Human Design Manifestor: dit type uitgelegd

Posted on
human design manifestor

De Manifestor in de human design is initiator. Dit is degene die komt met nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Dit type brengt verandering.

Human Design is een heel interessant systeem dat de wijsheid van de I Ching, astrologie, Kabbala, het chakrasysteem, en kwantumfysica samenvoegt. In Human Design spreken kennen we verschillende ’types’. De vijf primaire types zijn: Manifestors, Generators, Projectors, Reflectors, en Manifesting Generators. Dit keer richten we onze aandacht dus op de Manifestors.

Manifestors zijn degene die nieuwe mogelijkheden zien en nieuwe ideeën uitwerken. Zij slingeren een proces aan.
Waar ze echter niet voor ‘gemaakt zijn’ is het proces blijven begeleiden en voeden.
Ze worden het gelukkigst als ze iedere keer iets nieuws mogen bedenken.

Human Design: een tof middel om jezelf mee te onderzoeken

Human Design biedt een gave manier om jezelf op een andere manier te bekijken.
Ik zou het niet gelijk gebruiken als enige of als dé manier om jezelf te leren kennen, maar dat neemt niet weg dat het je hele waardevolle inzichten en handvaten kan geven.
Het is een hele mooie manier om jezelf mee te onderzoeken.
Jouw eigen human design is eigenlijk een soort blauwdruk van wie je bent en van hoe je in het leven functioneert.
Deze blauwdruk, gebaseerd op een mix van oude en moderne kennis. Het geeft je inzichten in je persoonlijkheid, gezondheid, en in hoe het in je hoofd werkt.
Daarom is het niet vreemd dat zoveel mensen hier heel veel aan hebben.

De Manifestor in Human Design

In het systeem van Human Design, vormen de Manifestors de voorhoede.
Ze zijn de initiators. Dit zijn de mensen met de aangeboren capaciteit om nieuwe paden te banen.
Zij zijn degene die verandering brengen.

Hierin zijn ze dus wezenlijk anders dan de Generators. Generators zijn in Human Design zijn de bouwers van de maatschappij. Dat zijn de mensen die bestaande plannen en ideeën oppakken, uitbouwen en onderhouden.
Om het heel simpel te maken, zou je kunnen zeggen dat zij het plan oppakken als Manifestors stoppen.

Je kunt de rol van Manifestors misschien vergelijken met die van een kapitein die een schip door onbekende wateren loodst.
Met hun vermogen om een reis uit te denken, zetten zij de koers uit, gedreven door een innerlijke behoefte om nieuwe dingen te ontdekken en te creëren.
Ze hebben behoefte aan verandering en avontuur.

Kenmerkende eigenschappen van Manifestors

Ongeveer 8-9% van de mensen is een Manifestor. Dit is dus een heel klein percentage van ons allemaal.
Bij Manifestors horen deze kenmerken:

  • Initiatief: ze bezitten het bijzondere vermogen om uit hun eigen beweging te handelen en veranderingen in gang te zetten. Die kracht komt volledig vanuit hun eigen behoeftes en hart.
  • Impact: hun acties hebben vaak een verstrekkende invloed, die nieuwe kansen en mogelijkheden voor anderen opent. Ze creëren verandering. Dat kan echter soms lastig zijn voor hun omgeving, want de meeste mensen hebben moeite met verandering. Zelfs als die verandering goed is.
  • Onafhankelijkheid: Manifestors hebben een diepe behoefte aan autonomie en vrijheid, zodat ze hun impulsen en ingevingen kunnen volgen zonder beperking.
  • Creatiekracht: ze zijn natuurlijke scheppers. Ze zijn in staat om hun visie met minimale invloeden of toevoegingen van buitenaf tot leven te brengen.

Eigenlijk zijn Manifestors dus het Human Design type die heel zelfstandig zijn, hun eigen unieke paden volgen en veranderingen in gang zetten.
Dit kan er soms ook voor zorgen dat ze zich alleen voelen en overal tegen weerstand van hun omgeving aanlopen.

De Manifestor in de Human Design: valkuilen

Daarnaast kent het type Manifestor in het systeem van Human Design ook valkuilen en uitdagingen:

  • Uit verbinding gaan: als reactie op die weerstand die ze vanuit hun omgeving ervaren, trekken ze zichzelf terug en doen ze nog meer alleen. Dat is vooral lastig omdat wat ze van anderen horen en zien ze juist inspireert. Als iemand anders praat over hun problemen, triggert dat bij Manifestors allerlei ideeën om die problemen op te kunnen lossen. Naast een menselijke behoefte aan verbinding is om deze reden het contact met anderen voor Manifestors ook juist belangrijk.
  • Isolatie: Ook de krachtige behoefte aan autonomie/zelfstandigheid kan leiden tot het uit verbinding gaan. Ze doen het alleen, want dan zijn er ook geen beperkingen vanuit de omgeving. Als je alleen werkt is er bijvoorbeeld ook geen groep collega’s die je ‘dwingt’ om op een bepaalde tijd te lunchen. Dat terwijl je dan net lekker in je flow zit en dus nog even door wilt gaan.
  • Impulscontrole: het leren beheersen en richting geven aan hun impulsen en spontane ingevingen is essentieel. De druk kan heel groot voelen, maar niet alles kan nu direct uitgewerkt en uitgevoerd worden.

Rol, strategie, en het niet-zelf van Manifestors

De sleutel tot succes voor Manifestors ligt in het omarmen van hun rol als initiators en het respecteren van hun behoefte aan autonomie.

Rol: de brengers van verandering. Het neerzetten van nieuwe initiatieven en het uitwerken van nieuwe ideeën en mogelijkheden.
Strategie: informeren voordat ze handelen, want dat helpt om weerstand te minimaliseren en steun te verkrijgen voor hun initiatieven.
Het niet-zelf: voor Manifestors is woede of frustratie iets hoort bij hun niet zelf. Ze zijn dan boos op hun omgeving en op de wereld (omdat er zoveel mis is, wat moet veranderen. Dit kan een indicatie zijn van het leven tegen hun natuur in.

P.S. Hier kun je een overzicht vinden van de Human Design types. In dit overzichtje leg ik de types in een notendop uit.
En hier kun je meer lezen over de projector in de human design.

 

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

6 Reactie(s)

  1. Sharon Eijlers says:

    Hoi Scarlet, wat leuk om te lezen, ik kwam laatst in aanraking met human design en vind dit super interresant. Ik zou hier graag meer over willen weten. ‘Toevallig’ dat ik dit nu ook bij jou terug lees. Ik ben benieuwd naar wat je er nog meer over gaat vertellen 🙂

    1. Scarlet says:

      Wat tof om te horen!
      Ik ga er nog veel meer over delen. 🙂

  2. Manja says:

    Wat leuk !!! Toevallig ben ik een manifastor in human design. En het past echt heel erg bij me. Ik heb altijd zoveel ideeën. En de laatste tijd ben ik bezig ermee en ik heb ook wat mensen om me heen die me helpen wand ik red t niet alleen

  3. Manja says:

    Ben trouwens ook erg benieuwd naar de reflector dat is mijn dochter namelijk

    1. Scarlet says:

      Die komt er binnenkort ook aan. 🙂

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.