Human Design Projector: een kijkje in dit type

Posted on
human design projector

In de Human Design is de Projector de gids, de adviseur. In mijn woorden zijn projectors de verzorgers. Zij gebruiken hun voelsprieten en empathie om aan het licht te brengen wat anderen nodig hebben. Ze helpen daarin andere mogelijkheden zichtbaar te maken als iemand naar een dichte deur aan het kijken is.

Dit maakt ze heel anders dan de Generators. Dat zijn de bouwers, de makers. Zij bouwen aan de maatschappij en dragen zorg voor langdurige projecten.
Het maakt ze ook anders dan de Manifestors in HD. Die komen juist met oplossingen en bijzondere ideeën. Dat zijn de uitvinders, de bedenkers.

Je zou kunnen zeggen dat projectors degene zijn die in de gaten houden of alles met iedereen wel goed gaat.
Zij delen hun inzicht en kennis, zodat anderen weer verder kunnen

Al wil dat niet zeggen dat de andere types niet verzorgend zijn. Het is misschien eerder zo dat Projectors volgens Human Design meer energetisch werken en Manifestors en Generators meer tastbaar werken.

Wat is Human Design ook alweer?

Human Design biedt een gave manier om jezelf op een andere manier te bekijken.
Jouw eigen Human Design chart is namelijk een soort blauwdruk van wie je bent en van hoe je in het leven functioneert.
De elementen waaruit deze blauwdruk is opgebouwd  komen onder anderen uit de I Ching, astrologie, Kabbala, het chakrasysteem en de kwantumfysica.
Het maakt dus gebruik van een hele brede basis aan informatie. Al die informatie wordt samengesmolten, zodat er een helder en toepasbaar geheel ontstaat.
En dat geheel kunnen wij gebruiken als inspiratie en als wegwijzers om onszelf te onderzoeken en nog beter te leren kennen.

De Projector in Human Design

Binnen het systeem van Human Design nemen de Projectors een hele mooie taak op zich. Zij zijn de begeleiders, de adviseurs. Zij zijn er om inzicht en richting te bieden.
Anders dan Generators die reageren/bouwen en Manifestors die initiëren/ideeën uitwerken, zijn Projectors goed in het herkennen van mogelijkheden en het optimaliseren van energieën.

Misschien kunnen we een Projector vergelijken met een vuurtoren. In het holst van een donkere nacht helpt het licht wat de vuurtoren schijnt schepen op koers te blijven. Het licht van de vuurtoren helpt ook te herkennen waar er obstakels zijn die vermeden mogen worden.

Hun gave is om te observeren en tot in de kern te begrijpen wat er is. Dit stelt ze in staat om anderen te leiden naar wie ze echt zijn. En, daarnaast te ontdekken hoe ze effectief gebruik kunnen maken van hun energie.

Kenmerkende eigenschappen van Projectors

Bij Projectors horen deze toffe kenmerken:

  • Inzicht: ze hebben een scherp vermogen om anderen, processen en systemen te doorzien en begrijpen.
  • Begeleiding: hun kracht ligt in het adviseren en begeleiden van anderen naar balans en succes.
  • Afstemming: projectors voelen sterk aan waar energie het beste kan worden ingezet voor maximale impact.
  • Wachten op een uitnodiging: hun eigen rust ontstaat wanneer ze wachten op een uitnodiging of vraag van anderen. Daardoor wordt namelijk hun wijsheid en leiderschap het meest gewaardeerd.

De Projector in de Human Design: valkuilen

Daarnaast kent het type Projector in het systeem van Human Design ook een paar valkuilen en uitdagingen Dit zijn er drie van:

  1. Erkenning: het vinden van erkenning en acceptatie voor hun talenten kan een uitdaging zijn. Dat is ook de reden dat het wachten op een uitnodiging zo helpend kan zijn.
  2. Energetisch in balans blijven: het is heel belangrijk om activiteiten te vinden om zichzelf te blijven opladen. Ook een indeling van de dag vinden waarop hun energie tot hun recht komt is belangrijk. Anders raken ze uit balans.
  3. Geduld: het kan oefenen te zijn om te wachten op die vraag of uitnodiging, zeker omdat ze vanuit zich zelf al zien waar dingen beter kunnen. Ze voelen aan waar er energie ‘verspild’ wordt.

Rol, strategie, en het niet-zelf

Voor Projectors is het ook heel erg fijn om te blijven leren en hun kennis te blijven vergroten. Dat geeft ze vaak ook energie en helpt ze in hun rol te blijven.

Rol:
gidsen en adviseurs. De begeleiders van energie.

Strategie:
Wachten op een uitnodiging voordat je deelt wat je al weet/waargenomen hebt, vooral als je advies betrekking heeft op belangrijke levensgebieden van anderen.

Niet-zelfthema:
Bitterheid ervaren wanneer hun inzichten en talenten niet worden erkend of gewaardeerd. Zich daardoor terugtrekken.

P.S. Hier kun je een overzicht vinden van de Human Design types. In dit overzichtje leg ik de types in een notendop uit.

En als je toevallig op zoek bent naar edelstenen voor projectors, dan vind je deze edelstenenset misschien mooi.

 

close

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  • Delen

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.