Human Design Generator: dit type uitgelegd

Posted on
generator human design

In Human Design zijn er vijf primaire types: Manifestors, Generators, Projectors, Reflectors, en Manifesting Generators. Laten we in dit artikel de Generator eens bekijken.
De generator in de human design is namelijk de bouwer. Dit is de doorzetter. Dit type heeft een hele krachtige en stabiele energie.

Human Design is een relatief nieuwe systeem dat verschillende elementen combineert om een unieke kaart of ‘blauwdruk’ te creëren. Deze elementen komen uit de uit de I Ching, astrologie, Kabbala, het chakrasysteem en de kwantumfysica. In deze blauwdruk worden unieke kenmerken in persoonlijkheid, gezondheid en psychologie in kaart gebracht.
Deze blauwdruk kun je gebruiken om jezelf beter te begrijpen en te leren kennen. Het mag een soort handleiding zijn die je kunt raadplegen om je eigen flow en geluk in het leven te vinden.

Wat is Human Design?

Volgens de theorie Human Design heeft iedereen een unieke genetische code en en energie. Deze wordt met behulp van een Human Design chart (kaart) zichtbaar gemaakt en geanalyseerd. Zo ontstaat er als het ware een soort profiel van je persoonlijkheid. Dit profiel, of bodygraph (blauwdruk), illustreert hoe een individu het beste met de wereld om kan gaan.
Daarbij hoort ook hoe je het beste beslissingen kan nemen en wat voor jou het beste werkt in het omgaan met anderen.

Het systeem van Human Design werkt met vijf primaire types: Manifestors, Generators, Manifesting Generators, Projectors, en Reflectors. Ieder type heeft dus unieke strategieën en rollen.

De Generator in Human Design

De generators in Human Design zijn de bouwers van de maatschappij. Het zijn de doorzetters die ervoor zorgen dat alles draait.
Ze pakken bestaande plannen en ideeën op en laten ze tot bloei komen. Daar hebben ze ook de meest prachtige energie voor.

Je kunt het misschien voor je zien dat iemand ooit het idee had om ergens een zaadje te planten. Vervolgens vergeten ze dit zaadje weer.
De generator ziet dit en voelt vanuit zijn/haar onderbuik dat ze voor dit zaadje willen zorgen. Ze willen dit zaadje helpen om een prachtige grote boom te worden.
Daar stoppen ze dan ook al hun liefde en zorg in. Als het niet genoeg regent, geven ze het water.
Als het voeding nodig heeft, dan zorgen ze daar ook voor.
Door hun zorg groot dat kleine zaadje uit tot een prachtige stevige boom. Dat geeft zoveel voldoening.
En zelfs dan gaat het nog verder. Deze boom creëert ook zaadjes en die mogen gepoot worden.
Die hebben ook verzorging nodig.

Zo ontstaat er niet alleen een sterke boom. Er ontstaat uiteindelijk een compleet bos.
En dat bos zorgt weer voor schaduw, voor fruit en voor nog zoveel meer.

De belangrijkste kenmerken van de Generator in Human Design

Generators zijn een van de vijf types binnen het Human Design systeem en vormen de meerderheid van de bevolking. Ongeveer 70% van de bevolking is een Generator of een Manifesting-Generator. De belangrijkste kenmerken van Generators zijn:

 • Energie: generators hebben een stabiele en krachtige interne energiebron die ze in staat stelt om langdurig aan taken te werken.
 • Responsiviteit: hun ware kracht zit hem niet in het starten van iets nieuws, maar juist in het reageren op uitnodigingen van de omgeving en het uitbouwen van bestaande plannen en processen. Het zijn de doorpakkers en doorzetters (in mijn woorden.)
 • Voldoening: wanneer ze werken volgens hun design, ervaren Generators een diep gevoel van voldoening en vervulling.
 • Creativiteit en productiviteit: Generators zijn van nature creatief en productief, mits ze aan de slag kunnen gaan met een proces dat al in gang is gezet.

De belangrijkste valkuilen

 • Frustratie: dit is de belangrijkste aanwijzing dat een Generator niet in lijn is met hun ware pad. Het kan voortkomen uit het vastzitten in onbevredigend werk of het niet luisteren naar hun intuïtie.
 • Te veel geven: doordat het doorzetters zijn, hebben ze de neiging om door te gaan met projecten die eigenlijk niet goed voelen of die niet stromen.
 • Niet luisteren naar hun intuïtie: Het niet luisteren naar hun onderbuikgevoel of intuïtieve ja/nee ingevingen kan leiden tot keuzes die niet bij ze passen.

Rol, strategie en het niet-zelf

 • Rol: Generators zijn de bouwers en doeners van de samenleving. Ze zijn de bouwers, de ruggengraat van de maatschappij.
 • Strategie: hun strategie is om te wachten om te reageren. In plaats van het najagen van doelen, nieuwe ideeën of initiatieven, kunnen Generators het beste wachten op dingen die op hun pad te komen om daar vervolgens op te reageren.
 • Het niet-zelf: het concept van het ‘niet zelf’ in Human Design verwijst naar het gedrag en de overtuigingen die ontstaan wanneer een individu niet leeft in overeenstemming met hun ware aard. Voor Generators betekent dit vaak een leven in frustratie, het gevoel vast te zitten, of het nastreven van doelen die niet resoneren met hun hart.

P.S. Hier kun je een overzicht vinden van de Human Design types. In dit overzichtje leg ik de types in een notendop uit.

 

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

 • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.