat maken. Dit doe je door jezelf ‘toe te spreken’ elke keer als je merkt dat je het moeilijker gaat maken dan het is. Je herhaalt dan die samenvatting van een paar zinnetjes tegen jezelf en herinnert jezelf eraan dat het niet meer is dan dit en dat je het voor de rest los mag laten.

Waarom ook loslaten? Omdat, juist als je loslaten, je openstaat voor nieuwe inzichten en oplossingen. Je haalt jezelf daarmee uit je vicieuze cirkel en creëert nieuwe openingen. Dat helpt je om het nog simpeler voor jezelf te maken.

Nu is deze stap niet altijd even makkelijk, maar wel heel belangrijk. Neem daarom de tijd om te oefenen en geef niet te snel op. Ik weet zeker dat jij dit kunt. Dus, houd het simpel.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.