In balans blijven in moeilijke tijden

Posted on
In balans blijven in moeilijke tijden

In balans blijven in moeilijke tijdenIn balans blijven in moeilijke tijden. Hoe erg je je best ook doet, iedereen maakt wel eens vervelende dingen mee. Het leven houdt je scherp, daagt je uit en daardoor kun je hele moeilijke tijden doormaken. Hoe blijf je dan in balans.

In balans blijven in moeilijke tijden. Het allerbelangrijkste is dat je heel eerlijk blijft naar jezelf. Houd jezelf niet voor de gek dat het goed gaat, terwijl je je helemaal rot voelt. Zeg niet ‘ja’ terwijl je eigen ‘nee’ wilt en andersom. Het is heel lastig om jezelf niet te verbijten en door te zetten als je jezelf in moeilijke tijden bevindt, maar het is heel belangrijk als je er niet aan onderdoor wilt gaan.
Geef ook gehoor aan je gevoel. Uit het. Vertel het tegen iemand of schrijf het op. Huil even flink of schilder het eruit.
Anders zit je uiteindelijk in een volledige burn-out of heb je last van flinke blokkades.

Als je in balans wilt blijven in moeilijke tijden, is het heel belangrijk dat je jezelf geen slachtofferrol gaat geven. Je hebt altijd nog een keuze, altijd nog een optie. Sta jezelf niet toe in die spiraal naar beneden te stappen. Dan kun je het namelijk niet meer zien en kom je er niet meer zo makkelijk uit.

Natuurlijk is het belangrijk dat je je rust neemt, maar ook vooral niet stil gaat zitten. Als je stil gaat zitten, vergroot je de kans dag je instort en in die slachtofferrol terecht komt. Je hoeft niet perse afleiding te zoeken, als je maar wel lichamelijk in beweging blijft en dingen gaat doen.
Zet jezelf niet weg achter de tv of computer, maar ga wandelen, fietsen of werken. Zorg ervoor dat je dingen doet die je voldoening geven en waardoor je ‘s avonds net even iets makkelijker in slaap valt.

Als laatste wil ik je zeggen dat je altijd om hulp mag vragen. Blokkeer jezelf hier alsjeblieft niet in. Vraag hulp aan familie, vrienden, kennissen of zelfs op Facebook. Misschien zijn mensen die je willen helpen lastig te vinden, maar er is uiteindelijk altijd iemand die er wel voor je gaat zijn, zolang je het maar vraagt.

close
mailpoet

De spirituele wereld verder ontdekken?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang (net als 20.000 anderen) allerlei leuke dingen in je mailbox: online kaartleggingen, volle maan meditaties en interessante weetjes en tips om jezelf verder te ontwikkelen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

0 Reactie(s)

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.